Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Nyaarsmorgen
Vi vågner til det nye år i selskab med forfatter Anna Juul og politiker Jon Stephensen. Med Grundtvigs langdigt Nyaarsmorgen som holdepunkt kigger de to frem og tilbage i samtiden og i deres egne liv.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/1/2023 • 56 minutes, 5 seconds
Tidssånd: Peters jul - adventskalender med Peter Høeg og Christoffer Emil Bruun
Som afslutning på den adventskalender, som blev sendt de fire søndage i advent markerer Tidsånd julen med en form for Jesus-meditation, som tager udgangspunkt i Peter Høegs læsning af Thomas-evangeliet.
12/25/2022 • 56 minutes, 38 seconds
Tidssånd: Peters jul - adventskalender med Peter Høeg og Christoffer Emil Bruun
Fjerde søndag i advent overvejer de to hvad kærlighed egentlig er, spirituelt set og hvordan den hænger sammen med kroppen. De forsøger at nå dybt ind i kernen af Thomas-evangeliet og betragter Jesus som en oplyst mester, som har revolutioneret verden med sine radikale indsigter. Peter Høeg varmer op til julen med endnu en praksis, denne gang med fokus på fred og kærlighed.
12/18/2022 • 56 minutes, 25 seconds
Tidssånd: Peters jul - adventskalender med Peter Høeg og Christoffer Emil Bruun
Tredje søndag i advent handler om videregivelse. Både i julens tradition for gavegivning, men også i mere social forstand. I alle kalenderens fire afsnit er det kontroversielle Thomasevangelium i brug som led i undersøgelsen af, hvem Jesus var og hvordan vi kan forstå ham i vores tid. Den praksis, som Peter Høeg laver foregår denne gang på parkeringspladsen foran Brugsen i byen Nørre Snede.
12/11/2022 • 56 minutes, 30 seconds
Tidssånd: Peters jul - adventskalender med Peter Høeg og Christoffer Emil Bruun
Anden søndag i advent handler om mandlig og kvindelig energi og balancen imellem dem. I alle kalenderens fire afsnit er det kontroversielle Thomasevangelium i brug som led i undersøgelsen af, hvem Jesus var og hvordan vi kan forstå ham i vores tid.
12/4/2022 • 56 minutes, 11 seconds
Peters jul - adventskalender med Peter Høeg og Christoffer Emil Bruun
Første søndag i advent handler det om, hvad julemanden kommer med. Og som i alle kalenderes fire afsnit er det apokryfe Thomasevangelium i brug som led i undersøgelsen af, hvem Jesus var og hvordan vi kan forstå ham i vores tid.
11/27/2022 • 55 minutes, 19 seconds
Ægteskabet mellem kirke og stat
Der er få lande I verden, hvor stat og kirke er flettet sammen - og de fleste af de lande er ikke nogen, vi har lyst til at sammenligne os med.
Og så er der Danmark, hvor vi har en folkekirke, som beror på et fast forankret forhold mellem stat og kirke. Socialdemokrat og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen, Enhedslistens Pelle Dragsted og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt om forholdet mellem stat og kirke I Danmark.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
9/4/2022 • 55 minutes, 50 seconds
Domprovstens sortie
Gennem 24 år har Anders Gadegaard fungeret som domprovst i Vor Frue kirke i København og været en markant stemme i den offentlige debat. I samtale med Christoffer Emil Bruun kigger Gadegaard tilbage på nogle af de store begivenheder og den forandrede tidsånd.
8/28/2022 • 55 minutes, 59 seconds
Kirken den er et gammelt hus
Historier om dårligt arbejdsmiljø i Folkekirken har ført til en diskussion af, hvordan Folkekirken er organiseret. Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Søren Abildgaard og leder af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Ulla Morre Bidstrup er gæster hos Christoffer Emil Bruun.
8/21/2022 • 55 minutes, 50 seconds
Uden omsvøb
Teolog Bodil Koch gik med sin direkte facon lige ind i et mørke, da hun som kirkeminister fra 1953 og mange år frem etablerede moderne dansk kirkepolitik. Historiker Birgitte Possing er gæst hos Christoffer Emil Bruun.
8/14/2022 • 56 minutes, 36 seconds
Djævelens magt
Djævelen optræder i såvel bibel som i populærkultur. Vært Christoffer Emil Bruun har besøg af præst og teolog, Henrik Winther Nielsen, som har skrevet en bog om Djævelen. Og så kigger programmet dybt ned i historien om det danske satandyrkende heavy metal orkester Mercyful Fate med musikforsker Henrik Marstal.
7/3/2022 • 56 minutes, 13 seconds
Fængslet i Rusland for at være Jehovas vidne
For 6 år siden kom blev danskeren Dennis Christensen brutalt fængslet under et møde for Jehovas vidner i Rusland. Siden sad han fængslet i Rusland, der betragter Jehovas vidner som en ekstremistisk organisation. For kort tid siden blev han løsladt og er nu tilbage i Danmark, hvor han for første gang fortæller sin dramatiske historie.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
6/26/2022 • 56 minutes, 29 seconds
Ægtefæller eller ej
I de ti år, hvor kirkebryllup mellem to af samme køn har været muligt, har der været to forskellige vielsesritualer - et for ægtemand og ægtehustru. Og et for ægtefæller. Men nu er det tid til et jubilæumseftersyn af ritualet, mener blandt andre præsten William Salicath. Han er gæst hos Christoffer Emil Bruun, som også har talt med tidligere kirkeminister Manu Sareen om dengang for 10 år siden, hvor han fik forslaget om kirkevielser af samme køn igennem Folketinget.
6/19/2022 • 56 minutes, 21 seconds
Må vi være her?
Ifølge det evangelisk-lutherske grundlag for Folkekirken er vi mennesker født som syndere. Det er et problem for troen og en bremse for teologiens udvikling, mener forfatterne bag den nye udgivelse, 'Må vi være her?', der stiller spørgsmålstegn ved fundamentet for den danske folkekirke. Christoffer Emil Bruun er vært for en diskussion af Folkekirkens bekendelsesgrundlag. De to forfattere bag bogen, præst Louise Højlund Franklin og professor i teologi Anders-Christian Jacobsen, taler med to af deres kritikere, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen og rektor Hans Vium Mikkelsen.
6/12/2022 • 56 minutes, 42 seconds
Tunger af ild
Pinsen er helligåndens højtid. Her markerer vi at den hellige ånd sænkede sig ned over jorden. Men udgår hellighånden fra Gud alene eller både fra Gud og Jesus? Det problem har beskæftiget billedhugger og teolog Hein Heinsen længe. Christoffer Emil Bruun besøger Hein Heinsen i hans værksted på Stevns for at indfange billedhuggerens originale blik på treenigheden og på skulpturen som nødvendigt middel til erkendelse.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
6/5/2022 • 56 minutes, 8 seconds
Himmelske dage
Direkte udsendelse fra den store kirkefestival i Roskilde, Himmelske Dage. Christoffer Emil Bruun får besøg af medvirkende og deltagere ved de sidste dages kirkelige begivenhed.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/29/2022 • 56 minutes, 54 seconds
Kirken, jorden, klimaet
Folkekirken er en af Danmarks største jordbesiddere og spiller derfor en nøglerolle i vores grønne omstilling. Provst Esben Thusgård fortæller om Folkekirkens grønne tanker og idéer og bogaktuelle Ida Auken giver et indblik i livet med både klima og kristendom.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/22/2022 • 56 minutes, 43 seconds
Frihed til livet og døden
En ny opera, Manualen, sætter spørgsmålet om aktiv dødshjælp i nye rammer. En tv-dokumentar stiller spørgsmål ved ordningen med anonyme sæddonorer. En dom i USA varsler nye toner i diskussionen om abort. De store etiske dilemmaer er til debat mellem Stud.theol. og medlem af Det etiske råd, Morten Bangsgaard og professor i etik ved RUC, Thomas Søbirk Petersen.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/15/2022 • 56 minutes, 13 seconds
Roskildes næste biskop
Der skal vælges ny biskop over Roskilde stift og de fire kandidater stiller op til radiovalgmøde, hvor det skal handle om alt fra teologisk tolerance til kirkens arbejdsmiljø.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/8/2022 • 55 minutes, 29 seconds
I mesterens lys
Alternativ spirituel religion tiltrækker massevis af mennesker til store messer under overskriften Krop, Sind, Ånd, hvor man kan prøve alt fra at få læst sin skæbne i kaffegrums til at blive bedt for at særlige kristne fællesskaber. Helene Kemp er med på den seneste messe i Brøndbyhallen og i studiet har Christoffer Emil Bruun besøg af den spirituelle kristne præst Torsten Borbye Nielsen.
5/1/2022 • 56 minutes, 35 seconds
Orlogspræst i land
Hvis man følger fregatten Esbern Snares rute gennem de sidste måneder, får man et indblik i, hvordan verdens brændpunkt har flyttet sig. Skibets præst Andreas Christensen er netop afmønstret efter en tur, som begyndte i Guineabugten ud for Afrika og sluttede i Østersøen ud for Baltikum.
Orlogspræsten er gæst hos Christoffer Emil Bruun.
4/24/2022 • 56 minutes, 11 seconds
Lidelse, død og opstandelse
I anledning af påsken opholder Tidsånd sig ved torturens traumer, krigens gru og fødsels mirakel.
Tilrettelæggelse: Helene Kemp og Christoffer Emil Bruun.
4/17/2022 • 56 minutes, 8 seconds
Fra Ukraine til Danmark
De mange flygtninge, som hver dag kommer Danmark fra Ukraine får hurtigt brug for et fællesskab - og sikkert også for trøst og omsorg. Her står kirken parat med sit fintmaskede net af menigheder og frivillige. Hvad er det for et møde, som sker mellem ukrainere - ofte ortodokse - og danskerne? Emil Hilton Saggau og Annika Hvitamar er gæster hos Christoffer Emil Bruun.
4/10/2022 • 55 minutes, 36 seconds
Du må ikke blive væk
I en ny brevudveksling mellem præst i Tårnby kirke Karsten Møller Hansen og forfatter og dramatiker Tomas Lagermann Lundme skriver de to mænd i slutningen af fyrrene sig ind i et stadig tættere venskab og udveksler tanker om kærlighed og død, om at være ung og blive voksen.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 3. april).
4/3/2022 • 55 minutes, 52 seconds
Ondt i livet
En ny stor undersøgelse viser, at danskernes mentale helbred er i frit fald. En udbred følelse af mangel på mening præger især unge mellem 16 og 24 år. Men måske kan ritualer være en måde at sætte nødvendige rammer for livet, så det bliver nemmere at være i. En flok unge taler om deres egen situation og i studiet er antropolog Inger Sjørslev og ungdomspræst Therese Møller gæster hos Christoffer Emil Bruun.
3/27/2022 • 56 minutes, 21 seconds
Frisindets forkæmper og moralens vogter
For omkring 125 år siden opstod Kristeligt Dagblad som reaktion på en artikel i Politiken, som var blevet grundlagt 13 år inden. I de to avisers levetid har de stået i hver sit ringhjørne på den åndelige og værdimæssige diskussion i Danmark. I dagens udgave af Tidsånd tager vi runde 125 i kampen mellem Kristeligt Dagblad og Politiken i selskab med forfatterne til de to avisers jubilæumsbøger, Jes Fabricius Møller og Bjørn Bredal.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 20. marts).
3/20/2022 • 56 minutes, 19 seconds
Kirkens rum
Der bliver bygget nye kirker og lavet ny kirkekunst i stor stil disse år. Det er en bølge af æstetisk fornyelse af kirkerummet, som også er et fysisk udtryk for troens dimension i det 21. århundrede. Arkitekt Jørgen Kreiner-Møller, som har skrevet om dansk kirkebyggeri efter år 2000, er gæst. Og så besøger vært Christoffer Emil Bruun 3 kirker med moderne kirkekunst i selskab med et af medlemmerne af Akademiraadet, Morten Skriver.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 13. marts).
3/13/2022 • 56 minutes, 46 seconds
I nødens stund
Hvordan reagerer vi, når verden går i brand? Hvornår er det tid til dialog og hvornår er det tid til modstand? Hvordan gør vi det gode, når vi mødes af fjendskab?
I 100 år har Folkekirkens Nødhjælp arbejdet i verdens brændpunkter. Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen er gæst hos Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 6. marts).
3/6/2022 • 56 minutes, 24 seconds
Naturens ånd
Det dramatiske forhold mellem tro og natursyn strækker sig fra antikken og frem til nu. Det historiske blik på naturen som noget, der skal betvinges, er til debat. Mens de græske tanker om ånd i naturen er et hit hos unge, der i stor stil opsøger lektor på RUC Aksel Haaning. Gæst i studiet er kirkehistoriker Florian Wöller.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
2/27/2022 • 56 minutes, 27 seconds
Efterkrigens fyrtårne
K.E. Løgstrup og Villy Sørensen er to af efterkrigstidens største danske tænkere.
De var på mange måder meget forskellige - den ene var teolog, den anden kulturradikal kritiker. Men de var også begge interesserede i den andens position. Af samme grund er det interessant at kigge nærmere på deres relation, deres møder, deres samtaler. Det gør Christoffer Emil Bruun sammen med teolog Steen Tullberg, som er aktuel med bogen Saglighedens lidenskab om forholdet mellem de to.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 20. februar).
2/20/2022 • 56 minutes
Josef og hans brødre
Bibelfortællingen om Josef og hans brødre er blevet formet og omformet gennem flere tusinde år. Teolog Frederik Poulsen dykker helt ind i kernen af den legendariske fortælling fra Det gamle testamente. Forfatter Mathilde Walter Clark fortæller om Thomas Mann's version af fortællingen, som udkom i 1933. Og Kim Fupz Aakeson forklarer, hvad han lagde vægt på, da han genfortalte historien i sin nye børnebibel.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 13. februar).
2/13/2022 • 55 minutes, 58 seconds
Dannelse på skemaet
Hvis man er lærer i folkeskolen skal man have en grad af almen dannelse - og man også være i stand til at videregive almen dannelse. På læreruddannelsen, varetages den opgave af faget Kristendomskundskab, Livsoplysning og Medborgerskab. Det fag er til diskussion i øjeblikket, hvor man er i gang med at revidere læreruddannelsen. Leder af Grundtvigakademiet Ingrid Ank og uddannelsesredaktør på Politiken Jacob Fuglsang er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om almen dannelse i skolen og i samfundet.
2/6/2022 • 56 minutes, 15 seconds
Kirken i Rusland og Ukraine
Den spændte situation omkring Ukraine har også konsekvenser for kirken. Den russiske kirke har de sidste 20 år nærmet sig den politiske magt i Kreml. Den ukrainske kirke har i flere år været splittet mellem to patriarkater, nemlig det i Moskva og det i Konstantinopel. Tidsånd kigger nærmere på kirke og kristendom i Rusland og Ukraine med udlandsredaktør Anna Libak og forsker Emil Bjørn Hilton Saggau. Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/30/2022 • 56 minutes, 8 seconds
Frelst eller fortabt?
Dåben giver adgang til Guds rige. Men hvad med dem, som ikke er døbt - bliver de fortabt? Det spørgsmål har rejst sig som konsekvens af planerne om at ændre ved dåbsritualet.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/23/2022 • 56 minutes, 41 seconds
Tro til salg
Hvad sker der, hvis man ser troen som en vare og ritualer som produkter? En kristen, en muslim, en asatroende og en buddhist gæster Tidsånd til en snak om religion mellem tradition og fornyelse.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/16/2022 • 56 minutes, 6 seconds
Nytårskur
Tidsånd har inviteret fire af programmets tidligere praktikanter til en samtale om programmets fremtid og om, hvor de hver især er i deres liv.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/2/2022 • 56 minutes, 11 seconds
Den inderlige tro
"Jeg kommer med sværd," siger Jesus ifølge Matthæus. Allerede 2. juledag er freden forbi i Det Ny Testamente, og Herren beder os om at rykke ud af hyggen og sætte Ham over familien. Men hvordan det? Er barnetroen ikke nok?
Gæst: Henrik Højlund, teolog, valgmenighedspræst.
Vært: Paula Larrain.
12/26/2021 • 55 minutes, 44 seconds
Adventskalender - mod en grønnere jul
Tidsånd lukker dette års adventskalender ved et besøg hos en gruppe aktivister, der har klippet deres hår af i protest mod den manglende omsorg for klimaet. Og så mindes programmet teologen Ole Jensen som døde denne uge, men som for længe siden advarede imod vækstens destruktive kraft.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
12/19/2021 • 55 minutes, 23 seconds
Adventskalender - mod en grønnere jul
For at skabe forudsætninger for at forandre vores juletraditioner, forsøger Tidsånd at hente inspiration hos den danske digter Ole Sarvig. Litterat Christian Lundager læser Sarvig ind i samtiden ved at se på, hvordan hans digtning forholder sig til de aktuelle udfordringer med at passe på jordkloden. Vært: Christoffer Emil Bruun.
12/12/2021 • 55 minutes, 17 seconds
Adventskalender - mod en grønnere jul
I andet afsnit af Tidsånds adventskalender møder vi Alex Vanopslagh i Folketinget, Madame Nielsen i Magasin du Nord og så er vi i Mariakirken i København for at se på klimakunst.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
12/5/2021 • 56 minutes, 6 seconds
Adventskalender - mod en grønnere jul.
Forventningen om frelsen er blevet en hyldest til forbrug. Men måske er det tid til at ændre vores måde at holde jul. Tidsånd tager med Poul Nesgaard tilbage til hullet i jorden, med aktivist Esther Kjeldahl til klimamarch og med forfatter Peder Frederik Jensen i Tivoli for at undersøge gammel tradition og nutidens behov.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
11/28/2021 • 56 minutes, 9 seconds
Eksistensens vilkår
Hvordan håndterer vi grundangsten? Hvordan formes vi som mennesker? Hvor meget kan vi rykke på vores vilkår midt i livet?
Gæst: Pia Søltoft, sognepræst, PhD i Søren Kierkegaard.
Vært: Paula Larrain.
11/21/2021 • 57 minutes, 4 seconds
Søndag 14. nov. 2021
Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain.
11/14/2021 • 55 minutes, 53 seconds
Dostojevskij 200 år
Fjodor Dostojevskij ville være blevet 200 år disse dage og det fejres verden over. Tidsånd sender i den anledning Johannes Møllehaves legendariske analyse af de to store tænkere Dostojevskij og Kierkegaard.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
11/7/2021 • 55 minutes, 43 seconds
Døden er over os
Døden er et fælles vilkår og i den kommende uge vil den blive markeret ved hele tre forskellige lejligheder verden over. Vi kommer hele vejen rundt om kloden i en fælles omfavnelse af Døden med både sjæl og krop. Men kommer vi mon igen? Gæst: Steen Landsy.
Vært: Paula Larrain.
10/31/2021 • 57 minutes, 40 seconds
Buddha i øst og vest
Europæisk kultur har i flere bølger været stærkt optaget af buddhismen. Marie Kronquist og Claus Ankersen dyrker begge østens mystik og fordybelse. De er gæster hos Christoffer Emil Bruun, der undervejs dykker ned i Herman Hesses roman Siddartha og besøger Temba Gyaljen, som kom til Danmark fra Tibet for 25 år siden.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
10/24/2021 • 56 minutes, 34 seconds
Kan man bede om alt?
Bøn er en del af enhver religion til enhver tid. Men hvordan passer bønnen ind i vores tid? Forfatter og foredragsholder Pernille Ålund og domprovst i København, Anders Gadegaard har begge skrevet om at bede til Gud er gæster til en snak om bønnens styrke og form. Undervejs tager vi til Christianskirken for at lytte til en af samtidens mest populære bønner, Sindsrobønnen. Og så besøger tidsånds praktikant en moske for at lære at bede til Allah.
Vært er Christoffer Emil Bruun.
10/17/2021 • 56 minutes, 19 seconds
Helligånden her og hisset: Hånden bag ånden
Hvordan giver man troen videre uden at overskride grænsen til sin næste? Hvordan undgår man religiøst pres på fx børn? Og hvor meget skal politikere blande sig i den enkeltes tro?
Gæst: Mikael Wandt Laursen, generalsekretær, Frikirkenet.
Vært: Paula Larrain.
10/10/2021 • 56 minutes, 57 seconds
Helligånden her og hisset IV: Når livet rinder ud
Hvad sker der med os i ånden, når livet rinder ud og vi kæmper for at holde fast, eller give slip? Vi taler om det uundgåelige og om Kristeligt Dagblads historie og relevans i tiden.
Gæst: Lotte Mørk, teolog, hospitalspræst
Vært: Paula Larrain
10/3/2021 • 56 minutes, 45 seconds
Søndag 26. sep. 2021
I halvandet år har begravelser og bisættelser i kirken været underlagt strenge adgangskrav. Frem for at slå dørene op for alle, der ville vise deres deltagelse, måtte pårørende vælge, hvem der skulle med. Hvad har det betydet for begravelserne og de pårørendes sorgbearbejdelse? Hvad betyder trøsten i kirkerummet? Og hvad vil det egentlig sige, at blive trøstet som voksen? Sognepræsterne Kristian Ditlev Jensen og Mikkel Wold er gæster i Tidsånd.
Vært: Nynne Bjerre Christensen.
9/26/2021 • 56 minutes, 21 seconds
Helligånden her og hisset III: Velsignet er hvilen
Hvile sætter ånden fri, men hvordan balancerer man den i et præstationssamfund båret af luthersk arbejdsmoral og ikke nødvendigvis af lyst? Hvor er Helligånden i Bibelen og hvordan tager vi den med i hverdagen?
Gæst: Sarah Auken, redaktør, mediekonsulent og sognepræst.
Vært: Paula Larrain.
9/19/2021 • 57 minutes, 11 seconds
Åndelighed hos de første mennesker
I denne uge forsøger Tidsånd at tegne et billede af, hvordan de første mennesker forstod det, som ikke umiddelbart kunne forstås og forklares. De første mennesker opfattede og oplevede sig som en del af naturen. For eksempel måtte en jæger, der ville nedlægge et rensdyr, forføre sit bytte til at forelske sig i jægeren for derpå at slå det ihjel. Derefter pågik en forhandling med dyrets ånd for at undgå, at jægeren blev forbandet for sit forrædderi. Det afspejler sig i den "kunst" der findes. Vi ser også nærmere på kosmologien hos Neandertalerne. Den nyeste forskning viser, deres verdensopfattelse var langt mere kompleks, end vi hidtil har troet.
I dagens program slipper vi mennesket, hvor agerbruget slår igennem i europa, og der opstår en helt ny måde at leve på. Med det skifte, forandrer forestillingen om det åndelige sig naturligvis også.
Vært: Mikkel Frey Damgaard.
9/12/2021 • 55 minutes, 59 seconds
Helligånden her og hisset II: Oplysning for de oplyste
Hvor er Helligånden efter søndagens gudstjeneste? Hvor finder vi den i en verden fuld af modsætninger? Kan man kalde sig oplyst, hvis man tror på noget, der ikke kan bevises?
Gæst: Niels Grønkjær, religionsfilosof, dr. theol.
Vært: Paula Larrain.
9/5/2021 • 57 minutes, 12 seconds
Helligånden her og hisset: Min svage tro
Hvad sker der, når en kunstner skaber genkendelighed hos sin modtager? Er det Helligånden, der er i spil og hvor er Helligånden i det hele taget i vores samtid? Tidsånd sætter ord på Helligånden i en serie om spirituel åbning. Gæst: Jens Christian Grøndahl.
Vært: Paula Larrain.
8/29/2021 • 57 minutes, 9 seconds
Sejr i Guds navn
I Afghanistan har de sejret og andre steder i verden rykker de frem med stor styrke. Militser, som kæmper i Guds navn, er vanskelige modstandere. Hvad kan vi overhovedet gøre i mødet med ekstrem religion ude i verden? Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen er gæst hos vært Christoffer Emil Bruun.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/22/2021 • 53 minutes, 52 seconds
Forsøg udi håb
Forfatter Amalie Langballe har gennem det skelsættende coronaår været på besøg hos forskellige præster for at søge håbet og undersøge hvad præster ved om kaos.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/15/2021 • 54 minutes, 26 seconds
Hvordan er man et ordentligt menneske?
Dydsetikken er oppe i tiden og i erhvervslivet gør ledelserne umage med ordentlighed. Men hvad vil det sige og hvordan går det med ordentligheden i det hele taget?
Gæst: Pia Søltoft, sognepræst, Kierkegaard-ekspert, forfatter.
Vært: Paula Larrain.
7/4/2021 • 57 minutes, 22 seconds
Kvindelig spiritualitet
Er der forskel på mænd og kvinders forhold til det spirituelle? Ja, siger asatroen, der har sine vølve og sine gydjer. Hvordan passer de ind i et land, der stadig fejrer Skt. Hans ved at brænde hekse på bålet?
Gæst: Andrea Hejlskov, gydje og forfatter.
Vært: Paula Larrain.
6/27/2021 • 56 minutes, 34 seconds
Spiritualitet i bevægelse
En spirituel åbning er over os og nu vil kroppen også være med. De Fem Rytmer vokser som praksis også her i Danmark, men hvad kan kroppen gøre for ånden?
Gæster: Birgitte Rasmussen, cand. phil. og rytmelærer og Helle Winther, PhD i dans og bevægelsespsykologi.
Vært: Paula Larrain.
6/20/2021 • 57 minutes, 30 seconds
Troen som sikker stavn
77 procent er medlem af Folkekirken og en stor del ser sig selv som troende. Alligevel taler vi ikke så meget om tro ude i samfundet. Hvordan kan det være? Vi ser på troen som en dyd.
Gæster: Jens Andreas Christensen, sognepræst Helligekors Kirke, Karen Marie Sø Leth-Nissen, teolog og forsker.
Vært: Paula Larrain.
6/13/2021 • 56 minutes, 8 seconds
Tyk bibel ed
Digter og phd-studerende i teologi Dina Amlund har skrevet et digt om tykhed og kristendom, som for nylig blev læst op i Brorsons kirke i København. Digteren og kirkens præst, Nicolaj Stubbe Hørlyck, er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om kropsidentitet og kristendom. Og om hvad vi kan bruge kirkerummet til i en post-corona tid.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
6/6/2021 • 56 minutes, 28 seconds
Identitetspolitisk kristendom
Skal man tro på Gud for at formidle kristendom? Det spørgsmål må være kernen i kristen identitetspolitik. Billedkunstner
Bjørn Nørgaard og teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen er gæster hos Christoffer Emil Bruun, som også har været på museum med lektor i moderne kultur Lillian Munk Rösing, for at kigge efter kristne motiver i kunst af Hammershøi.
5/30/2021 • 56 minutes, 40 seconds
Sharia manifestet 3
Det er et kulturelt mønster, at manden kan nægte sin hustru skilsmisse i muslimske ægteskaber. Det vil den kvindelige imam
Sherin Khankan gøre op med. I udsendelsen medvirker også imam Naveed Baig og islamolog Omar Alkhatib.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/23/2021 • 56 minutes, 26 seconds
Minde for Møllehave
Vi husker og hædrer Johannes Møllehave med klip fra arkivet og erindringer fra de to barndomsveninder Kathrine Lilleør og Thulla Wamberg, som voksede op side om side med Møllehave.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/16/2021 • 55 minutes, 39 seconds
Sharia Manifestet II
Et nyt manifest angiver retning for, hvordan man kan være troende muslim i et moderne europæisk land som det danske. Coach og forfatter Zahra Wahid Pedersen forholder sig til dele af manifestet og vært Christoffer Emil Bruun undersøger, hvorfor der er så lidt lyst blandt mange lærde muslimer til at indgå i en offentlig samtale om emnet.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/9/2021 • 56 minutes, 17 seconds
Der er altid håb
Hvordan bevarer vi håbet i en tid, hvor håbløsheden trænger sig på? Hvordan vokser håbet i de allermest håbløse situationer med sygdom, krig og landflygtighed?
Gæster: Lotte Mørk, hospitalspræst og Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog.
Vært: Paula Larrain.
5/2/2021 • 56 minutes, 9 seconds
Sharia Manifestet
Et nyt manifest angiver retning for, hvordan man kan være troende muslim i et moderne europæisk land som det danske. Manifestet består af en række valgsituationer, som den moderne muslim oplever. Med dem som udgangspunkt diskuterer et panel, hvordan man skal og bør gebærde sig. Panelet består af Safia Aoude og præst Niels Hviid.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
4/25/2021 • 56 minutes, 15 seconds
Hvad med kærligheden?
Vi får kærlighed fra Gud, men hvad sker der, når vi farer vild og når vi som samfund forsøger at systematisere os til samspil? Hvordan forløser man kærligheden som dyd gennem kunsten at spille sammen?
Gæst: Chris Minh Doky, jazzbassist, komponist, foredragsholder.
Vært: Paula Larrain.
4/18/2021 • 57 minutes, 46 seconds
kristendom i Rigsfællesskabet
En statue af missionærpræsten Hans Egede i Nuuk blev overhældt med rød maling. På Færøerne rejser man et 17 meter højt kors som landets nye vartegn. Har kristendommen været god eller dårlig for udviklingen i Grønland og på Færøerne? Hvordan kan vi forstå og markere kristendommen i Rigsfællesskabet? Vært Christoffer Emil Bruun har besøg af den grønlandske præst Marianne Lynge Krog og historiker Thorkild Kjærgaard, mens Bergur Rønne Moberg fortæller om Færøerne.
4/11/2021 • 56 minutes, 49 seconds
Hvor er visdommen?
Hvad er visdom og hvor er hun henne i en tid, hvor verdens uretfærdigheder konstant trænger sig på?
Gæst: Peter Ruge, teolog, retræteleder, fmd "Nutidig Kristen Spiritualitet".
Vært: Paula Larrain.
4/4/2021 • 57 minutes, 45 seconds
Evigheden nu
Hvis evigheden findes, findes den allerede nu. Det evige liv og Gudsriget er med andre ord ikke noget, som vi skal lede efter 'på den anden side', men som må søges på tværs af tiden. Professor i teologi Niels Henrik Gregersen skyder påsken ind med ny samtidsteologi med vært Christoffer Emil Bruun, som også opsøger Kristus i de dødes rige i selskab med kunsthistorikeren
Bente Scavenius.
3/28/2021 • 55 minutes, 50 seconds
Beherskelsens kunst
Mådehold er en dyd, men hvordan dyrker vi den uden at havne i selvfornægtelse? Hvordan holder vi den gyldne middelvej i en polariserende tid?
Gæster: Henrik Jensen, historiker, Jakob Birkler, etiker.
Vært: Paula Larrain.
3/21/2021 • 56 minutes, 57 seconds
Det gamle testamente
I Det gamle testamente regerer den strenge og straffende Gud, mens Gud i Det nye testamente er barmhjertig. Men hvad kan vi så egentlig bruge teksterne fra Det gamle testamente til? Christoffer Emil Bruun har besøg af eksperter i Det gamle testamente og ser på skabelse, mosebøger, profetier og meget mere.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 14. marts 2021).
3/14/2021 • 56 minutes, 16 seconds
Hvad er retfærdigt?
Hvem bestemmer, hvad retfærdighed er? Gud eller mennesker? Er uretfærdighed ved at sejre i selvcentreringens navn?
Gæster: Domprovst Anders Gadegaard og imam Naveed Baig.
Værter: Paula Larrain.
3/7/2021 • 55 minutes, 8 seconds
- verden uden Gud
I selskab med teolog Lars Sandbeck kigger Christoffer Emil Bruun nærmere på Ateisme og religionsmodstand før og nu. På rejsen gennem det gudløses historie stopper de ved den sekulære middelalderfilosof Marsilius af Padua, udlagt af Claus Bryld og ved den mægtige Georg Brandes, hvis forbindelse til sit jødiske ophav og til filosoffen Spinonza udlægges af Søren Blak Hjortshøj.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
2/28/2021 • 54 minutes, 29 seconds
mod til tiden
Er mod noget, vi kan forvente af hinanden eller er det en individuel øvelse? Og hvordan spiller troen ind, hvis vi skal undgå mismod?
Gæster: Martin Herbst, teolog, forfatter, foredragsholder og Jens Andreas Christensen, sognepræst, feltpræst.
Vært: Paula Larrain.
2/21/2021 • 54 minutes, 43 seconds
tro i konflikt
Er vi for hårde i retorikken overfor islam eller er vi tværtimod berøringsangste? Det store religionsmøde ses gennem nutidens briller med forfatter og aktivist Ayaan Hirsi Ali og i historisk lys med teolog Peter Lodberg.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
2/14/2021 • 54 minutes, 13 seconds
Hvad med dydsetikken?
Ordet ordentlighed fylder i tiden og bliver brugt af og om politikere, erhvervsledere og andre offentlige personer. Men hvad vil det sige at være ordentlig?
Gæster: Pia Søltoft, præst, kierkegaardekspert og Tommy Kjær Larsen, phD i Ledelsesfilosofi, CBS.
Vært: Paula Larrain.
2/7/2021 • 54 minutes, 40 seconds
en ny tid kommer
Politolog og forfatter til bogen Konkurrencestaten, Ove Kaj Pedersen, ser samtiden som en brydningstid, hvor den økonomiske tænkning er trængt tilbage, mens fremtiden står åben for etik og teologi. Ove Kaj Pedersen og teolog Camilla Sløk er gæster hos
Christoffer Emil Bruun, der også ringer op til præsterne Charlotte Dyremose og Bjarne Lenau Henriksen for at tale om den nye tids etik.
1/31/2021 • 55 minutes, 10 seconds
Kosmologiens perspektiv
Dybe forandringer finder sted for øjnene af os og kontrasterne kan ind imellem virke slående. Men hvor dyb er splittelsen mellem os? Bevæger vi os frem eller tilbage i bevidsthed?
Gæster: Steen Landsy og Ingelise Landsy, martinus-kendere, Kosmoscenteret.
Vært: Paula Larrain.
1/24/2021 • 54 minutes, 21 seconds
fjernstyret kristendom
Kristendommen er i høj grad et spørgsmål om nærvær. Men hvad betyder det for troens verden, at den bliver digital? Kan man velsigne på afstand? Kan man tage digital nadver? Eller blive døbt? Kristendom under restriktioner er til diskussion med teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen og domprovst i København, Anders Gadegaard.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
1/17/2021 • 55 minutes, 3 seconds
Stormfuld tid
I USA blev kongressen stormet, mens coronaen stadig hærgede og metoo-bevægelsen herhjemme skabte nye, høje bølger. Hvad kan troen gøre for os i en stormfuld tid med frygt, usikkerhed og polarisering?
Gæster: Birgitte Kvist Poulsen, sognepræst og Andrea Hejlskov, forfatter.
Vært: Paula Larrain.
1/10/2021 • 53 minutes, 52 seconds
øjeblikkets evighed
Søren Kierkegaard bliver læst i både Mellemøsten og i Kina. Den danske eksistensfilosof er guf for frihedshungrende intellektuelle i den totalitære verden. Forfatteren bag Kierkegaard-biografien Øjeblikkets evighed, Stig Dalager, er gæst hos Christoffer Emil Bruun.
(Sendt første gang 3. januar).
1/3/2021 • 55 minutes, 3 seconds
Farvel, udskældte år
Var 2020 udskamningens år eller var det blot en sv ær prøve for menneskeheden og en spæd begyndelse på kærkommen forandring?
Gæster: Pia Søltoft, sognepræst, kierkegaardekspert, Mikkel Wold, sognepræst teolog.
Vært: Paula Larrain.
12/27/2020 • 55 minutes, 38 seconds
Frelserens Komme
Det fjerde, sidste og afgørende afsnit af adventskvartetten Frelserens Komme med Madame Nielsen og Tante Bruun.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
12/20/2020 • 54 minutes, 21 seconds
Komme til mig
I 3. afsnit af adventskalenderen 'Frelserens komme', møder den danske forfatter Madame Nielsen sin gamle ven, den tidligere præst
Erik Bock i Glyptoteket til et bevægende gensyn.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
12/13/2020 • 53 minutes, 42 seconds
Opstigning
I 2. del af adventskvartetten 'Frelserens komme' er forfatter Madame Nielsen og vært Christoffer Emil Bruun taget til Sorø Klosterkirke, hvor et stillads rundt om kirkens store krucifix gør det muligt at besigtige Jesus på nærmeste hold.
12/6/2020 • 54 minutes, 23 seconds
-at komme
'Frelserens komme' er titlen på en adventskvartet. I første afsnit forbereder forfatteren Madame Nielsen og programvært Christoffer Emil Bruun den store ankomst ved et stævnemøde på Sorø Stationscafé. I studiet er der besøg af Marie Tetzlaff, der netop har oversat Dostojevskijs store værk Brødrene Karamazov og teolog Christian Gottlieb, som er kender af russisk-ortodoks kristendom.
11/29/2020 • 54 minutes, 4 seconds
Bjælken i øjet
Skal ledere gå foran med et godt eksempel, før de kan bede os andre om det samme? Dilemmaet er blevet aktualiseret af ugens begivenheder om lovbrud på magtens tinde, og er evigt relevant for den, der prædiker.
Gæster: Domprovst Anders Gadegaard, sognepræst Charlotte Dyremose.
Vært: Paula Larrain.
11/22/2020 • 55 minutes, 41 seconds
Dødens nærvær
Døden er tæt på os under corona. Den lurer i nærværet med hinanden og ændrer forholdet til vores dyr. Hvad gør døden ved os, når den rammer os på livsglæden?
Gæster: Lars Gustav Lindhardt, sognepræst og Lotte Mørk, hospitalspræst.
Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain.
11/15/2020 • 54 minutes, 34 seconds
Bøger med tro i
Bibelen er kristendommens hovedfortælling, men overalt i skønlitteraturen lever troen og inspiration til troen. Tidsånd taler troen ind i bøgerne og bøgerne ind i troen.
Gæster: Jens Christian Grøndahl, forfatter og Maria Hammershøy, generalsekretær, Caritas.
Vært: Paula Larrain.
(Sendt første gang 8. november).
11/8/2020 • 55 minutes, 19 seconds
Har vi brug for USA som leder?
Hvad betyder USA's retning for verdens udsatte, for os selv og for hvad vi tror på? Og hvordan undgår vi at falde i ekstremisternes fælde, når de forsøger at udløse en krig mellem religionerne?
Gæster: Birgitte Quist Sørensen, teolog, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og Parvinder Singh Randhawa, cand.merc og sikh.
Vært: Paula Larrain.
11/1/2020 • 55 minutes, 10 seconds
Søndag 25. okt. 2020
Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes.
Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain.
10/25/2020 • 55 minutes, 4 seconds
Sex, magt og ånd
Er metoo-bevægelsen progressiv eller reaktionær? Hvordan taler vi om strukturelle problemer som ulighed, når fokus er på enkeltsager? Og hvad kan den kristne seksualmoral bidrage med i kampen mod sexisme?
Gæster: Pia Søltoft, kierkegaard-ekspert og Kirsten Hyldgaard, lektor i pædagogisk filosofi.
Vært: Paula Larrain.
10/18/2020 • 55 minutes, 50 seconds
Stygge Krumpen
Valgkampen om at blive biskop i Helsingør går ind i sin sidste fase. Vi er til valgmøde i Græsted. Og provst i Gentofte, Peter Birch, er gæst hos Christoffer Emil Bruun i Mød Kandidaterne. Vi vender os også mod en af fortidens bispeskikkelser, denne gang Stygge Krumpen og hans dramatiske skæbne, som udfoldes af forfatter Maria Helleberg.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
10/11/2020 • 54 minutes, 22 seconds
Med lov skal land bygges
Det var bisp Gunner som for knap 800 år siden var arkitekten bag Jyske lov, som lagde grunden til dansk retspraksis. Gunners efterfølger Henrik Stubkjær, Viborg nuværende biskop, ihukommer Gunner sammen med vært Christoffer Emil Bruun, som også får besøg af præsten Eva-Maria Schulz, der skal lede Folketingets åbningsgudstjeneste på tirsdag. Vært: Christoffer Emil Bruun.
10/4/2020 • 54 minutes, 59 seconds
Sulamit og Salomo
Højsangen er sat til musik af Marie Højlund, som er gæst hos Christoffer Emil Bruun, der også kigger nærmere på to bispevalg. Både dengang i 1178, da Eskild i Lund måtte forlade bispesædet under stor dramatik og lige nu, hvor der kæmpes om bispesædet i Helsingør.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
9/27/2020 • 54 minutes, 47 seconds
Valget
Der er ved at blive sammensat nye menighedsråd til landets omkring 1700 kirker. Hvad skete der ved valghandlingen i tirsdags? Hvordan ser det nye landkort over menighedsråd ud? Christoffer Emil Bruun og menighedsrådsvalgkorrespondent Kristoffer Schmidt-Hansen følger situationen og kigger frem mod det næste store valg: bispevalget i landets største stift, Helsingør om en måneds tid.
9/20/2020 • 55 minutes, 6 seconds
Frihed for Loke og Tor
Omskæring, religiøse friskoler og blasfemi er nogle af emnerne i en ny bog, som adresserer vigtigheden af åndsfrihed. Den ene af forfatterne bag, Ingrid Ank, er gæst sammen med en anden bogaktuel forfatter, litteraten Hans Hauge, som har skrevet om teologen Løgstrups færden i 1930'ernes Tyskland.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
9/13/2020 • 55 minutes, 4 seconds
læren om Gud
Mød tre unge mennesker som i denne uge er begyndt at studere teologi. Tror de på Gud? Vil de være præster? Hvad tænker de om fremtiden?
Vært: Christoffer Emil Bruun.
9/6/2020 • 56 minutes, 33 seconds
Guds melodi
Troen i verden og verden i troen vendes og drejes af Christoffer Emil Bruun i selskab med Vibeke Bidstrup, præst ved Grundtvigskirken i det nordvestlige København, natkirkeorganisator, Hannah Arendt og
Caspar Wenzel Tornøe, valgmenighedspræst i Holstebro, forfatter og musiker.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/30/2020 • 53 minutes, 58 seconds
Begravet
Dødens ritual er begravelsen. Men ligesom der er forskellige måder at forstå døden, er der forskellige måder at begrave. Ny forskning undersøger danskernes vaner, når det kommer at begrave vores døde. Teolog
Ulla Schmidt fra Aarhus Universitet står bag og er gæst sammen med præst i Frederiksberg Kirke,
Lars Gustav Lindhardt. Programmet sender også en reportage med kirkeminister Joy Mogensen fra en af landets helt særlige kirkegårde, Mindelunden.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/23/2020 • 54 minutes, 17 seconds
Forestillinger om fællesskab
Fællesskaber forandrer sig under kriser. Hvordan vil kirken forandre sig i takt med en corona-situation, hvor det måske ikke bliver muligt at samles til Gudstjenester, som vi plejer. Programmet ser også nærmere på to af historiens mindre religiøse fællesskaber, herrnhutterne og kvækerne. Gæster er netop afgåede provst i Århus, Poul Henning Bartholin og teolog Christina Petterson.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/16/2020 • 55 minutes, 3 seconds
Hagia Sophia
Istanbuls store turistattraktion Hagia Sophia er igen blevet til en moske efter at have været museum gennem det meste af det 20. århundrede, hvor Tyrkiet har været sekulært. Hvordan skal vi forstå den symbolske gestus og hvad betyder Tyrkiets nye religiøse identitet for tyrkerne og for omverden? Iman Fatih Alev og biskop over Ribe stift, Elof Westergaard er gæster hos Christoffer Emil Bruun.
8/9/2020 • 55 minutes, 56 seconds
Søndag 2. aug. 2020
Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
8/2/2020 • 55 minutes
Søndag 26. jul. 2020
Sanselig sommerradio fra troens verden.
Vært: Paula Larrain.
7/26/2020 • 54 minutes, 38 seconds
Søndag 19. jul. 2020
Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
7/19/2020 • 54 minutes, 55 seconds
Sanselig sommerradio fra troens verden.
Vært: Paula Larrain.
7/12/2020 • 55 minutes, 35 seconds
Søndag 5. jul. 2020
Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
7/5/2020 • 55 minutes, 15 seconds
Søndag 28. jun. 2020
Jesus hudfarve.
Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg og Stig Breitenstein, professor i afrikastudier er gæster hos Christoffer Emil Bruun. Sammen kigger de nærmere på, hvilken hudfarve Jesus egentlig havde. Et nyt dansk initiativ, rettet mod den akademiske verden i Mellemøsten bliver også vendt og så kårer de tre mennesker i studiet vinderen af en essaykonkurrence for teologistuderende.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
6/28/2020 • 55 minutes, 38 seconds
Søndag 21. jun. 2020
Hvordan holder vi fast i roen fra corona-tiden og hvordan kan ledere blive bedre til at drage omsorg for medarbejdere i livskriser? Gæster: Anders Gadegaard, domprovst, Camilla Sløk, teolog, PhD, CBS.
Vært Paula Larrain.
6/21/2020 • 54 minutes, 40 seconds
Søndag 14. jun. 2020
Sørine Gotfredsen er aktuel med en ny bog om Bibelen og fortæller om den lange rejse fra syndefald til opstandelse. Der er også besøg fra landsformanden for de danske menighedsråd, der står foran et valg til efteråret.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
6/14/2020 • 55 minutes, 1 second
Søndag 7. jun. 2020
Er det sammenbrud eller gennembrud, vi er vidner til, når vi ser kampe mellem politi og demonstranter i USA? Er det sammenbrud eller gennembrud, der venter os efter denne corona-tid? Tidsånd ser på det spirituelle verdensperspektiv.
Gæster: Steen og Ingelise Landsy, spirituelle lærere, Kosmoscenteret.
Vært Paula Larrain.
6/7/2020 • 54 minutes, 6 seconds
Søndag 31. maj 2020
Tidsånd - helligånd.
Pinseunder, sharia-lovgivning og Grundtvigs højborg Vartov er emnerne for en times radio om troen i verden og verden i troen.
Vært: Christoffer Emil Bruun.
5/31/2020 • 54 minutes, 19 seconds
Søndag 24. maj 2020
Samfundssind rimer på sameksistens, men hvor gode er vi til at leve med hinandens tro? I anledning af Eid ser vi nærmere på muslimernes højtid.
Gæster: Svend Løbner, journalist, tidl præst; Line Mansour, skoleafdelingsleder; Naveed Baig, imam.
Vært: Paula Larrain.
5/24/2020 • 54 minutes, 54 seconds
Søndag 17. maj 2020
En af det 20. århundredes store tænkere, Walter Benjamin, var drevet af tanken om en utopisk genkomst og stærkt inspireret af den jødiske Talmud. Forfatter til en ny bog om Walter Benjamin, Lars Christiansen er gæst hos Christoffer Emil Bruun, som også ihukommer netop afdøde Thorkild Grosbølls betydning for moderne dansk teologi.
5/17/2020 • 55 minutes, 4 seconds
Søndag 10. maj 2020
Højskoleforstander og forfatter Bjørn Bredal er gæst hos Christoffer Emil Bruun. Sammen kigger de på genåbningen af samfundet, markeringen af 75 året for befrielsen og på det buddhistiske essay Den Vemodige Eneboer fra 1200 tallet.
5/10/2020 • 55 minutes, 28 seconds
Søndag 3. maj 2020
I vores nabolande har Coronakrisen fået interessen for religion til at blomstre. Men det gælder ikke i Danmark, hvor en fredelig ramadanmiddag blev afbrudt af cyberterror. Og hvad gør den langvarige lukning af kirker og moskeer ved vores tro?
Gæster: Özlem Cekic, grundlægger af foreningen Brobyggerne, Marianne Christiansen, biskop i Haderslev Stift.
Vært: Paula Larrain.