Winamp Logo
Bag Eliten Cover
Bag Eliten Profile

Bag Eliten

Danish, Sports, 3 seasons, 103 episodes, 3 days, 17 hours, 32 minutes
About
Hver dag kæmper eliteatleter for, drømmer om og arbejder benhårdt for sikre medaljer til Danmark. Det kræver enorm mental styrke at kæmpe denne kamp, hvor rastløshed, modløshed og frustration er ligeså følelser. Men hvem er de når resultatet er givet og målstregen nået? I “Bag Eliten” taler vært Rebekka Gustafson med nutidens og tidligere elitesportsudøvere, der deler deres personlige refleksioner, fortæller om de svære valg og de uudtalte ting, der hører til livet som atlet.
Episode Artwork

Bjørk Nørremark: Hvorfor du skal lytte til din indre stemme - også når det virker ulogisk.

DANISH EPISODEI dag møder Rebekka PL bronze-vinder, kunstner og nu også retorikstuderende, Bjørk Nørremark. Hun er retur på Human Athlete til en snak om, hvordan kaos og kreativitet har banet vejen for det liv hun lever i dag og den hun er, samt hvordan hun finder ro i ikke at vide, hvad fremtiden bringer, men inspiration. Bjørk tager desuden med ind i det afgørende spring til PL, der sikrer hende bronzemedaljen, men hvor alt op til går fuldstændig galt. En episode, der blot mindede hende om vigtigheden af at lytte til sin indre stemme, også selvom den fortæller dig du skal gøre det stik modsatte af, hvad alle andre gør.Det her er en af de samtaler, der minder os om styrken i at stå ved sig selv og at omfavne, at kaos kan lede til magi.Håber du nyder episoden,RebekkaFollow the podNewsletter sign-up Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/16/20241 hour, 34 seconds
Episode Artwork

Surprise !!

She's back!Er I overrasket?Det er jeg. Jeg havde ærligt ikke troet jeg ville vende tilbage til denne podcast, men 'here I am'.Vi har fået nyt navn, nyt koncept og ny identitet.Vi forsætter med de refleksive samtaler og 'deep dives' som jeg kalder dem, hvor optagelsen tager udgangspunkt i fortællinger, men endnu mere kredser om et emne eller et spørgsmål. Hvor det før centrede sig omkring, hvem er mennesket bag atleten så er det mere nu 'somewhere between creativity and sport', hvor jeg udvælger forskellige mennesker, der befinder sig i det felt. Nogle er atleter, andre iværksættere, kunstnere osv.Du kan forvente både danske og engelske episoder, og podcasten udkommer hver 2. onsdag. Er du klar til mere? Jeg er Rebekka Gustafson, og det her er Human Athlete. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202417 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Introducing Human Athlete

Finally, I can reveal what we have been working on the past months. 'Bag Eliten' is merging with Human Athlete and becoming more than just an elitesports platform. To me, creativity and human performance have always been so intertwined, and that is why Human Athlete is born from somewhere between creativity and sport. You can no longer just expect top athletes and human performance experts, but also entrepreneurs, artist and creatives who flows between these worlds.This podcast started from a space of exploring who is the human behind the athlete, but grew into so much more. Now, I'm curious about exploring boundaries, our human existence and how we can expand and grow from our unique starting. I love diving deep in our conversation, sharing my own truth and in connection becoming more than we were when we entered the episode. We used to be the leading elitesports platform in Denmark, but now we are ready to take on the World one story at the time. I am Rebekka Gustafson, and this is Human Athlete. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202414 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Er det her enden på Bag Eliten?

Er det her enden på Bag Eliten? Jeg har virkelig haft svært ved at optage denne episode. Jeg har haft ondt i maven, og bare følt det hele har været alt for meget på én gang. Den sidste måned blev det hele vendt pludselig vendt op og ned, og jeg følte mig magtesløs, efterladt, frustreret og virkelig ked af det. Det sidste jeg har haft lyst til er at optage og arbejde. Så jeg trak stikket fra den ene dag til den anden, og sagde ikke mere. Fordi, jeg skal ikke ende ud i udbrændthed, stress eller noget der minder om det.Jeg har ikke lyst til at tale om hvor hårdt det egentlig har været at sidde med det hele selv det sidste år, men wauw, hvor jeg har knoklet og skulle gå helt vildt meget på kompromis med mig selv og mit liv. Jeg er evigt taknemmelig for alle jer der lytter med og hver en gæst, men måden som dette er nu, fungerer ikke længere for mig, og derfor siger jeg fra, og tager en pause over sommeren. Jeg er egentlig ikke fan af 'clickbait' titler, men budskabet i denne video og episode er for vigtigt til ikke at skabe så meget opmærksomhed som muligt. Så for lige at skabe ro i maven, så betyder det ikke, at podcasten stopper, men Bag Eliten, som I kender den nu, gør. Og hvad som så sker, det må tiden vise.Kram Becks  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/202422 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

OL's sande ansigt: Nanna Vigild

Velkommen indenfor i 'The regatta of death'. Spænd sikkerhedsselen og forbered dig på en blodig kamp, når du skal høre de danske valkyrier ro om OL-billetten. De fleste havde nok ikke troet, at hun skulle med til OL, da Nanna Vigild for 3 år siden satte sig i en robåd for første gang, men det gjorde hun selv.Og OL-biletten er nu sikret, og det sidste arbejde mod målstregen i Paris gået i gang.Jeg møder Nanna i hendes hjem på Amager her 2 måneder før hun skal ro det vigtigeste løb i hendes karriere, i hendes liv.Nanna's historie ligner ikke de fleste OL-atleters fortælling, fordi hun netop først for 3 år siden startede med at ro. Før det havde hun både været atlet indenfor boksning og vægtløftning, men vidste også, at de sportsgrene aldrig ville give hende en OL-billet, som var den store drøm. Hele den fortælling giver Nanna på hendes første episode på Bag Eliten, for knap 2 år siden, hvor du også møder et menneske som i den grad er i udvikling.I dag møder jeg en kvinder, der i den grad der bevidst om, hvem hun er, har en ro, som de fleste atleter nok vil misunde og en smittende energi og gå-på-mod, som du ikke kan andet end elske og beundre. Det er netop den energi og dedikation, som gør hun sidder med OL-billetten.Dagens afsnit er en fortælling om, at 'owne', at føle sig som verdens fedeste menneske lige nu, være et intuitivt og følsomt individ og at turde satse alt, selvom andre ikke kan se det ske. Det er det stof, der gør hun sejrede i 'The regatta of death'. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/20241 hour, 8 minutes, 1 second
Episode Artwork

OL's sande ansigt: Malene Kejlstrup

Presset atleterne udsætter sig selv for op til OL er enormt, og til tider umenneskeligt. Det kan blive for meget. Det ved ugen gæst, BMX-rytter Malene, der i hendes OL-optakt sågar havde et øjeblik, hvor hun var sikke på hun skulle indstille karrieren her før det hele eskalerede. Hvad gør et menneske kommer derud? Og hvordan kommer du tilbage derfra og finder meningen igen? Det er bl.a. det vi taler om i dette afsnit af OL's Sande Ansigt på Bag Eliten. Malene er et kæmpe forbillede for unge, fordi hun netop tør dele det her og burger sine sociale platforme til også at være åben omkring de svære ting ved at være atlet, og det okay, at have dage, hvor du ikke elsker det du laver, og hvor presset bliver for stort. Du er jo bare et menneske, men det kan være svært at huske, når medier gør dig til et supermenneske og kun ser dine resultater. "Malene kan alt. Det er den facade jeg kommer på, men det kan jeg ikke, og at bryde den kan få mig til at græde, fordi jeg er så bange for, hvad der sker hvis jeg siger fra den ene gang og ikke er den bedste til træning den dag."OBS! Malene er ikke kvalificeret endnu, når vi deler denne episode, men vi krydser fingrer.Alle råd og erfaringer i denne episode er vejledende og ikke bindende.Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerner i podcast-appen, Spotify mm.Skriv et review.Del episoden med en ven eller i din Instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202457 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

OL's sande ansigt: Nikolai Terteryan

1. afsnit i Bag Elitens OL-optaktsserie; OL's sande ansigt.OL er noget udover det sædsvanlige, og det sætter atleter og mennesker på den absolutte spids. Læs blot ugens gæst egne ord: "Boksning har lært mig, at en mand skal holde sine følelser inde, men da jeg vandt European Games og OL-billetten, så kunne jeg ikke stoppe med at tude."Det er to år siden jeg første gang mødte bokser, Nikolai Terteryan. På det tidspunkt, der var det kommet frem, at hans tvillingebror; Sebastian og han selv skulle kæmpe om èn plads til OL i Paris. Der ville blive krig, som de to brødre fortalte på det afsnit. Men krig blev der ikke, fordi de to boksere havde lovet deres mor, at de ikke ville bokse mod hinanden. I stedet blev det Nikolai, der ovenpå en masse test, fik lov til at bokse i hans foretrukne vægtkategori. Det var langt fra let at skulle se sin bror gennemgå den ene vægt-transformation til den anden, for at forsøge at opnå sin OL-billet, men dette afsnit sætte fokus på et ungt menneske, som har skulle lære og vælge sig selv i denne omgang, ofret alt for at stå i Paris denne sommer og fundet en indre ro ved at svømme baner tidligt om morgen. Det afsnit er en fortælling om, hvordan drømmen om OL er større en familien, om at turde gøre noget anderledes, kigge indad og vide, at der venter metal til Danmark i Paris 2024, for Danmark har en ny verdensstjerne i boksning, og han hedder Nikolai Terterryan, og dette er hans ærlige rejse til OL. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/20241 hour, 2 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Drømmekontrakten i udlandet er i hus: Undgå dobbeltbeskatning og exit DK korrekt

Du har lige landet din drømmekontrakt i udlandet, men hvad skal du gøre for at undgå et stort skattesmæk, når du exit'er DK? Og hvordan undgår du dobbeltbeskatning?Det er bl.a. det vi skal tale om i dagens økonomi-afsnit af Bag Eliten. Fordi, når du enten spiller i udlandet eller skal flytte dertil fra Danmark, så er der faktisk en hel del ting du skal være obs på, og som kan have store konsekvenser for din økonomi. Og kender du Forskerordningen? Hvis ikke, så kan der være økonomiske fordele at hente vha. af den. Få svaret på, hvordan du kan lave det gode exit, og hvordan du undgår dobbeltbeskatning her.OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/27/202420 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Atletens indtægtskilder - Fra løn til præmier, og fra aktier til brandingværdi

Er den bolig, som klubben stiller til rådighed for mig, skattepligtig? Hvordan navigerer jeg i, at jeg har nogle indtægter fra sponsorater og noget fra fx klubben? Og hvornår er det klogt, jeg opretter min egen virksomhed? Det skal vi bl.a. tale om i det 3. afsnit i vores serie om økonomi, hvor tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores faste ekspert. Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privatpersoner, selskabsejere og fonde.I dette afsnit sætter vi spotlight på indtægtskilder og Skat. Vi taler også om investeringer, og hvordan det ikke kun handler om aktier, men også om at investere i dig selv fx i form af uddannelse eller den tid du dedikerer til din træning. Og så taler vi om din personlige branding-værdi. OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/202428 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Marie Olesen: Fodboldspillet betød mere end, at jeg var Marie - En historie om at gå fra depression til forbillede for mental sundhed

"Jeg talte ikke højt om min depression, fordi jeg skammede mig over ikke at kunne holde til at være i det miljø, men jeg ved i dag, at det var miljøet og ikke mig, der var noget galt med." Sådan fortæller dagens gæst, fodboldspiller hos AGF, Marie Olesen.College fodbold i USA skulle have taget hendes spil til det næste niveau, og sikret hende billetten til den profesionelle karriere, men pludselig vender succesoplevelsen 180grader, og Marie får en depression. Pludselig kunne hun ikke tage i skole og hun græd, hver gang hun cyklede hjem fra træning.I dag spiller Marie i AGF og er på den anden side af sin depression, og sidder her i dag med budskabet om at turde tale højt om psykisk sygdom også, når du er atlet og ses som det her 'super-menneske', fordi det er vigtigt vi husker mennesket kommer før atleten og er forbilleder for den næste generation.AGF og Psykiatrifoden har i 2024 indledt en kampagne, der skal få psykisk sygdom frem i lyset. For det skal være okay at tale om det, hvis man har ondt i sindet eller på andre måder ikke har det godt. Den kan du læse mere om her og støtte: https://agf.dk/nyheder/2023/december/agf-og-psykiatrifonden-indleder-et-nyt-samarbejde(Dette er ikke en reklame, men jeg ønsker blot at bakke op om dette vigtige budskab.)Jeg vil gerne takke Marie, AGF og Psykiatrifonden for jeres mod, styrke og arbejde - Det gør en kæmpe forskel!Din historie kan hjælpe andre - Ligesom Maries:"At min historie har fået andre til at turde sige det højt, at de fx har angst og modtage hjælp, har gjort, at det var al nervøsiteten for at dele min historie værd."Har du brug for hjælp, så ræk ud til Psykiatrifonden her: https://psykiatrifonden.dk/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS39RVWlqq71fKyZ5wTi-zn4mbncmXPuNNaLJe1aF4iRR-PXXBQYzOuUaAsxlEALw_wcBOBS! Alle råd og erfaringer i denne episode er vejledende og ikke bindende.Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerner i podcast-appen, Spotify mm.Skriv et review.Del episoden med en ven eller i din Instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/20241 hour, 1 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Økonomisk førstehjælp til din årsopgørelse

Dette er anden episode af vores økonomiske kampagne, hvor vi i maj måned har fokus på SKAT.I denne episode får du helt konkrete råd til, hvad du skal kigge på i din årsopgørelse - om du som atlet er lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende. Tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores faste ekspert. Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privat personer, selskabsejere og fonde.I denne episode kigger Gitte og jeg på: Hvor du skal kigge i din skattemappe for at sikre dig, at du har fået den rigtige løn i henhold til din kontrakt.De forskellige fradrag for dig som lønmodtager og dig, der er selvstændig.Hvad gør du, hvis du har modtaget donationer? Konkrete råd til, hvordan du gør alt det med regnskab, SKAT og bilag lettere for dig selv. Hvad gør jeg hvis jeg har solgt nogle aktier? Betaler du agenthonorar, så skal du huske, at du kan få en andel af det som fradrag. Hvilke ting må jeg trække fra? Fx udgifter til studiebøger eller fys.  Hvad skal jeg være obs, når jeg har opbygget en formue? Har du fx ikke fået agentfradrag flere af de sidste år, så kan du faktisk gå tilbage i din skattemappe og få det. Giver SKAT dig ondt i maven? Er du bange for at åbne din skattemappe? Eller kunne du bare godt tænkte dig at få alle dine fradrag med?Så er denne episode af Bag Eliten lige det du gå og mangler!OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende. Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/13/202420 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hvordan kan salt optimere din performance med professor, Lars Nybo.

Salt er den vigtigst elektrolyt og er central for vores fysiske ydeevne og sundhed. I lang tid har budskabet været, at vi skal spise mindre salt, men det er ikke altid sandt. Hvornår har vi brug for mere salt? Og hvilke videnskabelige perspektiver af denne diskussion er vigtige at have i mente, når det kommer til dit personlige salt behov - særligt som atlet? Det taler jeg med professor ved Idræt og Ernæring, Lars Nybo om. I dette afsnit af Bag Eliten taler vi bl.a. om salts (natrium) rolle i nerve- og hormonsystemet og vores fysiske performance, hvordan det optages i hjernen og kroppen, hvornår vi har brug for mere (mindre) salt, hvordan vi finder vores optimale mængde af salt særligt i kombination med vores 'sved-rate', og hvad påvirker disse forhold såsom vores genetik og varme.Find Lars' forskning her: https://nexs.ku.dk/ansatte/?pure=da/persons/155193Obs! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202456 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Den økonomiske livscyklus for atleter - Fra din 1. kontrakt til sportspension

Velkommen til den første 'how-to' episode i vores økonomi-kampagne på Bag Eliten, hvor tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores ekspert. Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privat personer, selskabsejere og fonde.I maj måned er vores fokusområde SKAT, og i denne første episode kigger vi den økonomiske livscyklus for atleter og hvad de fire indtægstyper (amatør, lønmodtager, hobbyvirksomhed eller selvstændig) betyder skattemæssigt.Gitte og jeg taler om:Hvad skal du være obs på, når du får din første kontrakt.De 4 økonomiske modeller i sport: Amatør, lønmodtager, hobbyvirksomhed eller selvstændig erhvervsdrivende.Hvilke forskellige indkomstformer der er for dig som atlet, og hvad de skattemæssigt betyder.De valg vi tager omkring vores økonomi har store konsekvenser for vores liv - Derfor skal vi være bevidste om dem. Få fat på en ekstern partner at sparre med omkring din økonomi, særligt når det nærmer sig en fuldtidsløn. Du ved ikke, hvornår din karriere slutter, så det er vigtigt at have fokus på at sætte penge til side så hurtigt som muligt. Hvad gør du, når du kan spare meget op på kort tid? Vigtigheden af at tænke over, hvad jeg skal leve efter min karriere. Er din min fx håndbold-indtægt eller skal jeg have taget en uddannelse undervejs i min karriere? Åben nu din skattemappe, fordi du kan få en masse fradrag som sportsudøver og dem skal du ikke gå glip af. Kontakt Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/6/202419 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Mette Tranborg - Hvordan får du ro omkring din økonomi som atlet?

Landsholdspiller, Mette Tranborg har haft brug for hjælp til at komme ud af hendes skal - om det så gjaldt håndbold eller økonomi. Heldigvis har hun fået hjælp til begge dele, og faktisk lykkes så godt med økonomien er hun nærmest ikke tænker over den i hverdagen - og hele Mettes rejse fra hendes først kontrakt til der hvor hun er i dag hos Team Esbjerg og landsholdet fra et økonomisk perspektiv skal vi tale om på Bag Eliten.Du kommer til at møde begreber som sports- og ratepension til aktie-sparekonto og rejsefradrag, som kan gøre en stor forskel for dig som er atlet. Mette giver også en kort status på hendes skade, og hendes tanker om OL til sommer er muligt. Mette og jeg snakker om: Hvordan hendes skadesperiode har lært hende at være i nuet, og drømmen om at kunne tage det med sig i hendes videre karriere. Mødet med hendes første professionelle kontrakt, og hvad du skal være obs på.Hendes forskellige indtægtskilder, og hvordan hun indberetter de forskellige ift. SKAT.Hvad hun gør ift. hendes forskudsopgørelse, når hun er usikker på, hvor meget hun kommer til at tjene. Hvor mange penge skal du tjene eller have opsparet før det bliver relevant at få en formue-rådgiver? Hvad er Mettes forbrugsvaner? Og hvilken rolle spiller økonomi i hendes dagligdag? Hvad splurger Mette på? Vigtigheden af at blive klogere på din økonomi og dine forbrugsvaner tidligt. Hvad er Mettes forhold til SKAT? Og har hun selv udfyldt hendes årsopgørelse endnu? Hvad har betydning for den værdi som bliver sat på dig ifm. lønforhandling, og hvordan du kan tale dig selv op? Så giver SKAT dig ondt i maven?Ved du ikke, hvordan du skal få dine penge til at arbejde for dig?Eller vil du gerne bare have ro i maven omkring din økonomi? Så er denne episode af Bag Eliten lige det du står og mangler! Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/202456 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

BIG NEWS

Der er store nyheder her på kanalen, som jeg virkelig har glædet mig til at dele!Det er ved at være lang tid siden, at jeg sidst har sat mig ned og lavet en solo-episode, så jeg synes det var på tide, særligt fordi, der er en hel masse nyheder og dele, som I allerede får lov til at opleve her fra maj af. Nogle af dem har jeg teaset en lille smule om, og andre taler jeg højt om for første gang.Jeg har også en personlig nyhed, som kommer til at påvirker podcasten og sociale medier over sommeren, og hvad det konkret er, det må du lytte til episoden for at får svar på.Alt i alt er episoden en status på, hvor Bag Eliten er lige nu og 2 år inden i sin proces, hvad den nære fremtid springer og et par teasere for 2025, som jeg ved bliver next level vildt.Tak til hver og en af jer som lytter med og bakker op. Det betyder utrolig meget for mig.Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/202416 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Seniorforsker ved Fysioterapeutisk Forsknings Enhed & IOC Institut for Idrætsmedicin-København, Christian Couppé om kollagens potentiale ifm. genoptræning af seneskader.

Kan et tilskud af kollagen forberede vores genoptræning ved seneskader? Og hvorfor er kollagen en så essentiel byggesten for vores krop. Det er de centrale spørgsmål i dagens afsnit af Bag Eliten, hvor vi har besøg af seniorforsker ved Fysioterapeutisk Forsknings Enhed & IOC Institut for Idrætsmedicin-København, Christian Couppé. Christian og jeg snakker om: Hans forskning i dag, som bygger på forståelsen af, at sener som muskler kan adapterer sig til nye belastninger og på sin vis har en plasticitet som hjernen. Hvad kollagen er, hvad det består af (helt ned på aminosyre-niveau) og hvorfor det er centralt ift. seneskader.De vigtigste typer af kollagen og deres funktionHvorfor de undersøger, om tilskud af kollagen påvirker genoptræningen ved seneskader. Det tyder på, at ved at indtage et tilskud af kollagen, så kan vi styrke kroppens egen evne til selv at danne det.Forskning hos kvinder og seneskader er meget mangelfuld, og derfor har de tilført en gruppe af kvinder for at imødekomme dette problem, men også for at undersøge forskelle hos kønnene.Allerede nu er der blevet lavet forskning af effekten af kollagen på raske sener, hvor man har set positive resultater, men på det skadede sener mangler forskningen. Hvordan fibroblast er det som producerer alt materialet i senen bl.a. kollagen, og hvordan en seneskade kan gøre den går til grunde. Findes der en optimal dosis af kollagen? Hvordan de miljømæssige faktorer spiller ind i det her. Fx søvn, hvornår du træner, stress o.lign.Hvilke andre forskningsprojekter optager Christian for tiden.Glæder dig til slutningen af 2024, hvor Christian vender retur med deres konkrete resultater fra forskningen. I episoden nævnes flere gange begrebet hypertrofi-effekt, som står for musklens evne til at vokse (og adoptere sig) gennem fysisk stimulering over længere tid. Du kan kontakte og læse mere om Christians forskningsprojekter her: https://www.bispebjerghospital.dk/afdelinger-og-klinikker/fysio-og-ergoterapiafdelingen/Forskningogudvikling/Medarbejdere/Sider/Christian-Coupp%C3%A9.aspxSådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202457 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Rikke Sevecke: Når helbredet stopper din karriere brat - Hvad gør du?

"Det er helt skørt, at vi sætter folks helbred på spil bare for fodbold" - Rikke SeveckeRikke har været i Portland i en måned, hun sidder i sin lejlighed, og pludselig tikker en mail ind fra hendes læge med svar på prøver, som hun først havde forventet at få nogle måneder senere. Allerede dér ved hun godt den er gal. Dernæst får hun et opkald, og der står det klart, at hun er født med en hjertesygdom, som gør hun skal indstille sin fodboldkarriere med øjeblikkeligt. Udefra set lyder det som opskriften på et sort hul eller en identitetskrise, MEN det er langt fra den virkelighed, som har været Rikkes liv de sidste 6 måneder. Hvordan lader du sorg og nedtur være døren til et nyt liv? Det få du svar på i dette afsnit af Bag Eliten. Rikke og jeg taler om: Hvad tænker Rikke, da lægen fortæller hende hun ikke må spille fodbold længereHvordan hun håndterede at skulle give slip på sin professionelle karriere og opgive sin identitet som fodboldspillerHvad som hjalp hende med at se lyset og det positive på denne rejse og ikke falde i et sort hul. Vigtigheden af at være aktiv, selvom du har en hjertesygdom Hvordan Rikke finder en balance i hun ikke må få pulsen for højt op, men heller ikke konstant skal lade den fylde i hendes tanker og holde øje med den. Rikkes arbejde med Hjerteforeningen og vigtigheden af at arbejde for atleter bliver bedre tjekket i fremtiden. Hendes samarbejde med Female Invest, og hvordan hun er i gang med at lære om investering, aktier osv. Rikke flyttede hjemmefra da hun var 16 år, og det har gjort hende meget selvstændig og bedre forberedt til at håndtere den her situation. Hvordan vi mennesker er i konstant udvikling og hvordan det påvirker relationerVigtigheden af at lave arbejds-EKG ift. at opdage hjertesygdomme som Rikkes, og hvordan det kan være ikke alle atleter får taget sådan en? Hvor meget forskningen på området halter hos kvinder ift. mænd og hvor få historier om kvinder og hjertesygdomme vi får fortalt.Har du oplevet dit liv pludselig blev forandret? Hvordan håndtere du forandringen uden at ryge i et sort hul? Hvordan finder du dig til rette i din nye virkelighed?Det er lige præcis nogle af de spørgsmål du får svar på i denne episode af Bag Eliten!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/202457 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Træner-tourné med Mads Haubro: De bedste teams handler ikke kun om, hvem der kan ro flest watt

14 dagen inden ro-landstræner, Mads Haubro skal selekterer de atleter, der skal ro i bådende til fx OL, der sover han ikke. Hvorfor ikke det, tænker du nok? Den korte forklaring er empati. Mads har nemlig meget af den slags, og derfor er netop selektionen den absolut sværeste del af hans job, og leder til mange søvnløse nætter. Hvordan sammensættes de bedste teams? Det dykker vi bl.a. ned i dette afsnit af Bag Eliten.Mads og jeg taler om:Hans skift i træningsfilosofi fra kun fokus på det faglige og teknikken til nu at være især optaget af det menneskelige også. Den klassiske model, der fortæller, at tanker, følelser og handlinger hænger sammen, og hvordan den guider hans træneradfærdMads har flere værdier, der guider ham, men særligt værdien om at være favnende - altså kunne omfavne forskellige mennesker er vigtigt for ham. Hvordan han i høj grad bruger feedback fra atleter til at udvikle sig som træner og leder.Hvorfor de atleter som vælges til holdne ikke alle er dem som kan ro flest watt eller er stærkest. Det svære ved at være et menneske med meget empati i et job, som kræver du selekterer mellem mennesker. Som træner er du under meget pres, men det er vigtigt det pres ikke kommer ud til atleterne. Hvordan sikrer han det ikke sker?Som menneske foretrækker Mads at lave ting i god tid, men nu han under pres, fordi kun én båd ud af de 4 de håbede på kvalificerede sig til OL sidste år. Hvordan leder han under ikke favorable omstændigheder? Hvorfor kreativitet spiller en stor rolle i Mads' job?Vigtigheden af at have både proces og resultatmålHvorfor trivsel optager alle lige nu, og hvorfor det er så svært at lykkes med trivsel og high performance?Hvad kan erhvervslivet lære af elitesport? Hvordan lykkes vi med både trivsel og high performance? Og hvordan lader du dine atleter udvikle dig som leder?Lyt til denne episode af Bag Eliten for at finde svarne på netop dette!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/202454 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Emma Lund om at vælge med hjertet over hjernen i topsport

"Du finder ikke dig selv ved bare at ligge på sofaen. Du er nødt til at rejse dig op og søge efter det."Og det må man sige cykelrytter og verdensmester, Emma Lund har gjort.Emma er født med handicappet cerebral parese, der er en form for spastisk lammelse. Det resulterede blandt andet i mobning, depression og voldsomme tilråb i hendes opvækst, men fortidens mørke definere ikke hende i dag, tværtimod, så møder du her et menneske, der kender sit værd, sine styrke og svaghed og som tør være 100% sig selv. Det kan jeg kun have dyb respekt for.Emma og jeg taler om:Emmas proces med at skulle vende sig til hverdagens som topatlet og verdensmester. Hvad vil det egentlig sige at være eliteatlet? Er der et mindset? Om at følge sig mest hjemme, når hun presser kroppen og sind til det yderste - og måske lige et skridt mere. At vælge med hjertet frem for hovedet, som for Emma betød cyklingen over sygeplejestudiet. Hvordan finder du det mod til at mærke efter? Om ikke at please alle andre, og i højere grad huske du har svarene inden i dig selv. Selvom du er atlet, så behøver du ikke præstere i alle områder af dit liv.At gå imod strømmen og bane sin egen vej. Emma har oplevet, hvordan du kan blive behandlet skidt i samfundet, og nu får hun så lov til at give samfundet sin egen lille opsang. At der skal være plads til alle, og selvom du møder en med et handicap som ikke ligner dig, så prøv at mød dem med nysgerrighed og forståelse frem for at pege fingre og råbe på cykelstien. - Vi skal give hinanden lov til at være os selv og forskellige fra hinanden.Selvom Emma står stærkt frem med sin historie og handicap, så kan hun også få lyst til at gemme sig og bare være i, at hun føler sig sårbar. Kropsidealer, tanker om, hvordan en 'rigtig' atlet ser ud og hvile i at være en topatlet, der ikke har en sixpack.Det stærkeste som mennesker er, når vi tør gå mod strømmen, tør føle, tør mærke efter og være 100% os selv.Så hvem er du?Lyt til denne episode af Bag Eliten for at inspireret til at finde svaret på netop det!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202455 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Stine Lincoln: Min fortids mørke skal ikke styre min fremtids lys

"Jeg er så vant til at være noget for andre, men lige pludselig kigger jeg mig om skuldren, og tænker: hvem er så noget for mig?" - Stine LincolnStine Lincoln har aldrig stået på langrend, men alligevel siger hun ja til 100km uden den mindste smule tvivl om hun nok skal komme igennem det. Hvad fortæller det om et menneske? I Stines tilfælde fortæller det en historie om et menneske, som har oplevet meget modgang i livet, men aldrig ladet hende holde fra at skabe hendes egen lykke - For Stine er pilot i eget liv! Stine er 36 år, mor til 2 piger, hvoraf den har været meget syg med epilepsi, deltager på DR-serien, slædepatruljen og så er hun HYROX atlet, hvor hun fast repræsenterer Danmark ved EM og VM. Stine og jeg taler om: Hendes rejse med Hyrox, og hvad det er.Hvorfor træning er Stines helle, og der hvor hun bearbejder livet.Hvordan kontrol har åbnet døre for eventyr for hende og er et frirum fra hendes mange tanker. At være pilot i eget liv, og hvordan du gør det i en hverdag med arbejde, børn og mange forpligtelser. At få eventyr ind i leverpostejs livet. Stines datter har været rigtig syg med epilepsi, og hvilke spor det har sat sig i hendes liv samt været motivationen til hendes Grønlandseventyr her i marts 2024. Vigtigheden for Stine at vise sine børn, at du godt kan være lykkelige selvom livet kaster mange udfordringer og mørke efter dig.Traumer, der sætter sig i kroppen og hvordan hun har brugt sporten til at bearbejde det. Hvordan Stine bruger sociale medier til at vise sin sårbarhed og hvordan det er blevet nærmest terapi for hende, at fx dele om hendes datters sygdom.Stines far forlod hende, da hun var barn, og det har gjort hun har en tendens til at klar alting selv, frem for at turde læne sig op ad andre.Hvordan hun i dag kan sige denne udfordring højt til hendes nærmeste og ikke står med alting selv. Hvorfor Stine sagde ja til det 100km lange langrendsløb selvom hun aldrig havde stået på langrend før. Hvad det fortæller om det menneske hun er.Har du svært ved at finde lys i lives mørke? Mangler du inspiration til at kaste dig ud i ting, der skræmmer dig? Og vil du gerne være pilot i eget liv?Så er denne episode til dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/20241 hour, 2 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Ekspert: Hvordan mestre du dig selv?

Sportscientist og conditioning expert, Mads Tærsbøl er tilbage på Bag Eliten, hvor mindset denne gang er samtalens tema. De fleste af os, vil godt have det fulde ud af vores liv, men øget press og informations-overload kan gøre det svært ikke at lade livet stå i vejen for dine drømme. Episoden her klæder dig på til, hvordan du mestre dig selv og opbygger modstandsdygtighed.Mads og jeg taler om:For at maksimere vores fulde potentiale er vores psyke nødt til at være stærk succes koster noget for os alle - om du så er født med en sølvske i munden eller ej, fordi den autentiske succes vil altid være individuel, og kræver du står i mod de udfordringer du møder på vejen dertil, som skal ses som din læremester. Hvordan du kan se på de udfordringer og svære ting du oplever i livet som erfaringer, der skal lede dig til dit fulde potentiale og bygge dig op til det stærke menneske du er. Hvorfor det er vigtigt du gør ting du ikke er gode til, for at blive endnu bedre til det som du enten er eller gerne vil være bedst til. Vigtigheden af robusthed og modstandsdygtighed, og hvordan du opbygge det i dig selv. Hvordan det som er udfordrende fra dig altid vil afvige fra din sidemakker, og vigtigheden af ikke at lade gruppens pres påvirke din adfærd. Vi har alle en hvis mængde hjerne-batterier, altså energi vi kan fordele over en dag. Hvordan prioriterer vi den bedst for os selv? Hvorfor det er vigtigt vi lære at mærke os selv og blive bevidste om, hvordan vi agerer og ikke gør ting konstant 'mindlessly'.Mads har om nogen mødt mange udfordringer i livet. Hvordan bevarer du tilliden til dig selv og håbet under modgang?Hvorfor vi skal fjerne opskrifterne på succes osv. og i stedet selv gå gennem den hårde rejse på egen hånd. Shaolin munke eller 'warrior munks' som de også kaldes, og hvordan de lære os, at kan vi det hårde, så kan vi endnu mere det bløde, men vi skal lære smerten og vores grænser at kende først. Oplever du livet står i vejen for dine drømme? Har du svært ved at kaste dig ud i ting som skræmmer dig? Og vil du gerne mestre dig selv?Så er dette episoden for dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-Rebekka Kontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/20241 hour, 2 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Sebastian Fini: Hvordan udvikler jeg mig bedst som menneske og cykelrytter?

Tømrer-Bastian aka Sebastian Fini er tilbage på Bag Eliten, og selvom det alligevel kun er et år siden, at han gæstede mig sidst, så har mennesket Sebastian, du i dag møder, virkelig udviklet sig. Sidste år havde han svært ved at være til stede i cykelløb, og det var måske årsagen til han var nr. 2 og ikke nr. 1 i Europa. Har det ændret sig? Det får du bl.a. svar på i dette afsnit af Bag ElitenSebastian og jeg taler om: Hvordan han har snakket med dem omkring sig ift, hvordan han kan udvikle sig både som menneske og cykelrytter. Hvordan han er blevet bedre til at sætte grænser og navigere i, hvad som er bedst for både på og af cyklen.Hvilke strategier Sebastian har fået af sin sportspsykolog til at hjælpe ham med at holde fokus under cykelløb, hvis han kommer af sporet rent mentalt. Hvilke spørgsmål han stiller sig selv, som gør det lettere for ham at sige nej til ting. Tømrer-Bastian. Hvad er historien bag kælenavnet? Hvad er hans største styrke og svaghed lige nu? Den konstante udviklingscyklus, der driver mange atleter, inkl. Sebastian, og hvad han gør for ikke at stagnere. Hvordan Sebastian er inspireret af hans gode ven Joakim, der har cykelcaféen, Cranks and Coffee. Atleter har meget fritid, men ikke frihed, og at forstå det kan være svært, når det kommer til at skabe balance i hverdagen. Hvilke råd han har til unge, som gerne vil have en elitesportskarriere. Drømmer du om at udvikle dig, men ved ikke helt, hvordan du kommer i gang? Og har du svært ved at sige nej til ting vil gerne være bedre til at sætte grænser?Så er denne episode lige dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202457 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Rikke Mæng om at skabe sit psykologiske fundament og vigtigheden af at have sig selv med, for at nå til tops.

"Det har taget mig lang tid at lære, at jeg er nødt til at være den vigtigste for mig selv, hvis jeg gerne vil til tops." - Rikke MængHver mandag stod den på skydning i Rikkes familie - ikke lige den gængse familietradition, men i det rå miljø fandt den ellers mere forsigtige Rikke sin styrke og sig selv. I dag er hun en af verdensbedste riffelskytter, der bl.a. skal repræsenterer Danmark til OL i Paris til sommer. Dette er en samtale om vejen til at skabe dit indre psykologiske fundament for at nå til tops i det som du drømmer om, og værtøjer til at få mere indre ro i hverdagen.Rikke og jeg taler om: Hvordan det faktum, at du skal være så koncentreret og i nuet, når du skyder, kan oversættes til mange andre aspekter af livet. Hvordan Rikke benytter yoga og vejrtrækningsøvelser til at bevare roen, når hun skal skyde.Rikkes far har spillet en stor rolle i hendes karriere, hvor mottoet: En Mæng giver aldrig op, har guidet hende i livet. Hvordan hun har skulle lære at komme sine egne behov før andres, for at kunne nå til tops. Hvordan en mentaltræner har lært Rikke at kigge indad, og hvad det egentlig betyder. Hvorfor kreativitet spiller en stor rolle i Rikkes liv, og hvordan det kommer til udtryk i hendes liv som atlet. Hvordan Rikkes EM-guld fra 2022 bliver et vendepunkt, idet hun for første gang føler sig værdig og god nok til at måtte have en mening og stille krav til sin træning. Hvordan Rikke har haft svært ved skolen, som har manifesteret sig i en følelse af ikke at være god nok. Rikkes ritual, hvis hun har svært ved at holde fokus og finde sin indre ro under pres. Hvorfor Bornholm betyder noget særligt for hende, og hvordan hun bruger det sted til at finde indre ro igennem visualisering. Vigtigheden af at være i kontakt med sin intuition og kunne lytte til kroppens signaler.Hvorfor skydning kan hjælpe børn og unge med ADHD. Har du svært ved at sætte dine egne behov først? Tænker du meget over, hvad andre tænker om dig? Og vil du altid gerne lære at lytte mere til dig selv?Så er denne episode lige for dig!Ps! Rikke nævner Team Danmarks visualiseringsøvelser som et godt tip, og dem finder du her under mindfulness: https://www.teamdanmark.dk/til-atleter/sportspsykologi/mindfulnessSådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/Rabatkoder: Gå ind på HelloFresh.dk og brug koden fresheliten for at få op til 1.199 kr. rabat på dine første 5 måltidskasser samt fri fragt på første kasse, hvis du endnu ikke har prøvet HelloFresh. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202453 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Line Kjærsfeldt: Hvordan hun fandt sin egen vej til badmintonens verdenstop og finder balance mellem mange tanker og store mål

"Du bliver hurtigt dømt på resultatet, men ingen ved reelt, hvad som ligger bag din præstation den dag."Normalt er badmintonspiller, Line Kjærsfeldt ikke så glad for at dele ud af sig selv og et meget privat menneske, men alligevel har hun sagt ja til at være med på Bag Eliten, og hvorfor hun nu vælger at åbne op, det er der, hvor vi starter denne episode.Line og jeg taler om:Hvordan Line ikke var det største talent som barn, men hvordan hun særligt det sidste halve år har rykket sig, og i dag er den højest rangerede danske kvindelige spiller. Hvordan Line har fundet sin egen vej til toppen, og foretrækker, at gøre ting selv. Hendes proces med at lære, at det ikke er svagt at spørge om hjælp og ikke altid være så selvstændig.  Hvordan det at læse ved siden af badminton har givet noget mere ro og gjort det lettere at koble af fra badmintonen. Hvordan hun kan opleve at føle sig dømt som menneske kun ud fra det hun leverer på banen, selv det kun er en brøkdel af den hun er. Hvordan Line er enormt god til at reflektere over sig selv og sit eget liv, men hvordan det også kan blive negativt i form af overtænkning. Hvordan perfektionismen på den ene side gør Line hele tiden udvikler sig, men på den anden side gør det svært at lægge nederlag fra sig. Hvad hun gør, når hun føler hun ikke får det ud af sporten og livet, som hun gerne vil.Lines bedste råd til den næste generation og unge generalt.Er du nysgerrig på, hvordan du kan finde balance mellem dine store ambitioner og nyde nuet? Har du det med at overtænker dine handlinger? Og vil helst gøre tingene selv, hvilket kan gøre det svært at hjælpe dig til at blive bedre?Så er denne episode lige dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/Rabatkoder: Gå ind på HelloFresh.dk og brug koden fresheliten for at få op til 1.199 kr. rabat på dine første 5 måltidskasser samt fri fragt på første kasse, hvis du endnu ikke har prøvet HelloFresh. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/202452 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Caroline Bohé: At omfavne sig selv, finde tillid i modgang og opnå sit fulde potentiale.

"Jeg har haft svært ved at finde mig selv i rollen som et forbillede, da jeg jo bare er Caroline, men jeg er bevidst om, at jeg er det i dag, og vigtige forbilleder er."Det lå ikke i kortene, at Caroline skulle blive cykelrytter. Hun var lille og langt fra den hurtigeste, som barn, men en tur på mountainbiken skulle ændre det hele, og i dag er hun godt på vej til verdenstoppen i netop denne sport, der fangede hendes kærlighed. I dette afsnit af Bag Eliten taler vi, hvordan modgang har lært hende om vigtigheden af 'the basics' og tillid, at vokse med rollen som et forbillede og være den udgave af det at være atlet, som du gerne vil være.Carolien og jeg snakker om: Hvordan hun langt fra havde talent for landevejscykling, men fandt sit hjem og talent på mountainbiken i stedet.Vigtigheden af at få lov til at udvikle sig i sit eget tempo, og ikke for hurtigt bygge mere og mere på. Hvordan Carolines første besøg med hendes klub, Ghost Factory Racing, var ret grænseoverskridende, og hvad hun lærte af den oplevelse.Den tvivl og usikkerhed hun døjede med det sidste år, hvor resultaterne pludselig ikke gik hendes vej. Hvor svært det er at bevare troen på egne evner, når nederlagene kommer igen og igen. Hvorfor du kan spænde ben for dig selv, når du vil ting for meget. Carolines proces med at arbejde med forventningerne til hende selv og slippe idéen om et særligt resultat, som hun alligevel ikke kan kontrollere.  Hvordan det ikke er de små detaljer som gør forskellen ift. resultatet, men at Caroline trives. Hendes proces med at finde modet til at stå ved sig selv, og ikke så at passe ind hele tiden. Hvorfor Caroline foretrækker at være underdog.Hvordan hun fik Danmarksrekorden i flest Danmarksmesterskab cykelcross uden at have gået efter det, og hvornår hun har planer om at vende tilbage til cross.Har du svært ved at bevare troen på egne evner, når nederlagene kommer igen og igen? Og vil du gerne lære at have tillid til dig selv og dine evner?Så er dette afsnit af Bag Eliten lige dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/Rabatkoder: Gå ind på HelloFresh.dk og brug koden fresheliten for at få op til 1.199 kr. rabat på dine første 5 måltidskasser samt fri fragt på første kasse, hvis du endnu ikke har prøvet HelloFresh. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202454 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Træner-tourné med Kenneth Jonassen: Hvordan vi balancerer mellem kynisme og medfølelse under pres

"Ærlighed er vejen frem, og jeg er ved at have erfaringen til, at jeg er rigtig svær at 'bullshitte'."Kenneth Jonassen er tidligere badmintonspiller, og i dag landstræner for det danske badmintonlandshold. En rolle som han selv ikke lige havde set sig selv i, men som han i dag har dedikeret sig til med hjerte og sjæl. Det som skiller Kenneth ud som leder, er hans evne til at balancere mellem kynisme og medfølelse. En dans imellem det bløde og det hårde, og tydelige kontraster i denne eliteverdenen, men som bliver to midler til samme mål, netop at udvikle hans spilleres fulde potentiale og høste medaljer til DK. Den intuitive fornemmelse for, hvad som virker bedst i nuet og ledelse under yderst pressede vilkår er noget det denne episode af Bag Eliten drejer sig om. Kenneth og jeg taler om: Hvordan han blev landstræner, og hvordan han først senere har forstået, hvorfor han er det.Aktiv vs passiv coaching. Hvad det er, og hvordan Kenneth praktiserer det.Balancen mellem kynisme og medfølelse, og hvordan han ved, hvornår han skal møde sine spillere med hvad. Hvordan Kenneth har en evne til at sætte sig ind i spillernes sted i nuet, og hvordan han opbygge det kendskab med den enkelte atlet, for at kunne lede dem bedst muligt. Hvad gør du som leder, når du har et makkerpar, hvor den ene er resultat- og den anden procesorienteret? Hvordan faciliterer du et rum, hvor dit team kan få kendskab til hinanden og de enkeltes motivationsfaktorer og personligheder? Hvorfor ærlighed er fundamentalt i Kenneths kommunikation- og ledelsesstil, og hvorfor det leder til de bedst mulige reflektioner. Hvordan balancerer Kenneth mellem hans personlige ambitioner, spillernes ambition og Badminton Danmarks ambitioner?Hvorfor det er vigtigt at give sine spillere rum til at lære ting selv. Ser Kenneth det som et personligt nederlag, at store stjerner som Viktor Axelsen og Anders Antonsen har forladt Danmark? Hvordan elitesport har det med at konsumere ham, og han derfor har skulle lære at sætte grænser, fordi det ellers tog overhånd.Hvad er Kenneths største svaghed og styrke som leder? Skal du lede under pres? Er du nysgerrig på, hvad du gør, når du har et team, hvor nogle er resultatorientet og andre procesorienteret? Og hvordan du i nuet mærker efter om dine spillere har brug for kynisme eller medfølelse?Så er denne episode lige dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/Rabatkoder: Gå ind på HelloFresh.dk og brug koden fresheliten for at få op til 1.199 kr. rabat på dine første 5 måltidskasser samt fri fragt på første kasse, hvis du endnu ikke har prøvet HelloFresh. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/20241 hour, 2 minutes, 1 second
Episode Artwork

Joel Ibler Lillesø: Atletikkens showman, hemmelig introvert og erfaringerne fra det tidlige gennembrud

"En spasmager på overfladen, og inderst inde en fornuftig fyr. " Sådan beskriver løber, Joel Ibler Lillesø sig selv. I en ung alder fik han sit gennembrud på den store verdensscene, og selvom han blot er 20 år i dag, så rummer dette menneske en fascinerende historie og en bevidsthed, som mange kan lade sig inspirerer af. I dette afsnit af Bag Eliten sætter han ord på, hvordan han har lært af konsekvenserne af ikke at tage sig selv og sin karriere seriøst og turde stå ved sig selv, selvom flere synes han skulle skrue lidt ned for 'showmanden', samt, hvordan modgang har været et vigtigt skridt på rejsen til at udleve hans fulde potentiale.Joel og jeg taler om:Teater var Joels første kærlighed, og faktisk handlede atletik og løb kun om at han skulle rør sig lidt ved siden af alt skuespillet.Joel er lidt kendt for at være en showman i atletikkens verden, hvilket ikke altid falder i alles smag, men lysten til at performe og være i spotlightet har altid været i ham. Hvordan Joel egentlig også er et meget reflekterende og introvert menneske, når han er privat, hvor han dyrker interesse som politik og historiske begivenheder. Om han har oplevet det som begrænsende og udfordrende at slå igennem på den store scene i så ung en alder.Hvordan det store pres har gjort, at han ikke har stillet op til konkurrencer, fordi han var bange for at fejle i andres øjne.Hvordan Joel har arbejdet med at håndtere sine tanker ift. ikke at lade andres holdning påvirke ham for meget. Hvordan han ramte en mur sidste år, men har lært ham enormt meget om, hvem han vil være som atlet og menneske.Hvordan det at få Lewandowski som træner har været en lang læringsproces, som har forandret måden han går til sin sport og hverdag.Hvordan han det seneste år, har oplevet imposter syndrom, og stillet sig selv spørgsmålet: fortjener jeg at være her, når jeg ikke performer på topnivea?  Joels bedste råd til unge, og hvorfor han ville ønske, at vi ikke altid kun havde fokus på de store drømme. Hvor ritualerne inden hans løb har taget lidt overhånd, og hvordan han har måtte stoppe sig selv i nogle af dem. Har du oplevet at bryde igennem tidligt i din karriere? Lader du andres holdning til dig påvirke dig for meget? Eller står du overfor at skulle vælge mellem dine drømme og den sikre vej?Så er dette afsnittet for dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/20241 hour, 2 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Malou Jakobsen: Et forbillede, tanker, der hæmmer og motocross' dronning

Malou Jakobsen er vokset op i en inkarneret motorsport familie, og mange af jer har nok hørt navnet Christian Lundgaard før, hvilket er hendes fætter. Men hun ville gå sin egen vej, så i stedet for gokarten, som de andre valgte, så tog hun motocross. Malou er en pige med ben i næsen og stor selvtillid, men bagved gemmer sig en meget følsom pige, der til tider spænder ben for sig selv og bliver sin største fjende, og det åbner hun op om i denne episode af Bag Eliten. Malou og jeg taler om: Hvorfor Malou altid er blevet kaldt Pippi Langstrømpe, og hvorfor den karakter fortsætter med at inspirere hende.  For Malou kan tingene ikke blive for vildt, og hun elsker adrenalinen ved sporten Malou har droppet ud af gymnasiet undervejs for at jagte hendes drøm om at vinde VM guld, fordi en uddannelse kan du altid tage, men VM-guldet kan ikke vente. Hvorfor det er vigtigt for Malou at være et forbillede særligt for piger, og gøre noget aktivt for at fremme kvindelig motorsport. Hvor meget holdånd/fællesskab, der findes i motocross-miljøet på trods af det er en individuel sport.På den ene side, så har Malou masser af selvtillid, men på den anden side, så er hun enormt følsom, og hvad det betyder for hende. Hvordan Malou arbejder benhård med det mentale, for ikke at lade små detaljer køre hende af sporet og blive i nuet. Hvordan hendes mekaniker, Line også har været en stor hjælp i hendes mental udvikling og få hende til at huske sig selv. Hvorfor hun har brug for at flytte fokus fra et særligt resultat til at komme ud af hovedet og ned i kroppen og lade den tage styringen i hendes løb. Hvordan Malou træner både metalt og fysisk, og hvad hendes holdning er til kost. Hvordan hendes største skræk blev til virkelighed, og hvordan det har sat spor i hende siden dag.Og meget mere ...Vil du gerne lære at nyde processen i stedet for at hænge dig i de små detaljer? Drømmer du om at gøre noget stort, men kommer til at spænde ben for dig selv? Eller vil du gerne springe ud i noget helt nyt, men mangler modet til at tage de første skridt? Så er denne episode af Bag Eliten lige dig. Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202456 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Line Thams: Karrierestop, genfødsel og alle tankerne i processen

Hvad gør du, når du pludselig skal stoppe din karriere? Hvordan tager du den beslutning? Hvem er du, når du ikke længere er atlet? Line Thams er tilbage på Bag Eliten, men denne gang står der ikke triatlet bag hendes navn, men 'bare' Line, for lige som episoden optages er hun i gang med at indstille hendes karriere og starte et helt nyt liv. Hvordan er det at skulle give slip på sin sport, en identitet som atlet og en del af sig selv? Det er præcis det Line forsøger at sætte ord på i denne episoden imens hun er i processen - og ikke som bagefter, som vi oftest hører det. Line og jeg taler om: Hvorfor det er vigtigt for Line at åbne op om hendes farvel til livet som professionel atlet lige imens hun er i den. Hvordan Line beslutningen om at stoppe, og hvad som gav hende modet til at gøre det, selvom det gjorde ondt og var skræmmende. Hvordan det for Line var for første gang ikke at SKULLE sætte et vækkeur og stå op og spise en særlig morgenmad, træne på en særlig måde osv. for at kunne toppræstere, men, at det var ligegyldigt, hvad hun gjorde.Hvordan Line har skulle ud og genskabe sig selv. Hvordan Lines sportspsykolog fortæller hende, at hun skal sætte et flot punktum på hendes karriere, og hvad det betyder for Line, samt, hvorfor det var afgørende i hendes proces.Lines bedste råd til dig som står i et karrierestop eller skal skifte karriere om det så er i sportsverdenen, skole- eller erhvervslivet. Hvordan Line kan bruge sine erfaringer fra elitesporten i hendes nye lederstilling hos Novo Nordisk.Hvor du som eliteudøver ofte er markant mere produktiv end flertallet, og derfor lige skal lære at sætte forventningerne ned til, hvor meget som du skal nå og kan forvente, at andre når fx på en arbejdsdag. Når du skal ud og have et job, så er det vigtigt, at du ikke underspille de personlige kompetencer du har bygget op igennem din sportskarriere, for de er helt unikke. Hvad Line ville ønske nogen havde fortalt hende inden hun stoppede.Og meget mere ...Står du overfor en krise, et karriereskifte eller overvejer at stoppe din karriere som atlet? Så er denne episode lige noget for dig!Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/20241 hour, 7 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Simon Pytlick - Vild succes, alenetid og meningen med det hele.

Simon er tilbage på Bag Eliten ovenpå et år, hvor alt bare blev forandret og succesen er regnet ned over ham. Men hvad gør det ved et menneske? Det er bl.a. det vi forsøger at sætte ord på i dette afsnit, og du kan nyde imens Håndboldherrerne tager hul på EM 2024 i Tyskland. Simon og jeg taler om: Hvordan Simon har udviklet sig som menneske det sidste år. Hvordan han har skulle lære at sidde alene med egne tanker, og oplevet at komme til at overtænke ting og selv skulle bearbejde de tanker.Hvorfor Simon bruger sine mange fritimer på enten at udforske Flensburg eller se film, og hvordan de to ting hænger sammen med hans store nysgerrighed på livet og mennesker. Simons store ønske om ikke at lade successen stige ham til hovedet og blive arrogant, men i stedet holde begge ben solidt på jorden. Hvordan det seneste år har gjort, at han er mere påpasselig med, hvem han lukker ind i sit liv. Hvordan det har påvirket ham som menneske at komme til en professionel klub som Flensburg, og hvordan det adskiller sig fra GOG. Hvordan Simon håndterer det øgede pres på hans skuldre.Hvorfor den pause, skaden har givet ham, har været god for ham både kropsligt og menneskeligt.Hvad Simon bliver udfordret af, og hvad som trigger ham.Hvordan han lever et liv baseret på mening, og hvad det helt konkret betyder. Og meget mere. I episoden får du også lov til at opleve mig kommer på dybt vand, når Simon stiller mig nogle udfordrende spørgsmål, og ellers er dette episoden for dig, som gerne vil udleve din drøm til det fuldeste, stå ved dig selv og finde ind til de ting og mål, som reelt betyder noget. Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/20241 hour, 2 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Træner-tourné: Nicolej Krickau

"Jeg leder ikke efter princip, men sund fornuft". Eller sagt på en anden måde: "Fagligheden er mit fundament, men mavefornemmelsen er min ledestjerne."Kloge ord fra tidligere GOG-træner, og i dag manden i spidsen for den tyske storklub, SG Flensburg-Handewitt, nemlig Nicolej Krickau. Han er første gæst i et nyt koncept her på Bag Eliten, som hedder 'Træner Tourné'. I dag er trænere i den grad sportens svar på ledere, og med tiden er den rolle blevet mere og mere kompleks. Derfor er jeg nu taget på tourné, for at tale med nogle af landets bedste bedste, og blive klogere på deres syn på mennesker, ledelse, talentudvikling, hvem de er, hvad som driver dem og meget mere. Nicolej og jeg taler om:Hvordan Nicolej er nået fra U8 træner til SG Flensburg-Handewitt.Hvorfor er han høj grad drevet af resultater, og hvordan det påvirker hans ellers menneskelige tilgang til ledelse.Hvordan hans kone, Stine, spiller en stor rolle både i hans måde at være træner på og det menneske, han er i dag. Hvad nøglen har været til, at han har kunne skabe den ene succesfulde spiller efter den anden.Hvorfor anførerrollen på GOG i sin tid gik til Simon Pytlick og ikke Morten Olsen, og hvor svær den samtale var at have. Hvorfor tålmodighed i dag er en afgørende faktor, for at udvikle unge talenter. De ledelsesparadigmer Nicolej er gået igennem, og hvad han definerer som ledelse i dag. Hvorfor Nicolej også har en træner i form af en sportspsykolog, og hvad han bruger ham til. Hvordan den tyske kultur er begyndt at forme ham, og hvilke opgør han må tage med sig selv på baggrund af dette. Og meget mereEr du nysgerrig på, hvordan kan du som leder involvere dine medarbejdere eller spillere? Hvordan finder du ud af, hvem du skal lytte til og involvere og hvem du ikke skal? Eller hvordan ledelse med sund fornuft/mavefornemelse ser ud i praksis? Så skal du lytte til denne episode af Bag Eliten.Ps! Nicolej har et særligt rituel efter hver kamp, som inkludere særlige øl, og også sker selvom han er hjemme klokken 4 om morgen. Hvad det er, det må du lytte til episoden for at få.Sådan støtter du nemt Bag Eliten: Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.-RebekkaKontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/3/20241 hour, 1 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Kathrine Heindahl: Hvordan kan jeg både nyde nuet, og have øje for det store mål?

Når Kathrine Heindahl beslutter sig for at gøre noget, så går hun 'all in', fordi hun gerne vil se, hvor langt hun kan tage det. Og netop den tilgang har været meget definerende for måden, hvorpå hun har valgt at leve på både som menneske og håndboldspiller.Kathrines nok vigtigeste sæson er gået i gang, og forventningerne til hendes egen præstation er store, men hvordan kan hun samtidig nyde nuet? Det er det store spørgsmål, som fylder meget i hendes hoved i disse dage. Som ung følte hun, at hun skulle være hård for at klar mosten, og netop derfor spørger jeg også ind til Kathrines følelser, fordi dem har hun ikke altid haft et godt forhold til. I ungdommen vidste hun, at hvis hun var hård, så kunne hun skille sig ud, men med alderen er hun blevet mere emotionel og er glad for den læring hårdheden har givet hende, fordi hun kan favne begge ting i dag.Vi taler om, hvordan det hver gang føltes som et nederlag, når Kathrine skulle vejes som ung som en del af elite-miljøet, og ikke fordi hun følte sig tyk, men fordi hun ikke fik den hjælp hun havde brug for, til at nå fra a til b ift. at ramme den rigtige vægt og fedtprocent. Samtidig var det også svært, fordi hun altid blev valgt til på håndboldbanen, så hvorfor betød de tal alligevel så meget? Kathrine taler om, hvordan det som ung kan være svært at stå op for sig selv og sætte spørgsmålstegn ved de ting som foregår, og ikke fordi, der var noget galt med selve vejningen, men mere, hvordan hun skulle lykkes med at få den optimale vægt for hende og forstå, at det var det rigtige for hendes performance. Episoden byder også på et kort indslag fra Anti Doping Danmark om deres nye Wistleblower ordning mod uacceptabel adfærd, der kom i juni 2023. Jeg har taget en snak med Søren Voss, der er Seniorefterforsker hos Anti Doping Danmark, og er en af dem som sidder med disse sager til dagligt. Han sætter bl.a. ord på, hvorfor denne ordning er der, hvem som kan benytte den, hvordan du gør det i praksis, og, hvad der sker, når du indberetter en sag. Har du brug for at indberette noget, kontakte Søren eller blot vil blive klogere på ordningen, så kan du læse mere her: https://antidoping.whistleblowernetwork.net/frontpage.Vi kommer også ind på Kathrines tid i rusland. Her var hendes oplevelse af elitemiljøet langt fra den danske. For Kathrine var det befriende at opleve, at atleter som har vundet OL guld bare sidder og kører fire croissanter eller to snickers ind inden en vigtig kamp. Det gik op for hende, hvor vigtigt det mentale er, og at du ikke altid skal være så fokuseret på, om du nå kan få din mysli og skyr inden, og i stedet bare tro på, at du kan altså godt levere en toppræstation på kage. Det er nok ikke holdbart i længden, men skulle det ske få gange, så skader det altså ikke. Følg Kathrine her: https://www.instagram.com/heindahl/Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Kontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/6/20231 hour, 19 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Velkommen tilbage fra sommerferie

Bag Eliten er tilbage fra sommerferie, og på onsdag d. 2. august vender jeg retur med nye afsnit, men i mellemtiden kan du lytte til en update fra min side af, hvor jeg netop er flyttet til Aarhus, har mange spændende projekter på tegnebrættet for Bag Eliten i løbet af det næste af og mine personlige refleksioner fra 6 måneder med mange store forandringer.-RebekkaFølg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Kontakt: [email protected] er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/31/202316 minutes
Episode Artwork

Rullepigernes mareridt: Vi var brikker komitéen ville have væk, i stedet for mennesker

Psykisk terror er desværre ikke ualmindeligt i elitesport, og for de tre unge kunstrulleskøjte piger, Rebekka, Mie og Alberte skulle det blive enden på deres karriere med store psykiske ar på sjælen. En konflikt mellem komitéen og forældre til otte unge landsholdsløbere eskalerer, da pigerne ovenpå en ubehagelig landsholdsamlingen går til tasterne og skriver en mail om deres oplevelse. Det som skulle have skabt ro i konflikten, ender pludselig med at anklage de pigerne i en disciplinærsag. De risikerer at blive forvist fra sporten, og endda smidt af landsholdet. Her to år senere er de alle sammen stoppet fra sporten. De går til gruppepsykolog, og flere af dem er endda blive medicineret ovenpå konfliktens traume. I dette afsnit møder du tre af de piger, som skrev denne mail. De fortæller med egne ord, hvad denne hændelse har haft af konsekvenser for deres liv, hvorfor de mener, at Rullesport Danmark ikke har håndteret konflikten korrekt, og hvordan de langsomt er ved at blive hele mennesker igen.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/6/202254 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Benjamin Kjær: Mine mobbere fortalte mig, at jeg ikke var god til noget. Det vil jeg bevise, at jeg er.

Hvad skal der til for at bevise, at du er god nok? Det spørgsmål centrerer denne uges afsnit af Bag Eliten sig om med trampolinspringer og syv gange Danmarksmester, Benjamin Kjær. Som barn blev han mobbet og fortalt, at han ikke var god til noget. Hårde ord, som han lige siden har brugt som drivkraft til at udvikle sig, og bevise, at det er han. Samtidig dukker en fortælling op om det særlige bånd han har til sin far, og vigtigheden af hans anderkendelse. En karrierer i militæret har nemlig gjort faren mentalt urokkelig, og den egenskab var netop det Benjamin manglede som barn. I dag er han et menneske, som både er bevidst om hans store trang til kontrol og anderkendelse, men også, at det ikke altid er det sundeste for ham. Hvad sker der, hvis han giver slip på de to ting, det får du blandt andet svar på i dette afsnit af Bag Eliten.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/29/202253 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Mia Blichfeldt: Jeg vil ikke længere se min angst som et tabu. Derfor taler jeg om den nu.

For Danmarks bedste kvindelige badmintonspiller, Mia Blichfeldt blev Corona-pandemien et vendepunkt i hendes karriere. Pludselig blev alle hendes faste rutiner fjernet, og hendes verden kollapsede omkring hende. Nu står hun for første gang frem med, at hun lider af angst i håb om, at hendes historie kan være med til at vise, at mentale udfordringer ikke skal være et tabu i elitesportens stolte verden. Samtidig er det også en fortælling om en ung kvinde, der har fået vendt hendes svaghed til en styrke, som i sidste ende gør hende til et bedre menneske og badmintonspiller. Hør Mia med hendes egne ord fortælle om hendes oplevelse med angst, og rejsen ud på den anden side i denne uges afsnit af Bag Eliten.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/202254 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Sebastian og Nikolai Terteryan: Der bliver krig imellem os - kun én bror kan komme til OL

Ville du villigt kunne ofre dig for, at din bror kunne komme til OL? Det spørgsmål er centrum for denne uges afsnit af Bag Eliten, hvor boksere og tvillingebrødrene, Nikolai og Sebastian Terteryan er med i studiet. En ny regel gør nemlig, at de to brødre havner i samme vægtklasse, og Danmark kan kun sende én afsted i samme vægtklasse til OL i 2024. Det lugter af krig imellem de to unge boksere, men samtidig vokser en anden fortælling frem. En fortælling om kærligheden til sit ophav og villigheden til at ofre alt for Terteryan-navnet. Hvem er den bedste mand, når slaget skal slås? Det får du svar på i denne ugens program.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/202253 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Frederik Schou-Nielsen: Hvis jeg ikke er løber, hvad er jeg så?

Skader har defineret OL-løber, Frederik Schou-Nielsens karriere i en sådan grad, at frygten for han en dag skal vågne op i kørestol kører gennem hans hoved. Alligevel bliver han ved med at jagte guldet, og vil gerne vise, at man kan nå langt trods skader og smerte. Bag denne fortælling ligger et dybere spørgsmål, nemlig, hvem han er uden sporten. Et spørgsmål han frygter at tage hul på, og måske holder ham længere i sporten en, hvad hans krop kan holde til. Det spørgsmål tager vi med mod hul på i dette afsnit, for hvem er Frederik uden løbet?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/1/202253 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Victoria Bell: Ballet er kunsten at balancere mellem mani og magi

Fra det øjeblik Victoria Bell stifede bekendtskab med balletten som fire-årig, har det været omdrejningspunktet for hendes liv. Seks måneder inden hendes ultimative drøm skulle gå i opfyldelse, taber balletmester ved Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe drømmen på gulvet. Det tager Victoria ind i en manisk verden, hvor hun i de sidste seks måneder af hendes uddannelse kun ånder for balletten. I dette afsnit sætter Victoria ord, hvordan det at finde sig selv som menneske i en verden, der så altopslugende som ballet, og samtidig bevare den magi, hun fandt som fire-årig.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/25/202253 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Bjørk Nørremark: Jeg er blevet et mere helt menneske igennem parasporten

For 19-årige, Bjørk Nørremark er hendes manglende hånd ikke et mangel, men en gave. Den går under navnet tutten, og er med til at definere hende. Alligevel havde hun svært ved at takke ja til paralandsholdet, da Bjørk aldrig havde set sig selv dyrke andet end ordinær sport. Hun troede det betød, at hun fik særbehandling, hvilket befandt sig langt væk fra den mentalitet hun er vokset op med. I dag er hun en stolt paraatlet, og kæmper for at endnu flere unge mennesker trods deres handicap eller udfordringer kan finde glæde igennem sporten. Hør Bjørk åbne op om den svære rejse det var for hende at finde sig selv som paraatlet, og hvorfor det er vigtigt vi ikke taler om parasport som særbehandling, men inklusion.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/18/202253 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Turpal Bisultanov: Blomkålsører giver mig status som bryder

For 20-årige Turpal Bisultanov, var barndomsdrømmen aldrig at blive verdens bedste bryder. Næh, han ville være politimand. I dag kan han kalde sig europamester i sit første år som senior, og politidrømmen er lagt på hylden for en stund, mens brydningen har taget ham tværs over landet fra barndomshjemmet i Herning til det nationale træningscenter i Nykøbing Falster. Det har ikke været en let rejse, for familie er det som betyder allermest for Turpal. Hvem er han uden dem? Og hvordan skaber han en ny familie langt væk hjemmefra? Det for du svar på i denne episode.NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/11/202253 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Ukaleq Slettemark: Grønland har ingen skydebane. Alligevel er jeg i skiskydningens verdenstop

Kan man blive skiskytte uden en skydebane? Det lyder jo så og sige umuligt, men alligevel har 20-årige Ukaleq Slettemark placeret sig solidt blandet verdenseliten. I februar deltog hun ved sit første OL, hvor hun som den eneste både blandt mændene og kvinderne ramte plet på alle 30 skud. Samtidig er der slet ikke kultur for idræt på topniveau i Grønland, noget som Ukaleq gerne vil lave om på. Men hvordan sætter man Grønland på verdenskortet i elitesport, når træningsmiljøet ikke er til det?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/4/202253 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Simon Schuldt-Jensen: Jeg har satset alt. Nu må det briste eller bærer.

Hvis der var 100% chance for, at du ville lykkes, hvad ville du så gøre? Det spørgsmål stiller kajakroer, Simon Schuldt-Jensen sig selv hver dag i kampen mod 'hvad nu hvis?' Det har taget ham på en rejse, hvor både krop og sind er blevet ombygget til den sprinterkonge, som han drømmer om at være. Det er en fortælling om at have modet til, at sætte sine egne behov over det, andre fortæller ham, er det rigtige, og om at blive mønsterbryder og selv sætte dagsorden for, hvad det vil sige at leve som eliteatlet. Hvis det sats lykkes, kommer de vilde resultater, men i sidste ende har Simon ingen kontrol over, hvordan det ender. Så hvordan finder han modet til at turde satse alt, selvom der ikke er 100% chance for det lykkes?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/27/202253 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Tobias Hyttel: 1.000 mails afgør om jeg kommer til OL i 2024

Man kan bruge energi og kræfter på at tude over de ting, man ikke har, eller man kan værdsætte de ting, man har og vende dem til sin fordel. Det ved Taekwondo-udøver, Tobias Hyttel om nogen noget om, hvordan man gør. I foråret 2020 tabte han den kamp, der skulle have givet ham adgangsbilletten til det OL, han har drømt om hele sit liv. Sådan et nederlag kan tage pusten fra en, men det kan også give perspektiv på tilværelsen og sætte tanker i gang. For, hvad gør man, når livet ikke går efter planen? Og hvordan rejser man sig op i en sport, hvor økonomien afhænger af en selv?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/20/202252 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Lærke Marie Olsen: Min OCD skal ikke overtrumfe min sport

I marts 2022 taler Danmarks judodronning, Lærke Marie Olsen for første gang højt, om den kamp hun kæmper uden for banen: en kamp mod OCD og angst. At have modet til at stå frem med sine mentale udfordringer er en kæmpe sejr i sig selv, men vi taler sjældent om bagsiden af medaljen: når fokusset på sygdommen kommer til at overskygge de sportslige præstationer hos atleten. For hvad gør Lærke, når hun gerne vil bryde tabuet om OCD, men frygten for, at det er det, hun vil blive husket for, lurer i baghovedet?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/13/202253 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Signe Bro: Jeg opnåede min største drøm. Hvem er jeg nu?

Tiden op til OL var den hårdeste periode i svømmer, Signe Bros liv, og kort efter OL vælger hun at tage en længere pause. Faktisk den længste pause i hendes karriere hidtil, og for en stund er svømning pludselig ikke længere hendes første prioritet; presset og det tidlige vækkeur er forsvundet, og en ny verden hvor hun bare er Signe åbner sig. Pauser kan få os til at gentænke vores prioriteter – og det gjorde den også for Signe, for hvem er hun, når svømningen forsvinder?NB! Dette afsnit er produceret hos 24Syv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/202252 minutes, 15 seconds