Winamp Logo
به عبارت دیگر Podcast Cover
به عبارت دیگر Podcast Profile

به عبارت دیگر Podcast

Persian, Political, 1 season, 470 episodes, 1 day, 19 hours, 54 minutes
About
Interviews with prominent politicians, writers and artists. The original programme is aired weekly on BBC Persian TV.
Episode Artwork

حسام بدران از رهبران حماس: هفت اکتبر برای بازگرداندن فلسطین پیش چشم جهانیان لازم بود – گفت و گوی ویژه

حسام بدران از رهبران حماس است که در این گفت وگو درباره ایران هم صحبت می کند
10/15/202424 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

تمیر پاردو: جنگ ممکن است طولانی‌مدت باشد که نه به نفع اسرائیل است، نه منطقه – گفت و گوی ویژه

تمیر پاردو، رییس سابق سرویس اطلاعاتی اسرائیل موساد و از منتقدان نتانیاهوست
10/15/202423 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

فیلیپ لازارینی، کمیسر امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی - گفت و گوی ویژه

فیلیپ لازارینی، کمیسرعالی آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل در گفت و گو با استیون سکر، در برنامه هارد تاک بی بی سی جهانی می‌گوید از اول جنگ تا زمان ضبط گفت و گو، ۲۲۰ نفر از کارکنان این نهاد با بمب‌های اسرائیلی کشته شده‌اند. او تایید می کند که شماری از کارکنانش را با اتهام همکاری با نیروهای شبه نظامی فلسطینی برکنار کرده است اما معتقد است: « یک تلاش عمدی برای حذف و نابود کردن این آژانس وجود دارد. دلیل واقعی پشت این مسئله به مشکل بی‌طرفی مربوط نمی‌شود. مسائل سیاسی پشت آن است» . این کمیسرسازمان ملل، وضعیت خطرناکی برای غزه پیش‌بینی می‌کند: « در حال حاضر به طور متوسط حدود ۵۰ کامیون تدارکات وارد می‌شود. اگر در آینده نزدیک نتوانیم این میزان را افزایش دهیم، دوباره با وضعی روبرو می شویم که باید در مورد قحطی قریب‌الوقوع هشدار دهیم». گفت و گوی ویژه این هفته با فیلیپ لازارینی ، از آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان سازمان ملل .
10/2/202424 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

حسین موسویان : ایران برای تلافی در حال سبک سنگین کردن شرایط است- گفت و گوی ویژه

حسین موسویان، دیپلمات و رئیس پیشین کمیته روابط خارجی شورای امنیت ایران در گفت وگویی با بخش عربی بی بی سی، در مورد شیوه و شرایطی صحبت کرده است که ایران در نظر می گیرد تا کشتن هنیه در تهران را تلافی کند. نورالدین زورقی، مجری برنامه بلاقیود (هاردتاک بی بی سی عربی) از او پرسید که چرا ایران تاکنون آنطور که گفته بود تلافی نکرده. این دیپلمات سابق ایران که حالا در امریکا زندگی می کند می‌گوید، تهران تلاش می کند که به گفته او در دام «نقشه‌های نتانیاهو» نیفتد: « واضح است که نه ایران و نه حزب‌الله، نه آمریکا، نه اروپا، نه جامعه بین‌المللی، هیچکدام خواهان درگیری منطقه‌ای نیستند و برای همین تمام تلاش خود را برای جلوگیری از یک جنگ منطقه‌ای به کار می‌برند». زمانی که مجری از او درباره دیپلماسی دولت پزشکیان برای گفت وگو با غرب پرسید، او گفت مذاکره برنامه دولت ابراهیم رییسی هم بود: «متاسفانه در ماه اکتبر که قرار بود ایران و آمریکا مذاکرات مستقیم را آغاز کنند، جنگ با غزه پیش آمد که همه چیز را تغییر داد». حسین موسویان این هفته در گفت وگوی ویژه بی بی سی.
10/2/202426 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

رضا شکراللهی: در کودکی به جنگ رفتم، حالا می فهمم بازنده اصلی فرزندم است؛ گفت وگوی ویژه

در سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق، بی بی سی فارسی، مستندی را پخش می کند ،تحت عنوان، کودک سرباز روایتی ناشنیده از کودک سربازان جنگ ایران وعراق. این مستند را پگاه آهنگرانی، فیلمساز و بازیگر ساخته و در آن با برخی از کسانی که در کودکی به جبهه ها رفتند، صحبت کرده. یکی از آنها، رضا شکراللهی، ویراستار و روزنامه نگار است. در این گفت وگوی ویژه، فرناز قاضی زاده در صحبت با رضا شکراللهی، از او می پرسد که پس از بازگشت از جنگ، زندگی او چگونه گذشته است. اثر شرکت درجنگ و دو بار مجروح شدن در آن، براو چه بوده و فکر می کند ، آثار جنگ ایران وعراق بر خودش و در کل بر جامعه ایران را چطور می شود دید. در این گفت وگو رضا شکراللهی، بی پرده از مشکلات جدی روحی و روانی که پس از بازگشت از جبهه با آنها دست وپنجه نرم کرده صحبت می کند و در بخشهایی از آن به مسائلی اشاره می شود که ممکن است برای بیننده آزار دهنده باشد.
10/2/202427 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

ویشکا آسایش چرا از ایران خارج شد؟ گفت و گوی ویژه

ویشکا آسایش بازیگر، طراح صحنه و مجسمه‌ساز ایرانی دو سال پیش بعد از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» از ایران خارج شد. او هفته پیش برای اکران اولین فیلمی که خارج از ایران بازی کرده یعنی «هفت روز» در جشنواره «تیف» به تورنتو رفته بود. مریم زهدی در تورنتو با او‌گفتگو کرده و درباره این فیلم، فعالیت‌های دیگر او و دلایل خروج خانم آسایش از ایران پرسیده است.
10/2/202426 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

یاسمین حلیما، مدیرشورای مشترک رفاه مهاجران بریتانیا - گفت و گوی ویژه

یاسمین حلیما، کنشگر حقوق بشر و مدیرشورای مشترک رفاه مهاجران بریتانیا که در فعالیت‌هایش توجه ویژه‌ای به حقوق مهاجران و اقلیت‌ها وکمک به آنها دارد در گفت و گو با نورالدین زورقی، از بخش هاردتاک بی بی سی عربی می‌گوید که بزرگ کردن مسئله مهاجرت در بریتانیا بیشتر کار احزاب سیاسی است نه دغدغه مردم عادی: « در یک نظرسنجی اخیر از طرف دولت از گروه‌های اجتماعی سوال شد مهم‌ترین دغدغه آنها چیست. جواب این بود: بهداشت و درمان، مسکن و امنیت. موضوع مهاجرت اصلا جزو سه دغدغه‌ی اول آنها نبود». این فعال اجتماعی باوردارد که مشکل بریتانیا، ، تقسیم نابرابر ثروت است، نه مهاجران: «ده درصد از مردم جامعه، که ثروتمندترین قشر هستند بیش از نیمی ازثروت کشور را در اختیار دارند؛ 57 درصد ثروت مال آنهاست. یک درصد از مردم بریتانیا صاحب حدودا یک چهارم آن هستند. از نگاه من،این، آن مسئله‌ی زیربنایی‌ است». یاسمین حلیما این هفته در برنامه گفت و گوی ویژه بی بی سی.
9/18/202424 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

مُعتز عَزَیزَه، عکاس خبری اهل غزه – گفت و گوی ویژه

عکس‌های تاثیرگذار مُعتز عَزَیزَه، عکاس جوان فلسطینی از جنگ اخیر غزه را میلیونها نفر در دنیا دیده‌‌اند. تصاویری که تاثیری متفاوت و پایدارتر از آمار و ارقام بر مخاطب دارند. این هنرمند فلسطینی که آثارش حالا در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده، می‌گوید، اول کوشیده زندگی وعشق را به تصویر بکشد: «فکر می‌کنند در غزه زندگی نیست... برای همین از صحنه‌های زندگی و شادی عکس می‌گرفتم؛ از زندگی روزمره‌ی اهالی غزه...اما هر وقت بمبارانی می‌شد، دوربین را برمی‌داشتم تا آن لحظه‌ها را ثبت و مستند کنم». این عکاس بیست و پنج ساله فلسطینی که حالا غزه را ترک کرده، می‌گوید جنگ این بار با دفعات پیش متفاوت است و امید جوانان فلسطینی به ادامه زندگی در غزه را به‌کل ناامید کرده: « چرا باید غزه را از نو بسازیم وقتی مشکل همچنان وجود دارد؟ اگر ما همچنان در اشغال باشیم ... این وضع هیچ‌وقت تمام نحواهد شد، هیچ وقت». گفت و گوی ویژه این هفته اختصاص دارد به مصاحبه استیون سَکِر از برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی با مُعتز عَزَیزَه.
9/11/202424 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

مت جووکز، رئیس پلیس ضد تروریسم در بریتانیا - گفت و گوی ویژه

در ماههای پس از جنبش مهسا، پلیس و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در بریتانیا، درباره تهدیدهای جانی علیه روزنامه نگاران و کنشگران هشدار دادند. در گفت و گوی ویژه این هفته، ژیار گل از مت جووکز، رئیس پلیس ضد تروریسم در بریتانیا، در مورد جزییات این تهدیدها و اقدامات پلیس بریتانیا برای مقابله با آنها پرسیده. این افسر ارشد پلیس می‌گوید به دلیل افزایش فعالیت‌ دولت‌ها علیه مخالفان‌شان، جدیدا بخشی به نام مبارزه با تروریسم دولتی ایجاد شده: « زیرا ما تنها شاهد تهدیدهای جانی نیستیم، آن تهدیدها قبلا هم وجود داشته. ما حالا شاهد تهدیداتی علیه شیوه زندگیمان هم هستیم. تلاش‌هایی برای تضعیف دموکراسی ما». آقای جوکز به طور صریح به کسانی که می‌خواهند فعالیت آزاد روزنامه‌نگاری در بریتانیا را محدود کنند، هشدار می‌دهد: «ما مصمم هستیم که از حق فعالیت آزادانه روزنامه نگاران در بریتانیا محافظت کنیم و هر کسی را که فکر کند، می‌تواند چه از داخل ایران و چه از طریق استفاده از گروه‌های جنایتکار سازمان‌یافته، در این کار اخلال ایجاد کند مورد پیگرد قرار می‌دهیم». مت جووکز مهمان گفت و گوی ویژه این هفته است.
9/4/202427 minutes
Episode Artwork

ولی محمد نوری، نظامی پیشین افغانستان و قهرمان دومیدانی و شنا – گفت و گوی ویژه

ولی محمد نوری، نظامی پیشین دولت افغانستان یکی از قربانیان جنگ است که در بیست سالگی چشمان خود را در اثر انفجار مین در ولایت هلمند از دست داد، لحظه‌ای تلخ برای او بعد از به هوش آمدن که زندگیش را برای همیشه دگرگون کرد: « وقتی از کما برخاستم، زندگیم تغییر کرده بود، دیگر دنیای قشنگ را نمی‌دیدم. همه چیز تاریک بود، سخت بود و احساس خود را گفته نمی‌توانم... برخاستم و گفتم من باید یک الگوی مثبت شوم به مردم خود». این ورزشکار افغان که تا بحال چندین مدال در مسابقات دومیدانی و شنای نابینایان کسب کرده، در گفت و گو با ضیا شهریار می‌گوید زندگیش بعنوان یک نابینا در افغانستان محدود و پردردسر بود، ولی بعد از مهاجرت بسیار تغییر کرده است: «وقتی اینجا (به انگلستان) آمدم، زندگیم تغییر کرد، یک قهرمان شدم، یک مبارز شدم، یک پدر شدم، یک الگوی مثبت به انسان‌ها شدم، نه به کشور خود، به همه انسان‌ها». ولی محمد نوری در گفت و گوی ویژه این هفته.
8/28/202427 minutes, 1 second
Episode Artwork

فواز جرجیس، استاد روابط بین‌الملل در مدرسه اقتصاد لندن - گفت‌وگوی ویژه

فواز جرجیس، استاد روابط بین‌الملل در مدرسه اقتصاد لندن که آثار متعددی درباره خاورمیانه منتشر کرده، در آخرین کتابش به نام «چه چیز واقعا اشتباه شد؟ غرب و ناکامی دموکراسی در خاورمیانه» سعی کرده روند توسعه و دمکراسی‌خواهی در ایران را بررسی کند. این پژوهشگر مسائل سیاسی در گفت و گو با کیوان حسینی، سرنگونی حکومت مصدق و کودتای ۲۸‌مرداد ۱۳۳۲ را نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران و گرایش جامعه به رادیکالیسم می‌بیند: «وقایع ۱۹۵۳ و حمایت آمریکا از حکومت استبدادی در ایران در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، راه را برای استبداد دینی در تهران هموار کرد.... آنچه بعد از سرنگونی مصدق رخ داد، این بود که ایدئولوژی‌های رادیکال در ایران بسیار محبوب شدند؛ چه مارکسیسم و چه اسلام رادیکال شیعه، و روحانیون بزرگ‌ترین برنده این حرکت ضد دموکراتیک بودند». این استاد لبنانی‌‌تبار دانشگاه که مصدق را اولین لیبرال‌دمکرات در جهان در حال توسعه می‌نامد، می‌گوید آوازه مصدق از مرزهای ایران فراتر رفته بود:‌ «مصدق نه تنها در ایران بلکه در مصر و بقیه خاورمیانه هم بسیار محبوب بود. وقتی مصدق در مسیر بازگشت از سازمان ملل در مصر توقف کرد، راهپیمایی بزرگی برای خوش‌آمدگویی به او برپا شد. فکر می‌کنم جمال عبدالناصر از اتفاقی که در اوت ۱۹۵۳ برای مصدق افتاد، درس بزرگی گرفت». فواز جرجیس مهمان این گفت‌وگوی ویژه است.
8/21/202426 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

مارك ضو، نماينده مستقل پارلمان لبنان از جامعه دروزها - گفت و گوی ویژه

بعد از ده ماه جنگ ویرانگر در غزه و احتمال آغاز یک جنگ تمام عیار در منطقه، مارك ضو، نماينده مستقل پارلمان لبنان از جامعه دروزها می‌گوید باید در درجه اول به غزه ویران فکر کرد و نباید به دولت اسرائیل بهانه داد: «فلسطيني‌ها در اين مدت جهنم را تجربه كردند و من معتقدم كه قصد نتانياهو از ترورهاى اخير فواد شكر و اسماعيل هنيه كشاندن همه به يك جنگ منطقه اى بود. براى همين به نظرم بهترين تلافى، اجتناب از چنين جنگى است. ... فكر نمى كنم در وضعيت فعلى حمله تلافى جويانه ايران به نفع مردم منطقه باشد». این سیاست‌مدار‌ لبنانی که منتقد سیاست‌های حزب‌الله و ایران است، در یک گفت و گوی ویژه با نفیسه کوهنورد تاکید می‌کند که شرایط لبنان نسبت به زمان جنگ سال ۲۰۰۶ تغییر کرده است: « تغيير مهم اين است كه حزب الله الان متحد واقعى در كشور ندارد. جامعه مسيحيان، دروزها و سني‌ها، ديگر بى چون و چرا هم‌پيمان اين گروه نيستند... افكار عمومى از بحرانها و جنگهاى پشت سر هم بسيار خسته است». گفت و گوی ویژه با مارک ضو این هفته در بی بی سی فارسی.
8/21/202426 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان – گفت و گوی ویژه

سه سال پس از سقوط حکومت جمهوری و بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در یک گفت و گوی ویژه با جمال‌الدین موسوی می‌گوید که حکومت طالبان با وجود اینکه از طرف هیچ کشوری، حتی کشورهای اسلامی به رسمیت شناخته نشده، روابط اقتصادی خوبی با کشورهای منطقه برقرار کرده و به دنبال تنش‌زدائی است: « امیدوار هستیم که همین اطمینانی که با کشورهای منطقه حاصل شد، پروژه‌های بزرگ بزرگ هم شروع شود و بالاخره کشورهای غرب هم تعلقات خود را با ما عادی بکنند». این عضو برجسته حکومت طالبان با قبول اینکه محدودیت‌ها و مشکلاتی برای زنان و بخصوص تحصیلات آنها وجود دارد، باور دارد که با این وجود می‌توان با یک سیاست بقول او متوازن و اقتصادمحور نقش افغانستان در منطقه را تغییر داد: «سیاست فعلی ما یک سیاست متوازن هست. ما نمی‌خواهیم که بعد از این افغانستان میدان رقابت‌های منفی کشورهای جهان شود...ما می‌خواهیم که افغانستان بعد از این میدان رقابت‌های مثبت و اقتصادی شود». امیرخان متقی مهمان این برنامه گفت و گوی ویژه است.
8/21/202427 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

سِر لُری بریستو، سفیر پیشین بریتانیا در افغانستان – گفت و گوی ویژه

در آستانه سومین سالگرد خروج نیروهای غربی و بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، سِر لُری بریستو، آخرین سفیر بریتانیا در کابل که شاهد روزهای پراز ترس و التهاب پایان جمهوریت بوده، و معمار اصلی خارج کردن افغان‌های در خطر از کشورشان است، می‌گوید، بار آن روزهای دشوار تا ابد بر شانه‌اش سنگینی خواهد کرد: «فکر نکنم هیچ یک از ماهایی که آنجا بودیم هرگز بتوانیم کارهایی را که انجام دادیم، فراموش کنیم، و فکر می کنم تا آخر عمر از خود سئوال کنیم که آیا تصمیات درستی گرفتیم». این دیپلمات برجسته بریتانیایی که به تازگی کتابی در مورد ماموریتش در کابل آن ماه‌ها نوشته، با برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی به گفت و گو نشسته و از تاثیر آن سال‌ها می‌گوید: «افغانستان در بخش عمده آن بیست سال، ناکارآمد بود. اما اگر ...زمانی که طالبان بعد از جنگ داخلی و خروج شوروی، قدرت را به دست گرفت را با حالا ... مقایسه کنید، تفاوت‌ها را متوجه می‌شوید». سِر لُری بریستو در گفت و گو با استیون سَکِر این هفته در گفت و گوی ویژه بی بی سی
8/14/202424 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

اُم حذیفه، همسر اول ابوبکر بغدادی، رهبر داعش – گفت و گوی ویژه

اُم حذیفه، همسر اول ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، اخیرا در دادگاهی در عراق به اعدام محکوم شده است. او در یک گفت و گو با فراس کیلانی، خبرنگار ارشد بی بی سی عربی شرکت کرده که در آن درباره برخی جنبه‌های زندگی رهبر داعش صحبت می‌شود که کمتر در مورد آنها می‌دانستیم. همسر رهبر داعش می‌گوید که او خود را جایگزین امام موعد و خلیفه می‌دانست و به این دلیل برای کارهای خود، مثلا به کنیزی گرفتن (و استفاده جنسی) از دختران جوان ایزدی توجیه شرعی می‌ساخت. اُم حذیفه درباره رفتارهای همسرش، از جمله خشونت و سواستفاده جنسی از زنان، می‌گوید هرچه برای او اتفاق افتاده در زندان آمریکایی بوکا بوده است: « به نظرم در دوران زندان بوکا شکنجه جنسی شده بود. خودش هیچ‌وقت به این موضوع اشاره نکرد ولی من از لابلای حرف‌هایش حس می‌کردم که چیزی به سرش آمده که او را تغییر داده». اُم حذیفه، همسر اول ابوبکربغدادی این هفته در گفت و گوی ویژه بی بی سی.
8/7/202420 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

اوحد تال، نماینده مجلس از حزب صهیونیسم مذهبی اسرائیل – گفت و گوی ویژه

آیا بعد از ترور دو شخصیت مهم ضد اسرائیلی، اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران و فواد شکر، فرمانده نظامی حزب‌الله در بیروت، هر دو منتسب به اسرائیل، خاورمیانه به یک جنگ چند جانبه نزدیک‌تر شده است؟ استیون ساکر، از بخش هاردتاک سرویس جهانی بی بی سی در این مورد با اوحد تال، نماینده مجلس از حزب راست‌گرای افراطی، حزب صهیونیسم مذهبی در ائتلاف حاکم اسرائیل، که حامی شهرک‌نشینان است و به نظر می‌رسد به مذاکره اعتقادی ندارد، گفت و گو کرده و ازاو پرسیده، آیا کشتن هنیه، آزادی گروگان‌های اسرائیلی را دشوارتر نمی‌کند:‌ « اگر فکر می‌کنین که می‌شه با اونها گفت و گو کرد و به یک توافقی رسید که منجر به برگردوندن گروگانها بشه، دارین خودتون رو گول می‌زنین و من حاضر نیستم خودم رو گول بزنم». ترجمه گفت و گوی استیون سکر با اوحد تال در بی بی سی فارسی.
8/7/202424 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

میترا زرگر، جامعه شناس

میترا زرگر، جامعه شناسی که به تازگی سه جلد کتاب درباره آرمان‌گرایی و جامعه آرمانی در ایران نوشته است، در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید، نتیجه پژوهش‌هایش نشان می‌دهد که عصر نظام‌های آرمان‌گرایانه و ایدئولوژیک، مثل نظام‌های سوسیالیستی و بنیادگرایانه مذهبی پایان یافته است:«ما تقریبا از دهه نود میلادی فروپاشی این نظام‌ها را می‌بینیم. من وقتی از فروپاشی صحبت می‌کنم، بحثم مذهب یا سوسیالیسم نیست، بحثم بحث نظام‌های ایئولوژیکی است که برپایه آنها تشکیل می‌شوند». این پژوهشگر ساکن آمریکا باور دارد که عصر مدرنیسم، که او آن را عصر دوگانه‌ها و عصر خط‌کشی‌ها می‌نامد، پایان یافته و عصری جدیدی آغاز شده که او سیال می‌خواند: «اگر در آغاز قرن بیستم، مرزها مشخص بود، مثلا هویتهایی به نام زن و مرد داشتیم، حالا با طیفی رنگین کمانی مواجهیم. در تمام مقوله‌ها این تکثرخواهی هست، در مقوله اقوام، نژادهاهم». آرمان و آرمان گرایی در ایران چه تغییراتی کرده؟‌ گفت و گوی ویژه با میترا زرگر، این هفته در بی بی سی.
7/31/202426 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

عبدالرحمن قاسملو؛ دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران

گفت‌وگو با عبدالرحمن قاسملو، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، یک ماه قبل از قتل او در ۲۲ تیرماه ۱۳۶۸خورشیدی در وین. بازماندگان آقای قاسملو و حزب او وزارت اطلاعات ایران را مسئول قتل او می‌دانند و دولت وقت اتریش را به مصلحت اندیشی و مماشات با دولت ایران متهم می کنند. یک ماه قبل از آن واقعه عنایت فانی که در حال ساخت فیلم مستندی برای یکی از کانال‌های تلویزیون بریتانیا بود با آقای قاسملو گفت‌وگو کرد که در آن دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران بر ایرانی بودن خود تاکید کرد: «ما خودمان را ایرانی می‌دانیم و به هیچ کسی، به هیچ ایرانی دیگه هم اجازه نمی‌دیم که خودش را از ما ایرانی‌تر بدونه» و همچنین «دقت اگر کرده باشید ما دمکراسی برای ایران را قبل از خودمختاری برای کردستان گذاشتیم». این برنامه به عبارت دیگر که یادآور آن گفت‌وگو است و پیشتر بمناسبت بیست و پنجمین سالگرد قتل این چهره محبوب کُرد در برنامه به عبارت دیگر پخش شده بود، این هفته بازپخش می‌شود.
7/24/202427 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

تورج اتابکی، پژوهشگر ارشد پژوهشکدۀ بین‌المللی تاریخ اجتماعی آمستردام

تورج اتابکی، پژوهشگر سرشناس تاریخ اجتماعی و نویسنده کتاب‌های بسیاری است که تخصص دوسویۀ او دربارۀ سیاست و اجتماع در ایران، آسیای میانه و قفقاز در شوروی پیشین، موقعیت یگانه‌ای به او بخشیده تا به مقایسه این دو بنشیند: «زایش انسان موحد طراز نوین که آیت‌الله خمینی می‌گفت، من را به یاد آنچه از لنین خوانده بودم می‌انداخت، که می‌گفت ما می‌خواهیم انسان سویتی (شوروی) بسازیم». این دانش‌پژوه تاریخ اجتماعی که سالها پیش با تئوری تجدد آمرانه به نقد توسعه اقتصادی از بالا و بدون توسعه سیاسی پرداخته، در یک گفت‌وگوی ویژه با داریوش رجبیان می‌گوید: « اگر آن تجدد مشارکتی می‌شد، اگر مردم قدر تحولات اقتصادی بشدت شتاب‌وار خودشان را می‌فهمیدند و در آن تحولات مشارکت داشتند، هیچ‌وقت دنبال جمعه نمنگانی یا آیت‌الله خمینی یا نجم‌الدین اربکان نمی‌رفتند». تورج اتابکی مهمان این برنامه گفت‌وگوی ویژه است.
7/24/202427 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

مصطفی مهرآیین، جامعه شناس

مصطفی مهرآیین، جامعه شناسی که نظراتش در مورد شرایط سیاسی-اجتماعی ایران شناخته‌ شده است، در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید استاد متن است ومی‌کوشد مشکلات جامعه را از این منظر تحلیل کند. با این نگاه او ریشه بحران در جامعه ایران را در درجه اول در قانون اساسی می‌بیند: «قانون اساسی ما دارای دو صدا هست؛ یک صدای هدایت که از سوی خداوند ممکن می‌شود و یک صدای امر توسعه یا زندگی که بواسطه مردم باید ممکن بشود...اگر شما این امر سیاسی ما، این قانون اساسی ما را بمثابه یک دایره تصور بکنید، این امر الهی بر لبه‌های این دایره قرار گرفته. یعنی امر الهی اسثنا شده در قانون اساسی». این پژوهشگر که نظراتش بویژه بعد از جنبش مهسا بصورت گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده، باور دارد که این امر استثنا، ریشه بحران است: « آنچه که امروز در جامعه ما بحران خلق می‌کند، عدم تعادل بین امر عقلانی و امر ناعقل است». مصطفی مهرآیین در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده در بی بی سی.
7/17/202427 minutes
Episode Artwork

شیخ حسینه، نخست‌وزیر بنگلادش

شیخ حسینه که چهارده سال نخست وزیر بنگلادش بوده، بانوی آهنین بنگلادش خوانده می‌شود. دختر اولین رئیس‌جمهوری کشور و رهبر حزب عوامی‌لیگ از طرف هوادارانش بعنوان ناجی کشور و از سوی منتقدانش، بعنوان حاکمی مستبد شهرت دارد. شیخ حسینه که درعرصه بین‌المللی هم متهم به نقض حقوق بشر است، به انتقادها اینگونه پاسخ می‌دهد:‌ «حقوق بشر معنایش این نیست که شما فقط به لحاظ فیزیکی امنیت داشته باشید. حقوق بشر از نگاه من یعنی حق داشتن غذا، حق داشتن شغل، حق زندگی کردن. همه اینها را ما تامین کردیم». او همچنین به انتقادها در مورد رفتار با جامعه مسلمان روهینگیا که بعد از کشتار جمعی آنها در سال ۲۰۱۷ میلادی از میانمار به بنگلادش پناه بردند، بی‌اعتناست: «سازمان ملل و دیگر سازمان‌ها، باید آنها را سر و سامان بدهند... ما هر کاری از دستما ن برمیامد، انجام دادیم». گفت و گوی ویژه یلدا حکیم با شیخ حسینه در بی بی سی فارسی.
7/10/202425 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

میرویس عزیزی، میلیاردر افغان

میرویس عزیزی یک تاجر موفق افغان، مالک دو شبکه بانکی گسترده در افغانستان و صاحب یکی از شرکت های مهم و موفق ساخت و ساز در دوبی هم هست: «در همین جاده شیخ زاید، ما بزرگترین تاوری را جور می کنیم که آن تاور، دومین تاور (بلند) دنیا خواهد بود». میرویس عزیزی در یک گفت و گوی ویژه با جمال‌الدین موسوی از شیوه ثروتمند‌شدن خود که به گفته او، تنها با یک سرمایه پانصد دلاری شروع شد و همچنین از مشکلات بانکداری در افغانستان قبل و بعد از سقوط دولت قبلی و کارهای عام المنفعه برای افغانها می‌گوید.
7/10/202427 minutes
Episode Artwork

زلمی خلیل زاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان

زلمی خلیل زاد، دیپلمات امریکایی افغان تبار، بالغ بر دو دهه است که نامش با تحولات افغانستان و تصمیمات امریکا در باره این کشور گره خورده. او در چندین دوره مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان حاضر بود و برخی از افغانها او را مسئول شکست جمهوری و بازگشت طالبان می دانند. او در گفت وگویی در دومین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت، به داوود قاری زاده می‌گوید، افغانها باید خودشان به راه حل گفت وگو برای حل مشکلات این کشور پیدا کنند، باید به کشورشان باز گردند و طالبان را به عنوان یک واقعیت بپذیرند. او می‌گوید، نگاه به کشورهای خارجی چه همسایگان و چه امریکا برای حل این مشکلات اشتباه است. او که به شدت به خاطر این نوع اظهار نظرمورد انتقاد قرار گرفته می‌گوید، برای او صلح و ثبات در افغانستان و حفظ جان افغانستانی‌ها اهمیت دارد، گرچه که می‌پذیرد که همواره به لحاظ استراتژیک منافع آمریکا را در نظر گرفته است. گفت و گوی ویژه با زلمی خلیل زاد در دومین سالگرد سقوط جمهوری در افغانستان.
7/10/202427 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

حبیبه سرابی، عضو گروه مذاکره‌کننده با طالبان و اولین والی زن افغانستان

حبیبه سرابی، عضو گروه مذاکره‌کننده با طالبان که در ماه‌های آخر حکومت جمهوری از طرف دولت چشم در چشم طالبان با آنها مذاکره می‌کرد، از جمله زنان افغان است که در دوره بیست ساله جمهوریت توانستند به مقام‌های بالایی برسند. او که اولین والی زن افغانستان است و در دوره‌ای هم وزیر امور زنان بود، در یک گفت و گوی ویژه با داود قاری زاده می‌گوید، اگرچه لیست محدودیت‌های وضع شده از طرف طالبلن علیه زنان افغانستان بسیار بلند است، اما احتمال تغییر در آنها ناممکن نیست: «هر چیز ممکن است. من در دوره مجاهدین بودم که چه وحشتی در در داخل افغانستان وجود داشت ولی حالا بچه‌های همان مجاهدین، فرزندانشان در اروپا زندگی می‌کنند، در بهترین دانشگاه‌ها درس خواندند». خانم سرابی عدم آمادگی و بی‌برنامه‌گی دولت برای مذاکره با طالبان را یکی از دلایل شکست آن می داند: «مذاکره بده بستان است. یک چیزی باید داده شود، یک چیزی گرفته شود. سر اینکه ما به طالبان چی باید بدیم، توافقی صورت نگرفته بود». گفت و گو با حبیبه سرابی این هفته در بی بی سی.
7/10/202427 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

لرد دیوید اوون، وزیر خارجه پیشین بریتانیا

لرد دیوید اوون که در زمان وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ وزیر خارجه بریتانیا بود، از معدود سیاستمداران این کشور است که تاکید دارد بریتانیا باید بطور رسمی مسئولیت خود در مورد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، علیه دولت دکتر محمد مصدق را بپذیرد: «ما در کودتا دست داشتیم تا همراه آمریکایی‌ها از دست مصدق خلاص بشیم و این یک اشتباه بزرگ بود. ما با صنعت نفت ایران طوری برخورد می‌کردیم که انگار مال ماست». لرد اوون همچنین با تاکید بر اهمیت جنبش زنان ایران در سال گذشته باور دارد که « اگر آیت‌الله‌ها فکر می‌کنند می‌توانند این جنبش را نادیده بگیرند، اشتباه بزرگی می‌کنند». لرد دیوید اوون در یک گفت و گوی ویژه با کیوان حسینی در بی بی سی فارسی
7/10/202425 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

نصيراحمد فایق، نماینده دولت پیشین افغانستان درسازمان ملل

دو سال بعد از سقوط نظام جمهوریت در افغانستان، نصيراحمد فایق، نماینده آن نظام درسازمان ملل همچنان بر صندلی افغانستان در آن سازمان تکیه زده. او که با وجود تلاش‌های طالبان برای کسب آن کرسی، توانسته آن را تا امروز حفظ کند، در گفت و گو با داود قاری‌زاده می‌گوید: «اگر نظام دیگر وجود ندارد، ولی امروز مردم افغانستان وجود دارند. صداهایی در داخل افغانستان وجود دارند که خفه شده‌اند، من صدای آن مردم هستم». این کارمند حکومت پیشین افغانستان که نگران قطع کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل است، بر لزوم تداوم آن کمک‌ها تاکید می‌کند: «۲۸ میلیون نفوس افغانستان محتاج کمک‌های بشردوستانه هستند. ما نباید مردم خود را قربانی مسائل سیاسی کنیم، با وجودی که می‌دانیم از این کمک‌ها سوءاستفاده می‌شود». آیا او می‌تواند جز این‌ها کاری برای افغانستان انجام دهد؟ این سوال و سوالات بیشتر در گفت و گوی ویژه داود قاری‌زاده با نصيراحمد فایق در بی بی سی فارسی.
7/10/202427 minutes
Episode Artwork

زیلان وژین، رهبر مشترک پژاک

شعار «زن، زندگی، آزادی» که سال گذشته به شعار معترضان سراسر ایران تبدیل شد، شعار حزب حیات آزاد کردستان، پژاک در بیست سال گذشته بوده که به باور زیلان وژین، رهبر مشترک این حزب، نه تنها زنان، که همه اقوام ایرانی را هم گرد خود جمع کرد، چون جامعه ایران امروز بسیار تغییر کرده است:‌ «دیگر شرایط مثل ده سال، بیست سال، چهل سال پیش نیست، چون زنان به خودآگاهی رسیده‌اند، به اینکه زن متعلق به خود است نه به فرد دیگری». زیلان وژین که تنها زن ایرانی است که یک حزب سیاسی را رهبری می‌کند، می‌گوید او و زنان کردستان تا رسیدن به این نقطه مسیر دشواری را پیمودە‌اند: «ما زنان کرد آلترناتیوهای زیادی را برای زنان بوجود آوردیم. در مقابل رهبری تکنفره، ما رهبری مشترک را ارائه کردیم». زیلان وژین در گفت و گو با ژیار گل این هفته در بی بی سی.
7/10/202425 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

گلریز قهرمان، نماینده پارلمان نیوزیلند از حزب سبزها

گلریز قهرمان، نماینده پارلمان نیوزیلند از حزب سبزها که گفت و گوی تند او با سفیر جدید ایران در نیوزیلند در مورد کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد خبرساز شده بود، از جمله سیاستمداران ایرانی‌تباری است که بعد از شروع جنبش زن، زندگی، آزادی کوشیده، همه امکانات خود را برای کمک به ایرانیان داخل کشور به کار اندازد: «کار من خصوصا بعنوان یک زن ایرانی خارج از ایران که از شانس داشتن آزادی برخوردار هست، این است که صدای اعتراضات داخل ایران و قربانیان را بلند کنم و به جهان برسانم». این دانش‌اموخته حقوق از دانشگاه آکسفورد و وکیل حقوق بشری که خود از۹سالگی در خارج از ایران زندگی کرده، می‌گوید در صدد ‌یافتن امکانات جدید برای زنان در خطر ایرانی و افغان است: « من با وزیر خارجه نیوزیلند ایجاد یک نوع ویزای ویژه برای زنان در خطر را مطرح کردم که شامل افغانستان هم می‌شود، چنین ویزایی برای اوکراینی ها وجود‌ دارد». گلریز قهرمان چه راههایی برای بهبود وضع حقوق بشری ایران پیشنهاد می‌کند؟ این هفته گفت و گوی فرناز قاضی‌زاده با گلریز قهرمان.
7/10/202425 minutes, 1 second
Episode Artwork

جرج لاوسُن، استاد روابط بین الملل و نظریه پرداز تئوری انقلابها

این برنامه برای اولین بار در تاریخ چهارم مهر ۱۴۰۲ پخش شده است. در این گفت وگو مسئله انقلاب‌ها و بویژه "انقلاب" در شرایط و وضعیت فعلی ایران، مورد بررسی قرار می گیرد و به همین دلیل آن را در این روزها بازپخش می کنیم. جرج لاوسُن، یکی از برجسته ترین اندیشمندان حوزه تئوری انقلابها و رابطه آن با معادلات بین المللی است. او چندین کتاب در این زمینه منتشر کرده که تازه ترین آنها در "باب انقلاب، سیاست سرکشی در دنیای مدرن" است که به همراه پنج نظریه پرداز مهم دیگر این حوزه نوشته‌اند. او آنچه طی سال گذشته در ایران اتفاق افتاد را یک جنبش انقلابی می داند و می‌گوید، ممکن است این روند سالها به طول بیانجامد چرا که حکومت ایران، مسلح است و آماده که به معترضان شلیک کند. به عقیده او تغییر شرایط بین المللی می‌تواند تاثیر عمیق بر وضع ایران بگذارد همانطور که چرخش ایران به سمت روسیه و چین بی اثر نبوده: «من معتقدم که شرایط ساختاری بین‌المللی در درازمدت، به نفع انقلابیون در ایران نیست و هر قدر رژیم ایران با بحران روبه‌رو باشد که به نظر من با بحران روبه‌روست، اما عوامل بین‌المللی بیشتر به نفع ادامه عمر رژیم هست». جرج لاوسُن در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده.
7/10/202427 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

سلمان رشدی، نویسنده

سلمان رشدی، نویسنده برجسته بریتانیایی که بویژه با کتاب آیات شیطانی و فتوای آیت‌الله خمینی برای قتل او در ایران شناخته شده، سال پیش در یک مراسم کتاب‌خوانی در آمریکا مورد حمله قرار گرفت و با آسیب‌های جدی بدنی از مرگ گریخت. سلمان رشدی در چند دهه گذشته برای دو گروه همواره نماد خیر و شر بوده: افرادی که برایشان آزادی بیان از درجه اول اهمیت برخوردار است و مسلمانانی که باور دارند همه باید به دین آنها احترام بگذارند. سلمان رشدی در گفت و گوی خود با راضیه اقبال، می‌گوید :‌ «تقریباً هیچکدام از کسانی که به کتابم حمله کردند آن را نخوانده بودند». او با تاکید بر اینکه رفتار مردم بعد از خواندن کتابهایش تغییر کرده می‌گوید آخرین رمانش شهر پیروزی، کتابی است در مورد یک کتاب :‌ « این کتاب درباره عشق به کتاب است و اینکه کتابها به ما می فهمانند، نویسنده‌ها قدرت چندانی ندارند. ما نه ارتش داریم، نه میلیاردها پول داریم و نه داغ و درفش». راضیه اقبال در این گفت و گوی ویژه تصویری از مردی می‌دهد که همواره چهره‌ای مناقشه‌برانگیز بوده و زندگی نامعمولی داشته اما می‌گوید آزادی بیان ارزشش را دارد.
7/10/202424 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

شاهین اسپهبدی، آرشیتکت و سخنگوی سابق گروه شبه‌نظامی آزادگان

شاهین اسپهبدی در سال‌‌های منتهی به انقلاب بهمن ۵۷ در فرانسه مشغول تکمیل تحصیلات خود در مقطع دکترای معماری بود. او همانجا با فرماندهان ارتش شاهنشاهی ایران آشنا شد و در سال ۱۹۸۱ در کنار ارتشبد بهرام آریانا، یکی از موسسان سازمان شبه‌نظامی آزادگان و سخنگوی آن شد. این گروه در تابستان ۱۹۸۱ موفق به ربودن یک ناوچه نیروی دریایی ایران در آبهای اسپانیا شد. رویدادی که در آن زمان به صدر اخبار جهان راه پیدا کرد و نام گروه شبه‌نظامی آزادگان را سر زبان‌ها انداخت: «سال ۱۹۸۱ بود. هیچ خبری در هیچ کجای دنیا نبود و تنها خبر همه جهان شده بود این» (ربودن ناوچه تبرزین). امیر پیام به همین بهانه به لس‌آنجلس رفته تا پس از چهل سال با شاهین اسپهبدی درباره جزییات آن ماجرا و فعالیت‌های معماری او در آن شهر گفت و گو کند.
7/10/202426 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

عباس ابراهیم، رئيس پیشین دستگاه امنيتى - جاسوسى لبنان

سرلشكر عباس ابراهيم که دوازده سال رئيس دستگاه امنيتى - جاسوسى لبنان بوده، همچنان يكى از بازيگران مهم پشت صحنه سياسى اين كشور است. این سرلشکر بازنشسته که هم روابط نزديكى با حزب‌الله دارد و هم ارتباطات گرم ديپلماتيك و ديرينه با غرب، در یک گفت و گوی ویژه با نفیسه کوهنورد می‌گوید که نه ایران علاقه‌ای به جنگ اسرائیل و حزب‌الله دارد و نه آمریکا: «آمریکایی‌ها خیلی خوب واقفند که اگر اسرائیل جنگی را علیه لبنان راه بیندازد، ایران هم ... با نیروهای خود و همراه با گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه مداخله می‌کند. این منجر به یک جنگ منطقه‌ای می‌شود که با منافع ایالات متحده منافات دارد». او می گوید: « ایرانی‌ها تلاش می‌کردند تنش‌ها را با اسرائیل کاهش بدهند، چون نمی‌خواستند درگیری‌ها به منطقه کشیده شود». این مقام پیشین امنیتی همچنین نبود یک ارتش منسجم در لبنان را عامل وجود وادامه کار گروه‌های مسلح می‌داند: « اگر ما یک ارتش داشته باشیم که بتواند از کشور دفاع کند، به حزب‌الله یا دیگران نیازی نداریم که ازما دفاع کنند». سرلشكر عباس ابراهیم این هفته در گفت و گوی ویژه.
7/10/202426 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل

ترس، نگرانی، سوگ و عصبانیت این روزها، بعد از حمله غافلگیرکننده اخیر حماس به اسرائیل، اراده دولت فعلی آن کشور برای نابودی این گروه فلسطینی را بسیار قوی‌تر کرده و حتی مخالفین آن دولت در مورد برخورد با حماس با آن هم‌نظرند. در این میان بخشهایی ازغزه با خاک یکسان شده و صدها فلسطینی از جمله بسیاری از کودکان، حتی در حال فرار کشته شده‌اند. ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل که از مخالفان نخست‌وزیر فعلی است در گفت و گو با استیون سکر از برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی می‌گوید که با همه اینها حمله زمینی اسرائیل با محدودیت روبروست:‌ «محدودیت مهم این عملیات یکی، تبعیت از قوانین بین‌المللی، دیگری مسئله گروگانها و سوم این است که وقتی غزه را گرفتیم چه کنیم». ترجمه گفت و گوی استیون سکر با ایهود باراک در قالب یک گفت و گوی ویژه در بی بی سی.
7/3/202424 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

آیرین خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی بیان

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور آزادی بیان گزارشی به دبیر کل و مجمع آن سازمان ارائه کرد که به موضوع نادری اختصاص یافته بود: دروغ‌رسانی جنسیتی که بویژه زنان و اقلیتهای جنسی و جنسیتی را هدف می گیرد. آیرین خان در گزارشش بطور ویژه به موضوع ایران و وضعیت روزنامه نگاران زن در بی بی سی فارسی هم پرداخته. خانم خان می‌گوید: «دروغ‌رسانی جنسیتی استفاده از اطلاعات نادرست برای آسیب رساندن به زنها و اقلیت‌های جنسی و جنسیتی است. دروغ‌رسانی جنسیتی صرفا به معنی انتشار اخبار کذب نیست، بلکه به معنی پخش کردن شایعات و اطلاعات نادرست جنسی و هدفمند و زن‌ستیزانه هم هست». داریوش رجبیان در گفت و گوی ویژه این هفته با آیرین خان در باره این گزارش و همچنین تهدید‌ و آزار و اذیت در فضای مجازی، نقش دولت‌ها و وظایف آنها صحبت کرده است.
7/3/202427 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

حسام زملط، نماینده دولت خودگردان فلسطینی دربریتانیا

از حدود دو هفته پیش که جنگجویان حماس به خاک اسرائیل رسوخ و شمار زیادی از ساکنان آن کشور را به قتل رساندند، بمب‌های اسرائیلی هزاران فلسطینی نوار غزه را کشته و آن منطقه را غرق ترس و وحشت کرده است. در حالیکه بسیاری در کنار اسرائیل حماس را مسئول این درگیری و کشت و کشتار می دانند، حسام زملط، نماینده دولت خودگردان فلسطینی دربریتانیا در گفت و گو با استیون سکر، از بخش هاردتاک بی بی سی می‌گوید، نباید تنها بر حمله حماس در هفتم اکتبر متمرکز بود بلکه ریشه این درگیری‌ها را باید در تاریخ جستجو کرد:‌ « قطب نمای اخلاقی شما باید از 1917، را ببیند، صد و هفت سال قبل...وقتی این کشور، بریتانیا، اعلامیه بالفور رو صادر کرد وحق ملت داشتن و کشورداشتن را از ما گرفت. ما را تبدیل کردند به یک اقلیت غیریهودی در کشور و خاک خودمان». گفت و گوی استیون ساکر با حسام زملط در این برنامه گفت و گوی ویژه.
7/3/202424 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

یووال نوح هراری، فیلسوف و مورخ

یووال نوح هراری، مهمان این گفت و گوی ویژه، یکی از اندیشمندان بنام جهان حاضر و نویسنده معروف کتاب پرفروش انسان خردمند و ۲۱ درس برای قرن ۲۱و شماری دیگر از کتابهای تاریخی با نگرش فلسفی است. او حمله اخیر حماس را با باورهای مذهبیون تندرو مرتبط می‌داند: " باور آنها (مذهبیون تندرو) برزندگی پس از مرگ متمرکز است. آنها حاضرند این جهان را به آتش بکشند و مسبب رنج میلیون‌ها نفر بشوند تا به خوشبختی ابدی پس از مرگ برسند". این فیلسوف اسرائیلی که از منتقدان سیاست‌های نتانیاهو، نخست‌وزیر آن کشور است، در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده می گوید: " خیلی دلم می‌خواست که نتانیاهو درباره شکافی که در جامعه اسرائیل ایجاد کرد و ما را در معرض این حمله قرار داد، مسئولیت می پذیرفت". یووال نوح هراری این هفته در بی بی سی فارسی
7/3/202427 minutes
Episode Artwork

یووال نوح هراری، فیلسوف و مورخ

یووال نوح هراری، یک دهه پس از انتشار کتاب پرفروش انسان خردمند که شرح خوشبینانه‌ای درباره غلبه انسان بر زمین و شکل دادن قصه‌ها و اهداف مشترک با همکاری یکدیگر بود، نسبت به آینده هشدار می دهد:«من فکر می‌کنم که توانایی ما برای همکاری و باور به قصه های مشترک... در حال فروپاشی است. من این را در کشور خودم اسرائیل هم می بینم که در آستانه یک بحران قانون اساسی و شاید هم جنگ داخلی قرار دارد». این مورخ اسرائیلی در گفت و گویی که پیش از جنگ اخیر حماس و اسرائیل با استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی داشته است، خطر دیگر برای تمدن انسانی را در گسترش استفاده از هوش مصنوعی می‌بیند:‌ «شاید هوش مصنوعی نخواهد ما را از بین ببرد، اما کنترل جهان را در دست بگیرد و تمدن ما را هک کند». ترجمه این گفت و گو این هفته در بی بی سی فارسی پخش می شود، با این یادآوری که هفته پیش هم مصاحبه ای با او در بخش فارسی بی بی سی ، در پی تحولات اخیر وجنگ در خاورمیانه انجام شد.
7/3/202424 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

احمد‏الله متقی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات

در حالیکه ابعاد فاجعه بار زلزله ویرانگر هرات در سایه جنگ اسرائیل و حماس از نظر افکار عمومی دنیا دور ماند، مردم ولایت هرات افغانستان به سوک هزاران قربانی این زلزله نشسته‌اند. طبق آمار سازمان‌های بین‌المللی حدود نود درصد قربانیان این زلزله زنان و کودکانی بودند، که به دلیل محدودیت‌ها باید در خانه‌ می‌ماندند. احمدالله متقی رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات در گفت و گو با ضیا شهریار اما می‌گوید این بخشی از فرهنگ افغانستان است: « طبعا به فرهنگ و کولتور افغانستان که ما بینیم، در روز همه مردم به پشت کار باشند ولی زنان و اشتوک‌ها (کودکان) به خانه می‌باشند، شاید تلفات زن و اشتوک‌ها زیاد باشد ولی ما آمار دقیق گفته نمی‌توانیم». حکومت طالبان در این زلزله چه کرده و کمک سازمانهای بین‌المللی این بار چگونه بود؟ سوال‌هایی از احمدالله متقی رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات در گفت و گوی ویژه این هفته.
7/3/202427 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

عبدالله بوحبیب، وزیرخارجه لبنان

بسیاری نگرانند که بحران خاورمیانه به زودی، خطرناک‌تر و پرهزینه‌‌تر شود. نقطه کلیدی مرز اسرائیل و لبنان است. نگرانی از احتمال جنگ بین حزب‌الله واسرائیل است ، بویژه که این می‌تواند پای حامی اصلی حزب‌الله، ایران را به میان بکشد. عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان، در گفت و گو با استیون سکر از بخش هاردتاک بی بی سی می‌گوید لبنان و حزب‌الله به دنبال جنگ نیستند واضافه می‌کند: "روراست باشیم، اسراییل دنبال شروع جنگ است". او که به تازگی دربیروت میزبان همتای ایرانی‌اش بوده می‌گوید با او در این زمینه گفت وگو داشته و از امیرعبدللهیان شنیده که ایران از حمله حماس مطلع نبوده اما می‌داند که حماس می‌تواند این جنگ را مدتها ادامه دهد. ترجمه این گفت و گو در بی بی سی فارسی.
7/3/202424 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

منوچهر انور، نویسنده، کارگردان، ویراستارپیشکسوت

مهمان این گفتگوی ویژۀ بی‌بی‌سی، در بدو کارهای هنری اش، در دهه سی شمسی همکار بی‌بی‌سی فارسی و بازیگر تئاترهای لندن بود. سپس به تهران برگشت و برخی می گویند که او نخستین ویراستار فارسی بود. در انتشارات آمریکایی فرانکلین که در تهران شعبه‌ای داشت به کار مشغول شد. او کارگردان فیلم‌های مستند و داستانی به زبان‌های فارسی و انگلیسی بود و مترجم هم بوده و هست. منوچهر انور در نود وپنج سالگی ساکن پاریس فرانسه است و در گفت وگویی با داریوش رجبیان، عمر پربار فرهنگی ، هنری اش را مرور کرده.
7/3/202426 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

موسی ابومرزوق، از رهبران سیاسی حماس

موسی ابومرزوق، یکی از اعضای ارشد حماس است، که بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۴ میلادی ، معاون سیاسی حماس بود و اسماعیل هنیه جانشین او شد. امریکا و بریتانیا، بخش سیاسی حماس به همراه بخش شبه نظامی که گردان‌های قسام نامیده می شود را گروه تروریستی می دانند. او در گفت وگویی با فراس کیلانی، گزارشگر ارشد بی بی سی عربی، درباره حمله هفتم اکتبر گردان‌های قسام به مناطق اسرائیلی‌نشین مجاور غزه توضیح داد. آقای ابومرزوق کشتارغیرنظامیان توسط این نیروها را نپذیرفت وگفت آنها با بمباران خود اسرائیل کشته شدند. درباره معاوضه گروگان‌ها هم گفت، ما نیازی نداریم آنها را نگه داریم، ولی باید آتش‌بس شود تا بتوانیم آنها را برگردانیم. درباره اینکه آیا پیش از حمله ، حماس درباره واکنش اسرائیل و صدماتی که به غزه می‌خورد فکر نکرده بود، گفت، فلسطینی‌ها، پیش از این حمله هم ، به خاطر محاصره طولانی مرده بودند.
7/3/202423 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در گفت و گو با کاتیا ادلر، خبرنگار بی بی سی می‌گوید که حق اسرائیل برای حفاظت از خود در واکنش به حمله هفتم اکتبر حماس را به رسمیت می شناسد اما: «از ابتدا گفتیم که یک دموکراسی وقتی به جنگ با تروریسم می‌رود، باید بر اساس اصول بین‌المللی و با رعایت حقوق بشر باشد، می‌بینیم که هر روز غیرنظامیان غزه تحت بمباران بی‌وقفه هستند». رئیس جمهوری فرانسه که نشان داده مایل است بحرانهای کوتاه‌‌‌‌ مدت و بلند مدت جهان را با ابتکار عمل حل کند، در گفت و گوی ویژه این هفته که ترجمه مصاحبه با کاتیا ادلر است در مورد بحران غزه، مسلمان‌ستیزی و یهودی‌ستیزی در فرانسه، روابط اروپا و آمریکا و دیگر مشکلات روز جهان مانند جنک اوکراین، مشکلات اقلیمی و غیره صحبت می‌کند
7/3/202425 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

هانی مجتهدی، خواننده و هنرپیشه

هانی مجتهدی نوه یکی از روحانیون به نام کردستان است که به صدرالاسلام شهرت داشت. این خواننده کُرد که در سال گذشته، هم‌‌صدا با بسیاری از هنرمندان ترانه‌هایی برای جنبش «زن، زندگی، آزادی» خوانده است، در جوانی و نوجوانی، چه در خانواده و چه در جامعه با موانع زیادی برای خواننده شدن روبرو بود و سرانجام مجبور به ترک ایران شد. این خواننده و بازیگر ایرانی اما تاکید می‌کند که با وجود رشد در خانواده‌ای چنین مذهبی، شخصیت هنری او در خانه پدربزرگ روحانی‌اش شکل گرفته و آلبوم جدیدش با الهام از ذکر خانقاه صوفیان منزل او در سنندج آفریده شده:‌ «من هفت سالم بود که آواز می‌خواندم. پدر بزرگم همیشه به من می‌گفت بیا بالا برام آواز بخوان...پدر بزرگ من، برای من به معنای تمام مظهر تولرانس (تحمل دیگران) بود». ژیار گل در باره زیر و بم زندگی هنری هانی مجتهدی در ایران و در خارج از ایران با او به گفت و گو نشسته است.
7/3/202427 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

یاسین رامین، از ادای احترام به قربانیان هولوکاست تا ازدواج با مهناز افشار

یکی از صداهایی که در انتقاد از سیاست حکومت ایران در زمینه فلسطین بلند شده، از یاسین رامین، فرزند محمدعلی رامین است که نظرات پدر او علیه اسرائیل بازتابی جهانی یافت. یاسین رامین در برلین بر بنای یادبود هولوکاست ادای احترام کرده و می‌گوید:‌ «هیچ وقت تبیین نشده که این آرمان فلسطین چه هست و آن چه ارتباطی با ملت ایران و منافع ملی ایران دارد». آقای رامین همچنین برای اولین بار توضیح می‌دهد که ازدواج با مهناز افشار، یک ستاره سینمای ایران چطور و چرا او را در برابر رهبر ایران قرار داد: «ازدواج من با مهناز افشار نه یک ازدواج حکومتی، بلکه یک ازدواج ضد حکومتی بود». ناگفته‌های یاسین رامین از ادای احترام به قربانیان هولوکاست تا پرونده فساد و ازدواج با مهناز افشار در یک گفت و گوی ویژه با جمال‌الدین موسوی در بی بی سی فارسی.
7/3/202427 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

میشل اوباما، امل کلونی و ملیندا فرنچ گیتس، فعالان حقوق زنان

طبق آمار، هر سال ۱۲ میلیون دختر زیر هجده سال ازدواج می‌کنند. پدیده‌ای که به گفته‌ سازمان ملل متحد، تا ریشه‌کن شدن، ۳۰۰ سال زمان لازم دارد. مگا موهن، از بخش جهانی بی‌بی‌سی در چهارچوب برنامه ۱۰۰ زن امسال برای گفت و گو با سه تن از برجسته‌ترین فعالان حقوق زنان، میشل اوباما، امل کلونی و ملیندا فرنچ گیتس به مالاوی رفته است. او آنها را در اولین سفرشان به این کشور که در آن ۴۲ درصد دختران زیر هجده سال ازدواج می‌کنند، همراهی کرده و با آنها در مورد دیده‌ها و یافته‌هایشان صحبت کرده است. او از آنها پرسیده، آیا می‌توان این وضعیت را برای نسل‌های بعد تغییر داد؟
7/3/202422 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

محمد اسماعیل خان، از رهبران ارشد ضد طالبان

محمداسماعیل خان، از رهبران ارشد ضد طالبان و از مسئولان دولت پیشین افغانستان که اخیرا برای شرکت در کتفرانس امنیتی هرات به دوشنبه، پایتخت تاجیکستان سفركرده بود، پس از دو و نیم سال سکوت هشدار داده که اگر مذاکرات با طالبان نتیجه ندهد، او مجبور است به صف جنگ بپیوندد و افغانستان را از آنچه شر طالبان خوانده نجات دهد: " این فضای اختناق را هر کسی قبول نمی‌کند. روزی طالبان با یک حالتی روبرو می‌شود که نمی‌تواند همه مردم افغانستان را بکشد". این رهبر پیشین جهادی همچنین رعایت حقوق زنان را یکی از شروط مهم مذاکره با طالبان می‌شمارد: " این یک اصل است در مذاکره که نمی‌توانیم نیم نفوس افغانستان را از حقوقشان محروم کنیم. در حقیقت یک نظام با ثبات بوجود نمی‌آید". اسماعیل‌خان در یک گفت و گوی ویژه با ضیا شهریار از بی بی سی.
7/3/202427 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، درحاشیه نشست مخالفان طالبان در وین اتریش، هم در سخنرانی خود در آن نشست و هم در یک گفت و گوی ویژه با ضیا شهریار در حاشیه نشست، سازمان ملل را به دلیل میزبانی از طالبان در دوحه که مخالفان در آن حضور نداشتند محکوم کرد : «این ناکامی جامعه جهانی و عدم مسئولیت‌پذیریشان را در قبال مردم افغانستان نشان می‌دهد. این ناکامی مخالفین نیست». این شناخته‌شده‌ترین مخالف حکومت طالبان که رهبری مبارزات علیه آنها را رهبری و فعلا در خارج از افغانستان زندگی می‌کند، احتمال به رسمیت شناخته شدن طالبان توسط روسیه و ایران را مسئله داخلی و در چهارچوب منافع آن کشورها می‌داند با این باور که آن نمی‌تواند مبارزات آن جبهه را تحت تاثیر قرار دهد، با این حال او معتفد است، رابطه افغانستان و ایران فراتر از تنها روابط سیاسی و دیپلماتیک است: «روابط مردم افغانستان با مردم ایران و دولت ایران و کشور ایران یک عمق استراتژیک و یک عمق تاریخی و ارزشی دارد... تنها یک رابطه دولت-دولت بین دو کشور امکان‌پذیر نیست». احمد مسعود مهمان برنامه گفت و گوی ویژه این هفته است.
7/3/202427 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

مصطفی برغوثی، دبیر کل جنبش ابتکار ملی فلسطین

مصطفی برغوثی، دبیر کل جنبش ابتکار ملی فلسطین و یکی از سیاستمداران میانه‌روی فلسطینی است. او که عضو مجلس قانون گذاری دولت خودگردان فلسطین بوده، در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید که همه عمرش طرفدار مقاومت خشونت‌پرهیز در مقابل اسرائیل بوده اما «این به این معنا نیست که فلسطینی‌ها تا زمانی که قوانین بشردوستانه بین‌المللی را رعایت کنند، حق مقاومت به هر شکلی را که می‌خواهند، نداشته باشند». این پزشک فلسطینی که عمری را در سیاست گذرانده، اتفاقات ۷ اکتبر که منجر به یک جنگ خانمانسوز شد را اتفاقی نمی‌بیند:‌ «عملیات هفت اکتبر، در خلا اتفاق نیفتاد. نتیجه 56 سال اشغال نظامی ما توسط اسرائیل بود که طولانی‌ترین اشغالگری در تاریخ معاصر است». مصطفی برغوثی مهمان این گفت و گوی ویژه است.
6/26/202426 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

سپیده صفاریان، معلم و موسس یک مدرسه غیرانتفاعی – گفت و گوی ویژه (فصل صد زن)

سپیده صفاریان، که بیش از دو دهه در ایران معلم و مدیر مدرسه بوده، پس از آنکه در دوره جنبش مهسا،در یک پیام ویدیویی از ماموران ضد شورش خواست به دانش آموزان او که معترض بودند، شلیک نکنند، پروانه مدرسه غیر انتفاعی او، آرتینا در سنندج لغو و مدرسه او بسته شد. او که حالا در سوئد زندگی می کند دریک گفتگوی ویژه با ژیار گل می‌گوید: «در نامه لغو مجوز نوشته بودند که من به این دلیل که مشوق دیگران به اعتصابات و اعتراضات بودم، مجوز مدرسه‌ام باطل شد». این فرهنگی با سابقه در ادامه همچنین درباره نقش معلمان در اعتراضات اخیر، تشکل‌های صنفی آنان، حقوق و مزایای فرهنگیان و همینطور میزان کارآمدی سیستم آموزشی توضیح می‌دهد و می‌گوید بجز آن همچنان نگران تاثیر شرایط اقتصادی بر وضعیت دانش‌آموزان است:‌ «با تحریم‌ها و تورم می‌دیدم که حتی نوع خوراکی‌های بچه‌ها تغییر کرده». سپیده صفاریان مهمان این گفت و گوی ویژه است.
6/26/202427 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

نادر نادری، مذاکره‌کننده ارشد دولت پیشین افغانستان

بعد از بیست سال حضور پر رنگ نیروهای بین‌المللی در افغانستان، این کشور بیش از دو سال است که از نظر سیاسی دوباره سر جای اولش برگشته و مردم افغانستان، بخصوص زنان با مشکلات فراوان اجتماعی و اقتصادی روبرو شده‌اند. نادر نادری، مذاکره‌کننده ارشد دولت پیشین افغانستان که در آخرین روز های عمر نظام جمهوری با طالبان در دوحه قطر سرگرم مذاکرات بود، در گفت و گو با داود قاری‌زاده می‌گوید اشتباه از همان آغاز و در کنفرانس بن در سال ۲۰۰۱ شروع شد: « در کنفرانس بن از حضور نماینده طالبان با کوته‌بینی شرکای بین‌المللی افغانستان جلوگیری شده بود تا آنها را از یک گروه نظامی به یک گروه سیاسی تعدیل بکند...و مدغم بشوند به یک افغانستان جدید». این مذاکره‌کننده برجسته پیشین افغانستان که به نظر می رسد امید و ایمان خود را به قشر سیاسی پیشین از دست داده، راه حل را در حرکت نسل نو کشورش و دادخواهی آنها در کوچه و خیابان می‌جوید: «به این امید هستم که نسل نوی افغانستان، اکثر مردم افغانستان، قهرمان‌هایی که در داخل کشور هستند، آنها هستند که مایه امید شده می‌توانند». گفت و گوی ویژه این هفته با نادر نادری.
6/26/202426 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

گلوریا استاینم، نویسنده و از بنیان‌گذاران «اتحاد کنش زنان» - فصل ۱۰۰ زن

گلوریا استاینم، نویسنده و از بنیان‌گذاران «اتحاد کنش زنان» آمریکا، پس از دهه‌ها کنشگری در گفت و گو با فرانک عمیدی از بخش جهانی بی بی سی می‌گوید، اگرچه در این مدت در زمینه دستیابی زنان به حقوق‌شان پیشرفت‌هایی صورت گرفته، اما این هنوز کافی نیست: « روشن‌ترین و ساده‌ترین تغییر این هست که بتوانیم در مورد ظاهر خودمان تصمیم بگیریم...همه چیزهایی که مربوط به جسم ماست. مشکل از همین جا شروع میشود. چون تصادفا ما صاحب رحِم هستیم و میل به کنترل رحِم زن‌ها در نظام‌های خودکامه بسیار محوری‌ست». این چهره‌ شاخص جنبش زنان دهه‌ هفتاد میلادی آمریکا اما می‌گوید به این نکته واقف است که او و همفکرانش نمی‌توانند سخنگوی همه زنان دنیا باشند: «ما نمی‌توانیم از جانب زنان کشورهای دیگر‌ که تجربیات متفاوتی دارند حرف بزنیم». گفت و گوی گلوریا استاینم با فرانک عمیدی در چهارچوب برنامه صد زن بی بی سی.
6/26/202423 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

پویا عالی‌مقام، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران

پویا عالی‌مقام، استاد دانشگاه در آمریکا و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران که ده سال پس از جنبش سبز نتیجه تحقیقاتش در مورد اعتراضات سال ۱۳۸۸ ایران را منتشر کرده، در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید: جنبش سبز، جنبش انقلابی بود ، نه جنبش اصلاحی. به گفته او، آن حرکت اصلاحی پس از شکست برای تغییر نتیجه انتخابات، موجودیت کل نظام را هدف گرفت:‌« آنها دیگر نمی‌خواستند نتیجه انتخابات را عوض کنند، بلکه می‌خواستند کل سیستمی که این انتخابات را تایید کرده، پایین بیاورند». این استاد تاریخ و روابط بین الملل باور دارد که آن حرکت‌ اعتراضی که کلیت زیربنای ایدئولوژیک و منابع مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را به چالش کشید، تا امروز ادامه دارد: «هراعتراضی که از سال ۸۸ به بعد اتفاق افتاده، پرچمی را برداشته که جنبش سبز به زمین گذاشت. دیگر مربوط به یک مشکل خاص نیست، درباره پایین آوردن کل نظام یا یک تغییر انقلابی و جدی در کل سیستم است. جنبش مهسا هم برای حجاب شروع شد اما خیلی بیشتر از مسئله حجاب بود». گفت و گوی ویژه این هفته با پویا عالی‌مقام.
6/26/202427 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

رینا ساوایاما، خواننده و ترانه‌سرا – فصل ۱۰۰ زن

رینا ساوایاما که متولد ژاپن است و از پنج سالگی در بریتانیا زندگی می‌کند، امروز در این کشور به عنوان یک چهره کوئیر موسیقی پاپ تحسین شده و شهرت دارد. این خواننده و ترانه‌سرای دو ملیتی که از سال ۲۰۱۷ با سبک و سیاق خاص خود وارد دنیای موسیقی شد، می‌گوید ارزش‌های فرهنگی هر دو کشور ژاپن و بریتانیا را در خود دارد که گاهی با هم سازگار نیستند: «من گرچه خودمو فردی کاملا لندنی می‌دونم، ژاپن رو هم وطنم به حساب میارم؛ اغلب احساس می‌کنم که می‌تونم فرهنگ غرب رو کاملا بی‌طرفانه ببینم و می‌دونید بخش زیادی از موسیقی من به چیزهایی می‌پردازه که به نظر من ناروا هستند اما در فرهنگ غربی خیلی عادی محسوب می‌شند». مگا موهَن از بخش جهانی بی بی سی با این خواننده و ترانه‌سرا در چهارچوب برنامه ۱۰۰ زن بی بی سی به گفت و گو نشسته است.
6/26/202423 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

خاخام خنان شلیتزینگر، شهرک‌نشین یهودی و فعال صلح

خاخام خنان شلیتزینگر که متولد نیویورک و بیش ازسی سال است در شهرک یهودی نشین الون شوت، در سرزمینهای اشغالی کرانه باختری رود اردن زندگی می‌کند، باور دارد که اسرائیلی‌ها و حکومت اسرائیل حقوق فلسطینی‌ها را بشدت زیر پا گذاشته‌اند: «ما به خانه برگشتیم، به خاک اسرائیل، ...و توجه نکردیم که افراد دیگری در منطقه‌ای که ما خاک خود می‌دانیم، زندگی می‌کنند. ما اقدامات وحشتناکی علیه فلسطینی‌ها کردیم. آنها را ندیدیم و به رسمیت نشناختیم». این روحانی یهودی فعال صلح که به منظور رسیدن به راه حلی بدون خشونت با کمک هم‌فکرانش سازمان «روتز» (ریشه‌ها) را بنیان گذاشته در یک گفت و گوی ویژه با ژیار گل می‌گوید: «من و سازمان ریشه‌ها معتقدیم که ریشه اصلی این درگیری بر سر هویت است. تنها درباره زمین و اشغالگری نیست». این روحانی یهودی باور دارد که او و دوستانش برای این مسئله راه حلی دارند: «نام جنبش سیاسی که من درباره‌اش حرف می‌زنم، زمینی برای همه است و نام برنامه‌اش دو کشور و یک وطن است». گفت و گوی ویژه این هفته با خاخام خنان شلیتزینگر.
6/26/202427 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

هدی کتان، تولیدکننده محصولات آرایشی و اینفلونسر

هدی کتان از شناخته‌شده‌ترین نام‌ها در دنیای محصولات آرایشی‌ و مالک شرکتی است که بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارد. این سلبریتی دنیای مجازی که اصالتا عراقی است ولی در آمریکا بزرگ شده، از برداشت‌های گوناگون از زیبایی می گوید: «حتی در فرهنگ عرب هم گاهی داشتن پوست روشن امتیاز محسوب می‌شود. پوست من برنزه است؛ نه تیره است و نه روشن و من همیشه بهش می‌بالیدم. اما در بچگی با این موضوع مشکل داشتم». این زن شرقی که هم در بیزنس و هم در شبکه‌های اجتماعی موفق است باور دارد که سخت‌گیری به زن‌ها حالا به شبکه‌های اجتماعی منتقل شده است:‌« به عقیده من جامعه همیشه با زن‌ها سختگیر بوده و حالا با وجود شبکه‌های اجتماعی این انتظارات غیرمنصفانه است» و ادامه می‌دهد:‌ «من مدام این پیام رو دریافت می‌کنم که تو چه می‌کنی که زندگیت این قدر کامله؟ و بهشون می‌گم من تا پیش از اون که عکس بگیرید داشتم از پا می‌افتادم». گفت و گوی نوران سلام با هدی کتان در چهارچوب برنامه ۱۰۰ زن الهام‌بخش در بی بی سی فارسی.
6/26/202424 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه سابق افغانستان

رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه و از مشاوران نزدیک حامد کرزی،‌ رئیس جمهوری سابق افغانستان که از مبلغان دمکراسی به شمار می‌رود، باور دارد که اگرچه رژیم سابق برای ایجاد یک جامعه دمکراتیک شکست خورد، اما مسئول این شکست تنها مقامات حکومتی نبودند:‌ «من به این نظر رسیدم که دمکراسی، دولت قانون و آزادی عمدتا باید از درون یک ملت بیرون بیاید» و ادامه می‌دهد با وجود همه مشکلات و فساد در کشور «دستاوردهای رژیم گذشته در تاریخ افغانستان بی‌نظیر بود». این استاد علوم سیاسی که پس از ورود به قدرت مورد انتقاد قرار داشته و حالا در صف مخالفان طالبان قرار دارد، می‌گوید «خواهان یک مبارزه سیاسی، مدنی و صلح‌آمیز در افغانستان» است، در عین حال او از گروه موسوم به جبهه مقاومت ملی افغانستان حمایت می کند و به آنها مشاوره می دهد. ضیا شهریار در مورد گذشته، حال و آینده افعانستان و همچنین در مورد خود این چهره‌ روشنفکری دهه‌های گذشته، با رنگین دادفر سپنتا به گفت و گو نشسته است.
6/26/202427 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

مسعود مصاحب، زندانی سیاسی سابق دوتابعیتی

مسعود مصاحب، بازرگان و دبیر کل سابق انجمن دوستی اتریش و ایران یکی از زندانیان دو تابعیتی است، که با اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی زندانی در اروپا، مبادله شد. اسدالله اسدی، به خاطر ارتکاب اعمال تروریستی و تلاش برای بمب گذاری در اروپا زندانی شده بود. این بازرگان ایرانی-اتریشی می‌گوید طی سفری که به همراه یک هیات اتریشی برای ایجاد یک مرکز مدرن یون درمانی سرطان به تهران رفته بود، با اتهام جاسوسی برای آلمان و اسرائیل و فروختن اطلاعات نظامی، بازداشت و زندانی شد. آقای مصاحب می گوید برای پذیرش این اتهامات شکنجه شده اما در واقع بازجوها خواسته دیگری از او داشتند: «وکیل تسخیری به من گفت: تو به دوستانت در اتریش زنگ بزن و بگو اسدی را آزاد کنند، یک هفته بعد تو هم آزاد می‌شوی». مسعود مصاحب در این گفت و گوی ویژه با فرزاد صیفی‌کاران از ناگفته‌های دوران بازداشت خود می‌گوید.
6/26/202427 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

عنایت فانی، از سردبیران پیشین رادیو و تلویزیون بی بی سی

عنایت فانی، از سردبیران پیشین رادیو و تلویزیون بی بی سی و مجری سابق برنامه به عبارت دیگر و صفحه۲ می‌گوید که شیوه خبررسانی بی بی سی فارسی در طی بیش از هشت دهه فعالیتش تغییر کرده: « بی بی سی برای سال‌های طولانی می‌شود گفت که یک بنگاه خبری دارالترجمه بود...از سالهای ۹۰ (میلادی) آن را به یک موسسه تولید خبرو گزارش‌نویسی تبدیل و مصاحبه‌های خیلی بیشتری هم می‌کردند». این فعال رسانه‌ای باسابقه، با نگاه به انتقادها در مورد شیوه خبررسانی بی بی سی فارسی، آن را مطابق خط مشی کلی آن رسانه می‌بیند که عدم جانبداری در خبررسانی را سر مشق خود قرار داده، اما می‌گوید:‌ « تا آن جایی که به حقوق بشر و دمکراسی مربوط می‌شود، بی بی سی بی‌طرف نیست. اما وقتی یک اتفاقی می‌افتد که دو جنبه دارد، بی بی سی نمی‌تواند یک طرف آن را عمده کند و به طرف دیگر بی‌اعتنا باشد... باید توازن هم برقرار باشد». فرناز قاضی‌زاده به مناسبت پانزدهمین سالگرد ایجاد تلویزیون بی بی سی فارسی در مورد خط مشی بی بی سی، تغییر و تحولات آن و در مورد کار و زندگی عنایت فانی با او به گفت و گو نشسته است.
6/26/202427 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

رستم میرلاشاری، خواننده و موسیقیدان بلوچ

رستم میرلاشاری، خواننده و موسیقیدان بلوچ یکی از پرچمداران موسیقی بلوچستان ایران، بویژه در اروپاست. او که به گفته خودش توانسته موسیقی بلوچی را در دانشگاه استکهلم سوئد بعنوان رشته‌ای آکادمیک تعریف، و در همان رشته تحصیل کند، در یک گفت و گوی ویژه با سیامک محیط‌زاده می‌گوید بسیاری از جوانان بلوچ دریافته‌اند که برای ارتباط بهتر با جهان امروز باید موسیقی محلی خود را بیاموزند : «آنها مجبور شده‌اند بقول بلوچ‌ها «پت و لوت» (به معنای جستجو در زبان بلوچی) بکنند، جستجو بکنند و ببینند که این گنجینه‌ای که به اسم موسیقی بلوچی هست، از توش امکاناتی را در آورند برای توضیح در جهان معاصر». این موسیقیدان بلوچ خود نیز در همین راستا اخیرا در پروژه‌ای با نام شوهاز تلاشی متفاوت را برای ارتباط هنرمند در تبعید با جامعه میزبانش، بین دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ ساله سوئدی به نمایش می‌گذارد. گنجیه کمتر شناخته‌شده موسیقی بلوچی در گفت و گو با رستم میرلاشاری در این گفت و گوی ویژه.
6/26/202427 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

محمد ظاهر اغبر، سفیر دولت پیشین افغانستان در تاجیکستان

سفارت دولت پیشین افغانستان در تاجیکستان، تحت مدیریت محمد ظاهر اغبر به یکی از پایگاه‌های مهم مخالفت با طالبان در سطح منطقه و جهان تبدیل شده است. آقای اغبر که از چهره‌های نزدیک به جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود است، در گفت و گو با ضیا شهریار از یکی از تازه‌ترین اقدامات خود، پاره‌کردن مکتوب حکومت طالبان در مورد معرفی یک نماینده از سوی کابل در تاجیکستان دفاع می‌کند و می‌گوید: « فکر می‌کنم به گروهی که آدم می‌کشد، گروهی که هنوز هم در لیست سیاه ملل متحد است، آن جواب دیپلماتیک لازم بود که من انجام دادم». با این وجود او تاکید می‌کند که جنگ راه حل نیست و ضمن تشکر از دولت تاجیکستان برای کمک‌هایش، می‌گوید که سفارت افغانستان، خانه کوچک همه افغان‌هاست: «من هیچوقت نمی‌خواهم که امانت مردم افغانستان را تنظیمی بسازم، یا گروهی بسازم، یا قومی بسازم. تصور نکنید که تاجیکستان مرکز جنگ جبهه مقاومت می‌باشد». گفت و گوی ویژه این هفته با محمد ظاهر اغبر.
6/26/202427 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

انقلاب ایران: گزیده نظرات مهمان‌ها

در طول چهل و پنج سالی که از انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد، نظرات و تئوری‌های گوناگونی در باره علل آن مطرح شده است. برنامه به عبارت دیگر بی بی سی و گفت و‌گوهای ویژه آن در طول حیات بیش ازپانزده سال خود با شخصیت‌های متعدد سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی در مورد علل وقوع این انقلاب، پیامد‌های آن برای جامعه ایران و چالش‌های جامعه با آن گفت و گو کرده است. برنامه ۵۵ دقیقه‌ای این هفته مجموعه‌ای است برگزیده از نظرات و دیدگاه‌های مهمانان ما، از نگاه تاریخی، سیاسی و جامعه‌شناسانه و همچنین باور به دست داشتن دولت‌های خارجی در وقوع آن انقلاب. این برنامه همچنین علاوه برپرداختن به علل وقوع انقلاب ۱۳۵۷چالشهای حکومت از آغاز تا آخرین چالش آن، خیزش زنان و پیامدهای آن را هم از نگاه مهمانان خود مورد بررسی قرار می‌دهد.
6/26/202454 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

فریده فرجام، نویسنده و فیلم‌ساز

داستان "مهمان‌های ناخواندۀ" فریده فرجام نخستین کتابی است که در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ‌ شده. این کتاب جزء پرتیراژترین کتاب‌های کودک است که در فهرست میراث ناملموس ملی ایران به ثبت رسیده. در کارهای ادبی فریده فرجام، از "تاج‌ماه"، نخستین نمایشنامه‌اش که در دهۀ 1330 نوشته شده تا "سین‌دخت" تازه‌ترین آن، او همواره موضوع زن، حقوق زنان و جایگاه زنان را برجسته کرده است: «این شخصیت (سین‌دخت) در واقع پشت داستان زال و رودابه پنهان شده بود...سین‌دخت از پشت، هم از عشق دخترش رودابه دفاع کرد و هم پیشنهاد کرد که برود و با سام نریمان حرف بزند». در برنامه گفت و گوی ویژه این هفته، داریوش رجبیان پای صحبت‌های فریده فرجام، شاعر، نمایشنامه‌نویس و فیلم‌ساز در آمستردام هلند نشسته است.
6/26/202427 minutes
Episode Artwork

ابراهیم اصغرزاده، رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات ایران

ابراهیم اصغرزاده، رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات ایران، از اعضای سرشناس دانشجویان پیرو خط امام و از اشغال کنندگان سفارت امریکا در تهران در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده در مورد شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ایران می‌گوید که آنها در این انتخابات بدنبال گدایی رای از حکومت نیستند و دستشان را به طرف مردم دراز می‌کنند: «نگاه پزشکیان به کف جامعه هست. اعتصاب‌ها، اعتراض‌ها، اینها چیزهایی هستند که اصلاح‌طلبان درس‌آموزی کردند و این بار پای آن می‌ایستند». این شخصیت اصلاح طلب که در دهه‌های گذشته، همواره مطرح بوده اضافه می‌کند که وضعیت جامعه و اعتراض‌های سالهای گذشته شاید حکومت را مجبور به پذیرش یک کاندیدای اصلاح‌طلب کرده: « حکومت به دلیل کاهش مشارکت در انتخابات در سالهای اخیر ناچار از این بوده که بپذیره که یک کاندیدای اصلاح‌طلب بیاد و ناچار از این بوده که بپذیره که من با شما گفت و گو کنم». گفت و گوی ویژه با ابراهیم اصغرزاده در بی بی سی فارسی.
6/26/202427 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

تور ویگ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه اسلو نروژ

انتخابات در کشورهای غیردمکراتیک چه نقش و تاثیری دارد و چه پی‌آمدهایی؟ تور ویگ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه اسلو که به همراه گروهی از دانشگاهیان پژوهش‌هایی در مورد برگزاری و پی‌آمدهای انتخابات در این کشورها انجام داده، می‌گوید دیکتاتوری‌هایی که انتخابات برگزار می‌کنند، معمولاً پایدارتر هستند و دیرتر دچار فرو‌پاشی می‌شوند، اما در عین حال آنها «بیشترین آسیب‌پذیری را در دوران انتخابات تجربه می‌کنند». این پژوهشگر علوم سیاسی در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده اضافه می‌کند که یک دگرگونی سیاسی یا انقلاب دراین نوع کشورها غیرقابل پیش‌بینی است. این تغییر می‌تواند بسیار ناگهانی صورت گیرد یا سالها طول بکشد. اما در آینه نگاه این استاد دانشگاه ایران آینده‌ای دمکراتیک و درخشان دارد: « ایران، به عنوان مثال، شرایط بسیار مساعدی برای دموکراسی دارد، جامعه‌ای تحصیل کرده، اقتصادی نسبتاً پیشرفته، کشوری بزرگ و پر از منابع که ارزشهای بسیاری از مردمش با دموکراسی همخوانی دارند». تور ویگ در گفت و گوی ویژه این هفته.
6/26/202425 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

علیرضا اشراقی، پژوهشگر علوم ارتباطات

آیا ایرانی ها، فرهنگ گفت وگو و مناظره دارند؟ به گفته علیرضا اشراقی ،فرهنگ گفت وگو در میان ایرانیان بسیارغنی است و قدیمی ترین مناظره ها در جنوب ایران و عراق امروزی انجام می شده.
6/18/202447 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

غلام خیابانی، استاد علوم رسانه در دانشگاه لندن

با شروع به کار تلویزیون بی بی سی فارسی در پانزده سال پیش و بدنبال آن پیدایش تلویزیون‌های دیگر فارسی زبان، مرکز ثقل اطلاع‌رسانی در مورد ایران به خارج از کشور منتقل شد. دکتر غلام خیابانی، استاد علوم رسانه در دانشگاه لندن که تحقیقات مفصلی در مورد رسانه‌های ایران انجام داده، باور دارد که در مرکز قرار گرفتن رسانه‌های خارج از ایران با بالاگرفتن جنبش‌های اجتماعی ارتباط مستقیم دارد: « اگر بخاطر شکل‌گیری جنبش‌های اجتماعی در ایران نبود، شکل‌گیری این کانال‌ها و قدرتشان و در مرکز قرارگرفتن‌شان امکان‌پذیر نبود». این پژوهشگر رسانه در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده همچنین در مورد نفوذ شبکه‌های اجتماعی در رسانه‌های معیار می‌گوید: « تکنولوژی‌ها در فضای معلق و در خلاء بوجود نمی‌ایند، وارد مناسبات اجتماعی می‌شوند که وجود دارند». غلام خیابانی مهمان این برنامه گفت و گوی ویژه است.
6/5/202427 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

یاسر میردامادی، پژوهشگر دین و فلسفه و مترجم

یاسر میردامادی، پژوهشگر دین و فلسفه که اخیرا کتابی به نام «در ستایش عقل» نوشته فیلسوف آمریکایی، مایکل لینچ را ترجمه و منتشر کرده در یک گفت و گوی ویژه با تاکید بر پیوند ناگسستنی عقل و عاطفه دلیل ترجمه این کتاب را تاکید بر اهمیت عقلانی بودن در همه حوزه‌های زندگی انسان، چه فردی و چه اجتماعی می‌داند: «استدلال‌ورزی بر اساس منطق و تجربه در حوزه عمومی، بویژه در حیطه تصمیم‌گیری جمعی». این دکتر فلسفه که معتقد است عقلانیت از یونان باستان تاکنون مخالفان جدی داشته، آن را در همه حوزه‌های زندگی ضروری می‌داند: «ما به عقلانیت نه تنها برای علم، فلسفه، حقیقت‌جویی نیاز داریم، بلکه برای جامعه مدنی نیاز داریم. اگر دموکراسی ارزشمند است، دمکراسی بدون عقل به توده‌گرایی، به پوپولیسم فروکاسته می‌شود. اگر آزادی بیان ارزشمند است، آزادی بیان بدون نقادی و عقلانیت به مرکز نشر کژداده، خبرجعلی و نفرت‌پراکنی تبدیل خواهد شد». یاسر میردامادی در گفت و گوی ویژه این هفته با فرناز قاضی‌زاده.
6/5/202427 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

حشمت مهاجرانی، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران

حشمت مهاجرانی، مربی تیم ملی فوتبال ایران در دهه پنجاه شمسی که همه افتخارات ممکن در ورزش فوتبال را از راهیابی به جام جهانی و فوتبال مردان در المپیک تا قهرمانی آسیا در کنار تیم ملی نصیب ایران کرد، می‌گوید: «خودباوری از نظر روحی-روانی در هر تیمی خیلی مهم است، در هر رده‌ای که نگاه کنید، در تیم ملی نوجوانان، جوانان و در هر رده‌ای. فقط تمرینات فیزیکی نیست، تمرینات بدنی نیست، تمرینات تاکتیکی نیست. خودباوری بازیکن خیلی کمک می‌کند.». این مربی سرشناس ایرانی که همچنان از محبوب‌ترین چهره‌های فوتبال در ایران و آسیا است و برای بسیاری از علاقه‌مندانش یک اسطوره، در یک گفت و گوی ویژه با پوریا ژافره پس از ناکامی تیم ملی ایران در قطر می‌گوید « تیم ایران همیشه تیم برتر آسیا بوده، اما مسائل حاشیه‌ای همیشه به ما لطمه زده.» گفت و گوی ویژه با حشمت مهاجرانی در بی بی سی.
6/5/202455 minutes, 1 second
Episode Artwork

مینا کشاورز، مستندساز

مینا کشاورز فیلم‌‎ساز و تهیه کننده فیلم‌های مستند است که آثارش در ایران هیچ‌گاه مجوز اکران نگرفت.موضوع این فیلمهای مستند، مسائل اجتماعی و بویژه موضوعاتی با محوریت مشکلات زنان بوده. او خودش را فیلم‌سازی فمینیست می‌داند، معتقد است، جنبش‌های زنان باید ثبت شود و برای همین هم می خواهد از دریچه دوربینش، تابوشکنی کند، می گوید، این تابوشکنی را از خودش و زندگی شخصی‌اش آغاز می‌کند. فیلم هنر در خطر زندگی کردن که درباره خشونت خانگی علیه زنان است، برنده بهترین فیلم مستند در جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان شد. فوبوس، ناخوانده در تهران، در میان امواج و حرفه: مستندساز، از جمله دیگر فیلم‌های مینا کشاورز است.
6/5/202425 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

مهدی بیاضی و فاطمه وجدانی - جهانگرد

سفر به دور دنیا ، درحالیکه در سفر کار هم می کنید، خانواده هم همراهتان است، چگونه است؟ گفت و گو با یک زوج جهانگرد در گفت و گوی ویژه
6/5/202427 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

نادر ودیعی، بنیانگذار برنامه مهندسی و تکنولوژی دانشگاه بومیان آمریکا

راهرو اصلی آزمایشگاههای دانشگاه پلی تکنیک بومیان آمریکا در شهر آلباکرکی، به افتخار نادر ودیعی نامگذاری شده است چون نادر ودیعی بنیانگذار عصر جدید این دانشکده است. او در سال ۲۰۰۹ استاد برتر ایالت نیومکزیکو آمریکا شد. از همان سال دانشجویانش شروع کردند به درو کردن جوایز مسابقات روبتیکز. آنها حتی از ناسا برای ساخت آزمایشگاه مریخ‌نوردی بودجه و جایزه گرفتند. نادر ودیعی می‌گوید رمز موفقیتش در یکی از محروم‌ترین مناطق آمریکا، مدلی است که توانست به کمک آن میان دولت، دانشگاه و اقوام بومی آمریکا ارتباط سازنده برقرار کند. نظیر همان کاری که چهل سال پیش برای احداث دانشکده‌ فنی و مهندسی در زاهدان انجام داده بود.
6/5/202426 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

عبدالله رهنما، مسئول پیشین سیاست خارجی دفتر مطالعات استراتژیک تاجیکستان

تاجیکستان تنها کشور آسیای مرکزی که فارسی‌ در آن زبان رسمی است، بیش از سه دهه بعد از استقلال، جنگ داخلی و بحران‌های گوناکون را پشت سر گذاشته وحالا به ثبات نسبی رسیده است. اگرچه نام شهروندان تاجیکستان در سال‌های اخیر در ارتباط با حملات داعش و بخصوص در این روزها در ارتباط با حمله به سالن کنسرت در مسکو مطرح شده، اما عبدالله رهنما، مسئول پیشین سیاست خارجی دفتر مطالعات استراتژیک تاجیکستان در گفت و گو با ضیا شهریار که پیش از حملات مسکو و انفجار کرمان انجام شده، می‌گوید تاجیکستان همواره نگران گروههای جهادی در خاک همسایه اش افغانستان بوده و هست، جایی که گروههای جهادی تاجیک هم فرصت رشد یافته اند. این پژوهشگر تاجیک در حالیکه ایران و افغانستان را دوستان تمدنی و فرهنگی تاجیکستان می‌داند، باور دارد که حمایت روسیه برای تامین امنیت تاجیکستان، ضروری و یگانه است: « کاری که روسیه در تامین امنیت برای تاجیکستان می‌تواند بکند، هیچ کشور دیگری نمی‌تواند بکند، آمریکا هم نمی‌تواند، چین هم نمی‌تواند». عبدالله رهنما در گفت و گوی ویژه این هفته میهمان ضیا شهریار است.
6/5/202426 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با مهدی صدقدار (الکتروبوم)، یوتیوبر

کانال یوتیوبی الکتروبوم نزدیک به هفت میلیون دنبال‌کننده دارد. بعضی از ویدئوهای این کانال تا ۲۰ میلیون‌بار بازدید شده اند. مهدی صدقدار که ویدئوهای این کانال را می‌سازد یکی از نخستین یوتیوبرهای موفق ایرانی است. الکتروبوم بلاهایی که این مهندس برق در راه آزمایش‌هایش بر سر خودش می‌آورد، نشان می‌ده
6/5/202426 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

فیروزه کاشانی ثابت، استاد تاریخ در آمریکا و نویسنده کتاب «قهرمان‌ها تا گروگان‌ها»

فیروزه کاشانی ثابت، استاد تاریخ در آمریکا که در کتاب خود «قهرمان‌ها تا گروگان‌ها» تاریخ روابط پرفراز و نشیب ایران و آمریکا، بخصوص بعد از انقلاب اسلامی را بررسی کرده ، در گفت و گو با سام فرزانه می‌گوید که بخاطر عدم ارتباط و سفر آسان بین دو کشور، بین این دو جامعه شکافی عمیق ایجاد شده. علاوه بر آن این پژوهشگر تاریخ باور دارد که هر دو جامعه ایران و آمریکا دهه‌هاست از هم رنجیده‌ و ناراحتند و نتوانسته‌اند این رنجش را فراموش کنند: «آمریکایی‌ها از ایرانی‌ها بخاطر گروگان‌گیری خیلی دلخورند، ایرانی‌ها از آمریکایی‌ها بخاطر کودتا ( ۲۸ مرداد). بررسی روابط ایران و آمریکا با فیروزه کاشانی ثابت، مهمان گفت و گوی ویژه این هفته.
6/5/202427 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

لیلا حیدری، فعال و مددکار اجتماعی و بنیانگذار کمپ مادر

لیلا حیدری کارهای هنری که دوست داشت را زمین گذاشت و دست به هر کاری زد تا به هموطنان افغانش کمک کند، اما چندی بعد از بازگشت دوباره طالبان همه چیز تغییر کرد. او که در ایران و در مهاجرت فیلمسازی خوانده بود، می‌گوید در آن کشور اجازه فیلمسازی نیافت و در دوره جمهوریت به افغانستان بازگشت تا به رویاهایش برسد. با وجود این لیلا حیدری بیش از آنکه در افغانستان فیلم بسازد، کوشید به معتادان افغانستان برای ترک اعتیاد کمک کند و کمپ موفق مادر را در این راه بنیان گذاشت که صدها نفر را به زندگی معمولی بازگرداند، تا بازگشت طالبان به قدرت: "ما متاسفانه همان شب اول کمپ مادر را از دست دادیم و طالبان آمدند و کمپ را بستند". این فعال مدنی و مددکار اجتماعی که حالا در خارج از افغانستان به سر می‌برد در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید همچنان از پا ننشسته است: " قبلا من روی تداوی معتادان کار می‌کردم، حالا تمرکزم روی زنان و دختران افغانستان هست". لیلا حیدری در گفت و گوی ویژه این هفته در بی بی سی
6/5/202427 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

دنی دنون، عضو کنست و حزب لیکود

قدم بعدی اسرائیل در قبال حمله روز شنبه ایران چه می تواند باشد؟ استیون سَکِر، از برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی از دنی دنون نماینده کنست (پارلمان اسرائیل) و از متحدان شناخته شده بنیامین نتانیاهو در حزب لیکود، همین را پرسیده. دنی دنون می گوید: « تلافی قطعی است، آنها انتخاب کردند که با فرستادن آن موشکها از خاک خودشان، تنش را افزایش دهند و معادلات جدیدی ایجاد کنند». ، نماینده پیشین اسرائیل در سازمان ملل که رسما نمی‌پذیرد حمله به کنسولگری ایران در سوریه کار اسرائیل بوده، ادامه می‌دهد: « نباید به این شکل موشک بالستیک می فرستادند. چنین چیزی سابقه نداشته، نه فقط در خاورمیانه، بلکه در درگیری‌های دیگر هم». ترجمه گفت و گوی استیون سَکِر با دنی دنون در بی بی سی فارسی.
6/5/202424 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

محمد صادقی، بازیگر

محمد صادقی، بازیگر جوان و شناخته‌شده ایرانی که در زمان جنبش زن، زندگی، آزادی در حال پخش زنده اینستاگرامی بازداشت شد و رسانه‌های حکومتی ایران، بازداشت او را بیشتر به ظاهر او نسبت داده و او را مردی زن‌نما که مشاعرش را از دست داده نامیدند، در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده می‌گوید: « از نظر روانی من نمی‌نوانم (برای خودم) تعریف جنسیتی مشخصی داشته باشم». این هنرپیشه موفق تاتر و تلویزیون که حالا به پاریس رفته، می‌گوید وظیفه خود می‌داند که از شهرت خود استفاده و برای احقاق حقوق اقلیت‌های جنسی وجنسیتی، ال جی بی تی کیو، تلاش کند و عطای شهرت و پول زیاد را به لقایش می‌بخشد: « دیگر برایم جالب نبود با سانسور کار کنم، حالا اگر کارهای کوچک ولی بدون سانسور انجام دهم، برایم شیرین‌تر است». محمد صادقی مهمان این گفت و گوی ویژه است.
6/5/202426 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

استلا آسانژ، وکیل حقوق بشر و همسر جولیان آسانژ، بنیان‌گذار ویکی‌لیکس

استلا آسانژ همسر و وکیل جولیان آسانژ بنیان‌گذار ویکی لیکس است. او از حدود سیزده سال پیش وکیل او شده و بعدتر زمانی که آقای آسانژ در سفارت اکوادور بود، با او ازدواج کرده و از او دو فرزند دارد. جولیان آسانژ بنیان گذار ویکی‌لیکس، به خاطر انتشار صدها سند محرمانه و طبقه‌بندی شده آمریکا، تحت تعقیب ایالات متحده است و آن کشور از بریتانیا خواسته آقای آسانژ را که در پنج سال اخیر در بریتانیا زندانی است، مسترد کند. به تازگی دادگاه عالی بریتانیا به بنیان‌گذار ویکی‌لیکس اجازه داد دوباره علیه حکم استردادش درخواست تجدید نظر دهد. حکمی که وکلایش از جمله خانم آسانژ را بسیار خرسند کرد، چرا که استرداد به آمریکا می تواند آقای آسانژ را با حکم ۱۷۵سال زندان مواجه کند. استلا آسانژ پس از این حکم جدید در گفت و گو با نوران سلام، از بخش عربی بی بی سی، گرچه این حکم را شانسی برای آزادی همسرش می‌بیند، اما کل این پرونده را سیاسی می‌داند، او می‌گوید: «دادگاه پذیرفت که شواهدی وجود دارد که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری ترامپ قصد ربودن و حتی ترور جولیان را داشت. دادگاه این شواهد را معتبر دانست، اما آنها را وارد پرونده نکرد». وکیل و همسر جولیان آسانژ تاکید می‌کند که او، آمریکایی نیست و آمریکا به زور می‌خواهد شهروند یک کشور دیگر را براساس قوانین خودش محاکمه کند، بدون اینکه حتی او بتواند از قوانین حمایتی در قبال شهروندان آمریکایی بهره ببرد. این گفت و گوی ویژه اختصاص دارد به مصاحبه نوران سلام از بخش عربی بی بی سی با استلا آسانژ.
6/5/202424 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

هشام مطر، نویسنده لیبیایی-بریتانیایی

هشام مطر، نویسنده مشهور و تحسین شده لیبیایی-بریتانیایی که اغلب کتابهایش، داستان زندگی مردم لیبی، تحت سیطره حکومت قذافی است، به تازگی کتاب دیگری منتشر کرده تحت عنوان "دوستان من". رمان دوستان من، روایت زندگی سه دوست اهل بن غازی در لندن است و زندگی آنها را از دهه هشتاد تا امروز دنبال می کند. خود او می پذیرد که این کتاب شباهت هایی به کتاب خاطرات او، «بازگشت، پدران، پسران و سرزمین مابین‌شان» دارد، که در سال ۲۰۱۷ میلادی جایزه پولیتزر را برده. پدر هشام مطر را نیروهای امنیتی مصر ربودند وبه حکومت قذافی دادند، اما هیچگاه نه مصر و نه لیبی این را اعلام نکردند. هشام مطر در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده می گوید: «اکثر دیکتاتورها عاشق کشورشان هستند اما نوعی از عشق، که سلطه طلب است. عشق آنها از نوع عشق والا نیست... عشق به دیگری به نفع خود است... عشقی که هم او و هم سیستم‌اش را فاسد کرده ». گفت و گوی ویژه این هفته با هشام مطر، با نگاه بر دو اثر او، بازگشت و دوستان من، بر تبعید و اثراتش متمرکز است.
5/30/202426 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

محمد حیدرزاده، از مدیران ویکی‌پدیای فارسی

ویکی‌پدیای فارسی، از نظر کاربرد، هفتمین زبان ویکی پدیاست. بتازگی توانسته بیش از یک میلیون مقاله فارسی را در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد. مقالات و زندگی‌نامه‌هایی که هزاران کاربر داوطلب فارسی‌زبان نوشته‌ و ویرایش کرده‌اند تا برای برای همه به رایگان در دسترس باشد. محمد حیدرزاده، از مدیران این دانشنامه در گفت و گو با هادی نیلی می‌گوید: «زد و خوردی که بین کاربران برای ویرایش ویکی‌پدیا وجود دارد باعث می شود نسخه بهتری به دست بیاید». این مدیر ویکی‌پدیا می گوید، علیرغم اینکه ویکی پدیا در ایران فیلتر نیست، اما حکومت می‌کوشد توسط حامیان خود بر آن تاثیر بگذارد: « حکومت عده ای را اجیر کرده که مقالات را ویرایش کنند تا نظرات حکومت منعکس شود، ما با کاربران حامی حکومت مسئله نداریم اگر آنها استانداردهای ما را رعایت کنند». شیوه کار ویکی‌پدیای فارسی و حد و مرز اعتماد به آن، موضوع گفت و گوی ویژه این هفته است با محمد حیدرزاده، از مدیران این دانشنامه.
5/30/202425 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

مهدی نصیری، مدیر مسئول پیشین روزنامه کیهان و کنشگر سیاسی

مهدی نصیری از نیمه دوم دهه شصت که در کیهان، مراتب ترقی را به سرعت طی کرد و با حکم خود آیت الله خامنه ای رهبر حکومت، مدیر مسئول مهمترین روزنامه آن سالها شد، تا حالا که به شدت از او انتقاد می کند، مسیر سی ساله ای را طی کرده. مسیری که طی آن، آقای نصیری با زبانی تیز بسیاری را مورد عتاب قرار داده است. «هفته نامه صبح» او در دهه هفتاد محلی شد برای انتقادهای تنداز عملکرد اقتصادی دولت هاشمی و عملکرد فرهنگی دولت خاتمی ، دگر اندیشان، هم به شدت مورد انتقاد او بودند. از وقابع خونین آبان‌ماه 98 ، به گفته خودش «وجدانش بیدار شد» و شخص خود علی خامنه ای هدف انتقادهایش قرار گرفته است. اظهارات او، چه در سال ۱۳۹۹ که در صدا وسیما جمهوری اسلامی علیه حجاب اجباری سخن گفت، چه به تازگی که در خارج از ایران، به بی بی سی از نیاز گفت وگوی، تاجزاده و شاهزاده صحبت کرد، سئوالات و انتقادات زیادی از سوی جناحهای مختلف سیاسی ایران ایجاد کرده. مهدی نصیری کیست و سرگذشت تغییر او چیست؟ از زبان خود او بشنویم، در گفت وگوی ویژه این هفته، به میزبانی فرناز قاضی زاده
5/30/202428 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

داداجان عطاءالله، رهبر جنبش وطن‌دار تاجیکستان و از مخالفان دولت

در پی چند عملیات داعش در ایران، روسیه و افغانستان که تاجیک‌های عضو این گروه در میان حمله‌کنندگان بودند، داداجان عطاءالله، رهبر جنبش وطن‌دار تاجیکستان و از مخالفان دولت آن کشور که سالهاست در آلمان زندگی می‌کند، علت پیوستن گسترده جوانان تاجیک به داعش را بیش از هر چیز ناشی از شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، و همچنین فقر مادی و معنوی نسل‌های جدید در آن کشور می‌بیند: «می‌گویند تاجیکستان بهشت روی زمین است، بله بهشت روی زمین است ولی برای حاکمان و منصب‌داران... وقتی یک جوان تاجیک به سن چهارده یا پانزده می‌درآید، در فکر آن است که به روسیه رود یا به یکان جای دیگر برای مرد کاری (کارگری) و یک قوت لایموت به دست آورد». با وجود این، این مخالف دیرین حکومت تاجیکستان در گفت و گو با داریوش رجبیان دولت را تنها مقصر شرایط امروز کشور نمی‌داند: «من همیشه یک چیز می‌گویم، کتاب بدبختی‌های تاجیکستان دو مولف دارد: یکی حکومت و یکی نهضت اسلامی تاجیکستان». داداجان عطاءلله مهمان گفت و گوی ویژه این هفته است.
5/30/202426 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

محی‌الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان

محی‌الدین کبیری، نمایندهٔ پیشین مجلس تاجیکستان و رهبر حزب نهضت اسلامی آن کشور، تنها حزب اسلامی رسمی کل آسیای میانه که بعداً ممنوع شد، در یک گفت‌وگوی ویژه با داریوش رجبیان می‌گوید، سبب اصلی گرایش جوانان تاجیک به داعش، سیاست‌های حکومت تاجیکستان در مقابل مخالفان و جامعه بوده است: «حکومت تاجیکستان بین نیروهای معتدل و مردم تاجیک، جوانان تاجیک دیوار به وجود آورد و خودش هم نتوانست محبت و اعتماد جوانان را کسب کند و این جوان تاجیک هیچ انتخاب دیگری جز داعش نداشت». این سیاستمدار اسلام‌گرای تاجیکستان که به دلیل ممنوع شدن حزبش، هم‌اکنون در آلمان به سر می‌برد، می‌گوید ارتباط او حتی با مهاجران تاجیک در روسیه هم قطع شده: «تنها برای یک لایک زیر ویدیوی من، جوانی که این لایک را گذاشته بود در تاجیکستان ۹ سال زندانی شد». گفت‌وگوی ویژهٔ این هفته با محی‌الدین کبیری.
5/30/202427 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

محمد رسول‌اف، فیلمساز و کارگردان

محمد رسول‌اف، کارگردان صاحب نام ایرانی که فیلم او "دانه انجیر معابد" در جشنواره فیلم کن امسال برای بخش مسابقه پذیرفته شده، پس از خروج غیر قانونی از ایران، در پی حکم زندان، شلاق و جزای نقدی برای او، خود را به جشنواره فیلم کن رسانده تا در اکران فیلم خود شرکت کند. این فیلمساز در گفت و گو با مریم زهدی می‌گوید که فیلم جدیدش روایت داستان حجاب اجباری است ولی هسته اصلی داستان ارمغان زندان است: "آشنا شدن از نزدیک با بازپرس‌ها، بازجوها و پرسنل زندان، من را با یک رشته احساسات آشنا کرد که اون احساساات بعدا توی این داستان وارد شد". محمد رسول‌اف در عین حال که از اکران فیلم خود و اینکه آن فیلم به دست مردم ایران می‌رسد خوشحال است، باور دارد که حکومت ایران از گفتن قصه وحشت دارد: "جمهوری اسلامی باید توضیح بده برای چی از داستان این قدر می ترسه و برای چی از قصه‌های ما این قدر وحشت داره". محمد رسول‌اف مهمان این گفت و گوی ویژه است
5/30/202427 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

مینا یعقوبی، معترض زندانی در جنبش زن، زندگی، آزادی

مینا یعقوبی که در یک باشگاه بدن‌سازی در اراک مربی بود و با مهرشاد شهیدی آشنا بود، سرآشپز جوانی که دراعتراضات جنبش زن، زندگی، آزادی کشته شد . درمراسم تشییع جنازه مهرشاد شهیدی شرکت کرد و در آنجا خشم خود را با پرتاب سنگ به عکس رهبر جمهوری اسلامی به همگان نشان داد، ویدیوی این اقدام او وایرال شد. این معترض در یک گفت و گوی ویژه با مریم افشنگ می‌گوید، این حرکت به بازداشت، شکنجه وحکم‌های سنگین زندان، تبعید، جریمه نقدی و قبرشویی منجر شد، ولی او حاضر به تسلیم و اعتراف تلویزیونی نشد:‌ «آن قدر اذیتم کرده بودند، که حاضر بودم بمیرم ولی قبول نکردم، اعتراف و اظهار پشیمانی کنم». این پافشاری بر آرمانهای او در جنبش زن، زندگی، ازادی در نهایت موجب ترک کشور و جدایی او از خانواده و بخصوص دختر کوچکش شد، آینده‌ای که تصوری از آن ندارد: « نمی‌دانم آینده‌ام چه می‌شود ولی آینده کشورم برایم روشن هست، دلم روشن است که روزی می‌روم و می‌بینم». مینا یعقوبی مهمان این گفت و گوی ویژه است.
5/30/202426 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

هارد تاک، مصاحبه با یووال نوح هراری

گفت وگوی استیون ساکر با هراری پیش از تحولات اخیر خاورمیانه ضبط شده.
10/24/202324 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

هارد تاک، گفت وگوی ویژه با حسام زملط

حسام زلمط، نماینده دولت خودگردان فلسطین در لندن در گفت گو با استیون ساکر
10/24/202324 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

هاردتاک، مصاحبه ایهود باراک

گفت وگوی استیون سکر، با ایهود باراک نخست وزیرپیشین اسرائیل
10/19/202324 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

گفت وگوی ویژه با آیرین خان

آیرین زبیده خان، نماینده ویژه سازمال ملل در امور آزادی بیان است که به تازگی گزارشی درباره دروغ رسانی جنسیتی در فضای آنلاین را به سازمان ملل ارائه داده است.
10/19/202327 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

گفت وگوی ویژه با یووال نوح هراری

این گفت وگو روز دوشنبه ۲۴ مهر درباره تحولات اخیر خاورمیانه وجنگ اسرائیل و حماس انجام شده
10/19/202326 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

زیلان وژین، رهبر مشترک پژاک

شعار «زن، زندگی، آزادی» که سال گذشته به شعار معترضان سراسر ایران تبدیل شد، شعار حزب حیات آزاد کردستان، پژاک در بیست سال گذشته بوده که به باور زیلان وژین، رهبر مشترک این حزب، نه تنها زنان، که همه اقوام ایرانی را هم گرد خود جمع کرد، چون جامعه ایران امروز بسیار تغییر کرده است:‌ «دیگر شرایط مثل ده سال، بیست سال، چهل سال پیش نیست، چون زنان به خودآگاهی رسیده‌اند، به اینکه زن متعلق به خود است نه به فرد دیگری». زیلان وژین که تنها زن ایرانی است که یک حزب سیاسی را رهبری می‌کند، می‌گوید او و زنان کردستان تا رسیدن به این نقطه مسیر دشواری را پیمودە‌اند: «ما زنان کرد آلترناتیوهای زیادی را برای زنان بوجود آوردیم. در مقابل رهبری تکنفره، ما رهبری مشترک را ارائه کردیم». زیلان وژین در گفت و گو با ژیار گل این هفته در بی بی سی.
9/13/202325 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

ریچارد ِبنِت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان

ریچارد ِبنِت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان که نقض حقوق بشر را در این کشور مستند می‌کند، می‌گوید، تبعیض گسترده و سیستماتیک علیه دختران و زنان در افغانستان شاید بدتر از بار پیش که طالبان درقدرت بودند، باشد و این سلامت روحی بسیاری از آنها را نشانه گرفته است و حتی باعث افزایش خودکشی شده. او به برنامه گفت وگوی ویِژه بی بی سی می گوید: «وضعیت شاید بدتر از دهه ۹۰ باشد چون در ۲۰ سال گذشته توجه زیادی بر آموزش دختران و زنان متمرکز بود. دختران و زنان به آینده امیدوار بودند. و حالا در عمق ناامیدی فرو رفته اند». با وجود همه مشکلات او اما امیدوار است که شرایط تغییر کند: « بسیاری از مردم به طالبان به عنوان یک گروه واحد نگاه می کنند در حالی که اینطور نیستند. آنها دیدگاه های متفاوتی در درون خود دارند. به نظرم یکی از دلایل موفقیت آنها در جنگ و سیاست این بوده که از خود چهره واحدی به بیرون خود نشان داده اند». ریچارد بنت در یک گفت و گوی ویژه با داود قاری‌زاده در بی بی سی فارسی.
6/21/202326 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

شارمین میمندی‌نژاد‌، بنیان‌گذار خیریه «جمعیت امام علی»

شارمین میمندی‌نژاد‌، بنیان‌گذار خیریه «جمعیت امام علی» در اولین مصاحبه اختصاصی با یک رسانه بعد از آزادی و خروج از ایران در گفت و گو با بهمن کلباسی ، از فعالیت‌ها و موفقیت‌های خیریه، از بازداشت خودش ، حکم انحلال جمعیت و انتقال فعالیت‌ها به خارج از کشورمی‌گوید. خیریه امام علی که در سال ۱۳۷۸ تشکیل شد، دردو دهه فعالیت به یکی از نهادهای خیریه خوشنام در ایران بدل شد. تا زمانی که سه نفر از اعضای اصلی آن بازداشت شدند و درنهایت دادگاهی حکم به انحلال این جمعیت داد. این فعال مدنی یکی ازعلل سرکوب و انحلال این خیریه را تفاوت آن با خیریه‌های حکومتی و پیش از همه مستند کردن خلافهای باندهای اقتصادی و قاچاق مواد مخدر می داند. « مواد مخدر وارد یک محله می شود، محله قرمز می شود، قیمت تمام خانه‌ها پایین می افتد، بعد یک نفر تمام آن خانه ها را می‌خرد، تمام محله را می‌خرد، بعد شما می بینید این آدم‌های آسیب دیده را کوچ می دهند به محله دیگری تا کاربری آن محله را عوض کنند، بعد برج وبارو می سازندو قیمت خانه‌ها دوباره بالا می رود». او می‌گوید حاضر نبود به خارج از کشور مهاجرت کند ولی: « مناسب دیدیم که جمعیت را از دست آنها]درامان [نگه داریم». شارمین میمندی‌نژاد‌ در یک گفت و گوی ویژه در بی بی سی فارسی.
6/14/202328 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

حجت کلاشی، بنیانگذار سازمان تازه تاسیس مشروطه ایران

حجت کلاشی، بنیانگذار سازمان تازه تاسیس مشروطه ایران، فعال پان‌ایرانیست و از طرفداران سلطنت مشروطه است. او از یک طرف ملی گرایی را به ایده پادشاهی پیوند می زند و از طرف دیگر زمانی گفته پاسدارانی که در سوریه و عراق می جنگند وطن پرست هستند. می گوید: «من نگفتم حضور در سوریه، من گفتم دفاع از ایرانشهر...یکی باید از ایرانشهر دفاع کند، ... از ایزدی‌های بی‌پناه که آنجا رها شدند و به دست داعش افتادند» و اضافه می‌کند: « بحث مهم من اینست که باید حوزه ایرانشهر و همینطور حوزه‌های استراتژیک و آنجایی که به منافع ما ربط پیدا می کند نه پان‌ترکیسم حاکم شود و نه خلافت اسلامی». او و همفکرانش به دنبال جه سیستمی در ایران هستند ؟ آیا دیدگاه های او با باورهای شاهزاده رضا پهلوی همخوانی دارد؟ حجت کلاشی در یک گفت و گوی ویژه با ژیار گل در بی بی سی فارسی
6/7/202326 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد

علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد، طی ماه های گذشته تلاشهای زیادی برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا کرده که تا امروز به نتیجه ملموسی نرسیده است. او در گفت و گویی با فرناز قاضی‌زاده در مورد زمزمه‌هایی که این روزها در مورد تبادل حمید نوری هم شنیده میشود توضیحاتی داد. حمید نوری، به دلیل دست داشتن در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ در سوئد به حبس ابد محکوم شده. آقای آخوندی می‌گوید: «اگر چنین اتفاقی بخواهد بیفتد، نتیجه سختی برای دولت سوئد خواهد داشت...من شخصا بعید می بینم ، با شناختی که از قوه قضايیه سوئد و از دولت سوئد دارم». این سیاستمدار سوئدی-ایرانی، همچنین با اشاره به فروپاشی گروه منشور مهسا اشتباه را به گردن یک فرد نمی‌اندازد و می‌گوید: « اشتباه جمعی همه ما بود که این اتفاق افتاد ولی این اتفاقی است که قابل حل است ». علیرضا آخوندی در یک گفت و گوی ویژه با فرناز قاضی‌زاده در بی بی سی فارسی.
5/31/202326 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گوی اختصاصی با بولنت کنش؛ نویسنده و پژوهشگر اهل ترکیه

بولنت کنش، نویسنده و پژوهشگر اهل ترکیه و از بنیان‌گذاران مرکزی برای آزادی در سوئد، که درآغاز به قدرت رسیدن دولت اردوغان، از حامیان او بود ولی بعدا به اجبار راهی تبعید شد در گفت و گو با ژیار گل نتایج انتخابات ترکیه را به دلیل تعطیلی بسیاری از رسانه‌های مخالف زیر سوال می‌برد و می‌گوید: « واقعیت اینه که ترکیه هیچ وقت یک دموکراسی واقعی نبوده و توش حکومت قانون برقرار نبوده. ترکیه صرفا در مسیر دموکراسی سازیه که فراز و نشیبهای زیادی هم داشته» و « در واقع کل دنیا به سمت ملی گرایی و راستگرایی افراطی پیش می ره و ترکیه استثنا نیست». این مخاف دولت اردوغان که امید کمی به شکست او در این دور انتخابات دارد، جامعه ایران و ترکیه را هم با هم مقایسه می‌کند و می‌گوید: «... مردم ترکیه از نظر سنتی آرامش طلبند. می‌دونیم که مردم ایران، اهل اعتراضند... اصلا دلم نمی خواد رژیمی شبیه به اینی که در ایران هست، چه در ایران و چه در ترکیه حاکم باشه...». در این گفت و گوی اختصاصی بولنت کنش به سوالات ژیار گل پاسخ می‌دهد.
5/24/202325 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گوی اختصاصی با عبدالله مهتدی؛ رهبر حزب کومله کردستان ایران

عبدالله مهتدی؛ رهبر حزب کومله کردستان ایران تنها رهبر سیاسی کردستان است که در ائتلاف موسوم به جرج‌ تاون شرکت کرد و یکی از تدوین کنندگان منشور مهسا است. او که در زمان شاه زندانی سیاسی بوده، می‌گوید به این دلیل در این ائتلاف در کنار فرزند شاه پیشین ایران نشست که « ما کماکان به این اتحاد و همبستگی نیاز داریم برای عبور از جمهوری اسلامی. این مشوق اصلی من بود. من پاسخ دادم به نیاز عمومی جنبش». او همچنین با اشاره به سابقه فکری چپ خود می‌گوید که حزب او از سالها پیش از نظر فکری به یک حزب سوسیال‌دمکرات تبدیل شده و اضافه می‌کند که «کسی که حاضر نباشه خودش را تغییر بده و به وارسی خودش و افکارش بپردازه، بنظر من توان این را هم نداره که در جامعه....تغییری ایجاد بکنه». با وجود همه اینها برخی از شرکت‌کنندگان در این ائتلاف بعد از مدتی از آن خارج شدند. بین این چهره‌های مخالف حکومت چه گذشت و چرا این ائتلاف آن گونه که باید دوام نیآورد؟ این سوال و سوالات بیشتر از عبدالله مهتدی در یک گفت‌و‌گوی اختصاصی با ژیار گل.
5/17/202331 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

چشم‌دیدهای آخرین رئیس دفتر اشرف غنی؛ متین بیگ

با گذشت سه ماه از فروپاشی سریع نظام در افغانستان، فرار غیرمنتظره اشرف غنی و بازگشت بی دردسر طالبان به قدرت می‌گذرد اما هنوز ناگفته‌های بسیاری در مورد آن وجود دارد. متین بیگ آخرین رئیس دفتر اشرف غنی از نزدیک شاهد بسیاری از این تحولات بود ، بخصوص در ارک ریاست جمهوری: «در سه چهار روز آخر (متوجه) نوع مشکوک حرکات، خصوصا مشاورامنیت ملی و رئیس‌جمهوری شدم...نوعی سراسیمگی را می‌دیدم» و«در روزهای آخر جنگ اکثر سربازان و اکثر قوماندان‌های جنگ ...نمی‌دانست که کی رهبری جنگ را به عهده دارد». چشم‌دیدهای متین بیگ از روزهای آخر حکومت اشرف غنی در برنامه به عبارت دیگر این هفته. این گفت‌و‌گو بازپخش مصاحبه‌ای است که اولین بار در آبان سال ۱۴۰۰ پخش شده است.
5/10/202327 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

'زنان ایرانی و جنسیت در جنگ ایران و عراق'، متئو محمد فرزانه

متئو محمد فرزانه، استاد تاریخ در آمریکا که بتازگی کتابی به نام 'زنان ایرانی و جنسیت در جنگ ایران و عراق' به زبان انگلیسی منتشر کرده، می‌گوید: 'مخصوصا وقتی راجع به جنگ داره نوشته می‌شه، مردها این تاریخ را می‌نویسند، معمولا زن براشون یک چیز حل شده است. زن تو خونه است، داره از بچه نگهداری می‌کنه و بقول معروف اون پایگاه خونه را ازش محافظت می‌کنه که آقا برگرده از جنگ'. متئو محمد فرزانه، در گفت‌وگوی اختصاصی با سام فرزانه در به عبارت دیگر این هفته. تاریخ اولین پخش: مهر ۱۳۹۹ ( ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰).
5/3/202326 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

ایلان ماسک؛ مالک توییتر

دو هفته پیش، ایلان ماسک؛ مالک جدید توییتر و یکی از ثروتمندترین انسانهای معاصر با فرستادن موافقتش برای مصاحبه با جیمز کلی‌تون، خبرنگار بی‌بی‌سی او را هیجان زده و غافلگیر کرد. بخش بزرگی از این گفت‌وگو که در غروب همان روز در مقرر توییتر انجام و به خواست ایلان ماسک بطور زنده از توییتر پخش شد، درباره تغییر ساختار توییتر و اخراج به گفته کلی‌تون نامهربانانه شمار بزرگی از کارمندان آن بود، مواردی مورد دفاع صاحب جدید توییتر:‌ «بی‌برنامه بود اما نامهربانانه نه. موضوع اینه که اگر بی درنگ هزینه‌ها رو کاهش نمی‌دادیم شرکت با ورشکستگی روبه‌رو بود». ایلان ماسک که امروز صاحب یکی از بزرگترین رسانه‌هاست که به گفته خود او کاربرانش روزانه بیش ازهشت میلیارد دقیقه در آن بسر می‌برند، دلخوری خود از دیگر رسانه‌ها را پنهان نکرد: «اگه رسانه‌ها بی‌وقفه مطالب متعددی درباره شما بنویسند و بگند که آدم مخوفی هستید، مسلمه که آزرده‌ می‌شید» ایلان ماسک در یک گفت‌و‌گوی ویژه با جیمز کلی‌تون از برنامه به عبارت دیگر این هفته.
4/26/202326 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

ژانت آفاری؛ «روابط عاشقانه ایرانیان در عصر دیجیتال، از ازدواج سنتی تا ازدواج سفید»

ژانت آفاری استاد تاریخ، مطالعات دین و جنسیت در دانشگاه سانتاباربارای کالیفرنیا که حیطه پژوهش‌هایش عمدتا بر روابط اجتماعی ایرانیان بوده، بعد از انتشار ترجمه آخرین کتابش «روابط عاشقانه ایرانیان در عصر دیجیتال، از ازدواج سنتی تا ازدواج سفید» به زبان فارسی به این مناسبت در یک گفت‌و‌گوی اختصاصی با فرناز قاضی‌زاده می گوید که تغییر روابط زن و مرد و ازدواج حاصل یک روند طولانی تحولات اجتماعی و سیاسی است که ساختار خانواده و موقعیت زن در ایران را تغییر داد: «وقتی که زنها سنشون برای ازدواج رفت بالاتر، قادر به جلوگیری شدند، به دانشگاه رفتند و بخصوص در جنگ شرکت کردند...که خیلی‌شون از طبقات سنتی اجتماع بودند، اینها بعد از جنگ دیگه برنگشتند به اون فرم قبلی و اصولا ماهیت جامعه ایرانی عوض شد» و همچنین « می‌خوام روی این نکته تاکید کنم که در خانواده ایرانی فقط دولت نبود که جلوی زنها را می‌گرفت، خانواده سنتی ایرانی خیلی خیلی در این مورد محافظه‌کار بود». تحول در ساختار سنتی ازدواج در ایران و روابط زن و مرد در یک گفت‌و‌گوی اختصاصی با ژانت آفاری.
4/19/202326 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

نادر انقطاع؛ فیزیکدان ایرانی-آمریکایی و پیشگام فناوری نانو

انجمن جهانی فیزیک سال گذشته مدال اسحاق نیوتن را به نادر انقطاع فیزیکدان ایرانی-آمریکایی به علت تحقیقات او بروی فرامواد و تاثیر نور بر آنها اهدا کرد. نادر انقطاع که از پیشگامان فناوری نانو خوانده می‌شود با تیم تحقیقاتی خود به دنبال تولید فراماده است که از آن بتوان در ساخت کامپیوتری استفاده کرد که ضخامتش به باریکی یک هزارم یک تار مو است اما با سرعت نور کار می‌کند. نادر انقطاع که متولد چهار راه عزیزخان تهران است، تنها چند ماه مانده به بهمن ۵۷ ایران را به قصد ادامه تحصیل ترک کرد. او سال‌هاست که در دانشکده مهندسی دانشگاه پنسلیوانیا کرسی استادی دارد و مقیم شهر فلادلفیا است. امیر پیام، بی‌بی‌سی، در مصاحبه‌ای اختصاصی با این دانشمند ایرانی از او درباره دامنه و تاثیرات تحقیقاتش پرسیده و همچنین درباره علت کمتر شدن اعتماد عمومی به علم و دانشگاه در چند سال اخیر گفت‌وگو کرده است. این گفت‌و‌گو بازپخش مصاحبه‌ای است که اولین بار در ماه مهر سال ۱۴۰۰ پخش شده است.
4/12/202326 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

سیامند معینی؛ رهبر مشترک حزب

سیامند معینی؛ رهبر مشترک حزب پژاک که در بیست سال گذشته با شعار ''زن، زندگی، آزادی'' مبارزه کرده و با توسعه تشکیلات سیاسی و قدرت نظامی خود به یکی از اصلی ترین احزاب کرد در ایران تبدیل شده، در یک گفت‌و‌گوی اختصاصی با ژیار گل تاکید می‌کند که خط مشی حزب او در خیزش اعتراضی اخیر ایران درگیری نظامی با حکومت نبوده: «تبدیل اعتراضات مردمی به درگیری نظامی احتمالا فاجعه بزرگ به دنبال خواهد داشت و ممکن بود سیل خون در ایران و کردستان راه بیفته». او راه حل حزب خود برای حل مشکلات سیاسی در ایران و کشورهای منطقه را عدم تمرکز قدرت و عدم تمرکزگرایی می‌داند: «ما معتقدیم شیوه دولت-ملت مشکل منطقه را حل نمی‌کنه... در چهارچوب کنفدرال-دمکراتیک می‌شه این اختلافات را حل کرد». این هفته سیامند معینی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با ژیار گل در مورد حزب پژاک و خط مشی آن حزب.
4/5/202326 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

"آخرین اجرای عنایت فانی پس از ۱۴ سال در برنامه "به عبارت دیگر

تلویزیون فارسی بی بی سی در ژانویهٔ ۲۰۰۹ آغاز به کار کرد و برنامهٔ «به عبارت دیگر» یکی از اولین برنامه‌هایی بود که در همان روزهای آغاز تا کنون، به صورت هفتگی ادامه دارد. در این چهارده سال، من به عنوان مجری و سردبیر برنامه، این سعادت را داشته‌ام که میزبان طیف وسیعی از شخصیت های برجسته در زمینه‌های مختلف باشم از شخصیت‌های سیاسی و وزرای خارجهٔ بعضی از کشورها گرفته تا وزرای سابق نظام پادشاهی ایران، چهره‌هایی از دنیای هنر، موسیقی ، سینما، تئاتر، نویسنده، روزنامه نگار تا شخصیت‌های سیاسی، ادبی و علمی افغانستان و تاجیکستان. این چهارده سال برای من فرصت گرانبهایی بود که از مهمانان برنامه بیاموزم و با بعضی از آنها باب صمیمیت و دوستی باز کنم. این برنامه که آخرین برنامه‌ایست که من اجرا می‌کنم به گوشه‌هایی از بعضی از این گفت‌و‌گوها اختصاص دارد.
3/28/202326 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

ملکم مینو دبو؛ مدیر صندوق همازوری زرتشتیان اروپا

این گفت‌وگو اولین بار در مرداد سال 1392 پخش شده است.
3/21/202326 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

اِجه تملکوران، نویسنده و منتقد دولت ترکیه

اِجه تملکوران، نویسنده اهل ترکیه و از منتقدان دیرین رجب طیب اردوغان در گفت‌و‌گو با استیون سکر از بخش جهانی بی‌بی‌سی می‌گوید که زلزله اخیر شرایط در ترکیه را تغییر داده و انتقاد ازدولت ترکیه، حتی بین مردم کف خیابان بالا گرفته: «این فقط من نیستم. هزاران نفر از مردم عادی، از آدمهای غیرسیاسی، حتی گاهی طرفداران حزب عدالت و توسعه در رسانه‌های جریان اصلی ظاهر می‌شند و حقیقت رو به زبون میارند و این در ترکیه بی‌سابقه است». او می‌افزاید که مخالفان حکومت اردوغان می‌دانند که انتخابات پیش رو شاید آخرین فرصت برای تغییر در شرایط سیاسی ترکیه در آینده نزدیک باشد:‌ «چون خیلی‌ها، به ویژه بعد از زلزله، به این موضوع واقف‌اند که این شاید آخرین انتخابات و آخرین انتخابات به اصطلاح «نیمه‌دمکراتیک» باشه که در ترکیه برگزار میشه». اِجه تملکوران در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
3/15/202324 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

مسیح علی‌نژاد، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار

مسیح علی‌نژاد فعال حقوق زنان و روزنامه‌نگار و یکی از هشت نفری که ماه گذشته اعلام کردند برای تشکیل یک ائتلاف و تدوین یک منشور مشترک تلاش خواهند کرد، در یک گفت‌و‌گوی ویژه با ژیار گل می‌گوید منشوری که آنها امروز به دنبال آن هستند، عمدتا تداوم کار دیگر مخالفان حکومت در داخل و خارج ایران است:‌ «این منشور فقط اساسا دیدگاه‌های ما در خارج کشور نیست. سالهاست فعالان سیاسی و حقوق‌بشری روی این منشور و بندبند آن و اصولی که مطرح میشه در این منشور بحث کردند...». او که در پرونده خود طراحی کمپین‌های گوناگونی را دارد، در این گفت‌و‌گو باز هم بر حقوق زنان تاکید می‌کند و می‌گوید: «در فردای ایران اگر قرار باشد ایدئولوژی یا مردسالاری بازهم زن را سرکوب بکنه، من بازهم میشم مسیح علی‌نژاد حکومت آینده». گفت‌وگوی اختصاصی ژیار گل با مسیح علی‌نژاد در برنامه به عبارت دیگر
3/15/202326 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان و معمار توافق جنجالی دوحه، با وجود موج خشم و انتقادهای گسترده بسیاری از افغانها در سه سال گذشته، همچنان معتقد است که آن توافق در شرایط آنروزها که خروج آمریکا حتمی بود، کمترین هزینه را برای همه طرفها داشته است: «از نقطه‌نظر آمریکا به نفعش بود که با موافقه برآید و به فکر شخص من به نفع افغانها هم بود که با موافقه برآید». با این وجود بسیاری‌ها معتقدند که توافق دوحه بازگشت طالبان به قدرت را آسان کرد. در گفت‌وگو با داود قاری‌زاده، آقای خلیلزاد که اخیرا توییتهای زیادی در مورد خیزش اخیر در ایران هم منتشر کرده، با وجود تکذیب مقامات ایران، تاکید می‌کند که: «حالا می‌بینیم که رئیس القاعده در ایران است و به نظر میرسد که پایتخت القاعده هم انتقال کرده از افغانستان به ایران». زلمی خلیلزاد در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
3/1/20231 hour, 1 minute, 31 seconds
Episode Artwork

مصطفی هجری؛ رئیس اجرایی حزب دمکرات کردستان ایران

حزب دمکرات کردستان ایران یکی از احزاب کرد ایران بود که فراخوان هایشان برای اعتراض واعتصابات استقبال شهروندان کرد را به دنبال داشت. آیا این حزب حاضر خواهد بود با چهره‌های مخالف برای فردای پس از جمهوری اسلامی همکاری کند؟ آیا آنها حاضرند با رضا پهلوی ائتلاف کنند؟ گفت‌وگو‌ی ویژه با مصطفی هجری؛ رئیس اجرایی حزب دمکرات کردستان ایران
2/22/202326 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

سعید دهقان؛ وکیل حقوق بشر و عضو اتحادیه بین‌المللی وکلا

مدت کوتاهی بعد از سرکوب خشن اعتراض‌ها به کشته شدن مهسا امینی در خیابان‌های ایران، هشت تن از وکلای شناخته شدهٔ ایرانی در بیانیه‌ای درخواست‌هائی، از جملهٔ تشکیل یک کمیسیون حقیقت‌یاب و قطع روابط دیپلماتیک با ایران را به شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگر محافل بین المللی ارائه کردند. مهمان این برنامه به عبارت دیگر، سعید دهقان، وکیل حقوق بشر و عضو اتحادیه بین‌المللی وکلا و یکی از آن هشت وکیل که آن بیانیه را صادر کردند، می‌گوید از جملهٔ این خواست‌ها تشکیل یک کمیسیون حقیقت‌یاب و قطع روابط دیپلماتیک کشورها با ایران بود: «کمیته حقیقت‌یاب باید شکل می‌گرفت، چون اغلب مردم ایران یا دادخواه بودند یا دادخواه شدند یا دادخواه می‌شند. ... وقتی مردم می بینند امر دادخواهی که قرار بود حق مسلم شهروندان باشه در کشور ما جرم‌انگاری ‌شده، خوب پایان دادخواهی در مراجع داخلی میشه آغازش در مراجع بین‌المللی». سعید دهقان در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
2/15/202327 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

مهرزاد بروجردی، استاد و پژوهشگر تاریخ و علوم سیاسی

مهرزاد بروجردی، استاد و پژوهشگر تاریخ و علوم سیاسی در دانشگاه های امریکا که کتاب‌های متعددی، بویژه درباره شرایط سیاسی-اجتماعی ایران منتشر کرده، با اشاره به اعتراضات چند ماه گذشته که با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شروع شد و به سرعت گسترش یافت، می‌گوید «ما امروز به جایی رسیده‌ایم که نه حکومت توانایی فائق شدن به خواسته‌های مردم را داره و نه مردم توان به زیر کشیدن حکومت را» و ادامه می‌دهد: « ما محکوم به پیروزی نیستیم. بنابراین اگر اپوزیسیون کارتهای خودش را خوب بازی نکنه، میشه به این چشم‌انداز نگاه کرد که جمهوری اسلامی کماکان...می‌تونه ادامه پیدا بکنه». آیا به نظر او این خیزش، آغاز یک انقلاب است؟ مهرزاد بروجردی مهمان این برنامه به عبارت دیگر این هفته.
2/8/202327 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران

بعد از حمایت کشورهای غربی از معترضان ایرانی در چند ماه گذشته و محکوم کردن سرکوب گسترده و اعدام برخی از آنها و همچنین به دنبال همکاری نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین روابط ایران و غرب، بویژه ایران و آمریکا بیش از پیش تیره شد. تلاشهای دولت جو بایدن برای احیای توافق برجام هم به بن بست خورده و بر اساس گزارش‌های دولت‌های غربی، دولت ایران بیش از پیش اورانیوم را غنی می‌کند و به ساخت بمب هسته‌ای نزدیکتر می‌شود. این برنامه به عبارت دیگر اختصاص یافته به گفت‌و‌گوی استیون سکر از برنامه هارد تاک بخش جهانی بی‌بی‌سی با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که در آن او از جمله از او می‌پرسد چرا آمریکا بیش از این از معترضان ایرانی حمایت نکرد، این دولت در مقابله با ایران چه در سر دارد و آیا امسال، سال رویارویی جدی با ایران است؟
2/1/202324 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

آلن اکباتانی؛ زندانی سیاسی پیشین و فعال سیاسی

آلن اکباتانی که در زمان انقلاب با افکار مائوئیستی فعال سیاسی‌ بود، در دهه شصت به اعدام محکوم اما با پا درمیانی آیت الله منتظری، حکم اعدامش لغو شد. او بعدها از چپ کناره گرفت، به امریکا رفت، و امروز از گذشته سیاسی خود فاصله گرفته و بعنوان یک کنشگر سیاسی برای یک حکومت سکولار- دموکرات با اقتصاد آزاد درحاشیه جریانات اعتراضی نوین داخل کشور فعال است: «جنبش انقلابی آینده ایران از داخل رقم می‌خوره، یعنی ما در خارج کشور بعنوان یک پشتیبان عمل خواهیم کرد». و «گروههای سیاسی، أحزاب سیاسی گذشته ایران همه کهنه شدند...از اون قالب‌ها باید رها بشند ... و با این نسل جدید پیوند برقرار بکنند». آینده اعتراضات ایران از نگاه آلن اکباتانی در گفت‌و‌گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر.
1/25/202331 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

جواد خادم، عضو کابینهٔ شاهپور بختیار و فعال سیاسی

جواد خادم، عضو کابینهٔ شاهپور بختیار و فعال سیاسی که بعد از شروع اعتراضات اخیر از اظهارات رئیس قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی در مورد بازشدن باب گفت‌وگو استقبال کرده بود، می‌گوید: «شما اگر به تاریخچه سیستم‌های توتالیتر نگاه کنید، در یک مقاطعی که نزدیک به فروپاشی می‌شند، به احتمال خیلی زیاد حاضر هستند باب مذاکره را باز کنند». و به دنبال آن می‌پرسد: «چرا فعالین سیاسی که حداقل ۱۲۰ روزه ...مرتب دارن این شعارها را می‌دن، چرا بدنه جامعه را نتونسته تکون بده؟». آیا او با وجود ادامهٔ خشونت حکومتی و اعدام معترضان هنوز معتقد به گفت‌و‌گو با حکومت است؟ جواد خادم در گفت‌و‌گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر .
1/18/202333 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

نگاه امروز یک طلبه جوان انقلابی سال ۵۷ به انقلاب، حسن فرشتیان

آیا انقلاب اسلامی ایران که حالا چهل و چهار سال از عمر آن می‌گذرد برای همه بانیان و یاوران اولیه آن به اهداف خود رسیده است؟‌ حجت‌الاسلام حسن فرشتیان، حقوقدان و نواندیش دینی در سال ۱۳۵۷ طلبه‌ای جوان و انقلابی و از پیروان پروپاقرص آیت‌الله خمینی و انقلاب بود. او که امروز به قول خودش با نظام برخاسته از انقلاب زاویه‌دار است و در خارج از ایران زندگی می‌کند، می‌گوید: "دغدغه اولیه ما آزادی و دمکراسی نبود در انقلاب ۵۷... شاید من در اون زمان بیشتر به سمت عدالت بودم...ولی شاید غافل بودم که اجرای عدالت بدون آزادی ممکن نیست". گفت‌و‌گوی عنایت فانی با حجت‌الاسلام حسن فرشتیان در این برنامه به عبارت دیگر.این گفت‌و‌گو اولین بار در بهمن سال ۱۳۹۹پخش شده است
1/11/202327 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

حسین قاضیان؛ خشونت و سرکوب؛ و چشم‌انداز دمکراسی در ایران

چرا پس از گذشت ۴۲سال از انقلاب اسلامی بین حکومت و بخش بزرگی از جامعه در ایران بی‌اعتمادی ایجاد شده و کار به تظاهرات و سرکوب خیابانی کشیده است؟ حسین قاضیان، جامعه‌شناسی که پژوهش‌های میدانی در سنجش افکار عمومی در مرکز کارش قرار دارند، معتقد است که: 'سرکوب در جمهوری اسلامی گریزناپذیر شده....حکومت در ایران نماینده خاص اکثریت نیست...این چیزی است که هم حکومت می‌دونه و هم مردم می دونن' و ' دمکراسی ....یک سیمرغی سر قله قافی نیستش که ما در را باز کنیم و ببینیم که اِه سیمرغ دمکراسی اونجا نشسته و منتظر ماست...'. حسین قاضیان مهمان این برنامه به عبارت دیگر است. این گفت‌وگو اولین بار در سال ۱۳۹۹ پخش شده است.
1/4/202326 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

روح‌انگیز شریفیان، روانشناس و رما‌ن‌‌نویس

روح‌انگیز شریفیان، روانشناس و نویسنده چندین رما‌ن‌ که اولین داستانش با عنوان «چه کسی باور می کند؛ رستم» برندهٔ جایزهٔ گلشیری شد، می‌گوید اگرچه حسرت کسانی را می‌خورد که به زبان‌هایی می‌نویسند که در آن از سایه سانسور و خود سانسوری خبری نیست، اما سانسور نویسنده را زیرک می‌کند:‌ «من یاد گرفتم که حرف‌ام را...چطوری بزنم. صحنه‌های عاشقانه توی کتابهام را طوری می‌نویسم که هر خواننده‌ای می‌تونه بفهمه اما هیچ حرفی که سانسور بخواد بشه درش وجود نداره». این نویسنده ساکن انگلستان که با حسرت از ایران یاد می کند معتقد است: «مهاجرت یک چیزیه که شروع میشه ولی تموم نمیشه و هیچوقت شما را رها نمی‌کنه. روح‌انگیز شریفیان مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/27/202226 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

نیره توحیدی؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر امور زنان و جنسیت

نیره توحیدی؛ استاد دانشگاه در آمریکا و پژوهشگر امور زنان و جنسیت در گفت‌و‌گو با عنایت فانی می‌گوید حرکت‌های اعتراضی اخیر در ایران که برخی آن را انقلاب زنانه نامیده‌اند، ریشه‌‌ای طولانی در تاریخ معاصر ایران دارد: «این نتیجه شاید بشه گفت حداقل ۱۱۶ سال مبارزه زنان برای حقوق اولیه‌شون بوده... اتفاق به این بزرگی یک شبه نبود... پیشینه داشت، بخصوص پیشینه این ۴۳ سال». او همچنین باور دارد که اگرچه این اعتراض‌ها بدون رهبری و برنامه مشخص است، اما مانیفست خود را دارد: «مانیفست این جنبش ترانه برای‌یه شروین حاجی‌پوره، به زبان بسیار ساده اما ملموس». نیره توحیدی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/21/202232 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

علی کریمی، نویسنده و فعال سیاسی کُرد

علی کریمی، نویسنده و فعال سیاسی کُرد در یک گفت‌وگوی اختصاصی با ژیار گل می‌گوید شعار زن، زندگی، آزادی که در ایران اولین بار از شهر کُردنشین سقز به گوش خورد، شعار جامعی است که بدون خشونت و مرگ خواستار یک تحول اجتماعی است، بخاطر اینکه نسل امروز ایران با نسل‌های پیشین متفاوت است: «ما در سال‌های ۵۷-۵۸ واقعا نمی‌دونستیم چی می‌خوایم، هی می‌گفتیم مرگ بر شاه، مرگ بر شاه. ولی بعد از مرگ شاه، نمی دونستیم چی می‌خوایم، رهبران هم نمی‌دونستند». و «این نسل امروز دیگه به این فکر نمی‌کنه، به این ناسیونالیسم تنگ‌نظرانه‌ای که ما بهش فکر می‌کردیم،..اونها بیشتر به انسانیت فکر می‌کنند». گفت‌وگوی اختصاصی با علی کریمی از برنامه به عبارت دیگر.
12/14/202226 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

عبدالرحمن قاسملو؛ دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران

گفت‌وگو با عبدالرحمن قاسملو، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، یک ماه قبل از قتل او در ۲۲ تیرماه ۱۳۶۸خورشیدی در وین. بازماندگان آقای قاسملو و حزب او وزارت اطلاعات ایران را مسئول قتل او می‌دانند و دولت وقت اتریش را به مصلحت اندیشی و مماشات با دولت ایران متهم می کنند. یک ماه قبل از آن واقعه عنایت فانی که در حال ساخت فیلم مستندی برای یکی از کانال‌های تلویزیون بریتانیا بود با آقای قاسملو گفت‌وگو کرد که در آن دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران بر ایرانی بودن خود تاکید کرد: «ما خودمان را ایرانی می‌دانیم و به هیچ کسی، به هیچ ایرانی دیگه هم اجازه نمی‌دیم که خودش را از ما ایرانی‌تر بدونه» و همچنین «دقت اگر کرده باشید ما دمکراسی برای ایران را قبل از خودمختاری برای کردستان گذاشتیم». این برنامه به عبارت دیگر که یادآور آن گفت‌وگو است و پیشتر بمناسبت بیست و پنجمین سالگرد قتل این چهره محبوب کُرد در برنامه به عبارت دیگر پخش شده بود، این هفته بازپخش می‌شود. تاریخ پخش اول: ۲۰۱۴/۰۷/۱۵
12/6/202227 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

سرور دانش؛ معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در زمان سقوط نظام جمهوری یکی از مقامهای ارشد نظام پیشین در افغانستان بود که از فعالیت در یک حزب سیاسی، راه را به طرف وزارت باز کرده بود. سرور دانش که بعد از فرار از کابل کمتر اظهار نظر کرده در گفت‌وگو با جمال‌الدین موسوی در این برنامه به عبارت دیگر می‌گوید: «نظام جمهوریت، ارزش‌های قانون اساسی قریانی توافق دوحه شد، توافقی که هدف اصلی آن خروج امن نیروهای آمریکایی بود و نه صلح و ثبات در افغانستان». حالا او و جمعی از همفکرانش از تشکیل یک حزب سیاسی سخن می‌گویند که خواهان نظام فدرال در افغانستان است: «اکنون بهترین فرصت است که در باره فدرالیسم فکر شود ما اگر این را ...مطرح کردیم، به این دلیل است که شرایط تغییر کرده...» چرا فدرالیسم امروز مطرح می‌شود و آیا تصور یک نظام فدرال در شرایط حاضر افغانستان خوش خیالی نیست؟
11/29/202244 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

فریبا بلوچ، فعال حقوق بشر

چرا حکومت ایران نسبت به مردم بلوچستان خشن‌تر و در سرکوب اعتراض‌های آنها مصر و مصمم‌تر است، آنهم در حالیکه که مردم بلوچ بیش از مردم هرجای دیگر ایران بیشتر مورد تبعیض و محرومیت بوده و هستند. فریبا بلوچ که تا چند سال پیش در حوزهٔ حقوق بشری و حقوق زنان در بلوچستان فعال بوده و بتازگی به فعالیتش در خارج از کشور ادامه می‌دهد، با محرومیت‌های همه جانبه و تاریخیِ مردم بلوچستان زیسته و خود قربانی آنها بوده است: «دولت ایران به کل مردم ایران ظلم روا می‌داره ولی این تو بلوچستان بیشتر بوده، همیشه...» و «همه فکر می‌کنن بلوچستان خودش یک جای خیلی محرومه که هیچ منابع و امکاناتی نداره...ولی بلوچستان یک سرزمین واقعا غنی‌ایی هستش». فریبا بلوچ مهمان این هفته برنامه به عبارت دیگر است
11/23/202227 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

رامین جهانبگلو، استاد فلسفه

چرا نسل جدید ایران که عمدتا متولدان دههٔ هشتاد خورشیدی هستند از نسل‌های قبل از خود تا به این حد متفاوت‌اند؟ آیا جوانان فعال در جنبش اعتراضی اخیر می‌دانند دقیقا چه می‌خواهند و چطور به خواسته‌هایشان برسند؟ رامین جهانبگلو استاد فلسفه و مؤلف کتاب های متعدد در خصوص فلسفه و تحولات اجتماعی و مهمان این برنامه به عبارت دیگر معتقد است که متفاوت با جوانان فعال در انقلاب سال ۱۳۵۷ که معمولا هدف خود را چهارچوب‌های ایدئولوژیک می‌دیدند، نسل جدید: «‌ بیشتر با رسانه‌های اجتماعی و اینترنت سر و کار دارند و تونستن به یک نوعی با دنیای خارج از ایران وصل بشند و این دنیا بهشون یک نوع آزادی داده که تونسته یک نوع پرسشگری جدیدی را... بهمراه داشته بشه». و مسئله‌ حاکمیت جمهوری اسلامی امروز این است که «فکر می‌کنه با خشونت می‌تونه همه مسائل را حل کنه. با خشونت که شما نمی‌تونین ارزش‌های جدید بوجود بیارین در جامعه‌تون». رامین جهانبگلو این هفته در برنامه به عبارت دیگر
11/22/202227 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Irene Khan, UN Special Rapporteur on Freedom of Expression and Opinion

Irene Khan is an internationally recognised figure with a long history of defending the freedom of expression and opinion, gender equality and social justice. She was Amnesty International’s General Secretary for eight years. Just over two years ago, she was appointed UN Special Rapporteur on Freedom of Expression and Opinion. What has she been doing with regards to the violation of freedom of expression in Iran in the past two years and specifically what actions has she taken in response to the blatant and brutal violation of protesters ‘right to freedom of expressing in recent weeks? BBC Persian Enayat Fani speaks to Irene Khan in this programme.
11/10/202228 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

آیرین خان، گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل برای آزادی بیان و عقیده

آیرین خان، مهمان این هفته برنامه به عبارت دیگر که چندی است گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل متحد برای آزادی بیان و عقیده است، در دفاع از عملکرد خود در مورد ایران می‌گوید که در مورد نقض حقوق بشر در ایران جواب قانع‌کننده‌ای از دولت آن کشور دریافت نکرده: «دولت پاسخ میده و به نظرم این نکته‌ی مهمی‌یه. ... اما پاسخ‌های اونا معمولا در راستای قوانین کشوره و میگن کاری که انجام می‌دهند همسو با اون قوانینه و پاسخ من اینه که ایران به عنوان عضوی از سازمان ملل متحد به رعایت هنجارهای بین‌المللی حقوق بشرمتعهد شده و قوانین ایران هم باید با این هنجارهای جهانی همسو و هماهنگ بشه» و اضافه می‌کند «ما ناگزیریم که پیوسته اصرار بورزیم و فشار بیاریم. می‌دونید تجارتِ امید یعنی همین. من به خودم میگم «دلال امید». وضعیت حقوق بشر در ایران با آیرین خان این هفته در برنامه به عبارت دیگر.
11/9/202227 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

رضاشاه و آرمان‌های مشروطه‌ - محمد امینی، بخش دوم

چرا رضاشاه به آرمان ساختن دولت ملی مشروطه وفادار ماند ولی به آمال دیگر مشروطه‌خواهان-پایان دادن به خودکامگی- نه تنها ‌توجهی نکرد، بلکه خود به مستبدی خودکامه تبدیل شد؟ و آیا این خودکامگی روند مدرنیزاسیون ایران را کند کرد یا به آن سرعت بخشید؟ محمد امینی پژوهشگر تاریخ ایران که بتازگی درگذشت در گفت و گو با عنایت فانی باور داشت: «آدمی مانند رضاشاه که در فرهنگ مشروطه‌خواهی پرورش نیافته بود، با دمکراسی میانه‌ای نداشت...آدم بسیار با هوشی بود...ایران‌دوست بود و می‌خواست ایران پیشرفت پیدا بکنه اما زیر سایه چکمه‌های او». بازپخش بخش دوم گفت و گو با محمد امینی به مناسبت در گذشت او در برنامه به عبارت دیگر این هفته
11/2/202226 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه دولت پیشین افغانستان

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه دولت پیشین افغانستان که بتازگی یک جریان سیاسی بنام حرکت ملی صلح و عدالت تشکیل داده معتقد است که حکومت طالبان مشروعیت ندارد ولی جنگ هم راه حل نیست. در یک مصاحبه اختصاصی با جمال‌الدین موسوی او هم برنامه‌های خود در آینده را تشریح کرد، و هم از ناگفته‌های سقوط نظام قبلی افغانستان پرده برداشت و گفت که فرار اشرف غنی رییس‌جمهوری وقت برنامه‌ریزی شده بود، چون از قبل پاسپورت خود را که او هنوز در اختیار دارد، مطالبه کرد. راز سقوط آن نظام به نظر او فساد، اختلاف و خودخواهی بوده: « خود را هم در جمع بزرگان دولتی و سیاسی افغانستان ...شمردم و گفتم اولین کسی خواهد بودم که آماده‌ام برای حساب‌دهی». گفت‌و‌گوی اختصاصی محمد حنیف اتمر با جمال‌الدین موسوی در این برنامه به عبارت دیگر.
11/1/202250 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

ظهور رضاشاه: نقطه عطفی در توسعه مدنی یا ترمزی برای آزادی‌خواهی؟ محمد امینی، بخش اول

این هفته در برنامه به عبارت دیگر بازپخش بخش اول گفت‌وگو با محمد امینی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران و نویسندهٔ چندین کتاب از جمله فدائیان اسلام و سودای حکومت دینی، سوداگری با تاریخ و کتاب های تاریخی دیگر که بتازگی درگذشت. این مورخ پرکار سال گذشته در یک گفت‌وگوی دو قسمتی با عنایت فانی به سوالات متعدد در مورد دوران پهلوی اول پاسخ داد. از جمله در مورد اینکه آیا ظهور رضاشاه نقطه عطفی در توسعه مدنی ایران بود یا عاملی بازدارنده در مقابل آزادی‌خواهی مشروطه‌طلبان؟ و چرا اندیشه جمهوری‌خواهی در آن دوران عمری کوتاه داشت و به خودکامگی منجر شد: «برای انجام این پروژه‌های مدرن‌سازی به یک سرپرستی جدی نیازمند بودیم و این سرپرستی قدرتمند را دولت رضاشاه بوجود آورد» و «این جمهوری که در آن هنگام در ایران مطرح شد در برابر دمکراسی بود، یعنی جمهوری دمکراتیک نبود».
10/26/202225 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

پل کومور، مدیر مرکز تحقیقاتی انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه صنعتی بولدر آمریکا

پل کومور، استاد دانشگاه صنعتی بولدر در آمریکا، متخصص تغییرات اقلیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر، و یکی از اعضای مهم تیم تحقیقات اقلیمی در آمریکا که برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ شد، معتقد است برای بهبود شرایط محیط زیست بهتر است بجای سرزنش و توصیه نخور و نپوش و نرو به مردم، سیاست‌گذاری و الگوی مصرف به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های جدید برود که هم مقرون به صرفه باشند و هم به کنترل تغییرات اقلیمی کمک کنند: « آگاهی مردم همیشه کارسازه. اما دیدگاه شخصی من اینه که اگه تغییرات اقلیمی رو به افراد، به مصرف‌کننده‌ها، به عنوان چیزی مطرح کنید که باید کاهش بدهند، باید برای برای اون کیفیت زندگی خودشون رو پایین بیارند؛ از چیزهایی چشم پوشی کنند و کارهایی رو که می‌خواهند انجام بدند، ندند، و به هدف‌هاشون نرسند اون وقت این تغییرات هیچ وقت صورت نمی‌گیره». پل کومور در گفت‌و‌گوی اختصاصی با امیر پیام در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
10/18/202227 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

یحیی بیضاست؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر امور افغانستان

هفته گذشته در یک عملیات انتحاری در یک مرکز فرهنگی، ۵۳ نفر که اکثر آنها نوجوان بودند، کشته شدند. کسانی که در این حادثه جان باختند هزاره و شیعه بودند. این رویداد تلخ سال‌هاست تکرار می‌شود و به نظر می‌رسد متوقف نمی‌شود. یحیی بیضا، استاد دانشگاه و پژوهشگر در مؤسسۀ مطالعات اسماعیلی در لندن و عضو شورای آکادمیک دانشنامه هزاره، می‌گوید «دلایل این نسل کشی را باید در سابقه تاریخی فرهنگی و مذهبی افغانستان جستجو کرد ... و طالبان در سال‌های‌گذشته در کشتار هزاران نفر از مردم هزاره‌ نقش داشتند... طالبان ادعا می‌کنند کنترل صد در صدی کشور را دست دارد و برای اینکه اعتماد مردم هزاره را جلب کنند، در نخستین گام باید اعتراف کنند در گذشته اشتباه کرده‌اند و خودشان را به امنیت این قوم متعهد نشان بدهند...». مهمان برنامه به عبارت دیگر در این برنامه، دلایل قربانی شدن قوم هزاره در افغانستان را پاسخ می‌دهد. یحیی بیضا مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
10/11/202224 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

امید نوری‌پور؛ نماینده پارلمان و از رهبران حزب سبز آلمان

امید نوری‌پور، نماینده ایرانی‌تبار بوندس‌تگ، پارلمان و یکی از دو رهبرحزب سبز آلمان، اولین سیاستمدار رده بالا در آلمان بود که با پیامی در شبکه‌های اجتماعی حمایت خود را از تظاهرکنندگان و زنان ایرانی بعد از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اعلام کرد: «من نماینده مردم آلمان هستم در پارلمان این کشور، از طرف دیگه وظیفه ماست که صدای مردم ایران باشیم، اونجایی که صداشون شنیده نمیشه» و «وقتشه که به مردم دنیا بگیم، مخصوصا به مردم ایران بگیم که ما می‌دونیم که آزادی در ایران فقط وقتی وجود خواهد داشت که زنان به حقوق خودشون برسند و بدون اینکه زنان به حقوق خودشون برسند هیچ وقت حقوق بشر در ایران وجود نخواهد داشت». ولی آیا حمایت کافی است و‌ چه راه‌های عملی برای کمک به این مبارزات برای کشورهای اروپائی وجود دارد؟ امید نوری‌پور مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
10/5/202225 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

منصوره شجاعی، پژوهشگر و فعال حقوق زنان

چرا و چگونه و مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به تظاهراتی همه‌گیر و اعتراضی عمومی با مرکزیت زنان در ایران و بعد در سراسر جهان تبدیل شد؟ به جنبشی که به گفته بسیاری از کنشگران و پژوهشگران در نوع خود نادر است؟ به باور منصوره شجاعی، پژوهشگر و فعال حقوق زنان این جنبش یک شبه شکل نگرفته، بلکه ریشه در تاریخی بیش از یک سده دارد: ‌«این اولین انقلاب زنانه، نه تنها در ایران، بلکه در جهانه، این بواسطه زنانه شدن ساختار اجتماعی ایران بوده. این حاصل تلاش زنانیه که در...جغرافیایی به گستردگی از اتاق خواب تا خیابان تلاش کردن» و «این متفاوته از یک جریان سیاسی، از یک جنبش ایدئولوژیک، از یک جنبش اقتدارگرا...بواسطه اینکه جنبش زنان درهای ورودیش همیشه باز بوده، ایده‌های جوان توش اومده». منصوره شجاعی و جنبش زنان ایران در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
9/28/202227 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

علیرضا زرگر، مدیر و بنیان‌گذار جایزه ادبی مهرگان

یکی از دیرپاترین جوایز ادبی بعد از انقلاب اسلامی که از طرف بخش خصوصی پایه‌گذاری شده، جایزهٔ ادبی مهرگان است، نهادی که در سال ۱۳۷۷ ایجاد شد و به مرور به عرصه‌های علم و محیط زیست هم گسترش یافت. بنیانگذار و مدیر جایزهٔ مهرگان ادبی، علیرضا زرگر، با پیشنه‌ای طولانی در تولیدات فرهنگی ونشر باور دارد که تشویق می تواند در فضای فعلی کمک به تولیدات ادبی بهتر وفعالیت‌های اجتماعی موثرتر بین طیف جوان شود: "ما تصممیم گرفته‌ایم که در ایران بمانیم، چراغمان در این خانه می‌سوزد. این جوانانی که من می بینم...روزنه‌های امید اونها، روزنه‌های قدرشناسی از اونها نباید بسته بشه". علیرضا زرگر مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
9/21/202227 minutes
Episode Artwork

نازیلا قانع، استاد حقوق‌ و گزارشگر ویژه سازمان ملل برای آزادی دین و عقیده

در تیرماه امسال، شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، نازیلا قانع، حقوق‌دان و استاد حقوق‌بشر در دانشگاه آکسفورد بریتانیا را که در حوزه آزادی دین و حقوق بشر تجربهٔ بیست و پنج ساله دارد، بعنوان گزارشگر ویژه خود برای آزادی دین و عقیده برگزید. وظیفهٔ این‌ گزارشگر تحقیق در مورد رعایت یا عدم ‌رعایت استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر در ۱۹۳ کشور حوزهٔ ماموریت او و تعیین این مسئله است که آیا این کشورها به این استانداردها در خصوص آزادی دین و عقیده پایبندند یا نه:‌ «یک نقص‌هایی هست که خود دولت این را به دوش می‌گیره و خودش این را به پیش می‌بره... بعد نقص‌هایی هست که ما در جامعه می‌بینیم بخاطر تعصب بین مردم و گروهها...در ایران متاسفانه قسمت اول را مشاهده می‌کنیم». آیا این گزارشگر ایرانی‌الاصل می‌تواند تغییری در شرایط اقلیت‌های دینی و قومی ایران ایجاد کند؟ نازیلا قانع مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
9/14/202227 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

عباس معروفی، نویسنده

عباس معروفی، نویسندۀ شناخته‌شده ایرانی و خالق رمان معروف سمفونی مردگان و چند کتاب پرفروش دیگر، هفته پیش پنجشنبه ده شهریور ۱۴۰۱در آلمان درگذشت. او در دبیرستان رشته ریاضی خواند اگرچه از جوانی به ادبیات علاقه زیادی داشت. بعداً برخلاف انتظار خانواده‌اش کسب و کار پدر را پیشه نکرد و به دانشکده هنرهای دراماتیک رفت. بعد از شروع به نوشتن وقتی در سال ۱۳۵۸ یکی از داستان‌هایش را به یک نویسنده‌ معروف نشان داد، نویسنده به او گفت: تو نویسنده نمی‌شوی، برو لحاف دوز شو. عباس معروفی ولی از پا ننشست و ده سال بعد رمانی منتشر کرد که همه را به تعجب واداشت. معروفی بعد از انتشار مجله گردون و توقیف آن در اواسط دهه هفتاد خورشیدی به آلمان مهاجرت کرد و نهایتا در برلین یک مرکز نشر و فروش کتاب به نامه خانه هنر و ادبیات هدایت پابه‌گذاری و کتابهای زیادی از نویسندگان خارج از کشور منتشر کرد. در کنار آن عباس معروفی تا پیش از مرگش همچنان پرکار به نوشتن ادامه داد. عنایت فانی از برنامه به عبارت دیگر بی بی سی در سال ۱۳۸۸ گفت و گویی با او داشت که این هفته بمناسبت درگذشت او بازپخش می‌شود.
9/7/202225 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

مصطفی هجری، رئیس کل اجرایی حزب دمکرات کردستان ایران

بیش از هفت دهه است که حزب دمکرات کردستان ایران با شعار دمکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان به میدان آمده. این حزب اما بعد از دهه‌ها درگیری با جمهوری اسلامی ایران، در چند سال اخیر خواهان تحقق حقوق کردها در چهارچوب ایرانی دمکراتیک و فدرال است. مصطفی هجری، رئیس کل اجرایی این حزب می‌گوید: « ما خواهان جدایی نیستیم، سالهاست مبارزه می‌کنیم برای تشکیل یک حکومت دمکراتیک سکولار فدرالی در داخل ایران». در اندیشه‌ها و نظرات این حزب اما همیشه وحدت وجود نداشته و گاه منجر به جدایی و انشعاب شده است؛ آخرین بار نزدیک به دو دهه پیش که بتازگی منجر به وحدت دوباره شد: «در طول این بیشتر از سه دهه انشعاباتی در حزب دمکرات کردستان ایران بوجود آمده. بجز اولین انشعاب، بقیه هیچکدامشان مبنای فکری، تشکیلاتی و سیاسی نداشتند، بلکه بیشتر در اثر تفاوت در رفتارها و تعامل با یکدیگر بوده». چرا پس از بیشتر ازهفت دهه مبارزه، حزب دمکرات کردستان ایران نتوانسته به اهدافش دست یابد؟ چرا این حزب انشعاب کرد و چرا دوباره دو بخش حزب آشتی کردند؟ این سوال‌ها و سوالات بیشتر از مصطفی هجری در یک گفت‌وگوی اختصاصی پیش از ادغام دوباره دو بخش انشعابی حزب در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/30/202226 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

جان سوپکو؛ بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان

همزمان با سالگرد خروج شتابزده و پرهرج ومرج آمریکا از افغانستان انتقادها از دولت جو بایدن افزایش یافته است. به گفته جان سوپکو، بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، تصمیم به خروج نظامیان و پیمانکاران آمریکایی دلیل اصلی فروپاشی نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان است: « یکی ازعوامل اصلی، از دست رفتن روحیه‌ نظامیان بود؛ یعنی فروپاشی روحیه‌ نیروهای حافظ امنیت ملی افغانستان از جمله پلیس و ارتش. این فروپاشی روحیه به طور مستقیم مربوط بود به توافقی که با طالبان امضا شد و نحوه‌ به اشتراک گذاشتن اطلاعات با دولت اشرف غنی». و « یک نفر گفت که مشکل عمده این است که افرادی از بیرون از افغانستان سعی دارند به افغان‌ها بگویند که چه باید بکنند... شاید این حرف درست است و مشکل همین است». آیا افغانستان به دوران قبل از یازدهم سپتامبر باز می‌گردد؟ جان سوپکو در گفت‌و‌گو با داود قاری‌زاده در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/24/202223 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

امرالله صالح؛ معاون پیشین رئیس جمهوری افغانستان

امرالله صالح، معاون پیشین رئیس جمهوری افغانستان و یکی از چهره‌های اصلی جبهه‌ مقاومت ملی، یک سال بعد از استیلای دوباره حاکمیت طالبان بر افغانستان، آمریکا را به دورویی متهم و مقصر اصلی بازگشت طالبان به قدرت می‌داند: « من برای خودم سهم عمده‌ای از مسئولیت رو می‌پذیرم؛ ...اما اگه تصویر بزرگتر رو در نظر بگیریم آمریکایی‌ها زیر لوای فرآیند صلح به دنبال تغییر حکومت بودند...» و « واشنگتن برخلاف حرف خودش بین تروریست‌ها تمایز قائله و به تروریست خوب و بد باور داره ... اونا الان اجازه میدن که ده نفر در کابینه‌ طالبان که برای سرشون جایزه تعیین شده آزادانه بگردند و بعد می‌آیند و گزینشی یک تروریست را می‌کشند». آیا در شرایط پیچیده امروز که افغان‌ها به قحطی و گرسنگی دچارند، مقاومت داخلی ممکن است؟ امرالله صالح در گفت‌و‌گو با استیون سکر از بخش جهانی بی‌بی‌سی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/15/202224 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

فاتح بیرول؛ رئیس آژانس بین‌المللی انرژی

یکی از پیامدهای جنگ اوکراین بحران انرژی است که چشم‌انداز آن در زمستان آینده از حالا لرزه بر تن اروپایی‌ها انداخته است. اما بجز این حتی با این که تغییرات اقلیمی نیاز به کربن‌زدایی را بیشتر از همیشه کرده، جهان همچنان به سوخت‌های فسیلی متکی است. فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی در گفت و گو با استیون سَکِر، مجری برنامه برنامهٔ هارد تاک بخش جهانی بی بی سی افق انرژی در زمستان آینده را روشن نمی‌بیند: « اگه نتونیم مصرف رو به حد قابل توجهی کاهش بدیم، من احتمال سهمیه‌بندی جدی در اقتصادهای اروپا رو در زمستان آینده منتفی نمی‌دونم». با وجود این در لابلای این هراس و نا امیدی،‌ او امیدوار است و می‌گوید در آینده انرژی‌های سبز در همه جهان میدان‌دار خواهند بود: « در سال 2019 ... فقط دو درصد از کل خودروهایی که در جهان به فروش می‌رسید خودروی برقی بود. .. امروز در سال 2022... نزدیک به 15 درصد کل خودروهایی که فروخته میشه برقی هستند ... نیمی از این اتومبیل‌های برقی در چین به فروش می‌رسند.» ترجمه این گفت‌و‌گو در به عبارت دیگر این هفته
8/10/202224 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

مهران مصطفوی؛ استاد دانشگاه و معاون مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه

مذاکرات اتمی ایران با کشورهای غربی ماه‌هاست در بن‌بست قراردارد و این کشورها در هفته‌های اخیرهشدار داده‌اند که فرصتی برای به دست آمدن توافق با ایران در مذاکرات هسته ای باقی نمانده ولی سرنوشت یک توافق همچنان در ابهام قرار دارد. مهمان این برنامه به عبارت دیگر، مهران مصطفوی استاد فیزیک و شیمی در دانشگاه پاریس جنوبی و معاون مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه و فعال سیاسی‌ می‌گوید ایران باید برنامهٔ غنی سازی اورانیوم خود را بکلی کنار بگذارد:‌ « اورانیم اگر غنی بشه فقط به دو کار میاد، یکی برای سوخت رآکتور یا سوخت کشتی‌های بسیار بزرگ یا به درد ساختن بمب می‌خوره. غنی‌سازی اورانیم هیج نقشی نه در کشاورزی داره، نه در پزشکی داره و در هیچ امر دیگه‌ای نقش نداره» . مهران مصطفوی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/3/202226 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

لطفعلی خنجی؛ مترجم و مجری پیشین رادیوی بی‌بی‌سی

لطفعلی خنجی در زمینهٔ ترجمهٔ شعر فارسی به انگلیسی پژوهشگر و مترجم برجسته‌ایست. منتخب اشعار و رباعیات اسماعیل خویی، دو منتخب اشعار شاداب وجدی و کتاب‌های دیگر از جمله ترجمه کتاب اوریانتالیسم ادوارد سعید به فارسی از آثار منتشر شدهٔ اوست: « می‌تونم بگم که ترجمه شعر برای من از ترجمه نثر آسون‌تره شاید به این علت که شما می‌تونید یک مقدار...ذوق شخصی‌تون را بکار بگیرین». اما آنچه بیش از همه اینها لطفعلی خنجی را برای سال‌ها محبوب خانه‌های بسیاری از فارسی‌زبانان کرده بود، صدای گیرا و صمیمی او بود که به شیوهٔ طنزآمیز خاص خود به نامه‌های شنوندگان رادیوی بی‌بی‌سی فارسی پاسخ می‌داد: «شنوندگان افغان علاقه زیادی به این برنامه داشتند...خودم هم علتش را نمی‌دونم». زمانی دکتر مجتهدی، مدیر دبیرستان البرز تهران او را خدای ریاضی نامیده بود اما او چگونه سر از رادیوی بی‌بی‌سی در آورد؟ لطفعلی خنجی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
7/27/202227 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

منوچهر محمدی؛ فعال دانشجویی سابق و از متهمان پرونده کوی دانشگاه

هجدهم تیرماه سال ۱۳۷۸ خورشیدی، نه تنها از نظر گسترده‌گی و نگاه دمکراسی‌خواهانه نقطهٔ عطفی در تاریخ اخیر حرکت‌های دانشجویی ایران شمرده می‌شود بلکه از نظر میزان خشونتی که حاکمیت در مقابل آن از خود نشان داد هم برجسته است. دو فعال دانشجویی که در جریان این اعتراض‌ها به عنوان رهبران این حرکت بازداشت شدند و بعدا در جریان محاکمات برایشان به عنوان متهمان ردیف اول پانزده سال زندان و اعدام تقاضا شد، منوچهر محمدی و برادرش اکبر محمدی بودند. منوچهر محمدی در این برنامهٔ به عبارت دیگر که ویژهٔ سالگرد این واقعه است می‌گوید: «این را ما راه نینداختیم، شرایط زمانی راه انداخت...ما در همون موقع پیش‌بینی می‌کردیم که خاتمی ره به جایی نخواهد برد» و «همیشه دانشگاه یک یا چند پله جلوتر از مردم حرکت می‌کنه. لذا اونجا ثقل تصمیم‌سازی ویژه هست». گفت و گو با منوچهر محمدی، بیست و سه سال بعد از واقعه هجدهم تیر در این برنامه به عبارت دیگر.
7/20/202227 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

آینده ایران و جنبش مدنی آن؛ حمید آصفی

حمید آصفی ، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی – اجتماعی معتقد است جامعهٔ مدنی ایران قوی و پیشرفته است و وارد مرحلهٔ جنبشی شده و علت اینکه هنوز متحد و منسجم نیست، آنست که رهبران و نخبگان درخور خود را نیافته: "مهمترین مسئله تولید روشنفکران گفتمان‌سازه، و روشنفکران مروج. روشنفکران مروج شاید خیلی مهمتر باشند از روشنفکران گفتمان‌ساز". به نظراو جامعۀ کنونی ایران معطل هیچکس نمی‌ماند و رهبران خاص خود را می‌آفریند: بنظر می‌رسه ما مدل انقلاب مشروطه که ترکیبی از فعالان کارگری، ترکیبی از واعظان، ترکیبی از منورالفکرهای غریی.....، سوسیال‌دمکرات‌ها، همه اینها دست به دست دادن و انقلاب مشروطه را ساختند. در آینده ایران، ما یک رهبری جبهه‌ای خواهیم داشت». آینده ایران و جنبش مدنی آن در گفت‌وگو با حمید آصفی این هفته در برنامه به عبارت دیگر.
7/13/202227 minutes, 1 second
Episode Artwork

رازهای ناگفته سقوط نظام جمهوری در افغانستان؛ احمد ضیا سراج

چطور یک گروه جهادی ضد غرب نظام جمهوری را در افغانستان به زیر کشید و شکستی خفت بار را به ابرقدرتی مثل آمریکا و متحدانش تحمیل کرد؟ احمد ضیا سراج، رئیس امنیت ملی، نهاد استخباراتی و اطلاعاتی افغانستان در زمان سقوط کابل می‌گوید: «می‌فهمیدیم که جنگ در کابل، یک جنگ خونین خواهد بود و در این جنگ برنده هیچکس نیست (خصوصا) با وحشتی که طالبان از خود نشان داده بودند... این (جنگ) به مردم کابل فاجعه‌ای بیشتر از آنکه امروز دارند، می‌بود». احمد ضیا سراج می گوید که گروههای پیکار جو منطقه را بیشتر از این ناامن خواهند کرد و می گوید که از مقاومت احمد مسعود حمایت می کند. او همچنین ادعای مفقود شدن دهها میلیون دلار در امینت ملی افغانستان در روزهای سقوط نظام را رد می کند. رازهای ناگفته سقوط نظام مورد حمایت آمریکا از زبان احمد ضیا سراج در یک مصاحبه اختصاصی از برنامه به عبارت دیگر.
6/29/202255 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

مهرداد وهابی؛ انفال، اقتصاد اسلامی ریشه‌ها و تضادها

مهرداد وهابی استاد اقتصاد در دانشگاه سوربن شمالی پاریس معتقد است که اقتصاد ایران، اقتصادی است اسلامی برمبنای برداشت شیعه از انفال- که با برداشت اهل سنت که آن را متعلق به حکومت اسلامی و به تبع آن متعلق به عموم مسلمین می‌داند، متفاوت است: «نظر شیعه این هست که انفال...عبارت از مالکیت انحصاری نبی و در غیابش امام و در غیاب امام ولی‌فقیه (است) که مالکیت همه اموال عمومی بدون مالک را صاحب میشه». او روند مالکیت انفال پس انقلاب را این طور تصویر می‌کند: «درابتدای انقلاب...انفال محدود می‌شد به مصادره‌هایی که از بنیاد پهلوی و ۵۳ نفر صاحب صنعت شد...۱۹۸۹ انفال باز گسترش پیدا می‌کنه و ...تمام اموال رها شده در جنگ و اموال دیگر کسانی که بصورت مشروع بدست نیامده، زیر نظر ستاد قرار می‌گیره، زیر نظر شخص امام». اقتصاد ایران در دسته‌بندی مکتب‌های اقتصادی کجا قرار می‌گیرد؟ ریشه‌ها، تضادها و ناکارآمدی‌های اقتصاد ایران از نگاه مهرداد وهابی در این برنامه به عبارت دیگر.
6/22/202230 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

محمد توکلی طرقی: استاد تاريخ و تمدن‌های خاورمیانه و خاورنزدیک

محمد توکلی طرقی، استاد تاریخ و تمدن‌های خاور میانه و خاور نزدیک در دانشگاه تورنتوی کانادا معتقد است که خوانش ما از تاریخ در پرتو پرسش‌های اکنون‌مان شکل می‌گیرد و می‌گوید: «در شناخت تاریخ ایران معمولا من پی بردم که روایت‌هایی که ما از گذشته داریم، اینها روایت‌هایی هستند که حاصل یک نوع فعالیت‌های سیاسی...یک نوع ایدئولوژی و نگرش خاصی بوده...و بعداز مدتی این نگرش‌های سیاسی تبدیل میشن به روایت‌های تاریخی». گفت‌و‌گوی عنایت فانی با محمد توکلی طرقی در مورد تاریخ و تجدد در ایران در این برنامه به عبارت دیگر.
6/15/202226 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

ناصر مهاجر، مورخ و نویسنده کتاب 'صداهایی از یک کشتار'

ناصر مهاجر که چندین دهه از عمر خود را صرف پژوهش در مورد زندان و اعدام بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران کرده و چندین کتاب در این باره نوشته که آخرین آن 'صداهایی از یک کشتار' است، می‌گوید: 'اينكه چرا یک بخش بزرگی از کار خودم را درباره زندان کردم، این بودش که من گمان دارم که یکی از گره‌گاههایی که انقلاب ایران را باعث شد که به این مسیر بیفته، مسئله حقوق بشر بود یا بی توجهی به مسئله حقوق بشر در ایران بود'. اعدام‌های گسترده دهه شصت و مسئله حقوق بشر در ایران در گفت و گو با ناصر مهاجر در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
6/15/202226 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

حیدر العبادی، نخست‌وزیر پیشین عراق

حیدر العبادی در دوران دشوار و تاریکی نخست‌وزیر عراق شد که داعش بر بخش بزرگی از غرب عراق مستولی شده بود. در آن دوران که کمتر کسی حاضر به قبول وظیفه دشوارنخست‌وزیری بود، او این وظیفه خطیر را به عهده گرفت و طی سال های بحرانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ توانست دولت اسلامی را از مناطق اشغالی عراق بیرون براند، آن هم در زمانی که به گفته او فساد کشور را فرا گرفته و ارتش عراق نه تنها توانایی مواجهه با دشمن را از دست داده بود، بلکه ‌انگیزه‌ای برای مبارزه نداشت: «من پیوسته از رزمنده‌هایی که از جنگ گریختند و نجنگیدند می‌شنوم. ازشون می‌‌پرسم چرا فرار کردید؟ چرا مقاومت نکردید؟ چرا نجنگیدید؟ جواب می‌دهند: «آقای عزیز، ما چطور می‌تونیم جونمون رو برای فرمانده‌هایی فدا کنیم که فاسدند؟». گفت‌و‌گوی عنایت فانی با حیدر العبادی در پی انتشار کتابش: «پیروزی غیرممکن: چگونه عراق دولت اسلامی را شکست داد» در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
5/31/202227 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

حمدالله محب؛ مشاور امنیت ملی اشرف غنی

اگرچه نام حمدالله محب، مشاور امنیت ملی اشرف غنی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان به خاطر نقشش در فرار نفر اول حکومت و افتادن کشور به دست طالبان، بیش از نام هر مقام دیگری بر سر زبانها بوده است، ولی او در گفت‌و‌گو با برنامه به عبارت دیگر بی بی سی بر درستی این راه از «بین چندین گزینه یکی از دیگری بدتر» تاکید می‌کند: «وقتی فهمیدیم که دیگر نظام سقوط می‌کند...همین یگانه راهی بود که بتواند بعضی بزرگان را نجات بدهد و مردم افغانستان هم دیگر زجر نبیند و تاسیسات افغانستان هم به باد نشود». این مقام امنیتی پیشین که می‌گوید این روزها هیچگونه ارتباطی با جبهه‌های شکل‌گرفته مقاومت علیه طالبان ندارد، معتقد است: «افغانستان به یک طرح دائمی، به یک راه حل طولانی‌تر ضرورت دارد. ضرورت این است که ما اول این طرح را ترسیم کنیم». حمدالله محب در گفت‌وگو با جمال‌الدین موسوی در این برنامه به عبارت دیگر
5/24/202230 minutes, 1 second
Episode Artwork

هاله افشار، استاد دانشگاه و عضو مجلس اعیان بریتانیا

بارونس هاله افشار، استاد رشته علوم سیاسی در دانشگاه یورک و تنها عضو زن ایرانی‌الاصل مجلس اعیان بریتانیا روز پنجشنبه، بیست و دوم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ خورشیدی درگذشت. دکتر هاله افشار در کنار تدریس، در عرصه اجتماعی هم فعال و از بنیانگذاران شبکه زنان مسلمان در بریتانیا بود، شبکه‌ای که برای همزیستی و بهزیستی زنان مسلمان فعالیت می‌کرد: «بسیاری هستند در انگلستان که خودشون را یا طرف مسلمانها می‌شناسند یا طرف غیرمسلمانها. در صورتیکه ما یک گروهی هستیم...به اسم گروه زنان مسلمان که ما هم مسلمان هستیم و هم خودمون را بعنوان افراد این مملکت می‌شناسیم که در نتیجه این دو هویت را داریم و می‌تونیم با دو طرف صحبت کنیم». کسری ناجی در سال ۱۳۸۸ در باره زندگی دکتر هاله افشار فیلمی تهیه کرد که به مناسبت درگذشت او این هفته بجای برنامه به عبارت دیگر پخش می‌شود.
5/17/202224 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

نظیف شهرانی؛ استاد مردم شناسی و پژوهشگر اقوام افغانستان

چرا افغانستان حتی بعد از چهل سال جنگ و خونریزی، با وجود همه کوشش‌های داخلی و خارجی به آرامش نمی‌رسد؟‌ پروفسور نظیف شهرانی که سالهاست استاد مردم‌شناسی در دانشگاه ایندیانا در آمریکاست در خصوص تضادها و تنش‌های قومی در افغانستان تحقیقات زیادی کرده و در این مورد چندین کتاب، مقاله و نوشته دارد. به نظر او ریشهٔ این ناکامی‌ها در کجاست؟ از نگاه مردم شناسی چه توضیح و توجیهی می توان در باره این اختلافات بی‌پایان ارائه کرد؟ این مسئله و مسائل دیگر موضوع گفت و گوی عنایت فانی با نظیف شهرانی در این برنامه به عبارت دیگراست.
5/10/202226 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

محمدعلی بهبودی؛ بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای آلمان

محمدعلی بهبودی، مهمان این برنامه به عبارت دیگر هم به تئاتر و ورزش علاقه‌مند بود و هم رشته برق خوانده بود. بعد از انقلاب او به گروه تئاتر آناهیتا به رهبری مصطفی اسکویی پیوست. در اوایل مهاجرت به آلمان در دهه شصت خورشیدی اما ورزش و مهندسی را کنار گذاشت و کار در تئاتر را بطور جدی در گروه‌های ایرانی شروع کرد ولی بعدا پایش به تئاترهای آلمانی باز شد: « (من) موفق به دریافت دیپلم بازیگری در آلمان شدم و بعد با ورود به عرصه حرفه‌ای تئاتر آلمان...اولین قرارداد حرفه‌ای خودم را بستم». فعالیت بازیگری و کارگردانی بهبودی اما به تئاتر محدود نماند و پایش به تلویزیون هم باز شد: «من موفق به بازی در سریال Tatort، یعنی محل جنایت شدم که یکی از معروف‌ترین سریال‌های پلیسی تلویزیون آلمان هست و نقش بزرگی هم داشتم». حالا بعد از گذشت سه دهه او یکی از چهره‌های شناخته شده در صحنه تئاتر، تلویزیون و فیلم در آلمان است.
5/4/202226 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

باقر محسنی؛ فعال سیاسی و مدنی افغانستان

باقر محسنی فعال سیاسی و مدنی افغانستان که چندی پیش توسط نیروهای طالبان بازداشت و بعد از چند روز آزاد شد اما امکان حضور در رسانه‌های داخلی را نیافت، از برخورد با او چه با تهدید و چه با زبان نرم در بازداشت می‌گوید: «تلاش این بود که این کاری را که انجام دادیم، این صحبت‌هایی را که انجام دادیم یک طوری تعدیل شود...شما بیایید بازوی عمارت شوید و مشترکا کار کنیم». آیا حکومت طالبان می‌خواهد نشان دهد که فعالیت‌های سیاسی و مدنی خارج از برداشت خود از شریعت را تحمل نمی‌کند و به دنبال سیاست مشت آهنین و بستن دهانهاست؟ باقر محسنی اما امیدوار است که بعد از خروج نیروهای خارجی طالبان از این فرصت برای انتخابات آزاد و شرکت‌دادن نیروهای مختلف در سیاست استفاده کنند: «امروز سلطه، سلطه طالب‌هاست، طالب‌ها می‌توانند با امانت‌داری و صداقتی که احیانا داشته باشند، انتخابات برگزار کنند». باقر محسنی در گفت‌وگو با جمال‌الدین موسوی در برنامه به عبارت دیگر.
4/27/202227 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

رویا حکاکیان؛ نویسنده، شاعر و ژورنالیست

رویا حکاکیان، نویسنده، شاعر و ژورنالیست ایرانی-آمریکایی است که آثارش توجه زیادی را به خود جلب کرده و برایش جوایزی به ارمغان آورده است. او که در خانواده‌ای یهودی-ایرانی متولد شده می‌گوید یهودی و ایرانی بودن هرگز برایش یک معضل هویتی نبوده: «این فقط برای کسانیه که خارج از جامعه یهود، یعنی با جامعه یهودی-ایرانی آشنایی ندارند، مسئله است». این نویسنده ایرانی در اوایل انقلاب ایران مثل بسیاری دیگر از نوجوانان شیفته انقلاب شد و آنرا عشق بزرگ خود خواند، اما بعدها سرخورده شد و مهاجرت کرد. او که در کتاب «سفر به سرزمین نه» خاطرات خود از انقلاب ایران را بازگو کرده، می‌گوید بعد از آن تصمیم گرفت در کتاب «آدمکشان قصر فیروزه» ماجرای قتل میکونوس در برلین را به تصویر بکشد: « گفتند چی می‌خوای بنویسی؟ و من گفتم می‌خوام قصه میکونوس را بنویسم، گفتند این که به تو ربطی نداره و من گفتم که نه این اتفاقا قصه ماست». گفت و گوی عنایت فانی با رویا حکاکیان در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
4/19/202231 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

نرگس اسکندری گرونبرگ؛ شهردار فرانکفورت

دکتر نرگس اسکندری گرونبرگ، شهردار فرانکفورت و مهمان این هفته برنامه به عبارت دیگر راه درازی را از زندان اوین در تهران تا ساختمان شهرداری فرانکفورت پیموده است. او که اولین زن خارجی است که بعنوان شهردار یک شهر آلمان انتخاب شده، دکترای روانشناسی دارد و سالها با تخصص خود یار و یاور پناهندگان و مهاجرانی بوده که زیر بار فشارهای ناشی از تغییر اجباری محیط زندگی خود بوده‌اند: «هیچ مردی، هیچ زنی، هیچ بچه‌ای داوطلبانه کشورش را ترک نمی‌کنه بره کشور دیگری». او که عضو حزب سبز آلمان و طرفدار حفاظت از محیط‌ زیست است می‌خواهد با همه توان بعنوان شهردار هم راه خود را برای بهسازی محیط زیست طبیعی و انسانی در کنار هم ادامه دهد: «محیط زیست برای طبیعت و محیط زیست برای فضای انسانی و آزادی».
4/12/202227 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

جان قزوینیان، مورخ و پژوهشگر روابط ایران و آمریکا

جان قزوینیان، مورخ و پژوهشگر روابط ایران و آمریکا و نویسنده کتاب 'آمریکا و ایران؛ یک تاریخ' می‌گوید: 'در اون زمان [در میانه سده ۱۹] هم در آمریکا و هم در ایران احساسات ضد انگلیسی بسیار زیادی وجود داشت و راستش را بخواهید چیزی که در آغاز ایران و آمریکا را هم‌بسته کرد، بیزاری مشترکشون از بریتانیا بود' و 'اولین اختلاف میان ایران و آمریکا بر سر این بود که ایران می‌خواست آمریکا بیشتر در امور ایران مشارکت کنه و آمریکا می‌خواست مشارکت کمتری داشته باشه، این باور نکردنیه'. جان قزوینیان مهمان این برنامه به عبارت دیگر، ناگفته‌های جالبی از دوستی تا دشمنی آشتی‌ناپذیر بین دو کشور دارد.
4/5/202227 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

جاسوس دل: رابرت دار، شیفته مردم افغانستان

چگونه رابرت دار، یک کشتی‌ساز آمریکایی که حتی فکر هم نمی‌کرد روزی به افغانستان برود، شیفته مردم به قول خودش ساده‌دل افغانستان شد، آیین و باورهای آنها به دلش راه یافتند و به عرفان رو آورد؟‌ او که در زمان سلطه حکومت متمایل به شوروی برای کمک به افغانستان رفته بود یک صجنه مهمان‌نوازی را بیاد می‌آورد که چگونه مردم قحطی‌زده که آه در بساط ندارند، برایش نان می‌آورند و همراهش به او می‌گوید: 'بخور، بخور که آنها فقط یک امید دارند که هنوز می‌توانند مهمان‌نوازی کنند'. رابرت دار می‌گوید 'آن شب در دلم دفعه اول است که فکر می‌کنم مثل اونها باید باشم، ساده، ساده‌دل'. رابرت دار بتازگی کتابی از خاطرات خود به نام جاسوس دل منتشر کرده : 'از اون خاطر که نام کتاب دادم جاسوس دل چند علت است: یکیش که مردم فکر کردند که من جاسوس هستم… در شرق همینطور هست… دوم که من هیچ علاقه ندارم به سیاست…من یک جاسوس دیگر می‌پالم (می‌جویم) که دل من (را) می ‌تواند ببیند…'. فیلم زندگی و شخصیت رابرت دار، شیفته مردم افغانستان در این برنامه به عبارت دیگر.
3/29/202227 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

تحلیلگر سیاسی یا جاسوس اسرائیل؟ کاترین پرز شکدم

تا چندی پیش تصور می‌شد که کاترین پرز شکدم مقاله‌نویس مسلمان شیعه‌ای است که در وبسایت رهبر جمهوری اسلامی مطلب می‌نویسد. او اما در نوشته‌ای که چند ماه قبل در تایمز اسرائیل منتشر کرد نوشت که آنقدر برای ورود به حلقهٔ حکومتیان مشتاق بوده که انگیزهٔ واقعی‌اش را آشکار نکرده بود. انگیزهٔ واقعی او چه بود: «من انگیزه‌های متعددی داشتم...ایران برای من همیشه کشوری جذاب بوده، از نظر تاریخش و انقلابی که اتفاق افتاد و تغییرات عمده‌ای که در نظام سیاسی و ایدئولوژی کشورصورت گرفت و من خیلی مایل بودم خودم از نزدیک اینا رو ببینم و شاهد تاریخ باشم ... در عین حال چون نیاکان من یهودی بوده‌اند خیلی تمایل داشتم که ببینم ایران و دنیای اسلام شیعه چگونه است و چه چیز به اونا انگیزه میده که تا این حد از اسرائیل متنفر باشند». آیا این همه واقعیت است؟ گفت و گوی عنایت فانی با کاترین پرز شکدم در برنامه به عبارت دیگر
3/22/202236 minutes
Episode Artwork

Catherine Perez-Shakdam; Shia Muslim essayist or spion?

Catherine Perez-Shakdam was until a few weeks ago assumed to be a Shia Muslim journalist-essayist. She was specifically in the centre of the attention of Iranian media outlets and the conservative ones in particular. However, she presented a quite different portrait of herself when she published an article in The Times of Israel a few months ago. She says: "I was so keen to find my way into the inner circle of the ruling elite that I did not reveal my real motivation." What was her real motivation?
3/22/202237 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

امید جلیلی؛ هنرپیشه و کمدین

امید جلیلی هنرپیشه و کمدین محبوب بریتانیایی – ایرانی است که آوازه‌اش سال‌هاست در دنیای انگلیسی‌زبان پیچیده و تا به حال در ده‌ها فیلم و سریال تلویزیونی شرکت داشته و صدها برنامهٔ انفرادی کمدی اجرا کرده است. او چطور این راه پیمود؟ «چالش بزرگی بود برای انگلیسی‌ها که من را تماشا کنند...باید پوست‌کلفت باشی چون خیلی‌ها راسسیت‌اند (نژادپرستند)». فارسی زبان اول امید جلیلی نیست اما او در شروع سال ۱۴۰۱ یک برنامهٔ خاص نوروزی در تلویزیون فارسی بی بی سی به زبان فارسی دارد، تجربه‌ای کاملا جدید که می‌خواهد ادامه دهد: « من ایرانی بودنم برام خیلی مهمه» و« من فی‌البداهه نمی‌تونم حرف بزنم اما می‌خوام یک کاری بکنم که بتونم فی‌البداهه حرف بزنم. این یک پروسه‌ای است که امیدوارم یک روزی یک برنامه بزرگ درست بکنم داخل ایران». امید جلیلی مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
3/15/202227 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

ایزابل آلنده؛ نویسنده مشهور آمریکای لاتین

ایزابل آلنده یکی از نامدارترین نویسندگان معاصر آمریکای لاتین، هم به سبب نوشته‌هایش و هم به دلیل سرگذشت عمویش سالوادور آلنده، رهبر دمکراسی‌خواه شیلی مشهور است. جدیدترین رمان او به نام «ویولتا» مانند دیگر آثارش به بیش از 40 زبان ترجمه شده‌ است، رمانی که در اوج همه‌گیری کوید منتشر شد و داستان آن در زمان بین دو همه‌گیری آنفولانزای اسپانیایی و کرونا می‌گذرد: «می‌خواستم درباره زنی بنویسم که در همون سالی به دنیا اومده که مادر من متولد شد، یعنی 1920؛ و بعد پی بردم اون چیزی که بهش می‌گفتند آنفولاانزای اسپانیایی در اون زمان به بخش جنوبی قاره‌ی آمریکا رسیده بود. ... ایده‌ی آوردن این دو همه‌گیری در آغاز و پایان داستان، نوعی ساختار شاعرانه بود». گفت‌و‌گوی زینب بداوی از بخش هاردتاک بی بی سی جهانی با ایزابل آلنده در باره زندگیش، کودتا، مهاجرت به آمریکا و چگونگی بهره‌گیری از سرنوشت خودش در آثارش در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
3/9/202224 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

صحرا کریمی؛ کارگردان سینما

صحرا کریمی کارگردان سینماست و تنها زن افغان است که دکترای کارگردانی دارد و تنها زنی است که تا پیش از تسلط طالبان رئیس مرکز دولتی سینمائی افغان‌فیلم بود. اما دوران درخشش هنری صحرا کریمی درافغانستان طولانی نبود و ناچار شد با روی کار آمدن طالبان مثل بسیاری دیگر از هنرمندان، کشورش را ترک کند. اما دوری از وطن نه از فعالیت‌های هنری‌اش کاست و نه از شهرتش که به واسطهٔ کارزاری که علیه به رسمیت شناختن حکومت طالبان به راه انداخت اورا در فضای گسترده‌تر هنری مطرح کرد. صحرا کریمی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
3/2/202227 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

شهرام اتفاق؛ پژوهشگر اقتصاد سیاسی و اقتصادسیاسی محیط زیست

شهرام اتفاق، پژوهشگر اقتصاد سیاسی و اقتصاد سیاسی محیط زیست و مهمان این برنامه به عبارت دیگر اقتصاد محیط زیست را اینطور تعریف می‌کند: «اقتصاد سیاسی محیط زیست یا انرژی با تحلیل مسائل انرژی در فضای اقتصاد سیاسی جدید در واقع سر و کار داره». با این تعریف او مشکل ایران در این حوزه را اینطور می‌بیند: «توی ساختار اقتصاد ایران ‌مشکلی که پیش میاد اینه که اون کسی که محافظ محیط زیسته، مثلا سازمان محیط زیست خودش دولتی‌ایه. اون کسی هم که قراره جریمه بشه، اونم دولتی‌ایه». چرا ایران که به لحاظ برخورداری از منابع انرژی یکی از ثروتمند ترین کشورهای جهان است در دهه‌های گذشته روز به روز فقیرتر شده؟ نقش سیاست‌های ملی انرژی و سیاست اقتصادی محیط زیست در ایجاد چنین وضعیتی چه بوده وهست؟ شهرام اتفاق، مهمان این برنامه به عبارت دیگر به این سوال‌ها پاسخ می‌دهد.
3/2/202227 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

دکتر وحید آرین؛ بهترین پزشک بریتانیا و قهرمان امید جهانی

دکتر وحید آرین، مهمان این برنامه به عبارت دیگر مهاجری است که بعد از تحمل درد و رنج فراوان در اردوگاه‌های مهاجران در پاکستان و ابتلا به بیماری‌های سل و مالاریا مصمم شد که روزی پزشک شود تا اینکه در سن پانزده سالگی یکه و تنها به بریتانیا رسید:‌ «من امید را از دست ندادم، من گفتم این مشکلات که سرمردم افغانستان هست و در کمپ‌ها هست، سر من حالا فعلا نیست. من چطور بتوانم از این زمینه استفاده بکنم.» و «امید من این بود که سال ۲۰۱۰ دکتر شوم، رسیدم ولی امید اعظم من این بود چطور به مردم کمک بکنم و...عاجل رفتم به افغانستان و ۲۰۱۵ موسسه خیریه تله‌هیل را تاسیس کردم که این سو دکترهایی که در انگلستان هست بتوانند به دکترهایی که در افغانستان هستند کمک بکنند، از راه تلفن و از راه اسکایپ و وایبر». زندگی این پزشک موفق و خیر چه درسهایی می تواند برای دیگر مهاجران داشته باشد؟ در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
2/16/202227 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

موئید یوسف؛ مشاور امنیت ملی پاکستان

پاکستان که سال‌هاست بعنوان یار و یاور طالبانِ افغانستان شناخته شده، حالا پس از به دست گرفتن مجدد حکومت، روابط خوبی با آنها دارد. در حالیکه قدرت آمریکا در منطقه‌ کاهش یافته، چین که متحد نزدیک پاکستان است به سرمایه‌گذاری گسترده در آن کشور مشغول است. موئید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان در عین اسقبال از تغییرات، کشورش را قربانی می‌داند: «این پاکستان نبود که جنگ رو به افغانستان آورد. پاکستان قربانی اصلی این جنگه. ما تا پیش از یازده سپتامبر بمب‌گذاری انتحاری در کشورمون نداشتیم» و «ما دیگه در پی این نیستیم که پایگاه‌های نظامی به دیگران پیشکش کنیم، اما پایگاه‌های اقتصادی ما به روی همه بازه. هم آمریکا در اون گنجانده میشه و هم چین». پاکستان چقدر از امنیت برخوردار است و آیا این‌ تغییرات، و رابطه خوب با طالبان افغانستان برای آن کشور خوشایند است؟ موئید یوسف در گفت‌وگو با استیون سکر از بخش هاردتاک بی بی سی جهانی از برنامه به عبارت دیگر.
2/9/202224 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگوی اختصاصی با لطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان از قوم هزاره

لطیف نظری از چهره‌های دانشگاهی افغانستان و تنها عضو ارشد حکومت طالبان از قوم هزاره است که معاون وزارت اقتصاد شد. چرا طالبان او را به این سمت گماشتند؟ «من در ایران بودم... اولین تماسی که با من گرفته شد از طرف وزیر اقتصاد بود...احتمالا تخصص من باعث شد که این تصمیم در سطح رهبری امارت اسلامی اتخاذ شود». چرا او این درخواست را قبول کرد؟ آیا او با سیاست‌های طالبان موافق است و برای آینده چه در پیش دارد؟ «حتی من پیشنهاد کردم که قانون اساسی و تاریخ متأخر افغانستان باید مطالعه شود که چرا افغانستان بعد از چند مدتی همیشه دچار فروپاشی میشه؟ این بزرگترین عامل انحطاط افغانستان است». گفت‌وگوی اختصاصی داود قاری‌زاده با لطیف نظری بجای برنامه به عبارت دیگر این هفته
2/2/202227 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

هاشم پسران؛ اقتصاد ایران: تحریم، فساد و راه حل

اقتصاد ایران چگونه اقتصادی است و چه آینده ای پیش رو دارد؟ آیا بازهم می تواند در مقابل تحریم‌ها دوام بیاورد؟ پروفسور هاشم پسران مهمان این برنامه به عبارت دیگر، یکی از اقتصاددان‌های برجستهٔ دارای اعتبار جهانی که در دانشگاه‌های معتبر دنیا از جمله کمبریج وهاروارد تدریس کرده، می‌گوید: «من می‌گم اقتصاد ایران بایستی در یک حالت نه تحریم خیلی در سطح بالا، باید سطح تحریم را بیاره پایین و در سطح محدودی در سیاست خودش، با اون سطح تحریم تعادل برقرار کنه. پس نمی‌تونه منتظر بشه که ایران، همه مردم ایران رابطه‌اش را با آمریکا حسنه کنه». نظریات پرفسور هاشم پسران در مورد وضعیت اقتصاد ایران، تحریم و روابط اقتصادی کشور در این برنامه به عبارت دیگر.
1/26/202227 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگوی اختصاصی با قيس خزعلى، عصائب اهل حق؛ تفاهم و اختلاف بین شیعه‌های عراق

با پیروزی جریان مقتدى صدر در انتخابات اخیر عراق، تنش بین این گروه و گروههاى رقيب شيعه که به تقلب در انتخابات باور دارند، بیشتر شده.قيس خزعلى رهبر گروه مسلح عصائب اهل حق، از گروههاى نزديك به ايران در مورد اختلافاتی که در پارلمان پیش آمده، متاسف است: «من آرزو مى كردم كه چنين چيزى رخ نده، در نهايت جامعه ... مى‌خواد ببينه سياستمدارها چه می‌کنند، پيام كفن و لباس نظامى اطمينان‌بخش نيست». در یک گفت‌و‌گوی اختصاصی با نفیسه کوهنورد، قیس خزعلی در مورد آینده سیاسی عراق، رقابت گروههای شیعه و رابطه ایران با گروه‌هاى هوادارش بعد از كشته شدن قاسم سليمانى توضیح می‌دهد: «مى‌تونم بگم روش اداره ارگانهايى كه با پرونده عراق سر و كار دارن، بعد از شهادت حاج قاسم به طرز چشمگيرى تغيير كرد». .مصاحبه اختصاصی با قیس خزعلی بجای برنامه به عبارت دیگر این هفته
1/19/202225 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو اختصاصی با یونس قانونی؛ مقاومت و مذاکره در افغانستان

با فرار اشرف غنی از افغانستان و فروپاشی نظام جمهوری شمار زیادی از رهبران سیاسی هم از وطن خود رانده شده‌اند، از جمله یونس قانونی معاون پیشین رئیس‌جمهور و رئیس پیشین مجلس. این نسل از رهبران چه برنامه ای دارند؟ نگاه او به فعالیتهای احمد مسعود و مقاومت و مذاکره با طالبان چیست. یونس قانونی در یک گفت‌وگوی اختصاصی با جمال‌الدین موسوی به سوالات او درباره مقاومت و مذاکره، سقوط کابل و فرار رئیس‌جمهور، مشکلات و پیچیدگی‌های سیاست در افغانستان و راه حل برای بحران فعلی کشور پاسخ داده است: «بحث انتخابات، بحث آزادی، بحث حقوق زن، بحث دموکراسی...بقیه مسائلی که مردم أفغانستان امروز به اون عادت کردن...اگر این ارزش‌ها را بپذیرند، میشه روی تعامل و مذاکره با طالب‌ها فکر کرد.». این گفت‌و‌گو بجای برنامه به عبارت دیگر این هفته پخش می‌شود.
1/12/202227 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

صدرالدین الهی؛ روزنامه‌نگار باسابقه و نویسنده

«اگر قلم را بگذارم زمین ، یک روز بعدش فوت کرده‌ام». این گفته صدرالدین الهی، روزنامه‌نگار باسابقه و نویسنده ایرانی به عنایت فانی از برنامه به عبارت دیگر است که تا آخرین لحظه‌های عمرش در چهار گوشه جهان قلم بدست ماند و هفته پیش در کالیفرنیا درگذشت. صدرالدین الهی، از بانیان کیهان ورزشی و پاورقی‌نویس معروف که در زمان جنگ استقلال الجزایر ۲۷ بار مخفیانه به آن کشور سفر کرده بود، در همان مصاحبه گفته بود: « این روزنامه نگاری در ایران از اول قربانی داده. حالا گاهی...قربانی ایدئولوژیک بودند، گاهی آدمهای پرتوقعی بودند که می‌کشتنشون...از میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل بگیر بیا تا جلو». بازپخش گفت‌و‌گو با صدرالدین الهی از سال ۱۳۹۵در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
1/5/202227 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

مرضیه بابکرخیل؛ دشواری‌های قاضی‌های زن در افغانستان

قاضی‌های زن درافغانستان که طبق شریعت طالبان از حق قضاوت منع شده‌اند، حالا به دلیل از زندان رهاشدن بسیاری از مجرمانی که با حکم آنها محکوم شده بودند جانشان هم در خطر است. قاضی مرضیه بابکرخیل، یکی از اولین قاضیان زن افغانستان که در گذشته دوبار از مهلکهٔ سوء قصد جان سالم به در برده، می‌گوید آشنایی با زندگی یک زن جوان که سالها پیش به دلیل داشتن یک مشکل شرعی مورد بازجویی او قرار گرفت، افکار او نسبت به حقوق زنان را دگرگون کرد: «من درد زن را از زنی یافتم که او خودش در اون درد سوخته بود و همون درد اون خانم موجب شد که من استارت شوم... او معلم من، مربی من، همه چیز من است». مرضیه بابکرخیل که حالا در بریتانیا در تلاش است با جلب نظر دولت این کشور و محافل با نفوذ بین‌المللی جان زنان قاضی در افغانستان را نجات دهد، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/29/202127 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

پروفسور برت فراگنر، ایران‌شناس برجسته اتریشی

پروفسور برت فراگنر، ایران‌شناس برجسته اتریشی که هفته پیش درگذشت بیش از شش دهه تحصیل و تدریس و تحقیق در مورد ایران و تاریخ آن را در کارنامه خود دارد. این استاد چندین دانشگاه آلمان ایران‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی را نه تنها در دانشگاه‌های اروپا بلکه در محضر استادانی چون باستانی پاریزی، مجتبی مینوی و ایرج افشار آموخته بود. پروفسور فراگنر که ایران را در یک حوزه بزرگتر فرهنگی از جغرافیای امروز آن می‌دید باور داشت که نام ایران اولین بار در دوره ساسانیان استفاده و بعد از اسلام به دست سلسله ایلخانیان مغول بار دیگر رسمی شد: « این عبارت ایران را اگر ما تعقیب بکنیم در طول تاریخ، متوجه می‌شیم که افرادی...در دوره مغول بسیار زحمت کشیدند که این وجه تسمیه دولت ایلخانیان را به سنت‌های شاهنامه برگردانند و این کلمه ایران را احیا کردند». گفت و گوی عنایت فانی با برت فراگنر که در مهرماه سال ۱۳۹۴ضبط شده، بمناسبت درگذشت او بازنشر می‌شود.
12/22/202126 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

حمید صبی، حقوقدان و عضو هیات دادستانی دادگاه مردمی آبان

حمید صبی، حقوقدان و عضو هیات دادستانی دادگاه مردمی آبان که با هدف بررسی «کشتار و شکنجهٔ مردم در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در ایران» بتازگی در لندن برگزار شد، علت تشکیل چنین دادگاهی را کمبود یک مرجع رسمی می‌داند: «... مرجع قضائی معتبر دیگه‌ای وجود نداره که به این مسئله رسیدگی بکنه. اسناد و مدارک را جمع‌آوری بکنه، شهادت شهود را بشنوه و از اون استفاده بکنه». با وجود همه مشکلاتش اما او باور دارد این دادگاه در نوع خود استثنائی‌ است:‌ « من در دادگاه‌های مردمی دیگه هم بودم، خیلی استثنائیه که بتونیم شاهد بیاریم از مملکتی...که در مقابل این دادگاه قرار گرفته، مملکتی که متهم هست». حمید صبی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/15/202126 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

اَنَس حقانی؛عضو دفتر سیاسی طالبان

در سه ماه و نیمی که از به قدرت رسیدن طالبان می گذرد، در مورد ظهور شبکه حقانی که به فعالیت‌های تروریستی در افغانستان متهم است، بحث کمی صورت گرفته است. آمریکا بر سر سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله امروز طالبان ده میلیون دلار جایزه تعیین کرده. اما انس حقانی، عضو دفتر سیاسی طالبان و برادر کوچک سراج‌الدین حقانی که او هم یکی از بازیگران مهم این شبکه است، در یک مصاحبه اختصاصی با یلدا حکیم، خبرنگار بخش جهانی بی بی سی می‌گوید: «...باید روشن بسازم که شبکه حقانی نامی نیست که ما از آن استفاده کنیم. این نامگذاری بخشی از برنامه سازمان سیا برای ایجاد تفرقه و تجزیه امارت اسلامی افغانستان بوده است» و «امارت اسلامی این وعده را سپرده که اگر القاعده باشد یا هرکسی دیگر، خاک افغانستان علیه هیچ کسی استفاده نخواهد شد». برنامه به عبارت دیگر این هفته به گفت و گوی یلدا حکیم با انس حقانی اختصاص دارد.
12/8/202122 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

تغییر رفتار در حوزه انرژی؛ احسان دانشور

COP26 دستاورد کنفرانس بین‌المللی اخیر موسوم به در شهر گلاسگوی اسکاتلند که برای متعهد کردن کشورها به تغییر رفتار در حوزهٔ انرژی به منظور کاهش روند گرمایش زمین برگزارشد، چه بود؟ احسان دانشور، کارشناس ارشد حوزهٔ انرژی و محیط زیست و مهمان این برنامهٔ به عبارت دیگر نتایج این کنفرانس وعواقب آن برای کشورهایی چون ایران را بررسی می‌کند: «موارد عمده آن کاهش سی درصدی متان طی سی سال آینده است» و در بخش سوخت‌های فسیلی «کشورهای زیادی تلاش دارند از گاز استفاده کنند...ایران دومین دارنده ذخایر گاز بعد از روسیه است، اما وقتی به جدول صادرکننده‌های گاز نگاه می‌کنید، ایران تقریبا در نزدیک‌های ته جدول هست». احسان دانشور در این برنامه به عبارت دیگر.
12/1/202127 minutes, 1 second
Episode Artwork

اردشیر زاهدی؛ وزیر خارجه پیشین ایران -

اردشیر زاهدی، وزیر خارجه پیشین و سفیر ایران در آمریکا و بریتانیا در دوران محمدرضا شاه پهلوی هفته پیش در سویس درگذشت. او که همواره بر وفاداری به سلطنت و نزدیکی به شاه ایران صریحا تاکید می کرد، سیاستمداری صریح‌اللهجه بود و باور داشت کودتای ۲۸ مرداد یک خیزش مردمی بدون دخالت خارجی بوده است:‌ «این انقلاب، این رستاخیز ۲۸ مرداد را مردم درست کردند». او که بتازگی با قتل قاسم سلیمانی توسط ارتش آمریکا بشدت مخالفت کرد، در مصاحبه خود در سال ۱۳۸۸ هم برای حل مسئله ایران با غرب بر گفت و گو تاکید می‌کرد: «با جنگ مخالفم، بودم و خواهم بود. با بمب(بمباران) ایران مخالفم. چه اسرائیلش، چه انگلستانش، چه غیره مخالفم...مذاکره، مذاکره، مذاکره». بازپخش گفت‌و‌گوی عنایت فانی با اردشیر زاهدی در این برنامه به عبارت دیگر.
11/23/202126 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

متین بیگ؛ چشم‌دیدهای آخرین رئیس دفتر اشرف غنی

با گذشت سه ماه از فروپاشی سریع نظام در افغانستان، فرار غیرمنتظره اشرف غنی و بازگشت بی دردسر طالبان به قدرت می‌گذرد اما هنوز ناگفته‌های بسیاری در مورد آن وجود دارد. متین بیگ آخرین رئیس دفتر اشرف غنی از نزدیک شاهد بسیاری از این تحولات بود ، بخصوص در ارک ریاست جمهوری: «در سه چهار روز آخر (متوجه) نوع مشکوک حرکات، خصوصا مشاورامنیت ملی و رئیس‌جمهوری شدم...نوعی سراسیمگی را می‌دیدم» و«در روزهای آخر جنگ اکثر سربازان و اکثر قوماندان‌های جنگ ...نمی‌دانست که کی رهبری جنگ را به عهده دارد». چشم‌دیدهای متین بیگ از روزهای آخر حکومت اشرف غنی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
11/17/202127 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

هرمز فرهت، آهنگساز و موسیقیدان

تاسیس رادیو ایران در دوره نوجوانی هرمز فرهت، آهنگساز و موسیقیدان برجسته ایرانی که در مرداد امسال (۱۴۰۰) درگذشت، او را با موسیقی کلاسیک غربی آشنا و چنان مجذوب آن کرد که موجب شد برای تحصیل در آن رشته عازم آمریکا شود. با این وجود توصیه یک استاد موزیک‌آنتروپولوژی در آمریکا و نظرات او در مورد اهمیت موسیقی‌های سنتی و محلی جهان، موجب شد که او یکی از اولین پژوهشگران آکادمیک موسیقی سنتی ایرانی شود و به ارزش‌های آن در کنار موسیقی‌های دیگر پی برد: «توان موسیقی ایرانی، ثروت موسیقی سنتی ما در این هستش که این ده ساعت، یا دوازده ساعت.....دوبار یک جور اجرا نخواهد شد، ثروتش در اینه...». گفت‌و‌گوی عنایت فانی با هرمز فرهت در مهرماه ۱۳۸۹ ضبط شده است.
11/10/202126 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

مایکل مَن، اقلیم‌شناس آمریکایی و استاد دانشگاه

شاید یکی از مهمترین تغییرات سیاسی در آمریکا به دنبال انتقال قدرت از ترامپ به بایدن در حوزه‌ی تغییرات اقلیمی باشد. مایکل مَن، از اقلیم‌شناسان برجسته‌ آمریکا و مهمان برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی می‌گوید اگرچه تغییر رفتار فردی می‌تواند بر بهبود محیط زیست تاثیر بگذارد ولی جهان انرژی به تغییرات ساختاری نیازمند است: «میخوان ما بقدری سرمون گرم ردپای کربن اختصاصی خودمون باشه که از ردپای کربن اونا (شرکته‌های بزرگ سوخت‌فسیلی) غافل بمونیم». آیا تغییرات سیاسی در آمریکا و نظرات و هشدارهای اقلیم‌شناسان بزرگ دنیا بر سیاست‌های محیط زیستی جهان تاثیرگذار است ؟ مایکل مَن در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
11/3/202124 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

ابوالحسن بنی صدر؛ اولین رئیس‌جمهوری ایران

سیزده سال پیش، در بهمن ۱۳۸۷ ابوالحسن بنی صدر، اولین رئیس‌جمهوری ایران که بتازگی درپاریس درگذشت، با برنامه به عبارت دیگر به گفت‌و‌گو نشست و در مورد انگیزه‌های خود از مشارکت در سیاست ایران، از فعال سیاسی در خارج از کشور در دوران پهلوی تا بازگشت به ایران و احراز پست اولین ریاست جمهوری در آغاز انقلاب ایران، اختلاف با آیت الله خمینی و روحانیون حکومتی و همچنین فرار از ایران و فعالیت به عنوان مخالف جمهوری اسلامی و دیدگاههای اقتصادی خود توضیح داده و از جمله گفته بود:‌ «از دید بسیاری سیاست [در ایران]، فعالیتش با هدف قدرته، این لنین‌زدگی است. سیاست با هدف آزادی تازه تازه داره طرح میشه». این گفت‌و‌گو به مناسبت درگذشت او بازپخش می شود.
10/27/202125 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

نادر انقطاع؛ ساخت کامپیوتری به ضخامت یک تار مو؟

انجمن جهانی فیزیک سال گذشته مدال اسحاق نیوتن را به نادر انقطاع فیزیکدان ایرانی-آمریکایی به علت تحقیقات او بروی فرامواد و تاثیر نور بر آنها اهدا کرد. نادر انقطاع که از پیشگامان فناوری نانو خوانده می‌شود با تیم تحقیقاتی خود به دنبال تولید فراماده است که از آن بتوان در ساخت کامپیوتری استفاده کرد که ضخامتش به باریکی یک هزارم یک تار مو است اما با سرعت نور کار می‌کند. نادر انقطاع که متولد چهار راه عزیزخان تهران است، تنها چند ماه مانده به بهمن ۵۷ ایران را به قصد ادامه تحصیل ترک کرد. او سال‌هاست که در دانشکده مهندسی دانشگاه پنسلیوانیا کرسی استادی دارد و مقیم شهر فلادلفیا است. امیر پیام، بی‌بی‌سی، در مصاحبه‌ای اختصاصی با این دانشمند ایرانی از او درباره دامنه و تاثیرات تحقیقاتش پرسیده و همچنین درباره علت کمتر شدن اعتماد عمومی به علم و دانشگاه در چند سال اخیر گفتگو کرده است
10/20/202126 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

محسن میلانی؛ سیاست خارجی ایران و مشکلات اقتصادی

بیش از چهل سال است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه آیت الله خمینی با شعار نه شرقی ، نه غربی عمل می شود. در این چهل سال اگرچه تلاشهائی از طرف بعضی از رؤسای جمهوری در جهت تغییر صورت گرفته ولی همه‌ی این تلاش ها بی ثمر بوده است. چرا این سیاست از بدو پیروزی انقلاب در پیش گرفته شد و چه عواملی مانع تغییر این سیاست بوده است؟ محسن میلانی، استاد و مدیر اجرائی مرکز مطالعات استراتژیک و دیپلماسی در دانشگاه فلوریدای جنوبی در آمریکا ، یکی از پرکارترین پژوهشگران در خصوص ایران و سیاست خارجی ایران است و بیش از شصت اثر در این خصوص منتشر کرده است. او از زمره‌ی کارشناسانی ست که همواره بر ضرورت مذاکره‌ی غرب با حکومت ایران تاکید می کند. آیا همین سیاست خارجی مانع مذاکره‌ای ثمر بخش نبوده است؟ گفت‌و‌گو با محسن میلانی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
10/13/202127 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

رافائل گروسی؛ تنش‌های جدید در مورد برنامه هسته‌ای ایران

در خصوص برنامه‌ هسته‌ای ایران بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی از یک طرف و ایران از طرف دیگر تنش‌های تازه‌ای به وجود آمده که آیندهٔ از سر گیری مذاکرات برای احیای برجام و بازگشت احتمالی امریکا به آن توافق را مبهم کرده است. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت و گو با زینب بداوی از برنامهٔ هاردتاک بخش جهانی بی بی سی به این تنش‌ها اشاره می‌کند:‌ « این من هستم، این آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌یه (نه آمریکا) که از ایران می‌خواد به توافقش با من ... احترام بگذاره». او همچنین نگرانی خود از مواضع دولت جدید ایران را پنهان نمی‌کند: «در ایران دولتی جدید بر سر کار اومده و این دولت دولتی است که در مورد برنامه‌ هسته‌ای و همکاری با آژانس یا کلا جامعه‌ جهانی دیدگاه‌هایی سرسختانه داره. ... ما باید همدیگر رو بشناسیم. باید گفت‌ و گو رو شروع کنیم». گفت و گوی بخش جهانی بی بی سی با رافائل گروسی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
10/6/202125 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

سمیع مهدی، بلاتکلیفی ژورنالیسم در افغانستان و نگرانی‌ها

با روی کار آمدن مجدد طالبان جامعهٔ ژورنالیست‌های افغانستان به شدت نگران پایمال شدن دستاوردهای بیست سال گذشته‌اند: شمار زیادی نشریه، کانال‌های متعدد تلویزیونی و رادیویی، و قانون‌هایی در جهت تثبیت و پاسداری از آزادی بیان. سمیع مهدی ژورنالیست برجسته و برندهٔ جایزۀ مرکز بین‌المللی خبرنگاران که خود در بیست سال گذشته در شکوفائی ژورنالیسم کشورش نقش مؤثری داشته، هم نگران است و هم امیدوار به آینده:‌ «فکر می‌کنم طالبان درسی که از دهه نود گرفتند...این است که در انزوا امکان ادامه حکومت ندارند» و « طالبها اگر تمام فضا را هم در افغانستان ببندند، کار خبرنگاران افغانستان در بیرون از مرزها ادامه خواهد یافت». سمیع مهدی این هفته در برنامه به عبارت دیگر.
9/29/202127 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

ترس و امید اهل موسیقی افغانستان؛ احمد ناصر سرمست

با پیروزی مجدد طالبان برافغانستان، اهل موسیقی کشور بشدت نگران آینده این هنر مردمی هستند. احمد ناصر سرمست ، بنیانگذار و رئیس انستیتوی ملی موسیقی افغانستان که با تلاش‌های بی وقفه‌اش موسیقی کشور در سالهای گذشته دورهٔ‌ نوینی را آغاز کرد باور دارد که:« هیچکسی توان خفه‌کردن موسیقی را نداشته و نخواهد داشت. موسیقی همیشه جزء جدایی‌ناپذیر جامعه فرهنگی و اجتماعی افغانستان بوده، این جزء جدایی‌ناپذیر جامعه افغانستان باقی می‌ماند» آینده موسیقی افغانستان از نگاه احمدناصر سرمست در گفت و گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر.
9/22/202126 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

آینده پرابهام زنان افغانستان؛ امیلیا اسپارتاک

مقامات مختلف طالبان مرتب تکرار کرده‌اند که زنها می‌توانند در همهٔ سطوح به جز به عنوان وزیر فعال باشند. ولی چرا کسی وعده های طالبان را باور نمی‌کند؟ امیلیا اسپارتاک که فعالیت‌های طولانی سیاسی‌ در جنبش زنان افغانستان را با سازماندهی و شرکت در اعتراضات دانشجویی به جنگ ویتنام شروع کرد و بعدها یکی از فعالان سازمان دمکراتیک زنان افغانستان شد، می‌گوید که «می‌گن تصمیم بر این است که زنان سهم گیرند در کار، اما در یک چوکات شریعت اسلامی و شریعت اسلامی ... اینجا در افغانستان...مشکل بسیار خاص خود را دارد... زنهای افغانستان از تجربه حاکمیت اول (طالبان) تجربه خیلی خرابی دارند». نگاهی به آینده مبهم زنان افغانستان از زبان امیلیا اسپارتاک در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
9/15/202126 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

یاور اسطوره پنجشیر که در پنجشیر کشته شد؛ فهیم دشتی

فهیم دشتی روزنامه نگار برجسته‌ای بود که از جوانی همواره در میدان مبارزه حضور داشت. تا زمان ترور احمدشاه مسعود در کنار او در پنجشیر، از سال ۲۰۰۱ به بعد قلم بدست در کابل و پس از ورود دوباره طالبان به کابل به همراه احمد مسعود دوباره در پنجشیر پرچم مبارزه را بلند کرد، جایی که در درگیری‌های نظامی کشته شد. فهیم دشتی تا پایان عمر عمیقا به آرمان های فرمانده‌اش احمد شاه مسعود وفادار بود. او در جریان ترور مسعود زخمی شد. ۹ سال پیش او در گفت و گو با برنامه به عبارت دیگر در مقابل سوالی که اگر هنگام انفجار برج های دوقلو در نیویورک «آمرصاحب» (فرمانده احمدشاه مسعود) زنده بود او در برابر واکنش امریکا چه سیاستی پیش می‌گرفت گفت: «حضور خارجی‌ها در افغانستان ناممکن بود، یک... دوم یک حلقه فاسدی که...برافغانستان حکومت می‌کنه...به هیچ عنوان نمی‌توانست در قدرت حضور بیابد». باز پخش این گفت‌و‌گو در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
9/8/202125 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Be-Ebarate-Digar: Sir Nicholas Kay

Was the fall of Kabul a result of a behind the scene deal between Americans and Taleban or the American were cheated by Taleban? Now that Taleban are in control what should and can be done to protect millions of Afghans who are living in fear and are in hiding? Soon after Taleban took Kabul, Sir Nicholas Kay, the former UK ambassador to Afghanistan said: “I hang my head in shame at what is happening in Afghanistan”. Why in his view the Americans withdrew from Afghanistan with lightning speed and paved the way for Taleban to take over? He is the guest in this episode of Be-Ebarate-Digar.
9/2/202128 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

سر نیکلاس کی، سفیر پیشین بریتانیا در افغانستان

زمینهٔ حاکم‌شدن دوباره طالبان درافغانستان چگونه فراهم شد؟‌ سِر نیکلاس کی، سفیر پیشین بریتانیا در افغانستان و نمایندهٔ ارشد پیشین ناتو در کابل که در باره شرایط امروز افغانستان گفته شرمسار است، می‌گوید مشکل از توافق‌نامه صلح با طالبان شروع شد: «مشکل این بود که توافقی که ... امضا کردند، توافقی بسیار ضعیف و به سود طالبان بود. هیچ قید و شرط سیاسی که به راه‌حلی سیاسی میان دولت افغانستان و طالبان منجر بشه در اون ذکر نشده بود». سِر نیکلاس کی مهمان برنامه به عبارت دیگر این هفته است.
9/2/202126 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

لطیف پدرام، رئیس کنگره ملی افغانستان

لطیف پدرام سیاستمدار، شاعر و رئیس حزب کنگرهٔ ملی افغانستان و مهمان این برنامه به عبارت دیگر، یکی از اعضای هیئتی از سیاستمداران افغان است که در همان روز تسخیر کابل توسط طالبان با طرح‌هایی برای صلح و مذاکره با مقامات ارشد پاکستان وارد آن کشور شدند: «همه ما یک نظر خیلی مشخص داشتیم...و آن این بود که خشونت نشود درافغانستان یک، و افغانستان باید غیر متمرکز بشود...» وظیفه‌ای که به نظر آقای پدرام عمدتا بر دوش خود مردم افغانستان است: «خوب این وظیفه رهبران سیاسی افغان افغانستان است که باید در کابل کنفرانس بگیرند، اعلام موضع بکنند و بگویند که بله ما می خواهیم یک...دولت غیر متمرکز بسازیم». طرح‌های این گروه چه بود؟ و آیا با تسلط کامل طالبان بر افغانستان این مذاکرات تاثیری بر اوضاع خواهد داشت؟ لطیف پدرام در این برنامه به عبارت دیگر از این مذاکرات می‌گوید
8/25/202126 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

ویدا ساغری: سرنوشت دستاوردهای زنان افغانستان در دوره پیش رو

«ما زنان در بیست سال گذشته بلد شدیم که چطور شبیه یک آهو از درون برکه پر از تمساح آب بخوریم». این جمله‌ای است از ویدا ساغری از فعالان حقوق زنان افغانستان در گفت و گو با عنایت فانی با این امید که زنان کشورش در دوره پیش رو همچنان به مبارزه برای احقاق حقوق خود ادامه دهند، بویژه حقوقی که در بیست سال گذشته، هم در قانون اساسی افغانستان و هم در قوانین مدنی آن کشور بدست آمد و باعث درخشش زنان بسیاری در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی شد. این‌روزها با تسلط سریع و کامل طالبان بر افغانستان آینده زنان و حقوق آنها مانند بسیاری مسائل دیگر جامعه در ابهام است. ویدا ساغری امیدوار است که جهان کشورش را برای حفظ حقوق بشر یاری دهد: « وظیفه جهان یک وظیفه حقوق‌بشری است...افغانستان را از نگاه حقوق بشر تنها نگذارند». گفت و گو با ویدا ساغری پیش از تسلط کامل طالبان بر افغانستان ضبط شده است.
8/18/202127 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

آیا باید درانتظار خوزستان‌های جدیدی بود؟‌ کاوه مدنی

آیا ایران باید در انتظار خوزستان‌های جدیدی باشد؟ دکتر کاوه مدنی، یکی از متخصصان برجسته محیط زیست و مدیریت آب با شهرت جهانی معتقد است: "ما همین الان هم شاهد خوزستان‌های دیگری هستیم و بودیم و سالها ما ندیدیم...بعضی وقتها، بعضی اتفاقات موجب میشن که شما این درد را ببینی..." و "بحث توسعه نامتوازن اصلا درد مملکت است و وقتی بحث توسعه متوازن داشته باشی، حتما تبعیض داری" . کاوه مدنی که مدتی با سمت معاون سازمان محیط زیست، سمت استادی در لندن را رها کرده و به ایران برگشت اما دوباره ناچار به ترک کشور شد در برنامه به عبارت دیگر این هفته در گفت و گو با عنایت فانی می‌گوید که بیشتر"خرد جمعی" این وضع را در ایران شکل داده، "باید روی کاهش مصرف تمرکز کرد و شرایط جدید را پذیرفت".
8/11/202127 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

افغانستان؛ بازگشت به بیست سال پیش؟ فضل محمود فضلی

بیست سال بعد از سرنگونی حکومت طالبان انگار افغانستان به سرجای اول خود برگشته است. مذاکرات صلح به نتیجه نرسیده و کابینهٔ اشرف غنی نه فقط در مقابله با فساد اداری ناموفق بوده بلکه خود با اتهاماتی رو به روست. دکتر فضل محمود فضلی، رئیس عمومی اداره امور ریاست جمهوری و یکی از افراد برجسته و بسیار نزدیک به رئیس جمهوری است. او که متهم به بودن یک ضلع در مثلث قدرت سه نفره در حکومت است، به پرسش‌های عنایت فانی در این موارد پاسخ می‌دهد: «منبع فساد تنها حکومت نبود. ما اینجا سیاسیونی داشتیم که در آغاز نظام فعلی با جامعه جهانی کمک کردند...که آنها هیچوقت آماده به شفافیت حساب‌دهی و مبارزه با فساد نبودند». فضل محمود فضلی در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
7/28/202127 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

رضاشاه و آرمان‌های مشروطه‌- محمد امینی، بخش دوم

چرا رضاشاه به آرمان ساختن دولت ملی مشروطه وفادار ماند ولی به آمال دیگر مشروطه‌خواهان-پایان دادن به خودکامگی- نه تنها ‌توجهی نکرد، بلکه خود به مستبدی خودکامه تبدیل شد؟ و آیا این خودکامگی روند مدرنیزاسیون ایران را کند کرد یا به آن سرعت بخشید؟ محمد امینی پژوهشگر تاریخ ایران می‌گوید: «آدمی مانند رضاشاه که در فرهنگ مشروطه‌خواهی پرورش نیافته بود با دمکراسی میانه‌ای نداشت...آدم بسیار با هوشی بود...ایران‌دوست بود و می‌خواست ایران پیشرفت پیدا بکنه اما زیر سایه چکمه‌های او». بخش دوم گفت و گو با محمد امینی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
7/21/202126 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

ظهور رضاشاه: نقطه عطفی در توسعه مدنی یا ترمزی برای آزادی‌خواهی؟ محمد امینی، بخش اول

آیا ظهوررضاشاه نقطه عطفی در توسعه مدنی ایران در قرن چهاردهم خورشیدی بود یا عاملی بازدارنده در مقابل آزادی‌خواهی مشروطه‌طلبان؟ و چرا اندیشه جمهوری‌خواهی آن دوران عمری کوتاه داشت و به خودکامگی منجر شد؟ محمد امینی، پژوهشگر تاریخ ایران و نویسنده باور دارد که « برای انجام این پروژه‌های مدرن‌سازی به یک سرپرستی جدی نیازمند بودیم و این سرپرستی قدرتمند را دولت رضاشاه بوجود آورد» و «این جمهوری که در آن هنگام در ایران مطرح شد در برابر دمکراسی بود، یعنی جمهوری دمکراتیک نبود». بخش اول گفت‌وگو با محمد امینی در این برنامه به عبارت دیگر
7/14/202126 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

آینده جامعه و کشور ایران بعد از انتخابات؛ حاتم قادری

آیا نتیجه‌ انتخابات اخیر ایران و یکدست شدن حکومت می‌تواند آنطور که طیف موسوم به اصول‌گرا با شادی می‌گوید منجر به برون‌رفت جامعه ایران از بحران‌ها و نابسامانی‌ها شود؟ حاتم قادری، استاد پیشین دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگر فلسفۀ سیاسی از جمله کسانی است که برخلاف این آینده کشور را تیره و تار می بیند: «الان جامعه شکاف‌های اجتماعی گسترده‌ای را تجربه می‌کند و این می‌تواند تبعات بدی داشته باشد. همین اتفاق زمان شاه هم بود». و «مسئولان نظام از جمله خود آقای خامنه‌ای هم خوب می‌دانند که چه آینده تلخ و تیره‌ای چه در انتظار نظام و چه جامعه ایران و چه کلیت سرزمین ایرانه». این استاد دانشگاه در پیش‌بینی خود پا را از این هم فراتر می‌گذارد: «ما یک مقدار دوران موقعیت‌بندی تاریخی‌مون را برای رسیدن به یک جامعه دموکراتیک از دست دادیم». آینده جامعه و کشور ایران از نگاه حاتم قادری در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
7/7/202126 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

چهرۀ ماندگار هنرهای نمایشی ایران؛ پرویز کاردان

پرویز کاردان، چهرۀ ماندگار تئاتر، سینما و تلویزیون ایران اخیرا در سن ۸۴ سالگی بر اثر سکته قلبی در لس‌آنجلس آمریکا درگذشت. او که در نوجوانی پایش با کار تحقیقی مختصری در بارۀ خیمه‌شب بازی سنتی شیرازی به ادارۀ فرهنگ و هنر و از آنجا به ادارۀ تئاتر باز شده بود، بعد از اجراهای متعدد تئاتری از جمله از اولین اجراهای در بستۀ ژان پل سارتر و در انتظار گودوی سموئل بکت به تلویزیون رفت و در آنجا هم کارنامۀ درخشانی از خود به جا گذاشت. نام پرویز کاردان بخصوص با خلق سریال‌های پربیننده تلویزیونی پیش از انقلاب، کارگردانی و بازی در آنها و خلق تیپ‌های پرطرفداری در هنر نمایشی ایران مثل سرکار استوار، قاطبه و مراد برقی گره خورده است. این چهره نامدار و محبوب تلویزیون، بعد از انقلاب ایران را ترک کرد و تا پایان زندگی در لس‌آنجلس به فعالیت‌های هنریش در حد ممکن ادامه داد. او پنج سال پیش از مرگش در یک گفت وگوی ویژه با عنایت فانی از برنامه به عبارت دیگر در مورد مشکلات کار در خارج از کشور گفت: «من همیشه سعی می کنم روی پاهام بایستم نه روی زانوهام و روی پاهام ایستادم». بازپخش این گفت و گو در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
6/30/202127 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

کشتار هدفمند مردم هزاره در افغانستان؛ امین احمدی

چرا مردم پیر و جوان هزاره مدتی است در افغانستان آماج خشن‌ترین حملاتند وهدفمند کشته می‌شوند؟‌ آیا این کشتارها آنطور که طرفداران «کمپین به نسل‌کشی قوم هزاره پایان دهید» می‌گویند، به معنی نسل کشی است؟‌ مهمان این برنامه به عبارت دیگر، محمد‌امین احمدی، استاد دانشگاه ابن‌سینای کابل و عضو هیئت مذاکره‌کننده صلح با طالبان باور دارد که: «فقط یک عنصر در این نوع کشتارها قابلیت تحقیق بیشتر دارد و آن اینکه آیا قصد خاص مبنی بر نابودسازی جزئی یا کلی این قوم در انجام این اعمال هدفمند وجود دارد یا ندارد» و می افزاید که «اساسا این نوع خشونت‌ها...در تاریخ و فرهنگ به یک نوعی ریشه دارد». محمد‌امین احمدی مهمان برنامه به عبارت دیگر این هفته است.
6/23/202127 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

سلول انفرادی، مصداق شکنجه سفید؛ نرگس محمدی، بخش دوم

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که بخشی از دوران زندان خود را در سلول انفرادی گذرانده، آن را مصداق شکنجه سفید می‌خواند:‌ «سلول انفرادی در واقع بخشی از اون شکنجه سفید، فرد محبوس در سلول انفرادی را به تردید و تزلزل رسوندنه و متاسفانه این اتفاق برای بسیاری از آدمها می‌افته». در بخش دوم گفت و گو با عنایت فانی، نرگس محمدی از تاثیرات سلول انفرادی بر روح و روان زندانی و آمال و آرزوهایش برای تحقق جامعه مدنی در ایران می‌گوید.
6/23/202134 minutes, 1 second
Episode Artwork

نرگس محمدی؛ نماد پایداری برای تحقق صلح و حقوق بشر

نرگس محمدی بخش زیادی از عمرش را به سبب فعالیت‌های حقوق بشری در زندان گذرانده و چندماه پیش بعد از تحمل پنج سال و نیم حبس ممتد، بخشی از آن در انفرادی و همراه با محرومیت‌های گوناگون دیگراز زندان آزاد شد. « من فعالیت دیگه‌ای جز فعالیت برای حقوق بشر و تحقق صلح نداشتم و بر اساس همون من را محکوم کردند». با وجود آزادی او هنوز اجازه خروج از ایران برای دیدار با فرزندان و همسر خود را نیافته است: « ببینید وقتی که من این‌بار به انفرادی رفتم...شرایط مشابه همون سال ۱۳۹۱ بود...ولی این‌بار من مادر بودم و بچه من مریض بود و هیچ تماس تلفنی برای من برقرار نمی‌کردند...» این همه پایداری و تعهد به حقوق بشر از کجا سرچشمه می گیرد؟ بخش اول گفت و گو با نرگس محمدی در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
6/23/202126 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

جنگ بی‌پایان در فلسطین؛ حسام زُملط

شعله‌های آتش جنگی که دهه‌هاست در سرزمین فلسطین افروخته شده هر چند یکبار زبانه می کشد، آتشی که همین چند هفته پیش دوباره شعله کشید و منجر به مرگ ۲۴۸ فلسطینی در نوار غزه و ۱۳ نفر در اسرائیل شد. آیا آتش‌بسی که حالا برقرار ‌شده پایدار است؟ حسام زُملط، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در لندن می‌گوید: "ما به عنوان دولت فلسطینی وضعیت موجود در مناطق اشغالی رو به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع دادیم...چه کسانی سد راه تلاش‌های ما در دیوان کیفری بین‌المللی می‌شوند؟ آمریکا، بریتانیا. نخست‌وزیر انگلیس، آقای جانسون، نامه‌ای نوشت به گروه‌های لابی اسرائیلی ... و گفت که ما نباید اسرائیل رو به دیوان کیفری بین‌المللی ببریم...ما از این ‌بی خیالی بین‌المللی خسته و بیزاریم. خسته و بیزار". اگر بازیگران اصلی این جنگ تشکیلات حماس در نوار غزه و نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هستند، آیا تشکیلات خودگردان فلسطین که روزی آوازه‌اش در مبارزه با اسرائیل بسیار بلند بود، به ورطه‌ی بی‌اعتباری سیاسی افتاده؟ گفت و گوی استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی با حسام زُملط در روزهای جنگ اخیر در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
6/2/202125 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

مذاکرات ایران و آمریکا؛ موفق یا دشوار؟ آنتونی کوردزمن

مذاکرات ایران و آمریکا بواسطه چند دولت اروپایی‌ در وین هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. در حالیکه ایران در مورد نتیجه این گفت‌و‌گوها همواره اظهار خوشبینی کرده، مقامات آمریکایی اغلب به پیچیده بودن آن اشاره دارند. آنتونی کوردزمن، رئیس موسسه برک در اندیشکده مطالعات استراتژیک واشینگتن و نویسنده کتابها و مقالات متعدد در مورد خاورمیانه و ایران، چند ماه پیش از شروع مذاکرات آن را دشوار توصیف کرده بود:‌ "موضوع فقط این نیست که حالا ایران موشک‌هایی به مراتب قوی‌تر از زمانی داره که مذاکرات برای توافق آغاز شد. بلکه این هم هست که ایران می‌تونه به اهداف استراتژیک تا اندازه‌ای آسیب برسونه". عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر با آنتونی کوردزمن در مورد این مذاکرات به گفت و گو نشسته است.
5/26/202125 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

مذاکرات ایران و عربستان؛ خالد الدخیل

چه چیز باعث شد ایران وعربستان پای میز مذاکره بنشینند واگر این مذاکرات به نتیجه برسد چه حاصلی برای دو کشور خواهد داشت و چه تاثیری بر منطقه؟ خالد الدخیل استاد علوم سیاسی در دانشگاه ریاض و متفکر اصلاح‌طلب عربستانی باور دارد که "ما دهه‌هاست که در این منطقه جنگ داشته‌ایم و این وضع هیچ‌وقت به حل مشکلی منجر نشده، بلکه اوضاع رو بدتر و بدتر کرده". و"ما خیلی چیزها داریم، ایرانی‌ها خیلی چیزها دارند؛ از جنبه‌ی اقتصادی، منابع طبیعی، منابع انسانی که می‌تونیم ازشون بهره‌برداری کنیم. ... می‌تونیم به توسعه‌ی همدیگه کمک کنیم ...اما حالا ما از همه‌ اینها، از همه‌ این منابع، به دلیل مشکلات سیاسی، به دلیل نیروهای شبه‌نظامی و این جنگ‌ها محروم شده‌ایم". گفت و گو با خالد الدخیل در برنامه این هفته به عبارت دیگر.
5/19/202126 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

افغانستان و حزب دمکراتیک خلق؛ زهرا لطفی

آیا می‌توان کودتای هفت ثور (اردیبهشت) ۱۳۵۷ و به قدرت رسیدن حزب چپگرای دمکراتیک خلق افغانستان که متمایل به شوروی بود را تحول نامید و آیا با آن دگرگونی، ساختار سیاسی افغانستان و جامعه آن کشور تغییری بنیادی کرد؟‌ زهرا لطفی، پژوهشگر و مدرس پیشین دانشگاه ابن‌سینای کابل که رساله دکترای خود را در مورد زمینه‌ به قدرت رسیدن این حزب نوشته، آن را یک تحول با پیامدهای جدی می‌داند: "بله، بخاطر اینکه جامعه افغانستان به ناگهان دچار یک دگرگونی و تحول میشه. تحول را اگر به معنای مثبت اون خیلی زیاد نگیریم، بخاطر اینکه ما شاهد پیامدهای منفی این دگرگونی هم هستیم". برنامه این هفته به عبارت دیگر به گفت و گوی عنایت فانی با زهرا لطفی اختصاص دارد.
5/12/202127 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با پروفسور آلموت هینتسه

گفتگو با پروفسور آلموت هینتسه پژوهشگر فرهنگ ایران باستان
5/5/202125 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با هایده مغیثی

هایده مغیثی پژوهشگر مطالعات زنان و استاد دانشگاه یورک کانادا کتابهای متعددی در مورد مسائل زنان منتشر کرده و در سطح بین المللی شناخته شده است. زنان ایران و مطالبات حقوقی آنها در گفتگوی عنایت فانی با هایده مغیثی در برنامه به عبارت دیگر این هفته. این گفت و گو اولین بار در سال ۱۳۹۷ پخش شده است.
5/5/202126 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

تاثیرات اصلاحات ارضی بر جامعه روستایی ایران؛ اریک هوگلاند

آیا اصلاحات ارضی که در سال ۱۳۴۱ بعنوان اصل اول انقلاب سفید در ایران اعلام شد توانست به تحولی تعیین‌کننده در ایران عصر چهارده خورشیدی تبدیل شود؟ پروفسور اریک هوگلاند یکی از معدود پژوهشگران غیرایرانی است که بر روی تاثیر اصلاحات ارضی در ایران پژوهش‌های میدانی انجام داده. او که ماهها در روستاهای ایران بسر برده و کتابی به نام "زمین و انقلاب در ایران" منتشر کرده، معتقد است که این اصلاحات نه موفق بود و نه ناکام: "در مجموع می‌تونم بگم که به نیمی از مردان سرپرست خانواده در ایران زمینی داده نشد و نزدیک به ۷۲٪ از آن ۵۰ درصدی که زمین بهشون داده شد، کمتر از ۶هکتار زمین دریافت کردند در حالیکه حداقل زمین برای حداقل امرار معاش در ایران ۷ هکتار بود". و"جمعیت کثیری از روستاییان سر خورده...از روستاها به شهرها مهاجرت کردند... آنها جمعیت میلیونی انقلاب را تشکیل دادند". اریک هوگلاند مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
5/5/202125 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

فردگرایی و جمع‌گرایی در جامعه انسانی-جوزف هنریچ

صنعتی‌شدن جوامع با مرکزیت کشورهای غربی اهمیت جمع را بسیار کمتر و فردگرایی را بیشتر کرده و "انسان نوین" اغلب مایل به جا باز کردن بین غریبه‌ها است تا بین خویشاوندان. این یکی از مشغولیت‌های علمی جوزف هنریچ، مردم‌شناس و استاد دانشگاه هاروارد است. اوبه این نتیجه رسیده که دلمشغولیٍ جوامع غربیِ "عجیب و غریب‌" است و نیروی فرهنگی غرب تصور ما را از آنچه عادی است مخدوش کرده: "غربی‌ها نه فقط تنها بخشی از بشریت هستند که بیش از دیگران مورد پژوهش قرار گرفته بلکه بخشی به ویژه نامعمول از جمعیت انسانی هستند". و "محرک نوآوری در همه‌ی زمینه‌ها مهاجرت بوده". گفت و گوی استیون سکر از بخش جهانی بی‌بی‌سی با جوزف هنریچ در این برنامه به عبارت دیگر.
4/28/202125 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

مارک گراسمن و جان لیمبرت، نگاه دو دیپلمات آمریکایی به ایران

'باورمندان، عشق و مرگ در تهران' نام کتابی داستانی-تخیلی است که اخیرا توسط دو دیپلمات پیشین آمریکا تدوین و منتشر شده؛ یکی از آنها جزو دیپلمات‌های به گروگان‌ گرفته‌شده در سال ۱۳۵۸ در ایران. ماجراهای این کتاب مخلوطی از حوادث واقعی و تخیل نویسندگان آن است و نگاهی متفاوت به روابط ایران و آمریکا دارد که با نوشته‌های تحلیلی در این زمینه متفاوت است. شخصیت اصلی داستان دیپلماتی آمریکایی است به نام نیلوفر که از گروگانگیری جان به در می‌برد و بعدا با تغییر نام به معصومه سر از دفتر آیت‌الله بهشتی در می‌آورد. جان لیمبرت گروگان پیشین دانشجویان ایرانی و از نویسندگان این کتاب می‌گوید: «همه شخصیتهای کتاب انسان‌هایی هستند که به یک چیزی اعتقاد دارن، حالا این اعتقاد می‌تونه تعهد خدمت به دولت آمریکا باشه، تعهد برای ساختن یک ایران بهتر، اعتقاد به جمهوری اسلامی یا اعتقاد به دین باشه، همه به نوعی به چیزی پایبند هستند». عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر با مارک گراسمن و جان لیمبرت، نویسندگان این کتاب به گفت و گو نشسته است.
4/21/202126 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

رنج زیسته دهه ‌شصتی‌ها'؛ ارکیده بهروزان'

هم به ادبیات و علوم انسانی علاقه وافر داشت و هم بعدا عاشق پزشکی شد. دکتر ارکیده بهروزان که دوران کودکیش با جنگ و قتل و نابسامانی‌های سیاسی دهه شصت شمسی مصادف بود، پزشکی است که اینروزها مدرس مردم‌شناسی در دانشگاه لندن است. یکی ازعرصه‌های پژوهش او تاثیر روانی حوادث دهه شصت بر نسل برآمده از آن است: «دهه شصت ترکیب مزمنی از جاری شدن حوادث مختلف در سطح شهر، جامعه، خانواده، عرصه بین‌المللی است و آغاز و پایان مشخصی نداره و این منجر شده به یک سری از دست‌دادن‌ها و سوگ‌های ناتمام و بعضا به رسمیت شناخته نشده...این آسیب‌ها فردی نیست، اما...جمعی هم نیست». این پزشک مردم‌شناس باور دارد که با این ترکیب شغلی، گمشده خود در زندگی را یافته است: « الان که کار مردم‌شناسی می‌کنم..احساس نمی‌کنم از پزشکی خارج شدم چون کاری که الان می‌کنم، بخش ناگزیری از طبه، در مورد رنج زیسته است در واقع». «رنج زیسته دهه ‌شصتی‌ها» در گفت و گو با دکتر ارکیده بهروزان در این برنامه به عبارت دیگر
4/21/202126 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

گفت‌‌وگو با نوال سعداوی نویسنده، پزشک و فعال حقوق زنان مصری

نوال سعداوی نویسنده و پزشک مصری و فعال حقوق زنان که شجاع‌ترین زن مسلمان قرن بیستم نامیده شده بیش ازهفتاد سال از عمر خود را صرف نوشتن و مبارزه برای احقاق حقوق زنان در جهان عرب و جهان اسلام کرد. این مبارز شجاع و خستگی‌ناپذیر در این راه مصائب و محرومیت زیادی از جمله زندان و تبعید را تحمل کرد و بارها به مرگ تهدید شد اما تا پایان زندگی در آغاز بهار ۱۴۰۰ از پا نایستاد. نوال سعداوی در سال ۲۰۱۵ در گفت و گو با حسیب عمار در برنامه به عبارت دیگر گفته بود: «حجاب ضد اخلاقه درست مثل برهنگی...حجاب و برهنگی یک پیام دارند و اون اینه که زن تنها جسمه و نه عقل». او همچنین گفته بود که راه دشوار مبارزه‌اش در کودکی و در خانواده آغاز شد. آنچه او را به سوی طغیان آورد آن بود که در خانواده برادرش را به او که زرنگ‌تر و پرکارتر بود ترجیح می‌دادند و در جواب سوال او که چرا، می‌شنید «چون او پسره» و « خدا اینطور گفته». بازپخش گفت و گو با نوال سعداوی در برنامه این هفته به عبارت دیگر
4/6/202127 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با تورج دریایی

تورج دریایی تاریخدان هست در حال حاضر مدیر مرکز مرکز مطالعات ایرانی دکترساموئل جردن در دانشگاه کالیفرنیا است. کتابهای متعدد تاریخی به زبان انگلیسی نوشته که موضوع بسیاری از آنها تاریخ عصر ساسانی است. فعالیت های تورج دریایی به تاریخ محدود نمی شود و در مسائل امروزی هم درگیر است و برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا هم تلاش می کند و در کلیپ های مد ظاهر می شود و در فیلم های تبلیعاتی هم بازی می کند. آدم پرکاری هست. بازپخش گفت‌و‌گوی عنایت فانی با تورج دریایی در برنامه به عبارت دیگر این هفته
3/31/202127 minutes
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با جلال خالقی مطلق

جلال خالقی مطلق از برجسته‌ترین و پرکارترین پژوهشگران شاهنامه فردوسی که بیش از پنجاه سال از عمر خود را صرف کار و تحقیق بر این اثر درخشان فرهنگ و ادب فارسی کرده، می گوید اگر آثار ادبی دیگر را به باغچه و باغ تشبیه کنیم «شاهنامه جنگلی است که همیشه بر شما تسلط داره ...با رودهای خروشان... جانوران ...ودرختان کهنسال هزارساله...من پنجاه ساله که جنگلبانی می کنم». هدف این شاهنامه‌پژوه شناخته‌شده به گفته خودش دور شدن از «شاهنامه کاتبان» و «نزدیک شدن به شاهنامه‌ای است که فردوسی نوشته یا حداقل صد سال بعد ازاو نوشته شده». بازپخش گفت‌و‌گوی عنایت فانی با جلال خالقی مطلق در برنامه این هفته به عبارت دیگر
3/30/202126 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

موسیقی در ایران: از مشروطه تا امروز؛ محمود خوشنام

محمود خوشنام، پژوهشگر و کارشناس موسیقی ایرانی که بتازگی درگذشت، کارنامه بلندی از تحقیقات در موسیقی از مشروطه تا دوران معاصر از خود بجا گذاشته است. مقاله‌های بیشمار، کتاب و برنامه‌های موسیقی در رسانه‌ها از جمله فعالیت‌های اوست که بجا مانده‌اند. این پایه‌گذار مجله موسیقی رودکی در دهه پنجاه و رئیس پیشین روابط عمومی تالار رودکی (وحدت) که ۵ سال پیش در حال بیماری در برنامه به عبارت دیگر شرکت کرد، باور داشت که موسیقی‌دانان ایرانی در دهه دوم بعد از انقلاب زنگ نوآوری را در مقابل محدودیت‌ها به صدا درآوردند که در دهه سوم توفنده شد؛ ولی نگران بود که دهه چهارم پس از انقلاب، «دهه شکستن دروازه‌هاست». بازپخش گفت و گوی عنایت فانی با محمود خوشنام در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
3/17/202127 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

خشونت و سرکوب؛ و چشم‌انداز دمکراسی در ایران، حسین قاضیان

چرا پس از گذشت ۴۲سال از انقلاب اسلامی بین حکومت و بخش بزرگی از جامعه در ایران بی‌اعتمادی ایجاد شده و کار به تظاهرات و سرکوب خیابانی کشیده است؟ حسین قاضیان، جامعه‌شناسی که پژوهش‌های میدانی در سنجش افکار عمومی در مرکز کارش قرار دارند، معتقد است که: 'سرکوب در جمهوری اسلامی گریزناپذیر شده....حکومت در ایران نماینده خاص اکثریت نیست...این چیزی است که هم حکومت می‌دونه و هم مردم می دونن' و ' دمکراسی ....یک سیمرغی سر قله قافی نیستش که ما در را باز کنیم و ببینیم که اِه سیمرغ دمکراسی اونجا نشسته و منتظر ماست...'. حسین قاضیان مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
3/9/202126 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

نابرابری‌ کشورها در دسترسی به واکسن کرونا؛ سومیا سوآمیناتن-به عبارت دیگر

در حالیکه در بسیاری از کشورهای ثروتمند غربی دهها میلیون شهروند در مقابل بیماری کوید۱۹واکسینه شده‌اند؛ کشورهای فقیر و در حال توسعه دنیا هنوز در انتظار دریافت واکسن یا هدیه گرفتن شماری ناچیز از آن هستند تا جایی که برخی عبارت «آپارتاید در واکسن» را بکار می برند. دکتر سومیا سوآمیناتن، پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «فقط بحث اخلاق مطرح نیست، بلکه بحث اقتصاد هم مطرحه و این که کشورها باید به هم کمک کنند». گفت و گوی استیون سَکِر از بخش جهانی بی بی سی با دکتر سومیا سوآمیناتن، در باره نبرد علیه کرونا، نابرابری‌ کشورها در دسترسی به واکسن و عواقب آن در این برنامه به عبارت دیگر
3/2/202124 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

از جنگ تا میز مذاکره؛ عبدالرشید دوستم

مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش اسلامی افغانستان، معاون اول پیشین ریاست جمهوری و از چهره‌های مشهور سیاسی و نظامی سه دهه اخیر افغانستان است. مارشال دوستم که رتبه ژنرالی حکومت کمونیستی را هم در کارنامه خود دارد و حیات سیاسی او در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی بالا و پایین داشته در یک گفت و گوی اختصاصی با علی حسینی تاکید می‌کند که طرفدار سقوط حکومت فعلی افغانستان نیست. آقای دوستم که جنگ را راه حل نمی‌داند، باور دارد که در صورت داشتن اختیار و امکانات نظامی می‌تواند طالبان را ظرف چند ماه از میدان جنگ به پشت میز آورده و مجبور به مذاکره موثر بکند. گفت و گوی اختصاصی علی حسینی با عبدالرشید دوستم بجای برنامه به عبارت دیگر این هفته.
2/23/202126 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در أمور ایران)

رابرت مالی یکی از مذاکره ‌کنندگان دولت باراک اوباما در گفتگوهای هسته‌ای با ایران ، دو هفته پیش به سمت نماینده وبژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران منصوب شد. او که از طرف مخالفانش به جانبداری از ایران متهم است تاکنون در این سمت با هیچ رسانه‌ای مصاحبه نکرده اما دو سال پیش در یک گفت و گوی اختصاصی بطور مفصل دیدگاه‌هایش را در این مورد برای برنامه به عبارت دیگر تشریح کرد. او در آن مصاحبه پیش‌بینی کرد که «امیدواری و اطمینان بالای من این است که اگر یک دموکرات پیروز شود به توافق (هسته‌ای با ایران) باز خواهد گشت». شاید دیدگاهها و پیش‌بینی‌های دو سال پیش او بتواند امروز نوری بر فضای تیره و تار روابط ایران و آمریکا بیندازد. گفت‌وگوی اختصاصی دو سال پیش بهمن کلباسی با رابرت مالی در برنامه به عبارت دیگر این هفته
2/16/202126 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام حسن فرشتیان

آیا انقلاب اسلامی ایران که حالا چهل و دو سال از عمر آن می‌گذرد برای همه بانیان و یاوران اولیه آن به اهداف خود رسیده است؟‌ حجت‌الاسلام حسن فرشتیان، حقوقدان و نواندیش دینی در سال ۱۳۵۷ طلبه‌ای جوان و انقلابی و از پیروان پروپاقرص آیت‌الله خمینی و انقلاب بود. او که امروز به قول خودش با نظام برخاسته از انقلاب زاویه‌دار است و در خارج از ایران زندگی می‌کند، می‌گوید: «دغدغه اولیه ما آزادی و دمکراسی نبود در انقلاب ۵۷... شاید من در اون زمان بیشتر به سمت عدالت بودم...ولی شاید غافل بودم که اجرای عدالت بدون آزادی ممکن نیست». گفت‌و‌گوی عنایت فانی با حجت‌الاسلام حسن فرشتیان در این برنامه به عبارت دیگر.
2/9/202127 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

چشم‌دید‌های یک خبرنگار جنگی ایرانی، مصطفی دانش

بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی می‌خواست با ادامه تحصیل، استاد دانشگاه شود که تلفنی از تلویزیون آلمان مسیر زندگیش را تغییر داد و خبرنگار جنگی تلویزیون آن کشور شد. مصطفی دانش خبرنگار ایرانی طی چندین دهه از آنگولا تا افغانستان و از آفریقای جنوبی و نامیبیا تا تهران و اروپا را زیر پا گذاشت. او که در سفرهای پرشمارش با رهبران نامدار بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی از نزدیک آشنا شد، بتازگی خاطرات خود را در کتابی بنام، «رد پای من، میراث جنگ سرد» منتشر کرده است: داستانهایی رنگارنگ از کنجکاویها، گفت‌وگوها و دوستی‌هایش با رهبران این کشورها از جمله با احمد‌شاه مسعود، از رهبران مجاهدین افغانستان و نلسون ماندلا، رهبر افسانه‌ای ضد نژادپرستی آفریقای جنوبی. «امروز افتخار می‌کنم که جان دو تن از همرزمان ماندلا را در واقع نجات دادم». مصطفی دانش مهمان این هفته برنامه به عبارت دیگر است
2/2/202126 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

مهدیه گلرو، فعال حقوق زنان، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی پیشین

مهدیه گلرو، فعال حقوق زنان، فعال دانشجویی دهه ۸۰ و زندانی سیاسی پیشین که در سوئد زندگی می‌کند، می‌گوید تهدیدات ماموران امنیتی که در ایران و در بازجویی‌ها شروع شده بود، حتی در خارج از کشور هم ادامه داشته و می‌افزاید «انگار ما در یک بازجویی دائمی هستیم». مهدیه گلرو در گفت و گو با عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر از این تهدیدات و تاثیر آنها، چه در ایران و چه در خارج از کشور پرده بر می‌دارد: «صادقانه بگم وقتی که تحت فشار قرار می‌گیری برای اینکه همکاری بکنی و مرتب بهت اصرار می‌کنند و بهت می‌گند که بقیه هم دارن همین کار را می کنند، …. این جمله‌ها هر چقدر هم تلاش بکنی روی روح و روانت اثر می‌گذاره و در نهایت دچار بدبینی می‌شی».
1/26/202129 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

محمدمسعود اندرابی، وزیر امور داخله افغانستان

آیا رویای صلح و توقف ترور و کشتار برای افغانستان پس ازنزدیک به نیم قرن خشونت، باز هم حبابی توخالی است؟ محمدمسعود اندرابی، وزیر امور داخله افغانستان در این روزهای ترورهای زنجیره‌ای با توجه به جامعه دگرگون شده کشور به مذاکرات صلح با طالبان به دیده شک می‌نگرد: «ارزش‌هایی که ما برای اون صدها و هزارها شهید دادیم در هجده سال گذشته، چقدر اونها (طالبان) به این ارزش‌ها پایدار هستند؟ چقدر به افغانستان نو، افغانستان امروز، حقوق زنان و حقوق بشر و در کل آزادی بیان اینها متعهد هستند؟» محمدمسعود اندرابی در گفت و گو با عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر
1/19/202133 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

مذاکرات صلح و ترورهای هدفمند در افغانستان؛ لطف‌الله نجفی‌زاده

نسل جوان افغانستان که در دوران بعد از طالبان تربیت یافته این روزها سخت نگران آینده این کشور جنگ‌زده است. لطف‌الله نجفی‌زاده، رئیس شبکه تلویزیونی طلوع افغانستان و یکی از خبرنگاران زبده کشور از همین نسل است. او که از طرف مجله تایم به عنوان شخصیتی که می‌تواند یکی از رهبران آینده جهانی باشد، شناخته شده و برای دفاع از آزادی بیان با طالبان هم صحبت کرده در مصاحبه با عنایت فانی با اشاره به ترورهای هدفمند خبرنگاران افغان در هفته‌های گذشته و با نگرانی در مورد آینده می‌گوید: «شما می دونید که افغانستان مرگبارترین کشور برای خبرنگاران هست و در عین حال ما یکی از آزادترین کشورها برای آزادی بیان هستیم» و خطاب به نسل قبل اضافه می‌کند:«این کشور آماده جنگ است.…دست به سلاح بردن آسان است، دست از سلاح گرفتن کار دشوار است. این امتحانی است که امروز متوجه ملت افغانستان است». لطف‌الله نجفی‌زاده این هفته در برنامه به عبارت دیگر
1/12/202134 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

از مارش‌های نظامی تا آهنگ‌سازی برای محمد نوری؛ علی‌اکبر دلبری

علی اکبر دلبری که در ده سالگی وارد مدرسه موسیقی ارتش شد و تا امروز بیش از هشتاد سال از عمر خود را صرف موسیقی کرده، برای خوانندگان بنامی چون محمد نوری آهنگ ساخته و حتی مارش معروف پیروزی خرمشهر از ساخته‌های اوست ولی در تمام این سالها در پس پرده شهرت مانده می‌گوید 'اگر کاری کردم برای دلم بوده…..من به دنبال شهرت چندان و اینها نبودم. چیزی که مهمه برای یک مادر دیدن فرزندانشه…اینها بچه‌های من بودن، هنرم بچه‌های من بودن'. گفت‌و‌گوی عنایت فانی با علی‌اکبر دلبری در برنامه به عبارت دیگر این هفته
1/5/202125 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

تاثیر کرونا بر بازار نفت و انرژی؛ فریدون فشارکی

ویروس کرونا در کنار تاثیر مخرب خود بر عرصه های گوناگون اقتصادی، چه تاثیری بر بازار انرژی و نفت در سال ۲۰۱۹ گذاشته و این چه عواقبی برای ایران که زیر فشار کمرشکن تحریمهای آمریکاست، دارد؟‌ فریدون فشارکی از برجسته‌ترین کارشناسان حوزه نفت در دنیا، تحلیلگر و مشاور شناخته‌شده در حوزه انرژی که این هفته مهمان برنامه به عبارت دیگر است تا به این سوالها پاسخ دهد، باور دارد که «از نظر افت تقاضا چنین چیزی بی‌سابقه است» و می‌گوید در حالیکه اروپا و غرب از موج دوم کرونا ضربه بزرگتری خورده‌اند، بازار چین و آسیا دوباره کمر راست کرده و در آنجا تقاضا برای خرید نفت بسرعت در حال افزایش است. او شانس ایران برای فروش نفت خود در آینده را در آسیا می‌بیند. گفت‌و‌گوی عنایت فانی با فریدون فشارکی این هفته در برنامه به عبارت دیگر.
12/29/202032 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

اعتراضات آبان ۹۸: آتش خاموش یا آتش زیر خاکستر؟‌سعید مدنی، بخش دوم

آیا توصیه پژوهشگران اجتماعی به حکومت برای اصلاحات ساختاری می‌تواند مشکلات جامعه درگیر با بحران را حل کند و آیا در ایران گوش شنوائی برای آن وجود دارد؟ در بخش دوم گفت و گو با سعید مدنی، مدیر پروژه پژوهشی 'آتش خاموش' او گوشزد می‌کند که 'ببینید اصلاح ساختار در واقع راه حلیه برای حل بحران‌های درون یک نظام حکمرانی' ولی در کنار آن هشدار می‌دهد که 'انقلاب را کسی بوجود نمی‌یاره، انقلاب بوجود میاد و محصول شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسیه که یک جامعه در اون قرار می‌گیره…' و 'تاریخ، جامعه با هیچ حکومت سیاسی عهد اخوت نبسته'. بخش دوم گفت و گو با سعید مدنی در برنامه این هفته به عبارت دیگر
12/15/202027 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

اعتراضات آبان ۹۸: آتش خاموش یاآتش زیر خاکستر؟‌ سعید مدنی، بخش اول

گفت‌و‌گوی عنایت فانی با سعید مدنی، مدیر پروژه پژوهشی «آتش خاموش» در مورد اعتراضات آبان که بتازگی در ایران گزارشی در مورد آن منتشر شده است. آقای مدنی باور دارد که « هم بر اساس تحلیل وضعیت ذهنی جامعه ایران و هم بر اساس تحلیل وضعیت عینی موجود …..تا اطلاع ثانوی زمینه‌های یک انقلاب همه‌جانبه وجود نداره، انقلاب شرایط عینی و ذهنی خودش را می‌خواد و علیرغم اینکه شرایط عینی اون وجود داره، شرایط ذهنی اون وجود نداره». بخش اول گفت و گو با سعید مدنی در مورد علل اعتراضات آبان ۹۸، اینکه معترضان عمدتا از چه قشر و طبقه‌ای بودند، خواسته‌های آنها چه بود و آبان ۹۸ چه تفاوت‌هایی با اعتراضات پیشین دارد در این برنامه به عبارت دیگر
12/8/202026 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

اهمیت ردیف و آواز در موسیقی ایرانی و نقش شجریان در ماندگاری آن؛ گفت‌و‌گو با داریوش طلایی، بخش دوم

داریوش طلایی، آهنگساز و نوازنده برجسته تار و سه‌تار باور دارد که دانش عمیق از ردیف و دستگاه‌ها می‌تواند راهی برای نوآوری باشد و پرچم موسیقی (سنتی) ایرانی را در آینده در اهتزاز نگه دارد. 'ردیف مگه چیه؟ ردیف ادبیات موسیقی ماست…ما از زمانی که می‌گیم موسیقی ایرانی، باید به یک چیزی اتکا بکنیم…شما زبان موسیقی ایرانی را که بدونین، می‌تونین با این زبان موسیقی نو بسازین' و 'یکی از خصوصیات مهم ایشون (استاد شجریان) این بود، که چند بُعدی بودن و سرسپرده یک مکتب نمی‌شدن'. اهمیت فراگیری سنت‌های موسیقی ایرانی در مدرن کردن آن و نقش استاد شجریان در این مدرن‌سازی از زبان داریوش طلایی در بخش دوم گفت و گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر
12/2/202030 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

چرا استاد محمدرضا شجریان نماد هویت موسیقی ایرانی شد؟ گفت‌و‌گو با داریوش طلایی، بخش اول

چرا استاد محمدرضا شجریان نماد هویت موسیقی ایرانی شد؟‌ داریوش طلایی، موسیقیدان و استاد شناخته‌شده تار و سه‌تار می‌گوید«ما از یک دوره‌ای هویت برامون مطرح میشه، حالا این هویت می‌تونه هم به شکل یک شعار سیاسی در بیاد، هم می‌تونه یک واقعیت فرهنگی باشه…. حالا موسیقی هم می‌تونه این حالت را داشته باشه…از یک دوره‌ای به بعد ما می‌گیم موسیقی ایرانی، یعنی این صفت ایرانیت را ما به این اضافه می‌کنیم» و می‌افزاید که بسیاری از استادان موسیقی ایران دهه پنجاه، بویژه محمدرضا شجریان و محمدرضا لطفی همان تصنیف‌های شیدا و تصنیف‌های قاجاری را طوری ارائه دادند که جوانها مجذوب شده و آنها را گوش کرده و می خواندند. داریوش طلایی مهمان این برنامه و برنامه هفته آینده به عبارت دیگر است
11/25/202035 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با جان قزوینیان ، مورخ و پژوهشگر روابط ایران و آمریکا

جان قزوینیان ، مورخ و پژوهشگر روابط ایران و آمریکا و نویسنده کتاب «آمریکا و ایران؛ یک تاریخ» می‌گوید: «در اون زمان [در میانه سده ۱۹] هم در آمریکا و هم در ایران احساسات ضد انگلیسی بسیار زیادی وجود داشت و راستش را بخواهید چیزی که در آغاز ایران و آمریکا را همبسته کرد بیزاری مشترکشون از بریتانیا بود» و «اولین اختلاف میان ایران و آمریکا بر سر این بود که ایران می‌خواست آمریکا بیشتر در امور ایران مشارکت کنه و آمریکا می‌خواست مشارکت کمتری داشته باشه، این باور نکردنیه» جان قزوینیان مهمان این برنامه به عبارت دیگر ناگفته‌های جالبی از دوستی تا دشمنی آشتی‌ناپذیر بین دو کشور دارد.
11/17/202031 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با وئِر کای‌شی، دولت چین و ایغورهای سنجان

ایغورهای چین اقلیت مسلمانی هستند که بنا به گزارش‌ها در سالهای اخیر از طرف حکومت کمونیستی چین بشدت تحت فشار بوده و برخی از آنها حتی به اردوگاههای آموزش اجباری فرستاده شده‌‌اند. وئِر کای‌شی یک ناراضی سیاسی تبعیدی در تایوان که اصلیت ایغور دارد در گفت‌و‌گو با استیون سَکِر از بخش جهانی بی‌بی‌سی می‌گوید که ترکیه شاید تنها کشور مسلمانی باشد که از این اقلیت مسلمان دفاع کرده است و «سیاست ارتباط با چین که دنیا در سی سال گذشته دنبال کرده جهان رو تغییر داده نه چین رو» . وئِر کای‌شی در باره فشارهای پکن بر ایغورهای چین در این برنامه به عبارت دیگر.
11/10/202024 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با سرور دانش، انتخابات آمریکا و سرنوشت صلح در افغانستان

در حالیکه افغانستان این‌روزها بیش از پیش در خون جوانان خود می غلتد، نمایندگان دولت افغانستان و طالبان که قرار بوده با وساطت آمریکا در مسیر صلح حرکت کنند، بدون نتیجه ملموسی در قطر در انتظارند. حالا چشمها به انتخابات آمریکا دوخته شده که نتیجه‌اش شاید بر سرنوشت جنگ و صلح در افعانستان هم تاثیر بگذارد. سَروَر دانش، معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان و یکی از معماران قانون اساسی فعلی این کشور، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است. تاثیر انتخابات آمریکا بر افغانستان، مواضع دولت افغانستان درمورد صلح و سرنوشت احتمالی قانون اساسی این کشور از جمله موضوعات این گفت‌و‌گو است.
11/3/202032 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو کودتای خزنده‌ سپاه با اکبر گنجی- بخش دوم

"هر چقدر جناح راست استراتژیک فکر می کرد برای تسخیر قدرت در ایران و استراتژیک رفتند جلو قدرت را گرفتند این طرف (جناح چپ) اینطوری نبود، حتی آقای منتظری" در بخش دوم گفت و گو بااکبر گنجی در مورد نوار بتازگی منتشر شده جلسه آذر ۱۳۶۳ سپاه پاسداران که در آن عده ای از فرماندهان عملیاتی به فرماندهٔ وقت کل سپاه پاسداران اعتراض داشتند، اختلافی که به زعم او از خیلی قبل شکل گرفته بود، برنامه به عبارت دیگر این هفته به این موضوع پرداخته که تسخیر قدرت از طرف یک جناح در سپاه از چه زمانی شروع شد و آیا موفقیت‌آمیز بود؟
10/27/202029 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با اکبر گنجی درباره‌ی کودتای خزنده‌ی سپاه و اطلاعات بیشتر _ بخش اول

فیلم مستند کودتای خزنده سپاه که اخیرا از بی بی سی فارسی پخش شد واکنش های زیادی را بخصوص از طرف فرماندهان و سرداران گذشته و حال سپاه و مقامات دولتی و رسانه های وابسته به سپاه بر انگیخت. این فیلم بر پایهٔ نواری تهیه شده بود از جلسه ای که عده ای از فرماندهان معترض عملیاتی سپاه در آذر ۱۳۶۳ با فرماندهٔ وقت کل سپاه پاسداران داشتند. یکی از آن معترضان که درآن نوار حضور پر شوری دارد اکبر گنجی ست که در آن زمان در بخش آموزش سپاه فعالیت می کرد. او در این برنامه و برنامهٔ آیندهٔ به عبارت دیگر مهمان عنایت فانی ست با این سؤال ها: نقش او در این اعتراض ها واقعا در چه حد بود؟ آیا دعوای درون سپاه در حقیقت دعوای چپ و راست حاکمیت، دعوای موافقان و مخالفان آیت الله منتظری بود؟ در جلسهٔ معترضان با نمایندگان مجلس چه گذشت همینطور در جلسهٔ آنها با آیت الله منتظری و جلسه های مشابهی که در شهرهای دیگر حول این اعتراض ها تشکیل می شد.؟ آیا آنطور که معترضان می گفتند جناح به اصطلاح راست سپاه از همان زمان استراتژی و برنامه برای قبضهٔ قدرت داشت؟
10/20/202038 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با ژیو وانگ، زندانی پیشین اوین و پژوهشگر تاریخ

ژیو وانگ، دانشجوی چینی-آمریکایی که در ایران به جاسوسی اعتراف کرده و به ده سال زندان محکوم شده بود می‌گوید «به من گفتند اگر اعتراف نکنی دیگر هرگز زن و بچه‌ات را نخواهی دید»… و «من به هیچ کشوری خیانت نکردم، تنها به خودم خیانت کردم». او که برای تحقیق تز دکترای خود در مورد سلسله قاجار به ایران رفته بود در سال ۱۳۹۸ با یک زندانی ایرانی در آمریکا مبادله و آزاد شد. ژیو وانگ مهمان عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر است.
10/13/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

آیا سازمان‌های جهان‌شمولی مثل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانند در لابلای نزاع‌های سیاسی جهان قرن بیست و یکم، مثلا در مورد برنامه‌های اتمی ایران، کره شمالی و عربستان سعودی کارآیی داشته باشند؟ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در گفت‌و‌گو با استیون سَکِر از برنامه هارد تاک بی بی سی جهانی می گوید « بله من در موقعیت دشواری هستم»... ولی...«کارِ من اینه که ناظر هسته‌ای باشم، نه بیشتر و نه کمتر». گفت‌و‌گوی رافائل گروسی با استیون سَکِر در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
10/6/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با عبدالستار دوشوکی، مدیر مرکز مطالعات بلوچستان

چرا با وجود پروژهای زیاد در سیستان و بلوچستان، مشکلات اولیه زندگی مردم پا برجاست و کودکان همچنان هنگام آب آوردن در تالاب‌ها غرق می‌شوند؟ «استان سیستان و بلوچستان، استان پروژه هاست. …من اسمش را می‌گذارم استان کلنگ و روبان…، یعنی من فکر کنم در ۴۰ سال گذشته در استان سیستان و بلوچستان حداقل نیم میلیون پروژه کلنگ زنی شده». مشکلات و مصائب معیشت و اجتماعی در سیستان و بلوچستان از زبان دکتر عبدالستار دوشوکی، مدیر مرکز مطالعات بلوچستان در لندن در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
9/29/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

«.گفت‌‌و‌گو با متئو محمد فرزانه نویسنده کتاب «زنان ایرانی و جنسیت در جنگ ایران و عراق

متئو محمد فرزانه، استاد تاریخ در آمریکا که بتازگی کتابی به نام «زنان ایرانی و جنسیت در جنگ ایران و عراق» به زبان انگلیسی منتشر کرده، می‌گوید: »مخصوصا وقتی راجع به جنگ داره نوشته می‌شه، مردها این تاریخ را می‌نویسند، معمولا زن براشون یک چیز حل شده است. زن تو خونه است، داره از بچه نگهداری می‌کنه و بقول معروف اون پایگاه خونه را ازش محافظت می‌کنه که آقا برگرده از جنگ». متئو محمد فرزانه، در گفت‌وگوی اختصاصی با سام فرزانه در به عبارت دیگر این هفته.
9/22/202026 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل معتقد است که ویروس کرونا باعث شیوع نفرت شده. 'در همین یک ماه گذشته چندین نمونه از فوران این موارد ملی‌گرایانه رو شاهدش بودیم که به نظر من برای مبارزه با کرونا مضر هستند'. تاثیرات کرونا بر سیاست و زندگی انسان در گفت‌و‌گوی زینب بداوی از برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی با آنتونیو گوترش در این برنامه به عبارت دیگر.
9/15/202024 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

بخش دوم گفت‌وگو با احمد بخارائی، مدیر گروه مسائل و آسیب‌های اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه‌شناس باور دارد که «جنس فروپاشی اجتماعی با جنس فروپاشی سیاسی متفاوته … فروپاشی سیاسی در ایران چرا اتفاق نمی‌افته به این زودی؟ به دلیل اینکه نظام سیاسی ما با یک سری ارزش‌ها پیوند خورده که اون ارزش‌ها یک قدمت هزار و چهارصد ساله دارن». بخش دوم گفت‌و‌گو با احمد بخارایی در مورد عواقب فروپاشی اجتماعی در برنامه به عبارت دیگر
9/8/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با احمد بخارائی، مدیر گروه مسائل و آسیب های اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران

«جامعه دو قطبی می شه، صدای این طرف به اون طرف نمی رسه، صدای اون طرف به این طرف نمی رسه. دیالوگ صورت نمی گیره، انگار هر کس ساز خودش را می زنه». احمد بخارائی، استاد دانشگاه و مدیر گروه مسائل و آسیب های اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران می گوید، جامعه ایران در حال فروپاشی اجتماعی است. منظور او چیست و او بعنوان یک جامعه شناس چه خطراتی می بیند؟ بخش اول گفت و گو با احمد بخارائی در برنامه این هفته به عبارت دیگر
9/1/202026 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با دلجو آبادی، مدیر سازمان همبستگی با پناهندگان ایرانی

"الان اگر یک کمیسیونی [بین المللی] از نزدیک پرونده آقای تمجیدی و مرادی و رجبی را که زیر اعدام هستند دنبال کنه و دورنما این باشه که اگراین افراد اعدام شن، این میشه یک پرونده کیفری که یک مکانیزم بین‌المللی داره نظارت می‌کنه برش، این می‌تونه جلوگیری‌کننده‌تر باشه." دلجو آبادی، مدیر سازمان همبستگی با پناهندگان ایرانی که در سالهای اخیر در خصوص دادخواهی زندانیان کشته شده در زندانهای ایران هم فعال است، باور دارد که بعد از ۴۱ سال شیوه دادخواهی در ایران باید عوض شود. دلجو آبادی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
8/25/202026 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با ناصر مهاجر، پژوهشگر تاریخ معاصر و نویسنده کتاب «صداهایی از یک کشتار»

ناصر مهاجر که چندین دهه از عمر خود را صرف پژوهش در مورد زندان و اعدام بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران کرده و چندین کتاب در این باره نوشته که آخرین آن «صداهایی از یک کشتار» است، می‌گوید: «اينكه چرا یک بخش بزرگی از کار خودم را درباره زندان کردم، این بودش که من گمان دارم که یکی از گره‌گاههایی که انقلاب ایران را باعث شد که به این مسیر بیفته، مسئله حقوق بشر بود یا بی توجهی به مسئله حقوق بشر در ایران بود». اعدام‌های گسترده دهه شصت و مسئله حقوق بشر در ایران در گفت‌و‌گو با ناصر مهاجر در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/18/202026 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با مظفر شیروانی، متخصص و مشاور بین المللی جنگل و محیط زیست

محیط زیست چیست و چرا حفظ جنگل‌ها برای آن مهم است؟ وضعیت جنگل‌ها در جهان و در ایران چگونه است؟ «جنگل‌ها قبل از اینکه انسانها در اونها دخالت بکنند، خودشون زادآوری می کردند، زادآوری جنگل، کار جنگله، کار جنگل را به جنگل واگذار کنیم، فقط عواملی که مانع از رشد جنگل میشه، مثل دام، مثل بهره‌برداری‌های غیراصولی و قاچاق چوب، اینها را از سرشون برداریم». نظرات، نگرانی‌ها و توصیه‌های مظفر شیروانی، متخصص و مشاور بین‌المللی جنگل و محیط زیست، در گفت‌و‌گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
8/11/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌‌گو با رضا معینی، مسئول دفتر کشورهای فارسی زبان در سازمان گزارشگران بدون مرز

شهروندخبرنگاری و خبرنگاری در سه کشور فارسی‌زبان چه وضعیتی دارد؟‌ «این قانون (مطبوعات) بیشتر قانونی برای سرکوب آزادی اطلاع رسانیه تا حمایت و حفاظت از آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها و مطبوعات در ایران» و «در افغانستان عملا فشارهای دولت به آن شکلی که در ایران هست، نیست....طالبان یکی از اصلی ترین حامیان سرکوب مطبوعات و ایجاد وحشت هستند» و «تاجیکستان ...با یک مشت آهنین در برابر آزادی اطلاع رسانی مقاومت می کنه». اینها پاره‌هایی از گفته‌های رضا معینی مسئول دفتر کشورهای فارسی زبان در سازمان گزارشگران بدون مرز در این برنامه به عبارت دیگر است.
8/4/202036 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو سرویس جهانی بی‌بی‌سی با دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل در گفت و گو با استیون سکر از برنامه هاردتالک بخش جهانی بی بی سی می‌گوید که بخشی از سرزمین‌های کرانه باختری اشغالی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قصد الحاق آن به کشور خود را دارد، بر«اساس کتاب مقدس یهودیان به اسرائیل تعلق دارد»، باوری که بوضوح در تناقض با قوانین بین‌المللی است. دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل در این برنامه به عبارت دیگر
7/28/202024 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رویا برومند، فعال حقوق بشر و مدیر بنیاد عبدالرحمن برومند

لغو حکم اعدام در کشورهای مختلف، بخصوص بعد از جنگ جهانی دوم شدت گرفته است، اما کشورهایی مثل ایران و عربستان همچنان بر اجرای آن اصرار دارند. مخالفت با اعدام در ایران هم سالهاست صدایش را بلند و بلندتر می‌کند. رویا برومند که به همراه خواهرش لادن دهه‌هاست با براه انداختن بنیاد عبدالرحمن برومند، به یاد و نام پدرشان با اعدام در ایران مخالفت و در مورد آن تحقیق می‌کند، می‌گوید بیشتر اقشار فقیر جامعه ایران در خطر اعدامند چون نمی‌توانند از خود دفاع کنند. در این برنامه به عبارت دیگر رویا برومند از پژوهش‌های بنیاد برومند در مورد اعدام و تاثیر کمپین بی‌سابقه علیه حکم اعدام سه تن از معترضان آبان می‌گوید.
7/21/202027 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رونن برگمن نویسنده و خبرنگار تحقیقی درباره جاسوسی بین‌المللی

انفجار در سایت هستهای نطنز همچنان در پرده ابهام است و خبرهای ضد و نقیض و دو پهلو در کناربازار شایعات فراوان. در این میان انگشت اتهام از سوی بسیاری به سمت اسرائیل نشانه رفته. رونن برگمن نویسنده و خبرنگار تحقیقی که کتابهایی در مورد فعالیتهای جاسوسی، خرابکارانه و ترورهای اسرائیل نوشته، میگوید: «اسرائیل اگر حتی واقعا پشت این عملیات باشه، هرگز به صورت رسمی مسئولیت اون را به عهده نمی گیره». رونن برگمن شاید کسی است که بتواند نوری بر گوشه ای از این ابهامات بیاندازد، در گفت‌و‌گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
7/14/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو سرویس جهانی بی بی سی با ایان لیپکین، متخصص ایپدمی شناسی

همهٔ ما دوست داریم فکر کنیم که بدترین دوره بیماری جهان گیر کرونا را از سر گذرانده ایم. حکومت ها حالا بر بهبود وضعیت اقتصادی تمرکز کرده اند و دارند محدودیت ها را کم می کنند. ولی هنوز هم روند ابتلا در جهان رو به بالاست، از جمله در آمریکای لاتین، در بخش هایی از ایالات متحده آمریکا، و در آفریقا. دکتر ایان لیپکین متخصص ایپدمی شناسی است که شهرت جهانی دارد مهمان این هفته هارد تاک بخش جهانی بی بی سی است . او مشاور علمی فیلم هالیوودی "شیوع" بود، فیلمی که 9 سال پیش سناریویی را پیش بینی کرد که به شکل خارق العاده ای شبیه آنچه است که ما امروز شاهدش هستیم. آیا امروز در عالم واقعیت، ما در واکنش به این مشکل، درست عمل کرده ایم؟ گفت‌و‌گوی دکتر ایان لیپکین با استیون سکر، از بخش جهانی بی بی سی در این برنامه به عبارت دیگر
7/4/202024 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با قاسم شعله سعدی، حقوقدان و نماینده پیشین مجلس

قاسم شعله سعدی، حقوقدان و نماینده پیشین مجلس یکی از بی‌پرواترین و صریح‌اللهجه‌ترین منتقدان رهبر جمهوری اسلامی ایران در داخل کشوراست که سالهاست صلاحیت او را به عنوان رهبر صراحتا زیر سوال می‌برد:«من موقعی که می‌گم آقای خامنه‌ای رهبرغیرقانونی هست براساس خود قانون می‌گم». در این برنامه به عبارت دیگر قاسم شعله‌ سعدی از شرایط پیچیده کنونی جامعه ایران، برنامه‌های آینده خود و همچینن از برخوردهای حکومت با خود و خانواده‌اش می‌گوید.
6/30/202026 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با نادره شاملو، مشاور ارشد سابق بانک جهانی

«اجماع جهانی براین است که وضع زندگی قابل برگشت به پیش از ویروس کرونا نیست و باید به دنبال یک قرار داد اجتماعی جدید باشیم». این گفته نادره شاملو مشاور ارشد سابق بانک جهانی در گفت‌وگو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر است. از خانم شاملو پرسش شد که اقتصاد جهانی چگونه خود را از عواقب همه‌گیری ویروس کرونا نجات خواهد داد؟ آیا اقتصاد بعد از فراگیری کووید 19 همان شکل و شمایل گذ شته را خواهد داشت؟ و سرنوشت زنان در بازار کسب و کار چگونه خواهد بود؟
6/23/202026 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با منیره یوسف‌زاده، معاون وزیر دفاع افغانستان در امور تعلیمات و پرسنل

"وقتی یک تابو شکسته می‌شود، طبعا اوایل بخاطر پذیرش اون بحث‌هایی صورت می‌گیرد و گفت‌و‌گوها می‌شود تا تبدیل شود به یک روال عادی". همین بحث‌ها و گفت‌وگوهای مورد اشاره منیره یوسف‌زاده، معاون وزیر دفاع افغانستان در مورد خود او در آن کشور جریان دارد. آیا شاغل شدن یک زن در یک پست بالای نظامی در افغانستان به یک روال عادی تبدیل می شود؟ منیره یوسف زاده در گفت‌وگو با عنایت فانی از زندگی سخت خود و فعالیت‌ها و نوآوری‌هایش در وزارت دفاع افغانستان می‌گوید؛ در به عبارت دیگر این هفته
6/16/202026 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با سعید پیوندی، جامعه شناس و استاد دانشگاه

سعید پیوندی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در پاریس باور دارد که همه‌گیری بیماری کرونا و تغییرات پس از آن باعث خواهد شد که جوامع بشری با چشمهای شسته‌شده به خود بنگرند. "کرونا نشون داد که مسلمونها هم باید منتطر باشند که این واکسن‌ها در کشورهای غربی و پیشرفته‌تر ساخته بشه....این یک پیام داره و اون اینکه در حقیقت ما وقتی به همچین معضلی برخورد می‌کنیم پاسخش علمه". جامعه ایران و تحولات احتمالی پساکرونا در آن از نگاه سعید پیوندی در این برنامه به عبارت دیگر.
6/6/202027 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با یاسر میردامادی، پژوهشگر دین و فلسفه

آیا بکارگیری شیوه‌های علمی برای مقابله با گسترش کرونا از سوی حکومت ایران به معنی پذیرش بیشترعلم است؟ یاسر میردامادی پژوهشگر دین و فلسفه باور دارد که الگوی تاریخی در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که بعد از جا افتادن و فراگیر شدن یک پدیده مدرن، فقیهان با تاخیر بسیار به آن تن داده‌اند: زمانی آسفالت (در افغانستان) پذیرفته نمی شد، قهوه «خمر المومنین»‌ بود و برخی آن را مثل شراب می‌دانستند یا خزینه را اسلامی تر از دوش حمام تلقی می‌کردند، بعدا همه پذیرفته شدند. یاسر میردامادی در گفت و گو با عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر
6/2/202026 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با محمد محق پژوهشگر و نواندیش دینی

در این سالهای که جریان‌های افراطی زیر لوای اسلام اشکال کم سابقه ای از خشونت را به جهان نشان می دهند نواندیشان دینی چگونه با این افراط‌ گرایی‌ها مقابله می‌کنند؟ چه می‌گویند؟ و چطور اندیشه‌های خود را به میان مردمی می‌برند که به تک صدایی در حوزه اندیشه دینی خو کردند جواب این سوالها را در برنامه به عبارت دیگر این هفته از زبان محمد محق یکی از پژوهشگران شناخته شده و پر کار نواندیشی دینی افغانستان بشنویم.
5/23/202026 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با بیژن خواجه پور، کارشناس اقتصاد

سیاری از کارشناسان اقتصادی برای اقتصاد ایران در دوران بعد از کرونا آینده تیره و تاری را پیش‌بینی می‌کنند اما بیژن خواجه‌پور، کارشناس اقتصاد و مدیر شرکت مشاوره راهبردی یونپا در وین در این ارتباط خوشبین است و در گفت و گو با عنایت فانی می گوید «من عقیده دارم که نظام جمهوری اسلامی ایران در مواقع بحران بیشتر به فکر اصلاح می افتد». بیژن خواجه‌پور مهمان برنامه به عبارت دیگر این هفته است.
5/19/202027 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گوی سرویس جهانی بی بی سی با یووال نوح هراری

برنامه به عبارت دیگر این هفته به گفت‌و‌گوی استیون ساکر از برنامه هارت تاک بخش جهانی بی بی سی با یووال نوح هراری نویسنده کتاب انسان خردمند اختصاص دارد.
5/9/202024 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با دکتر آرش علائی

آیا کشورهایی مثل تاجیکستان و ترکیه در مقابل ویروس کرونا بهتر از ایران عمل کردهاند؟ دکتر آرش علایی و برادرش دکتر کامیار علایی که سالها به خاطر مبارزه با بیماری ایدز در ایران نامی داشتند، بعد از مهاجرت با تاسیس انستیتوی سلامت و آموزش در آمریکا به کار خود در سطح جهان و در کشورهایی مثل تاجیکستان و ترکیه ادامه می‌دهند. دکتر آرش علایی در این برنامه به عبارت دیگر از تجارب خود در مبارزه با ویروس اچ آی وی و زندان در ایران، و از مشاهداتش در مبارزه با کرونا در سطح بین‌المللی می‌گوید.
5/5/202026 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گوی سرویس جهانی بی‌بی‌سی با دیوید نابارو، نماینده ویژه سازمان بهداشت جهانی در خصوص مبارزه با کوید۱۹

در حالی که کشورهای سراسر دنیا در تلاش‌اند همه‌گیری ویروس کورنا رو مهار کنند، نیاز به یک واکنش جهانی هماهنگ بیش از هر زمان دیگری احساس میشه و این درست زمانی است که نهاد سازمان ملل، یعنی سازمان جهانی بهداشت، باید پا به میدان بگذاره ، ولی این سازمان خود در کانون توفانی سیاسی درگیرست. پرزیدنت دانلد ترامپ با طرح این اتهام که سازمان جهانی بهداشت به چین گرایش دارد، کمک‌ مالی آمریکا به این سازمان را متوقف کرده. مهمان این برنامه، دکتر دیوید نابارو ، نماینده ویژه‌ی سازمان جهانی بهداشت در خصوص مبارزه با کووید ۱۹ است. آیا سازمانِاو در بزرگترین آزمون خود شکست خورده؟
4/28/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رامین جهانبگلو؛ استاد فلسفه سیاسی

در این برنامه به عبارت دیگر عنایت فانی از محل قرنطینه‌اش در لندن با رامین جهانبگلو٬ استاد دانشگاه و مدیر مرکز خشونت پرهیزی و مطالعات صلح مهاتما گاندی به گفت‌و‌گو نشسته است.
4/21/202026 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با لاری لاو

هکر، واژه جدیدی که درعصر اینترنت ظاهر شد، برای برخی به بلای جان می ماند و برای دیگران راهی برای یافتن یک لقمه چرب نان. سیاستمداران و شرکتها گاهی از آن بیزازند و گاه به آن علاقه مند. هک کردن اما برای آدم های معمولی خطر لو رفتن اطلاعات و انگیزه های شخصی است از این سو یا آن سو. لاری لاو، مهمان برنامه هارد تاک بی بی سی جهانی از ۱۳ سالگی خورهی کامپیوتر بود و بعد به جمع « رخنهگران کنشگر» پیوست که اهدافی سیاسی-اجتماعی را دنبال می کردند. او به هک کردن اطلاعات محرمانه ارتش آمریکا متهم شد و چیزی نمانده بود که به این جرم به آمریکا تحویل داده شود. لاری لاو در گفت‌و‌گو با استیون سکر در این برنامه به عبارت دیگر
4/14/202024 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با دکتر امیرارسلان افخمی

ویروس کرونا مهمان ناخوانده‌ای است که این روزها ایران و جهان را به شدت درگیر کرده و می‌تواند در هر خانه‌ای را بزند. اما جامعه ایران با شیوع بیماری‌های عفونی غریبه نیست و گویی هر قرن یکبار با آن سرو کله می‌زند. ۲۰۰ سال پیش وبا و حدود صدسال پیش زکام فرنگی یا آنفولانزای اسپانیایی به جانش افتاده و قربانی می‌گرفت. دکتر امیرارسلان افخمی که هم پزشک و هم پژوهشگر تاریخ پزشکی است در این باره تحقیقات مفصلی دارد. در برنامه به عبارت دیگر این هفته او در گفت و گوی اختصاصی با خشایار جنیدی تاریخ بیماریهای عفونی و تاریخ بهداشت و پزشکی ایران را تا امروز ورق می‌زند
4/2/202025 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با صالح‌محمد خلیق

چرا مراسم نوروز شهرمزار شریف که در قدیم به گفته پژوهشگران میله گل سرخ هم خوانده می‌شده، در آرامگاهی موسوم به امام اول شیعیان برگزار می‌شود و چرا در این مراسم رنگ و بوی اسلامی غالب است و آن کمتر شباهتی به نوروز ایران و تاجیکستان و دیگر کشورهای برگزارکننده دارد؟ نوروز مزارشریف با صالح‌محمد خلیق، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ افغانستان و و نویسنده کتاب جشن‌های آریایی در این برنامه به عبارت دیگر
4/2/202026 minutes
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با نصیر اندیشه

نصیر اندیشه، سفیر و نماینده دایمی افغانستان در ژنو این باور را که افغانستان گورستان خارجی‌هاست رمانتیک می خواند و معتقد است که تاریخ نشان می دهد که راه خارجی‌ها برای حضور در افغانستان را همیشه مشاجرات بین افغان‌ها هموار کرده است. در همین راستا او می گوید مدیریت صلح را باید خود افغان‌ها به عهده گیرند. گفت‌و‌گوی ضیا شهریار با نصیر اندیشه، درباره جنگ و صلح و همچنین خارجی‌ها و افغانستان در برنامه به عبارت دیگر این هفته. این گفت و گو قبل از تعلیق مذاکرات توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا انجام شده است
3/4/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با علی میلانی

علی میلانی وقتی به بریتانیا آمد پنج سال داشت، حالا او نامزد حزب کارگر برای انتخابات آینده پارلمانی بریتانیاست. رقیب اصلی او، بوریس جانسون عضو قدرتمند حزب محاقظه کار است،کسی که احتمال دارد،نخست وزیر آینده بریتانیا شود. در برنامه به عبارت دیگر این هفته، عنایت فانی از اومی پرسد، چقدر امیدوار است که آقای جانسون را در انتخابات آینده شکست دهد.
3/4/202025 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با دانیل جونز

نزدیک به دو دهه از زمان حملات یازده سپتامبر توسط القاعده و حملات متقابل آمریکا با عنوان راهبرد ضد تروریستی ، که به گفته دانیل جونز، مصداق صریح شکنجه هست می‌گذره . دانیل جونز در گفت و گو با استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی در برنامه به عبارت دیگر
3/3/202024 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با انیسه رسولی

گفت‌و‌گوی عنایت فانی با انیسه رسولی، قاضی، رئیس محکمه رسیدگی به فساد اداری و تنها زن کاندید شده برای شورای ۹ نفره ستره محکمه (شورای عالی قضائی افغانستان) در این برنامه به عبارت دیگر.
2/27/202027 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با سهیل پارسا

در این برنامه به عبارت دیگر سهیل پارسا، نمایشنامه‌نویس و کارگردان شناخته شده و موفق تاتر در کانادا در مصاحبه با عنایت فانی از زیر و بم زندگی تاتری خود در ایران و در مهاجرت، و از سبک و سیاق نمایشنامه‌ها و اجراهایش در صحنه تاتر کانادا و جهان می‌گوید.
2/27/202027 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با زید رعد حسین

در این برنامه به عبارت دیگر زید رعد حسین، مسئول کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در مصاحبه با زینب بداوی از بخش جهانی بی بی سی در مورد دلایل کناره‌گیری خود از این شورا و مشکلات حقوق بشری در کشورهای مختلف جهان توضیح می‌دهد
2/27/202023 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با علیرضا کوشک جلالی

علیرضا کوشک جلالی، کارگردان تاترو نمایشنامه‌نویس شناخته شده ایرانی-آلمانی در این برنامه به عبارت دیگر ویژه از تجربیات خود بعنوان هنرمند مهاجر، از موفقیت‌های خود درصحنه تاتر آلمان، از اجرا و آموزش تاتر در ایران و از مواجهه و نگاهش به بیماری ام‌اس که به آن مبتلاست، می‌گوید
2/27/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رضا مریدی

رضا مریدی، وزیر آموزش عالی ایالت آنتاریو کانادا در گفت و گو با عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر
2/27/202026 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با نعمت‌الله بیژن

مصاحبه عنایت فانی با نعمت‌الله بیژن، پژوهشگر اقتصاد سیاسی در دانشگاه آکسفورد در باره تناقض در کمک‌های بین‌المللی به افغانستان در این برنامه به عبارت دیگر
2/27/202026 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گوی اختصاصی با رونن برگمن

مصاحبه اختصاصی امیر پیام با رونن برگمن، نویسنده و روزنامه‌نگار اسرائیلی در باره مقابله اسرائیل با سیاست‌های ایران در منطقه، برنامه اتمی و ترور دانشمندان هسته‌ای این کشور بجای برنامه به عبارت دیگر
2/27/202027 minutes
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با علی معموری

"نه فقط جمهوری اسلامی بلکه مجموعه پروژه‌های اسلام سیاسی در منطقه تا حد زیادی تجربه شد و گویا مردم منطقه دارند از اون عبور می کنند." این باور علی معموری، پژوهشگر مطالعات اسلامی در مناطق شیعه‌نشین است که در برنامه به عبارت دیگر این هفته تفاوت در نگاه روحانیون شیعه به سیاست و تاثیرات تشکیل نظام جمهوری اسلامی را بعد از چهل و یک سال بررسی می‌کند و می گوید "امتناع از تشکیل حکومت اسلامی و خودداری از اینکه درگیر بشند در ساختار سیاسی امری دیرینه هست...در حوزه نجف". علی معموری در گفت و گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر
2/27/202027 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با مهرزاد بروجردی

ببینید هر انقلاب به نظر من عمر سالمش بیشتر از ۱۵ سال ادامه نباید داشته باشه.... ۴۱ ساله که این آقایان دارند در شیپور انقلاب می‌دمند و برای همین هم هست که ما امروزه با یک انقلاب خسته روبرو هستیم". تحلیل تاریخی انقلاب" اسلامی و آینده آن از نگاه مهرزاد بروجردی، رئیس دانشکده روابط بین‌المللی دانشگاه ویرجینیاتک در گفت و گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
2/25/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با میرویس بلخی

در این برنامه به عبارت دیگر جمال الدین موسوی با میرویس بلخی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش افغانستان صحبت کرده؛ پیش از همه در مورد فساد گسترده در نظام آموزشی کشور، دخالت سیاست در آموزش و پرورش و مشکلات تحصیل در مناطق تحت نفوذ طالبان، بویژه تحصیل دختران
2/13/202027 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با ضیاالدین یوسف‌زی

چگونه ملاله یوسف‌زی، جلوی گلوله طالبان ایستاد و به برنده جایزه صلح نوبل و نمادی جهانی برای مبارزه دختران برای حق تحصیل تبدیل شد؟ ضیاالدین یوسف‌زی، پدر ملاله، مهمان این برنامه به عبارت دیگر که اخیرا کتابی تحت عنوان "بگذار او پرواز کند" منتشر کرده از کوشش‌های خود، و جرات و جسارت دخترش در منطقه‌ای بشدت سنت‌دوست و محافظه‌کارمی‌گوید
2/13/202025 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با ایرج مصداقی

دراین برنامه به عبارت دیگر ایرج مصداقی، از زندانیان دهه ۶۰ ایران و نویسنده چندین کتاب در مورد شکنجه، در گفت و گو با عنایت فانی از تجارب و مشاهدات خود در مورد شکنجه می‌گوید و آنرا از نگاه خود بررسی می‌کند
2/13/202026 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با مارتین ریس

قرن بیست و یکم میلادی، قرن سرنوشت‌ساز برای بشر و کره زمین است. شاید در همین سده "فراانسانها" جای انسان را در پژوهش‌های زمینی و کاوش‌های فضایی بگیرند".این چکیده‌ای از گفته‌های مارتین ریس، دانشمند و اخترشناس مشهور بریتانیایی در گفت و گو با برنامه هارد تالک بی بی سی است، در این برنامه به عبارت دیگر"
2/13/202024 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با یونس جلالی

تقی ارانی که گفته شده در بین دو جنگ جهانی شاگرد آلبرت اینشتین و ماکس پلانک بود، بیشتر به عنوان یک فعال چپ و کمونیست شناخته شده است. در این برنامه به عبارت دیگر عنایت فانی با یونس جلالی، نویسنده کتاب "تقی ارانی: علامه‌ای در بین دو جنگ در برلین" در مورد شخصیت علمی و فرهنگی این دانشمند و فعال سیاسی زمان رضاشاه گفتگو کرده است
2/13/202027 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با حسین موسویان

حسین موسویان، رئیس هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران در این برنامه به عبارت دیگر به سوالات عنایت فانی در مورد این تشکیلات سیاسی و تاریح مبارزات آن پاسخ می‌دهد
2/13/202027 minutes
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با عبدالله العوده

عبدالله العوده، پژوهشگر تبعیدی دانشگاه جورج‌تاون در شیکاگو که پدرش درعربستان سعودی زندانی و با مجازات مرگ روبرو است در گفت و گو با استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی.
2/13/202024 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با محمد همایون قیومی

این برنامه به عبارت دیگر به گفت‌وگوی داود قاری‌زاده با محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه افغانستان در باره کمک‌های خارجی، فساد و امنیت در افغانستان اختصاص یافته است
2/13/202027 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با فیلیپ کرین‌بروک

پروفسور فیلیپ کرین‌بروک، ایرانشناسی است که می گوید در طول تحقیقاتش عاشق ایران و ایران باستان شد. اساطیر ایران باستان در مقایسه با اساطیر هند باستان و اساطیر ایزدی‌های عراق با پروفسور فیلیپ کرین‌بروک در این برنامه به عبارت دیگر.
2/13/202027 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با جاوید رحمان

جاوید رحمان، گزارشگر وِیژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، این هفته در برنامه به عبارت دیگر از نگرانی ها و برنامه های خود در مورد حقوق بشر در ایران و همچنین از برداشت خود از حقوق بشر در اسلام می گوید
2/13/202026 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با بهرام غیاثی

بهرام غیاثی استاد علوم و تکنولوژی هسته‌ای وحقوق بین‌الملل و همچنین پژوهشگر ارشد موسسه مشورتی بین‌المللی امنیت جهانی و مدیریت بحران مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
2/13/202026 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با شیرین خانکان

گفت و گوی استیون سَکِر از بخش جهانی بی بی سی با شیرین خانکان، امام جماعت مسجد مریم در کپنهاگ و اولین امام جماعت زن اسکاندیناوی در مورد پیشینه و آینده پیشوایی زنان در اسلام و حقوق آنها در این دین در این برنامه به عبارت دیگر
2/13/202024 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با آلن دانکن

گفتگوی استیون سکر از برنامه هاردتاک بی بی سی با آلن دانکن، معاون وزارت امور خارجه بریتانیا در باره قتل جمال قاشقچی، روابط بریتانیا و عربستان سعودی بعد از قتل این روزنامه‌نگار و خروچ بریتانیا از اتحادیه اروپا در این برنامه به عبارت دیگر
2/13/202024 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با سو بلک

این برنامۀ به عبارت دیگر گفت و گوی استیون سکر از برنامۀ هارد تاک بخش جهانی بی بی سی ست با سو بلک ، زنی که حرفه اش سر و کله زدن با مرگ است و جسد
2/13/202024 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با حفیظ‌الله هاشمی

حفیظ‌الله هاشمی، عضو و سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان به مناسبت انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ مهمان عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر است
2/13/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با رامز بختیار

را مز بختیار، نماینده جوانان افغانستان در سازمان ملل متحد مهمان عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر است
2/13/202027 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با میثاق پارسا

اهداف انقلاب ایران چه بود، نیروهای محرکۀ اولیه و پایگاه اجتماعی انقلاب چه اقشار و طبقاتی بودند؟ بعد از پیروزی، چه اقشاری بر مسند قدرت نشستند و انقلاب چقدر به اهداف خود نزدیک شد؟ آیا ایران امروز اسلامی‌تر از ایران قبل از انقلاب است؟ انقلاب ایران و نتایج آن در چهار دهه گذشته در گفت و گوی عنایت فانی با میثاق پارسا، جامعه شناس و استاد دانشگاه در امریکا در به عبارت دیگر این هفته
2/11/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با مایکل کالینز

هیجان پاگذاشتن دو فضانورد آمریکایی نیل آرمسترانگ و باز آلدرین به کره ماه در سال ۱۹۶۹ شاید تکرار نشدنی است. این‌روزها، پنجاه سال بعد از آن حادثه تاریخی استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی به سراغ مایکل کالینز، سرنشین سوم آپولو یازده رفته که اگرچه شخصا پا به ماه نگذاشت ولی مسئولیت سنگین هماهنگی، کنترل و هدایت سفینه در آن بیکران تنهایی برعهده اش بود؛ حکایاتی مملو از هیجان، احساس و غرور در این برنامه به عبارت.
2/6/202024 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با ویلیام برنز

ویلیام برنز، معاون پیشین وزیر خارجه و دیپلمات ارشد آمریکایی در زمان پنج رئیس‌جمهوری، از جمله کسانی است که نگاه دونالد ترامپ به آمریکا و جهان را به چالش کشیده، خود را بازنشسته و وزارت خارجه آمریکا را ترک کرده است. نگاه ویلیام برنز به سیاست‌های پیشین و امروز آمریکا در گفتگو با استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی در به عبارت دیگر این هفته
2/6/202024 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با الهیار کنگرلو

آیا ایده‌ها و ابتکارات پژوهشگران و دانشمندان ایرانی که گرد پروژه ققنوس جمع شده‌اند، می‌تواند دردی از جامعه ایران دوا کند یا تشکیل این گروه به ابتکار شاهزاده رضا پهلوی تنها یک مانور سیاسی است؟ گروه ققنوس به دنبال چیست و چه طرح‌ها و اهدافی دارد؟ پاسخ به این سوالات از الهیار کنگرلو، مدیر این پروژه و رئیس گروه فیزیک و مهندسی دانشگاه کلمبیا در این برنامه به عبارت دیگر.
2/6/202027 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با الهام احمد

گفت و گوی اختصاصی ژیار گل با الهام احمد، از رهبران کردهای سوریه، عضو انجمن دمکراتیک سوریه و یکی از مذاکره‌کنندگان با دولت سوریه. این گفت و گو پس از بازگشت این فعال کرد از واشنگتن و دیدار او با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا انجام شده است
2/6/202025 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با کورت شارف

کورت شارف معاون انستیتو گوته تهران در سالهای 1356 و 57 مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
2/6/202027 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با کاظم کردوانی

کاظم کردوانی ، جامعه شناس و دبیر سابق کنفدراسیون جهانی دانشجویان ایرانی در به عبارت دیگر ویژه چهل سالگی انقلاب ایران ، از نقش کنفدراسیون جهانی دانشجویان ایرانی در انقلاب ایران می گوید
2/6/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

انقلاب و هنرمندان

هنرمندان ایرانی در انقلاب ۴۰ سال پیش چه کردند و بعد از انقلاب سرنوشت خود و هنرشان چه شد؟ گزیده گفت و گوهای برنامه به عبارت دیگر بی بی سی با برخی از هنرمندان در برنامه این هفته، بمناسبت ۴۰ سالگی انقلاب سال۱۳۵۷.
2/6/202027 minutes, 1 second
Episode Artwork

چهل سالگی انقلاب ۵۷

این برنامه به عبارت دیگر که به چهل سالگی انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران اختصاص یافته گزینه‌ای است از جوابهای از شرکت‌کنندگان این برنامه در ۱۰ سال گذشته راجع به علل انقلاب، پیامدهای آن برای کشور و همچنین نگاه نسل‌های بعدی به آن
2/6/202054 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با شهریار آهی

گفت و گو با شهریار آهی، از بنیانگذاران اتحاد برای دمکراسی و رابط حکومت محمدرضاشاه پهلوی با کاخ سفید در آخرین ماه‌های حکومت او بمناسبت ۴۰ سالگی انقلاب در این برنامه به عبارت دیگر.
2/6/202026 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگوی اختصاصی با جواد ظریف

این برنامه به گفت و گوی زینب بداوی از برنامه هاردتاک بخش جهانی بی بی سی با جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نیویورک اختصاص دارد.
2/6/202024 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با حسین آرین

تنش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز و مشکلات بین‌المللی برای نفتکش‌های ایرانی به کجا خواهد انجامید؟ آیا ایران از نظر نظامی توان بستن تنگه هرمز را دارد و اگر دارد، آیا احتمالا به آن دست خواهد زد؟ آیا آمریکا موفق خواهد شد یک ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران ایجاد و امنیت تردد کشتی‌های نفتکش مورد نظرش را تامین کند؟ اینها بخشی از سوالات عنایت فانی از حسین آرین، افسر پیشین نیروی دریایی و کارشناس امور نظامی و راهبردی در برنامه به عبارت دیگر این هفته است.
2/6/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با جواد لعل‌محمدی

معلمی که در زمان جنگ عراق از مدرسه به جبهه رفت، دوباره به مدرسه بازگشت، بعدا برای احقاق حقوق معلمان به خیابان‌ها رفت و حالا در خط مقدم مبارزه مدنی- سیاسی ایستاده و می‌گوید: "ما جانمان را به سخره گرفتیم..... این را بنده خطاب به دستگاههای حکومتی و امنیتی هم عرض می کنم. ما جانمان را به سخره گرفتیم. همانطور که در زمان جنگ برای حفظ کیان این مملکت رفتیم...... و تمام قد ایستادیم.." جواد لعل‌محمدی، ساکن ایران که در کنار ۱۳ نفر از همفکرانش اخیرا طی دو بیانیه خواستار استعفای آیت‌الله خامنه‌ای شده، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
2/6/202027 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با علینقی عالیخانی

راه توسعه و اقتصاد ایران از سده‌ها پیش یکی از مسائل مورد بحث بین متخصصین و روشنفکران ایرانی بوده و هر گروه بر اساس فکر و اندیشه خود راه متفاوتی برای آن ارائه کرده. علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد ایران (1348-1341) یکی از متخصصین برجسته و معماران اقتصاد ایران بود که هفته پیش درگذشت. حدود سه سال پیش اندیشه‌ها و دیدگاه‌های این وزیر پیشین در مورد اقتصاد و سیاست ایران در مصاحبه با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر مطرح و موشکافی شد که به مناسبت درگذشت او تکرار می شود.
2/6/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با ایاد البغدادی

بعد از قتل تکان دهنده جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول بتازگی سازمان امنیت نروژ، ایاد البغدادی، یک فعال حقوق بشر دیگر و پناهنده سیاسی عربستان در این کشور را آگاه کرد که در لیست سیاه ترور قرار دارد. این برنامه به عبارت دیگر ترجمه گفت و گوی استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی با ایاد البغدادی است که علیه خودکامگی حکام عرب فعال است در باره عربستان و نگاه کشورهای غربی به آن.
2/6/202024 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با شورا مکارمی

اعدام مادر و خاله‌اش در سال ۱۳۶۷ به دلایل سیاسی برای کودکی که هنوز یکساله نشده بود مثل معمایی بزرگ همواره همراه شورا مکارمی بوده است. او حالا بعد از بیش از سی سال می کوشد آن معما را با کمک جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی رازگشایی و زمینه‌های اجتماعی آن را پیدا کند. یادداشت‌های پدربزرگ شورا از آن روزهای تلخ که بعد از سالها به دستش افتاده منبعی مهم برای این پژوهشگرموسسه تحقیقات ملی فرانسه است. شورا مکارمی در گفت و گو با عنایت فانی در این برنامه به عبارت دیگر.
2/6/202026 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با سارا وخشوری

در دور جدید تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، رییس جمهوری آمریکا و مشاورانش می خواهند صارات نفت ایران را به صفر برسانند. با گذشت بیش از دو ماه از این تحریم‌ها، آیا واشنگتن می تواند به اهداف اش برسد؟ آیا ایران می تواند این تحریم ها را دور بزند ودرآمدهای نفتی اش را با صادرات رسمی یا غیر رسمی حفظ کند؟ سارا وخشوری کارشناس انرژی، در برنامه به عبارت دیگر به این سوالات پاسخ می دهد.
2/6/202026 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با جیسون رضائیان

جیسون رضائیان زندانی پیشین که بعد از برجام در تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا آزاد شد، با تروریست خواندن سپاه مخالف است، با وجودیکه او تجارب خود را اخیرا در کتابی تحت عنوان "زندانی؛ ۵۴۴ روز من در یک زندان ایران" بطور مفصل منتشر کرده است. بهانه ای برای بهمن کلباسی که با این خیرنگار روزنامه "واشینگتن پست" که تا زمان بازداشتش پنج سال در ایران کار می کرد، به گفتگو بنشیند. احساس، تجارب و دیدگاههای جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی- آمریکایی در یک مصاحبه اختصاصی در این برنامه به عبارت دیگر.
2/6/202022 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با سارا بازوبندی

با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران این سوال مطرح می شود که این تحریم ها چه تاثیری بر اقتصاد ایران ایران دارد و آیا ادامه این فشارها منجر به فروپاشی اقتصاد ایران می شود؟ مقام های ایران برای مقابله با این تحریم ها چه راههایی پیش رو دارند و تا کجا می توانند فشارهای آمریکا را تحمل کنند؟ اینها سوالاتی است که سارا بازوبندی مدیر موسسه ریسک سنجی خاورمیانه در برنامه به عبارت دیگر به آنها پاسخ می دهد.
2/6/202026 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با رابرت مالی

یک سال از خروج امریکا از برجام گذشت، نتیجه سیاست های دونالد ترامپ علیه ایران چیست و چه چشم اندازی پیش روی روابط دو کشور ایران و آمریکاست؟ در برنامه به عبارت دیگر این هفته، بهمن کلباسی به سراغ رابرت مالی دستیار ویژه باراک اوباما و عضو هیات آمریکا در مذاکره کننده هسته ای با ایران رفته، آقای مالی معتقد است خروج از برجام برای آقای ترامپ دستاورد سیاسی نداشته اما از نظر اقتصادی ایران را تحت فشار قرارداده است.
2/6/202026 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با شریل بنارد

گفت‌وگوهای صلح با طالبان در افغانستان ادامه دارد، سرنوشت زنان در این گفت‌وگوها نگرانی هایی در بین فعالان حقوق زنان به دنبال داشته، مقاله اخیر شریل بنارد همسر زلمی خلیل زاد درباره حقوق زنان در مذاکره با طالبان واکنش های تندی از طرف فعالان حقوق زنان به همراه داشت، واکنش های زنانی که او معتقد است قشر شهرنشین و بیشتر در کابل هستند و همه زنان افغانستان را شامل نمی شود.این هفته در برنامه به عبارت دیگر، عنایت فانی گفت و گویی با شریل بنارد کرده و از اودرباره صلح با طالبان و سرنوشت زنان افغان پرسیده است.
2/6/202026 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با محمدعلی طالبی

چرا انصراف سینماگران و هنرمندان از شرکت در جشنواره فجر امسال به خاطر شلیک سپاه به هواپیمای مسافری برای حکومت ایران بسیار ناخوشایند بود؟ به باور محمدعلی طالبی، کارگردان شناخته ایرانی "... سینما یک ویترین خیلی بزرگیه در ایران. یعنی علاوه بر اینکه تو بخش هنریش خیلی تاثیر داره و خیلی از جوانها و مردم را به سمت خودش میکشه،... توی سیاست هم خیلی تاثیر داره". محمدعلی طالبی، انصراف سینماگران و مشکلات فیلم‌سازان مستقل ایرانی در گفت و گو با عنایت فانی در برنامه به عبارت دیگر این هفته.
2/4/202025 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با ماریوس ویزر

ا ز چه زمانی، با چه مشاهداتی و چرا فدراسیون جهانی جودو تصمیم گرفت تیم ایران را از شرکت در بازی‌های جهانی محروم کند؟ بازیکنان ایرانی در لحظه باخت‌های مصلحتی چه احساسی داشتند؟ و مسئولان فدراسیون جهانی با دیدن این احساسات چه عکس‌العملی نشان دادند؟ گفته‌های ماریوس ویزر، رئیس فدراسیون جهانی جودو با پوریا ژفره از مشاهداتش درپشت صحنه این باخت‌ها شنیدنی است. ماریوس ویزر در گفت و گوی اختصاصی با بی بی سی در این برنامه به عبارت دیگر.
1/30/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با جبران باسیل

جبران باسیل، وزیر خارجه و مهاجرین لبنان که زاده یک خانواده مسیحی است به شخصیتی جنجالی در لبنان و منطقه تبدیل شده، از یک طرف بخاطر حمایت او از حزب‌الله و از طرف دیگر بخاطر سیاست‌های ملی‌گرایانه و حتی به گفته برخی نژادپرستانه او در باره مهاجرین سوری در لبنان. گفت و گوی استیون سکر از برنامه هاردتالک بی بی سی جهانی با جبران باسیل در این برنامه به عبارت دیگر.
1/30/202024 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با سعید ملایی

سعید ملایی، قهرمان جودوی جهان ایران را ترک کرده تا به باخت‌های مصلحتی در مقابل حریفان اسرائیلی که سد راه او برای رسیدن به رویایش، کسب مدال طلا بود، پایان دهد. حالا معلوم نیست اگر او روی سکوی قهرمانی بایستد سرود کدام کشور نواخته خواهد شد: "من یک ایرانی هستم ولی مجبورم به خاطر آنکه به اون رویای ورزشی خودم برسم شاید خیلی چیزها را باید کنار بگذارم ولی آرزو می کنم که شاید من اولین (و آخرین) قربانی باشم که این مسئله حل بشه و ورزشکارهای ما بتونن براحتی با پرچم کشور خودمون تو المپیک حضور پیدا کنند". سعید ملایی در گفت و گوی اختصاصی با پوریا ژافره بجای برنامه به عبارت دیگر این هفته
1/30/202025 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با فوزیه کوفی

آیا از مذاکرات صلح در افغانستان چیزی هم عاید زنان می شود و آیا توقف مذاکرات توسط رئیس‌جمهوری آمریکا امکان صلح را منتفی کرده؟ فوزیه کوفی که در مذاکرات شرکت داشته می گوید اگرچه برخی از رهبران طالبان حتی به سلام او جواب ندادند اما او شرکت زنان در روند صلح را ضروری می داند. این نماینده پیشین مجلس می گوید اگرچه یک فشار سیاسی و دیپلماتیک به طالبان ضروری بود اما او خواستار ادامه مذاکرات و صلح است که به گفته او امروز یک ضرورت بین‌المللی است. فوزیه کوفی مهمان جماالدین موسوی در برنامه این هفته عبارت دیگر است.
1/30/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با تیم فِلَنری

پرفسور تیم فِلَنری، رئیس شورای اقلیم استرالیا اگر چه در مورد خطر تاثیر استفاده از انرژی‌های فسیلی و زائده‌های صنایع بر محیط زیست هشدار می دهد اما در مجموع به آینده زمین نگاهی خوشبینانه دارد و معتقد است بحران محیط زیست را می توان با تصویب قوانین لازم مدیریت کرد. "چیزی که ما بهش احتیاج داریم یک بخش کاملا جدید در حوزه انرژی هست. ما یک بخش جدید میخوایم که به واسطه اون، دی‌اکسید کربن رو از جو زمین خارج کنیم.". گفت و گوی تیم فِلَنری با شون لی از بخش جهانی بی بی سی
1/30/202024 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با بهروز عبدالوند

این هفته در برنامه به عبارت دیگر بهروز عبدالوند، کارشناس انرژی، استاد پیشین دانشگاه برلین و مشاور شورای روابط خارجی آلمان؛ آقای عبدالوند بسیاری از سیاست های امروز آمریکا در ایران و منطقه را برای امنیت و رشد اقتصادی مضر و موجب بی ثباتی می داند اما می گوید "بیشتر از آنکه تحریم‌های آمریکا بتوانند تاثیرگذار باشند، مدیریت اقتصادی و مدیریت صنعتی ایران است که باید در آن رفورم کرد.
1/30/202028 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با مازیار ابراهیمی

بی‌بی‌سی فارسی به تازگی، در یک گزارش تحقیقی، پرده از پرونده‌ای برداشت که نشان می داد، وزارت اطلاعات ایران، عده‌ای را به اتهام قتل دانشمندان هسته ای با شکنجه وپرونده سازی مجبور به اعترافات تلویزیونی کرده بود، اما بعدتر آنها را آزاد کرده است. مازیار ابراهیمی که به گفته خودش به مدت ۲۶ ماه به اتهام ترور دانشمندان هسته‌ای ایران در زندان وزارت اطلاعات بود و حالا در آلمان است، در گفت و گو با عنایت فانی می‌گوید فکر نمی کند تنها سازمان اطلاعات سپاه موجب آزادیش شده است.
1/30/202027 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با اُلگا دیویدسون

چیزی که من در خوندن شاهنامه ازش لذت می برم و هیجان‌انگیزترین بخش کار محسوب می شه، وقتیه که با داستان موبدان روبرو می‌شیم. وقتی پشت سر هم می‌یان و یک صفحه از شاهنامه دستشونه و بعد یک دهقان همه اینها را کنار هم می چینه". این گفته الگا دیویدسون شاهنامه‌‌پژوه و استاد ایران‌شناسی دانشگاه بوستون که می‌گوید شاهنامه این روزها جای بیشتری در بین استادان ادبیات کشورهای غربی باز می کند. نگاهی به شاهنامه در مقایسه با داستان‌های حماسی جهان و اهمیت آن در گفت و گوی عنایت فانی با اُلگا دیویدسون، در این برنامه به عبارت دیگر.
1/30/202026 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با سعید محمودی

رفت و آمد کشتی‌ها در دریاها از منظر حقوق بین‌الملل چه قوانینی دارد؟ معنی آبهای آزاد چیست؟ چه سازمان یا ارگانی بر تردد در آبهای بین‌المللی و کشتیرانی جهانی نظارت می کند؟ این و پرسش های دیگر در این زمینه در گفت و گوی عنایت فانی با سعید محمودی، استاد حقوق بین‌الملل در سوئد در این برنامه به عبارت دیگر. این کارشناس حقوق دریاها می گوید اگر ایران جزو کنوانسیون حقوق دریاها بود می‌توانست بخاطر توقیف کشتی‌اش در جبل‌الطارق به دادگاهی در هامبورگ شکایت کند وشانس برنده شدنش زیاد بود.
1/30/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با اکرم امام‌اوغلو

اکرم امام‌اوغلو، شهردار جدید استانبول، یکی از محبوب ترین چهره‌های امروز حزب جمهوری خلق، حزبی که خود را همچنان میراث‌دار کمال آتاتورک می داند، می‌گوید "حزب جمهوری خلق، خارج از صف سنتی‌اش نسل تازه‌ای را وارد کار کرده". آیا با انتخاب شهردار جدید استانبول، سیاست ترکیه در مسیر جدیدی افتاده؟ آیا حزب جمهوری خلق راه نوی را انتخاب کرده و جنبه اسلامی خود را بر ایده‌های دیرینه ملی‌گرایانه‌اش می‌چرباند تا از حزب عدالت و توسعه رجب طیب اردوغان عقب نیفتد؟ با وجود این چرا احساسات ملی‌گرایانه شهردار استانبول با تابلوهای به زبان عربی پناهندگان سوری جریحه دار شده؟ بخشی از سوالاتی که زینب بداوی از بخش جهانی بی بی سی از شهردار تازه‌کار استانبول پرسیده است.
1/30/202024 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با یووال نوح هراری

یووال نوح هراری. فیلسوف، مورخ و مولف کتابهای انسان خردمند، انسان خداگونه و ۲۱ درس برای قرن بیست و یکم در یک گفت و گوی اختصاصی با رعنا رحیم‌پور در این برنامه به عبارت دیگر. دیدگاه‌های پروفسور هراری از تکامل انسان تا اختراع هوش مصنوعی و از "هک" شخصیت و اطلاعات فردی انسانها توسط متخصصین و حکومت‌ها تا تاثیر جنگ در گذشته و آینده بر سرنوشت بشر و بسیاری مسائل دیگر را در این برنامه بشنوید.
1/30/202025 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

گفت‌و‌گو با مسعود افتخاری

آیا امید می‌تواند به جامعه ایران بازگردد؟ روانشناسان می‌گویند خشونت‌های سیاسی، همچنین مصیبت‌های اجتماعی و طبیعی پی‌در‌پی دهه‌های گذشته، جامعه ایران را از نظر روانی به بحران فرو برده و امید در جوانان را به حداقل رسانده. دکتر مسعود افتخاری، روانپزشک ریشه این بحران را بی‌اعتمادی اجتماعی می‌داند: "بحران روحی روانی در جامعه ایران ریشه در بی‌اعتمادی دارد. اعتماد پایه هر گونه تحول اجتماعی است، اعتماد سکویی است که از آنجا می توان بین شهروندان و مدیریت سیاسی یک دیالوگ منطقی و دلسوزانه برقرار کرد".
1/30/202025 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با آرش آرامش

مهمان برنامۀ به عبارت دیگر برای مخاطبان برنامه های خبری و تحلیلیِ تلویزیون های بین المللی چهره ای آشناست. تحصیلات دانشگاهی و حرفه اش علوم سیاسی و حقوق است ولی تخصص و حوزۀ تحلیلی اش امنیت ملی و سیاست است و بطور مستمر در رسانه های جهانی این مسائل و تحولات سیاسی ایران را تحلیل می کند. آرش آرامش در سیاست داخلی امریکا هم از طرفداران حزب دمکرات است. از نظر او آیا امنیت ملی تعریف جهانشمول و مشخصی دارد؟ چه رابطه ای بین امنیت ملی و امنیت بین المللی بخصوص از زاویۀ دید ابرقدرت ها وجود دارد
1/23/202026 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با مهدی طلعتی

" اهمیت قاسم سلیمانی برای حکومت جمهوری اسلامی ایران چه بود؟ آیا نبود او سیاست کشور را تغییر خواهد داد و حضور سپاه قدس ایران در منطقه کمرنگ خواهد شد؟ آیا مرگ او ایران و آمریکا را به سمت جنگ می برد؟ جواب به این سوال و سوالات دیگر در این زمینه در برنامه این هفته به عبارت دیگر، در مصاحبه با مهدی طلعتی، پژوهشگر امنیتی-نظامی که معتقد است "اختیاراتی که آیت‌الله خامنه ای به او داده بود را قاعدتا به کسان دیگر نداده بود
1/23/202027 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با بهروز بوچانی

سیاست‌های ضدمهاجرتی و سختگیرانه‌ دولت استرالیا گریبان خیلی از پناهجویانی که از راه دریا به این کشور واردشده‌اند را گرفته. بهروز بوچانی هم از جمله پناهجویانی است که تلخی اردوگاه‌های بازداشتگاه‌گونه جزیره مانوس در پاپوای گینه نو را تجربه کرده. این خبرنگار کُردتبار ایرانی تجربیات شش سال زندگی‌ به عنوان پناهنده‌ای رانده‌ و مانده در آن جزیره دورافتاده را به قلم کشیده و کتابی به نام دوستی جز کوه‌ها ندارم منتشر کرده است. بهروز بوچانی در گفت و گو با استیون سکر، از بخش جهانی بی بی سی.
1/23/202024 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با علی افشاری

علی افشاری، عضو رهبری همبستگی جمهوری‌خواهان ایران که خود سابقه فعالیت اصلاح طلبانه دارد، میگوید هدف سازمانش ایجاد یک جمهوری سکولار-دمکرات یا عرفی در ایران است ولی در یک گذار خشونتپرهیز از جمهوری اسلامی. علی افشاری در گفت و گو با عنایت فانی از خود و اهداف سازمانش می گوید
1/23/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با تورج اتابکی

چرا نام رضاشاه که چندین دهه در تریبونهای رسمی ایران تنها با لعن و نفرین همراه بود امروز از حنجر جوانانی شنیده می شود که او را ندیده و تصور ملموسی از او ندارند؟ آیا نام این پادشاه که با مدرنیزاتسیون ایران گره خورده یکباره به خیابانهای ایران برگشته؟ تورج اتابکی، پژوهشگر تاریخ معاصر اجتماعی ایران و استاد دانشگاه لیدن هلند برای جواب به این سوالها و سوالات دیگر مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
1/23/202027 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با آندره کالانتزوپولوس،‌

بهترین راه برای اینکه شرکت دخانیات فیلیپ موریس کمک کنه مردم سیگار را ترک کنند، اینه که تولید سیگار را ترک کنه". پرسشی کلیدی برای چالش شرکت فیلیپ موریس که اعلام کرده در سالهای گذشته با ارائه محصولات جایگزین بدون دود کوشیده یک میلیارد سیگاری جهان را قانع کند که سیگار کشنده است و با این وسیله آنها را به ترک دخانیات تشویق کند. آیا تولیدکنندگان سیگار می‌توانند از سود کلان این صنعت چشم‌پوشی کنند و مشوق ترک سیگار شوند؟ استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی با پرسشهای کلیدی آندره کالانتزوپولوس، مدیر عامل شرکت فیلیپ موریس را به چالش می کشد،".
1/23/202024 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با امیرطاهری

هنوز نوجوان بود که به روزنامه‌نگاری روی آورد و خودش می‌گوید نمی‌داند چطور روزنامه‌ها به او در آن سن کم اعتماد می‌کردند. امیر طاهری به سرعت مدارج ترقی را طی کرد و در سی سالگی سردبیر کیهان شد. طاهری که در ۴۰ سال گذشته، در خارج از ایران هم در رسانه های معتبر دنیا قلم زده، می گوید در روزنامه‌نگاری او هم اشتباه صورت گرفته و گاه غوغا هم به پا کرده.
1/23/202027 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با بهروز خلیق

بهروز خلیق، عضو رهبری حزب چپ ایران (فدائیان خلق) می‌گوید حزب او باور دارد که اعتراضات و خیزش مردمی در خیابان‌ها باید پای دیگری هم داشته باشد و آن اعتصابات گروههای مختلف اجتماعی است. گفت و گو با بهروز خلیق، در باره حزب تازه تاسیس چپ ایران، نظرات و اهداف آن
1/23/202027 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با استیون سکر

آیا انقلاب دیجیتالی موجب ترس و از دست رفتن حریم خصوصی ما شده؟ آیا دولت‌ها و غول‌های فناوری از اینترنت و داده‌های ما بعنوان سلاح برای حفظ و افزایش قدرت و ثروت خود استفاده می‌کنند؟ آیا اینترنت به سلاحی برای حکومت‌های تمامیت‌خواه تبدیل شده؟ اینها و سوالات بیشتر در گفت و گوی استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی با بِرَد اسمیت،
1/23/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با حسن شریعتمداری

حسن شریعتمداری، دبیر کل شورای تازه تاسیس مدیریت گذار از جمهوری اسلامی می گوید : "... مبارزه مدتهاست که در خیابان‌های ایران ادامه داره، اعتصابات هم هست، اعتراضات هم هست.... اینها بصورت جزایر منفک از هم و بی اعتماد به هم و دور از هم نگهداری می شند و به هم وصل نمیشند. (ما) می خواهیم صدای اونها باشیم و اعتماد اونها را جلب کنیم، واقع بینی یا خیالپردازی؟
1/23/202027 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با مسعود فتحی

چه چیز باعث گرمی بازار سیاست در بین مخالفان جمهوری اسلامی شده که زمزمه گذار در بین آنها بلندتر شنیده می شود؟ مسعود فتحی عضو رهبری اتحاد جمهوری‌خواهان ایران می‌گوید "روش مسالمت‌آمیز زمانی عملی هست که جنبش بتونه نهادهای سرکوب حکومتی را وادار به عقب نشینی بکنه و ما در اینجا قرار نداریم. ما از تغییرات حمایت می کنیم، مهمترین اصلاحی که در جمهوری اسلامی می‌تونه صورت بگیره اینه که بتونه این سد تلفیق دین و دولت را به یک شکلی بشگنه"
1/23/202026 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با کاترین گن

در سال ۲۰۰۳ کاترین گن، کارمند سازمان اطلاعاتی بریتانیا تلاش‌های مخفیانه دولت آمریکا برای اعمال نفوذ بر دیپلمات‌های سازمان ملل برای جلب پشتیبانی آنها از جنگ عراق را فاش کرد. این برنامۀ گفت و گوی استیون سکر از برنامۀ هارد تاک بخش جهانی بی بی سی ست با کاترین گن
1/23/202024 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با رویا رحمانی

"زنان نصف نفوس افغانستان هستند، پیش‌دستاوردها و پیشرفت‌هایی که ما (زنان) داشتیم، این واقعیت امروزی افغانستان است". با این کلمات محکم رویا رحمانی، سفیر افغانستان در آمریکا باور دارد که نقش زنان در آینده کشورش حتی با شرکت طالبان در حکومت بیرنگ نخواهد شد چون "این افغانستانی نیست که اونها (سال) ۱۹۹۶ دیده بودند"
1/23/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

گفت‌وگو با فرانک گاردنر

فرانک گاردنر خبرنگار بی بی سی در امورامنیتی سالهای زیادی را در خاورمیانه گذرانده و با زبان‌ و فرهنگ این منطقه آشناست. این خبرنگار در سال ۱۹۸۳ در ریاض مورد حمله القاعده قرار گرفت و با وجودیکه ۶ گلوله خورده بود جان بدر برد، ولی اثرات آن حمله تا امروز حرکت جسمش را دچار مشکل می کند.
1/23/202027 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

مصاحبه استیون سکربا الن دانکن

در این مصاحبه استیون سکر از الن دانکن از جمله می پرسد، آیا با توجه به ماجرای قتل جمال خاشقجی آیا زمان آن فرا رسیده که بریتانیا به صادرات سلاح به عربستان سعودی پایان بدهد؟
11/1/201824 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با ادریس جزایری

ادریس جزایری، گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی تحریم های یک جانبه
10/5/201826 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

شیدا قرچه داغی

گفت و گو با شیدا قرچه داغی، اولین آهنگساز زن ایران
10/3/201826 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

لرد دیوید اوئن

گفت و گو با لرد دیوید اوئن: خروج امریکا از برجام ،رابطۀ ایران با اروپا و بریتانیا
9/25/201827 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با مهرداد آرین نژاد

در بارۀ جشن تیرگان در تورونتو با مهرداد آرین نژاد بنیانگذار این جشن
9/18/201826 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

حسن زرهی

راهی دراز از ملائی در ده چالاکو تا سردبیری نشریۀ شهروند در تورنتو؛ گفت‌و‌گوی عنایت فانی با حسن زرهی
8/22/201827 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با لئونارد و جین لوئیسون

گفت و گوئی ست با لئونارد لویسون پژوهشگر ارشد کرسی ادبیات فارسی که چهارسال قبل پخش شد
8/14/201827 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

بخش دوم گفت و گو با عباس توفیق

در بخش دوم مصاحبه با عباس توفیق، در باره توفیق در دوره نخست‌وزیری هویدا صحبت می‌شود.
7/26/201825 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

عباس توفیق

گفت و گوی عنایت فانی با عباس توفیق، نویسنده، طنزپرداز، سردبیر و یکی از صاحبان نشریه توفیق در باره یکی از موفق‌ترین و شناخته‌شده‌ترین مجلات فکاهی در تاریخ ایران و درگیری‌های آن با مسئولان سیاسی وقت و سرانجام توقیف آن در این برنامه به عبارت دیگر
7/18/201825 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

محمد توکلی طرقی

گفت وگو با محمد توکلی طرقی، استاد تاریخ و تمدن‌های خاور میانه و خاورنزدیک دانشگاه تورنتو
7/10/201826 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

اسکندر آبادی

در این برنامه دکتر اسکندر آبادی، زبان‌شناس، مترجم و ژورنالیست نابینای ایرانی از دنیای نابینایان، نگاه بیناها به آنها و از زندگی خودش از اصفهان تا کلن آلمان می‌گوید
6/27/201827 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت وگو هایده مغیثی

هایده مغیثی ، استاد دانشگاه در کانادا و پژوهشگر مطالعات زنان، اسلام و جنسیت در گفت و گو با عنایت فانی
6/21/201826 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: اکبر بهکلام

مصاحبه عنایت فانی با اکبربهکلام، نقاش ایرانی ساکن برلین را می‌شنوید که درباره معروفیتش در آلمان، نقاشی‌هایش با موضوع ایران در پیش و پس از انقلاب،مهاجران وتاریخ آلمان سخن گفته.
6/13/201826 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با رحمت الله و پریسا بدیعی

رحمت الله بدیعی، نوازنده و آهنگساز و دخترش، پریسا بدیعی، خواننده و نوازنده مهمانان این برنامه به عبارت دیگر ویژه هستند
5/3/201827 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: مصاحبه اختصاصی با جان بَس

مصاحبه اختصاصی ضیا شهریار با جان بَس، سفیر آمریکا در افغانستان درباره امنیت کشور، حکومت وحدت ملی، همسایگان افغانستان و مسائل دیگر بجای برنامه به عبارت دیگر
4/4/201826 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت‌وگو با گلرخسار صفی

گفت و گوی عنایت فانی با گلرخسار صفی، شاعر، نویسنده و نماینده پیشین تاجیکستان در پارلمان شوروی در باره آثار او و هویت تاجیکی.
3/28/201826 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت‌و‌گو با الیزابت اِکفوردت

مصاحبه استیون سکِر از برنامه هاردتاک بی‌بی‌سی با الیزابت اِکفورد، فعال حقوق سیاه‌پوستان آمریکا که بیش از شصت سال پیش با شکستن صف گارد ملی به مدرسه سفیدپوستان رفت
3/21/201824 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: مصاحبه با آونر گواریاهو

مصاحبه استیون سکِر از برنامه هاردتاک بی‌بی‌سی با آونر گواریاهو، سرباز سابق ارتش اسرائیل و موسس "شکستن سکوت"
3/21/201824 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با احمد میلاد کریمی

گفت و گوی عنایت فانی با احمد میلاد کریمی، استاد فلسفۀ اسلامی در دانشگاه مونستر آلمان
3/21/201827 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر‌: گفت‌و‌گو با حسن یوسفی اشکوری

حسن یوسفی اشکوری،پژوهشگر دینی و نویسنده کتاب"از برلین تا اوین"در این برنامه به عبارت دیگر
3/21/201828 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر‌: گفت‌و‌گو با منصور فرهنگ

مهمان عنایت فانی در این برنامۀ به عبارت دیگر منصور فرهنگ ، استاد انشگاه و نمایندۀ پیشین ایران در سازمان ملل متحد است. در این گفت و گو که به مناسبت سالگرد انقلاب ایران انجام شده، منصور فرهنگ از تجربه هایش در زمان گروگانگیری، جنگ ایران و عراق و ملاقات هایش با آقای خمینی می‌گوید.
3/21/201827 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: مصاحبه اختصاصی با محمد معصوم ستانکزی

گفت و گوی اختصاصی جمال‌الدین موسوی با محمد معصوم ستانکزی، رئیس امنیت ملی افغانستان از برنامه به عبارت دیگر
3/21/201825 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: مصاحبه اختصاصی با ویس احمد برمک

مصاحبه اختصاصی برنامه به عبارت دیگر با ویس احمد برمک، وزیر داخله جمهوری اسلامی افغانستان
3/21/201827 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت‌و‌گو با تورج اتابکی

تورج اتابکی، پژوهشگر ارشد پژوهشکده بین‌المللی تاریخ اجتماعی هلند درباره انقلاب اکتبر روسیه و تاثیرات آن بر ایران مهمان به عبارت دیگر است.
3/21/201827 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با فرهاد فرجاد

فرهاد فرجاد، عضو رهبری حزب دمکراتیک مردم ایران مهمان این هفته به عبارت دیگر است
1/25/201827 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با علی مزروعی

علی مزروعی، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی مهمان به عبارت دیگر است
1/25/201826 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با سیران آتش

سیران آتش، زن مسلمان و پیشنماز مسجد ابن‌رشد-گوته برلین مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
1/12/201825 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با هوشنگ مرادی کرمانی - بخش دوم

هوشنگ مرادی کرمانی نویسنده پرخواننده ایرانی مهمان عنایت فانی است.
1/5/201825 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با هوشنگ مرادی کرمانی (بخش اول

هوشنگ مرادی کرمانی نویسندۀ پرخواننده ایرانی مهمان به عبارت دیگر است
1/5/201827 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با جمال خاشقجی

جمال خاشقجی،روزنامه نگار منتقد محمد بن سلمان، مهمان به عبارت دیگر است.
12/21/201726 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با جلال سرفراز

جلال سرفراز، شاعر و نقاش، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
12/14/201727 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی اختصاصی با حسن صبرا

حسن صبرا، سردبیر هفته نامه الشراع العربی، در گفت و گو با مهرداد فرهمند
12/14/201726 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با آنژلیک کیجو

آنژلیک کیجو، خواننده، آهنگساز و فعال مدنی در گفت‌و‌گو با استون سکرازسرویس جهانی بی‌بی‌سی
12/1/201724 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با سعید رهنما( بخش دوم)

بخش دوم گفت و گو با سعید رهنما، پژوهشگر، استاد دانشگاه یورک درباره پیامدهای انقلاب روسیه
11/24/201727 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

(به عبارت دیگر: گفت و گو با سعید رهنما (بخش اول

بخش اول گفت و گو با سعید رهنما، پژوهشگر و استاد دانشگاه یورک کانادا دربار انقلاب اکتبر
11/17/201726 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر : گفت و گو با اندرو اسکات کوپر

اندرو اسکات کوپر، مورخ و نویسنده کتابی درباره آخرین روزهای سلطنت پهلوی در به عبارت دیگر
11/10/201727 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با سید طیب جواد

سید طیب جواد، سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در بریتانیا مهمان برنامه به عبارت دیگر
11/3/201725 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با بهمن مقصودلو

بهمن مقصودلو، فیلم‌ساز و منتقد فیلم در به عبارت دیگر
10/20/201727 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با ریچارد سیمور

ریچارد سیمور، نویسنده ، تحلیلگر و فعال سیاسی بریتانیا در گفت و گو با به عبارت دیگر
10/13/201726 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با عاصمه جهانگیر

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، مهمان به عبارت دیگر است
10/13/201727 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر:گفت و گو با داریوش پیرنیاکان

داریوش پیرنیاکان، آهنگساز و نوازنده تار و سه تار در گفت و گو با عنایت فانی
9/29/201727 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی اختصاصی با مسعود بارزانی

گفت و گوی اختصاصی نفیسه کوهنورد با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم خودمختار کردستان
9/22/201721 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با اردشیر بابک نیا

اردشیر بابک نیا، پزشک و مولف کتاب هولوکاست، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
9/8/201725 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مصطفی سُواق

گفت و گوی استیون سکر از بخش جهانی بی بی سی با مصطفی سُواق، مدیر شبکه تلویزیونی الجزیره
9/6/201724 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با کنان عظمه

گفت و گوی عنایت فانی با کنان عظمه، آهنگساز و نوازنده قره‌نی سوری ساکن آمریکا
9/6/201726 minutes
Episode Artwork

(به عبارت دیگر: گفت و گو با نجم الدین فرح احمد (ملا کریکار

گفت و گوی ژیار گل با نجم الدین فرح احمد، معروف به ملا کریکار، رهبر سابق انصار الاسلام .
8/18/201727 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر : گفت و گو با اسدالله حبیب

اسدالله حبیب، شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
8/11/201727 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی بی بی سی با عمر سیف غباش

عمر سیف غباش، سفیر امارات متحده عربی در روسیه، در گفت و گو با سرویس جهانی بی‌بی‌سی.
8/4/201724 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی بی بی سی با رجب طیب اردوغان

گفت و گوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، با سرویس جهانی بی بی سی، از به عبارت دیگر.
7/26/201724 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با جلال خالقی مطلق

جلال خالقی مطلق، استاد دانشگاه و پژوهشگر شاهنامه، مهمان به عبارت دیگر است
7/13/201726 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با برنی سندرز

برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت، در گفت و گو با سرویس جهانی بی بی سی از به عبارت دیگر
7/13/201724 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با عمر اکرم

عمر اکرم، آهنگساز و برنده جایزه گرمی، مهمان به عبارت دیگر است
6/28/201727 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با هنر فورتیگ

هنر فورتیگ، مدیر بخش خاورمیانه انستیتوی مطالعات منطقه ای و جهانی هامبورگ دربه عبارت دیگر
6/22/201726 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با انصاف حیدر

انصاف حیدر، فعال حقوق بشر و همسر رائف بداوی، وبلاگ نویس اهل عربستان، در به عبارت دیگر.
6/22/201725 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با اسماعیل یون

اسماعیل یون، روزنامه نگار و استاد دانشگاه، در گفت و گو با هارون نجفی زاده
6/22/201726 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با محسن کدیور

محسن کدیور، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه دوک، مهمان به عبارت دیگر است
6/2/201727 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با جیمز میچل

جیمز میچل، بازجوی سابق سی آی ای در گفت و گو با زینب بداوی از سرویس جهانی
5/26/201724 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر : گفت و گو با کورش نیکنام

کورش نیکنام، نماینده پیشین زرتشتیان در مجلس ایران در گفت و گو با عنایت فانی.
5/26/201727 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر : گفت و گو با صدیقه وسمقی

صدیقه وسمقی، اولین سخنگوی شورای شهر تهران، در گفت و گو با عنایت فانی
5/26/201727 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با زینب سلبی

زینب سلبی، بنیانگذار سازمان زنان برای زنان، در به عبارت دیگر( پخش اول: ژانویه 2015
4/26/201727 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با ویدا حاجبی

ویدا حاجبی از زنان سیاسی ایران، اسفندماه گذشته درگذشت. تکرار گفت و گو با او را بشنوید
4/13/201726 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

ناگفته ها- داریوش قسمت سوم

داریوش در سه گفت و گو با عنایت فانی از ناگفته های زندگی اش می گوید. بخش سوم
4/13/201726 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

ناگفته ها- داریوش قسمت دوم

داریوش در سه گفت و گو با عنایت فانی از ناگفته های زندگی اش می گوید. بخش دوم
4/11/201728 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

داریوش- ناگفته‌ها(بخش اول)

ناگفته های زندگی داریوش، در سه گفت و گو با عنایت فانی. بخش اول
4/11/201726 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با حبیبه سرابی

حبیبه سرابی، وزیر پیشین امور زنان و والی پیشین بامیان، مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
3/17/201727 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با نینا انصاری

نینا انصاری، نویسنده و پژوهشگر مسائل زنان، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
3/17/201727 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با اکرم خان

گفت و گوی استون سکر از سرویس جهانی با اکرم خان، طراح رقص و رقاص بریتانیایی- بنگلادشی .
3/17/201724 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با عبدالله نایبی

عبدالله نایبی، رئیس حزب مردم نوین افغانستان، مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
2/22/201727 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر : گفت و گو با ناصر کنعانی

ناصر کنعانی، استاد فیزیک و پژوهشگر علم و ادبیات ایران، مهمان به عبارت دیگر است.
2/22/201727 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با بهمن نیرومند

بهمن نیرومند، نویسنده و مترجم ایرانی در آلمان مهمان به عبارت دیگر است.
2/22/201727 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با امید نوری پور

امید نوری پور، نماینده مجلس آلمان، مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
2/1/201726 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با ریچارد هاس

ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در گفت و گو با سرویس جهانی بی‌بی‌سی
2/1/201724 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مهدی خلجی(بخش دوم)

بخش دوم از گفت و گو با مهدی خلجی، پژوهشگر و نویسنده
1/19/201726 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مهدی خلجی(بخش اول)

مهدی خلجی، نویسنده و پژوهشگر، مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
1/13/201727 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با عطا محمد نور

عطا محمد نور، سرپرست ولایت بلخ افغانستان، در گفت و گو با هارون نجفی زاده
1/6/201727 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با نادر نادری

نادر نادری، مشاور ارشد رئیس‌جمهوری افغانستان در امور عامه،در گفت و گو با هارون نجفي زاده
1/3/201726 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با فرزانه میلانی

فرزانه میلانی، نویسنده و استاد دانشگاه، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
1/3/201727 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با پرویز کاردان

پرویز کاردان، نویسنده، کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر مهمان به عبارت دیگر ویژه است.
12/19/201627 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با کامیل احمدی

کامیل احمدی، مردم شناس و پژوهشگر، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/9/201626 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی اختصاصی با مسعود بارزانی

گفت و گوی نفیسه کوهنورد با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، از به عبارت دیگر
12/9/201627 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با استفان دمیستورا

استفان دِمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل برای سوریه در گفت و گو با بخش جهانی بی‌بی‌سی
11/25/201624 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با زلمی خلیل زاد

جمال‌ موسوی در گفت و گو با زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه پیشین آمریکا در عراق و افغانستان.
11/25/201626 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با زینت مودب خطیبی

زینت مودب خطیبی بازیگر اولین فیلم ناطق ساخته شده در ایران، مهمان به عبارت دیگر ویژه.
11/4/201625 minutes
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با فریدون علا

دکتر فریدون علا، بنیانگذار سازمان ملی انتقال خون ایران، مهمان به عبارت دیگر ویژه است
11/4/201626 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی سرویس جهانی با دمیتری پسکوف

دمیتری پسکوف، سخنگوی ارشد رئیس جمهوری روسیه، در گفت و گو با استون سکر
10/21/201624 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با صلاح الدین ربانی

صلاح الدین ربانی، وزیر امور خارجه افغانستان، در گفت وگو با جمال الدین موسوی
10/14/201626 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی اختصاصی با اورهان پاموک

اورهان پاموک، نویسنده ترک برنده نوبل ادبیات ، در گفت و گوی اختصاصی با خشایار جنیدی
10/14/201624 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با بیژن خلیلی

بیژن خلیلی، ناشر کتاب های ایرانی در لس آنجلس ،مدیر شرکت کتاب مهمان به عبارت دیگر است
10/14/201627 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مصطفی هجری

مصطفی هجری، دبیر کل حزب دموکرات کردستان ایران، مهمان به عبارت دیگر است.
9/27/201627 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مسیح علی نژاد

مسیح علی نژاد، روزنامه نگار و فعال حقوق بشری مهمان این به عبارت دیگر است.
9/16/201626 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی سرویس جهانی با پل رفسدال

گفت و گوی پل رفسدال، خبرنگار و مستند ساز با سرویس جهانی بی بی سی از برنامه به عبارت دیگر
9/16/201623 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با تورج دریایی

تورج دریایی، مدیر مرکز ایرانشناسی جردن دانشگاه کالیفرنیا مهمان به عبارت دیگر است
8/31/201627 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با مینا علیزاده

مینا علیزاده، عضو پیشین تیم ملی قایقرانی ایران، مهمان برنامه به عبارت دیگر است.
8/24/201627 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با ژیلا موحد شریعت پناهی

گفت و گو با ژیلا موحد شریعت‌پناهی؛ زنی که مهندسی را کنار گذاشت و قرآن‌پژوه شد.
8/24/201627 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با اسماعیل سزگین

گفت و گوی زینب بداوی از بخش جهانی بی‌بی‌سی با اسماعیل سِزگین، مدیر مرکز مطالعات "خدمت"
8/22/201624 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با صدرالدین الهی

صدرالدین الهی روزنامه نگار و نویسنده باسابقه ایرانی در این برنامه به عبارت دیگر .
8/22/201627 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با عمر ایلخانی زاده

عمر ایلخانی زاده، دبیر کل حزب کومله زحمتکشان کردستان ایران، مهمان به عبارت دیگر است.
8/22/201627 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی سرویس جهانی با حسام عیسی

حسام عیسی، شهروند خبرنگاری از شهر رقه در گفت و گو با سرویس جهانی
8/18/201624 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گوی اختصاصی با عبدالله عبدالله

گفت و گو با عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی دولت وحدت ملی افغانستان در حاشیه اجلاس ورشو
7/18/201627 minutes, 1 second
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با رحمت الله و پریسا بدیعی

رحمت الله بدیعی، آهنگساز و پریسا بدیعی، خواننده و نوازنده مهمانان به عبارت دیگر ویژه .
7/18/201627 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با امیرحسین بهبودی

امیر حسین بهبودی، زندانی سیاسی پیشین، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
7/18/201626 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر ویژه: گفت و گو با نجمه باتمانقلیچ

نجمه باتمانقلیچ، سر آشیز و نویسنده کتابهای آشپزی ایرانی مهمان به عبارت دیگر ویژه
7/15/201626 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با محمد مدرس

محمد مدرس، استاد ایمنی هسته ای در دانشگاه مریلند، مهمان به عبارت دیگر است.
7/15/201627 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با مژگان صوابی اصفهانی

مژگان صوابی اصفهانی، متخصص سم شناسی محیط زیست مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
7/13/201627 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با محمد علی الهی

محمد علی الهی، رئیس دارالحکمه اسلامی در میشیگان آمریکا، مهمان به عبارت دیگر است.
6/14/201627 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با علینقی عالیخانی

علینقی عالیخانی وزیر اقتصاد ایران در فاصله سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۸ مهمان به عبارت دیگر است
6/2/201627 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با حمزه حوثی

حمزه حوثی، از رهبران جنبش انصارالله در یمن، در گفت و گو با مهرداد فرهمند.
6/2/201627 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با شیوا فرهمندراد

شیوا فرهمند راد ، کادر پیشین حزب توده ایران، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
6/2/201627 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی سرویس جهانی با هیلی باربر

گفت و گوی سرویس جهانی بی بی سی با هیلی باربر ، رئیس پیشین کمیته ملی حزب جمهوری خواه.
6/2/201624 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با هومن میررفعتی

هومن میررفعتی، اسیر جنگ ایران و عراق در سالهای ۱۳۶۴ تا ۶۹، مهمان برنامه به عبارت دیگر است
4/28/201627 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با دیوید هاروی

دیوید هاروی پروفسور جغرافیا و مردم شناسی دانشگاه نیویورک و نویسنده در به عبارت دیگر
4/28/201627 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با تریتا پارسی

تریتا پارسی رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
4/14/201627 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی اختصاصی با هاینتس فیشر

پس از لغو سفر آقای روحانی، امیر پایور با هاینتس فیشر، رئیس جمهور اتریش گفت و گو کرده است.
4/14/201623 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با حسن کامشاد- بخش دوم

حسن کامشاد، مترجم و نویسنده در بخش دوم این برنامه به عبارت دیگر ویژه
4/14/201626 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی با حسن کامشاد (بخش اول)

حسن کامشاد، نویسنده و مترجم مهمان به عبارت دیگر ویژه
4/13/201627 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی سرویس جهانی با منصور الترکی

منصور الترکی، سخنگوی وزارت کشور عربستان سعودی، در گفت و گو با استون سکر از سرویس جهانی
4/13/201624 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با محمدرضا نیکفر

محمرضا نیکفر، پژوهشگر فلسفه سیاسی مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
4/13/201627 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با رضا و ارشاد علیجانی

گفت و گو با رضا علیجانی، فعال ملی مذهبی و فرزندش ارشاد ، روزنامه نگار در سالگرد انقلاب
2/15/201626 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با محمد مرندی و جمال خاشقجی

سرویس جهانی بی‌بی‌سی با دو تحلیلگر از ایران و عربستان گفت‌وگو کرده
2/5/201624 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با مریم فقیه ایمانی

مریم فقیه ایمانی فرزند خانواده‌ای روحانی، از تغییر شخصیت و فعالیت‌‌های اجتماعی اش می‌گوید
2/5/201626 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با کاوه مدنی

کاوه مدنی، استاد مدیریت منابع طبیعی در کالج امپریال لندن مهمان به عبارت دیگر است.
2/5/201627 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با حامد کرزی

گفت‌وگوی اختصاصی هارون نجفی‌زاده با حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان ازبه عبارت دیگر
2/3/201628 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با احمد اشرف

احمد اشرف، جامعه‌شناس و استاد تاریخ اجتماعی ایران در این برنامه "به عبارت دیگر.
2/3/201627 minutes
Episode Artwork

به عبارت دیگر: گفت و گو با یوسی الفر

یوسی الفر تحلیلگر ارشد پیشین مسائل ایران در موساد مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
1/12/201627 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

گفت و گوی اختصاصی با پرویز مشرف

پرویز مشرف،رئیس جمهور پیشین پاکستان،در گفت و گو با هارون نجفی زاده
1/12/201626 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با جواد خادم

جواد خادم، وزیر مسکن و شهرسازی دولت بختیار، مهمان این برنامه به عبارت دیگر است
12/17/201527 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با صدرالدین زاهد

صدرالدین زاهد، کارگردان و بازیگر تاتر مهمان این برنامه به عبارت دیگر است.
12/9/201527 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با نوال سعداوی

گفت‌وگوی حسیب عمار با نوال سعداوی، نویسنده مصری و فعال حقوق زنان
12/3/201527 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با صائب عریقات

گفت و گوی سرویس جهانی با صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد و دبیرکل سازمان آزادیبخش فلسطین
11/27/201524 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با دایانا دارک

دایانا دارک، نویسنده و تحلیلگر سوریه و جهان عرب، مهمان به عبارت دیگر است
11/17/20151 minute, 5 seconds
Episode Artwork

گفت و گو با دمیتری پسکوف

گفت‌وگوی استون سکر از سرویس جهانی بی‌بی‌سی با دمیتری پسکوف، سخنگوی ارشد رئیس‌جمهوری روسیه
11/13/201524 minutes, 34 seconds