Hukuk Dünyasının içine daha fazla girebileceğiniz podcastlerle,alanında uzmanlar ve ilgi çekilen konularda içeriklerle en sosyal öğrenci podcast kanalı
Paris İklim Anlaşması ve Çevre Hukukçuluğu(S1 B1)
Karşınızda Ekoloji ve Çevre Hukuku podcast serisi. Eski TBB Çevre ve Kent Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan ile Paris İklim Anlaşması nedir?, ne tür yükümlülükler yüklüyor ve benzeri konuları derinlemesine konuştuk. Birçok merak edilen soruyu yanıtladığı keyifli bir röportaj için Gökhan Candoğan'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
31/03/2022 • 36 minutes, 23 secondes
10 Soruda 10 Meslek (10.Bölüm) | Arabuluculuk
İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi kurucusu ve Tıp Hukuku Derneği Başkanı Av. Sunay Akyıldız ile birlikte arabuluculuk üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Arabulucu olmanın şartları ve eğitimleri, hangi durumlarda arabuluculuğa başvurulacağı ve daha birçok merak edilen sorularımızı yanıtladığı keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen podcast için Sunay Akyıldız'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
20/05/2021 • 17 minutes, 10 secondes
10 Soruda 10 Meslek (9.Bölüm) | Hukuk Müşavirliği
Total şirketi hukuk müşaviri Fatih Özdemir ile birlikte hukuk müşavirliği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Hukuk müşavirlerinin idari görevleri, uyum süreçlerinin şirket içerisinde hukuk müşavirlerine temas ettiği noktalar ve daha birçok merak edilen sorularımızı yanıtladığı keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen podcast için Fatih Özdemir'e ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
Hukuk Müşavirliği Bölüm Özet:
Hukuk müşaviri olma süreciniz nasıl gelişti?
Hukuk müşaviri olmak için hangi aşamalardan geçilir?
Hukuk Müşaviri ne tür işler yapar? Görev ve sorumlulukları nelerdir?
Hukuk müşavirlerinin firma içerisinde idari görevleri var mı?
İş yoğunlukları ve izin durumlarınız nasıl?
Serbest avukatlık ile hukuk müşavirliğini karşılaştırabilir misiniz?
Baktığımızda Total, Getir, Petrol Ofisi gibi şirketlerde hukuk müşavirliği yapmışsınız. Ne gibi tecrübeler kazandınız?
Compliance (uyum) süreçlerinin şirket içerisindeki hukuk müşavirine temas ettiği noktalar nelerdir?
İyi bir hukuk müşavirinde olması gereken özellikler nelerdir?
Kariyer hedefi hukuk müşaviri olan öğrenciler için tavsiyeleriniz nelerdir?
20/05/2021 • 33 minutes, 12 secondes
10 Soruda 10 Meslek (8.Bölüm) | Hakimlik
Emekli Aile Mahkemesi Hakimi Av. Eray Karınca ile birlikte hakimlik üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. medeni ve ceza yargısında ne gibi farklılıklar vardır , hakim olmanın avantajları , hakimlik staj süreci ve daha birçok merak edilen sorularımızı yanıtladığı keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen röportaj için Eray Karınca'ya ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
20/05/2021 • 27 minutes, 11 secondes
Deniz Ticareti Hukukundan Şanghay'a Şanghay'dan Antartika'ya ( S1 B2 )
Avukat Doktor Onur Sabri Durak ile ikinci bölümümüzde Covid-19'un Deniz Ticareti Hukukuna etkilerini derinlemesine konuştuğumuz, insansız gemilerin olumlu-olumsuz yanlarıyla beraber güncel gelişmeleri ve gelecekte önem arz eden, çevremiz için olmazsa olmaz tehlike gaz salınımları için Uluslararası Denizcilik Örgütünün getirdiği önlem ve ilkeleri konuştuk. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Keyifli dinlemeler
Covid-19 v Deniz Ticareti Hukuku Podcast bölümü Özet:
İnsansız gemi (deniz ticareti araçları) nedir, türleri nelerdir? İnsansız gemilerle ilgili hukuki düzenlemeler nelerdir? Konuyla ilgili güncel çalışmalardan bahsedebilir misiniz?
COVID-19'un deniz ticaretine etkilerinden genel olarak bahsedebilir misiniz?
COVID-19'un deniz ticareti sözleşmelerine etkisi nasıl olmuştur. COVID-19 ve Mücbir Sebep (Force Majeure) ilişkisinden söz edebilir misiniz?
COVID-19'un konteyner taşımacılığı fiyatları üzerindeki etkilerinden bahsedebilir misiniz?
Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün Emisyon Kuralları (Gaz Salınım) hakkında bilgi verebilir misiniz?
17/05/2021 • 44 minutes, 40 secondes
Deniz Ticareti Hukukundan Şanghay'a Şanghay'dan Antartika'ya ( S1 B1 )
Avukat Doktor Onur Sabri Durak ile birinci bölümümüzde Çin'de hukukun gelişimi, hukuk anlayışını ve Kutup hukukuna dair birçok konuyu derinlemesine konuştuk. Antartika ve Artik'te nasıl bilimsel hukuki çalışmalar yürütüldüğünü, özellikle ilk defa duyacağınız staj imkanlarını ve Çin'deki hukuk alanın belki de son otuz yılda nasıl bir noktaya geldiğini podcastimizde dinleyebileceksiniz. Keyifli dinlemeler
Çin Hukuku ve Kutup Hukuku Podcast bölümü Özet:
Çin hukuk sistemini kısaca açıklar mısınız?
Çin'deki hukuk eğitimi nasıldır? Uzmanlaşma imkanları nelerdir?
Hukuk uygulamasından bahseder misiniz?
Çin'de alternatif uyuşmazlık uygulamalarından, bilhassa tahkimden bahsedebilir misiniz?
Çin'de hukuk nereye doğru evrilmektedir?
Kutup bölgelerini açıklar mısınız?
Kutup hukukunu açıklar mısınız? Kapsamı nedir? Kutup bölgelerine ilişkin ne tür hukuki çalışmalar yürütülmektedir?
Kutup bölgelerine ilişkin uluslararası örgütler var mıdır? Nasıl çalışmaktadırlar? Buralarda çalışma imkanları nedir? Antarktik Antlaşmalar Sekreteryasında staj yapma/çalışma imkanından söz eder misiniz?
Kutup hukukunda gelecekte hangi konuların gündeme geleceğini düşünüyorsunuz?
17/05/2021 • 47 minutes, 5 secondes
Uzay Hukuku (S1 B2 )
Avukat Taha Kavlakoğlu ile uzayda yargı ve kontrol mekanizması nasıl işliyor, uzay araç kazaları sorumluluğu ve uzay madenciliği gibi birçok konuyu derinlemesine konuştuk. Birçok merak edilen soruyu yanıtladığı keyifli bir röportaj için Taha Kavlakoğlu'na ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
Uzay Hukuku Bölüm 2 Özet:
Uzayda yargı ve kontrol yetkisi
Uzayda herhangi bir suç işlendiğinde yargılamada uygulanabilecek hukuk var mıdır ve astronotların suç işlerse ne olur?
Uzay araç kazalarında sorumluluk kime aittir? Kazaların önlenmesi için ne tür tedbirler getirebilir?
Uzayda keşif ve araştırma çalışmaları nasıl yürütülür?
Uzay madenciliği nedir? Nasıl doğmuştur?
Uzay madenciliğinde mülkiyet ve egemenlik sorunu
Uzay madencilik faaliyetleri tüm insanlık adına yürütülebilir mi ?
Uzay madenciliği gerçekleştiren kişilerin durumu nedir ve yardımlaşma nasıl olur?
Taha Kavlakoğlu'nun Uzay Hukukunda kendini geliştirmek isteyenler için tavsiyeleri
13/05/2021 • 1 heure, 1 minute, 47 secondes
Uzay Hukuku (S1 B1 )
Karşınızda Uzay Hukuku podcast serisinin ilk sezonu. Araştırma Görevlisi Doktor Merve Erdem Burger ile uzayda mülkiyet kavramı nedir, ne tür uzay anlaşmaları mevcuttur, uzayda askeri faaliyetler gibi birçok konuyu derinlemesine konuştuk. Birçok merak edilen soruyu yanıtladığı keyifli bir röportaj için Merve Erdem Burger'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Uzay Hukuku Bölüm 1 Özet: Uzay Hukuku nereden çıktı ve nasıl gelişti? Uzay antlaşmaları nelerdir ve bunlar içinde özellikle Dış Uzay Antlaşması nedir ve ilkeleri nelerdir? Ay Anlaşması'nın taraf devletlerinin bu kadar az olmasının sebebi nedir? buna rağmen taraf olmayan devletler bakımından bağlayıcılığı var mıdır? Antlaşmalar çerçevesinde uzay kime aittir? Özel mülkiyet mümkün müdür? Uzayda askeri faaliyetler gerçekleştirilebilir mi? Uzayda silahsızlanma mümkün müdür ? Son dönemde gündemde olan uzay çöpleri ve uydu sayısının giderek artmasıyla ilgili bir düzenleme ve önlem var mı? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insansız robotların ve araçların uzayda kullanılmasında bir düzenleme mevcut mudur? Son zamanlarda ortaya çıkan Artemis Mutabakatı neleri içermektedir? Bu soruya istinaden uzay madenciliğinde devletlerin ve özel şirketlerin sınırları ve denetimi var mıdır? Merve Erdem Burger'ın Uzay Hukukunda kendini geliştirmek isteyenler için tavsiyeleri
13/05/2021 • 44 minutes, 56 secondes
10 Soruda 10 Meslek (7.Bölüm) | Tahkim Hakemliği [S1 B2]
ISTAC Genel Sekreteri Yasin Ekmen ile birlikte tahkim hakemliği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Tahkim Hakemi nasıl olunur, tahkim süreci nasıl işler , hakemlerin bu süreçte aldığı roller ve daha birçok merak edilen sorularımızı yanıtladığı keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen röportaj için Yasin Ekmen'e ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
Tahkim Hakemliği Bölüm 2 Özet:
Yurt dışı iş imkanları nelerdir?
Tahkim hakemliği özelinde yabancı dil için biz öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir?
Tahkime yönelmenizi sağlayan etkenler nelerdir?
YOUNG ISTAC’a üye olmanın avantajları nelerdir?Biz lisans öğrencileri YOUNG ISTAC’tan nasıl yararlanabiliriz ve bizlere sağladığı imkanlar nelerdir?
Kariyerini tahkim alanında ilerletmek isteyen arkadaşlarımıza önerileriniz nelerdir?
12/05/2021 • 49 minutes, 48 secondes
10 Soruda 10 Meslek (7.Bölüm) | Tahkim Hakemliği [S1 B1]
ISTAC Genel Sekreteri Yasin Ekmen ile birlikte tahkim hakemliği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Tahkim Hakemi nasıl olunur, tahkim süreci nasıl işler , hakemlerin bu süreçte aldığı roller ve daha birçok merak edilen sorularımızı yanıtladığı keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen röportaj için Yasin Ekmen'e ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
Tahkim Hakemliği Bölüm 1 Özet:
Hakem olma aşamaları ve şartları nelerdir?
Tahkim süreci nasıl işler ve hakemlerin bu süreçte aldığı roller nelerdir?
Bir hakemde olmazsa olmaz özellikler nelerdir?
Tahkim hakemliğinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Ülkemizdeki tahkim ve arabuluculuk ne durumdadır? Uluslar arası alanda ne konumdayız?
12/05/2021 • 1 heure, 1 secondes
CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer
ile birlikte işe başvuru sürecinde bir cv nasıl hazırlanır ve mülakat teknikleri üzerine röportaj gerçekleştirdik. Keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen röportaj için Pelin Vardarlıer'e teşekkür ederiz.
04/04/2021 • 26 minutes, 26 secondes
10 Soruda 10 Meslek (5.Bölüm) | Akademisyenlik
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku ABD Dr. Öğr. Üyesi ve aynı zamanda kulüp danışman hocamız Volkan Aslanla birlikte,akademisyenlikle ilgili merak edilenleri, tavsiyeler ve izlenilmesi gereken yollar üzerine röportaj gerçekleştirdik. Keyifli ve bilgilendirici sohbet havasında gerçekleşen röportaj için Volkan Aslan hocamıza ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.
18/03/2021 • 18 minutes, 24 secondes
Avukatlık Mesleğinin Bilinmeyenleri II
MGC Legal Yönetici Ortak Av. Mustafa Güneş yaptığı söyleşide avukatlık mesleğine dair bilinmeyen gerçekleri anlattı.
24/02/2021 • 1 heure, 53 secondes
Avukatlık Mesleğinin Bilinmeyenleri I
MGC Legal Yönetici Ortak Av. Mustafa Güneş yaptığı söyleşide avukatlık mesleğine dair bilinmeyen gerçekleri anlattı.
24/02/2021 • 1 heure, 10 minutes, 7 secondes
10 Soruda 10 Meslek (6.Bölüm) | Savcılık
Kahramanmaraş Adliye’si Cumhuriyet Savcısı Ramazan KAPLAN ile savcılık mesleği ile ilgili merak edilenler ve bilinmeyenler üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Genel hatlarıyla meslek içeriğinden, zorluklarından, size sunduğu ayrıcalıklardan ve daha birçok katkısını göreceğiniz içeriklerle donatılmış bilgilendirici ve bir o kadar da sohbet havasında gerçekleşen bir yayın oldu.